Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

1 minutę temu, Miecz napisał:

Jesteś totalnym głupkiem, Libed. Niech to do Ciebie w końcu dotrze.

niech bedzie ze jestem ale podtrzymuje swoje zdanie ze obywatel to nie jest imigrant. zeby byc obywatelem trzeba miec obywatelstwo mozna glosowac w wyborach itd. imigrant to imigrant. 

Przed chwilą, BabkaBaranekBoży napisał:

Nawet szydzisz z ludzkiego posiłku a sam ...lasz najgorszy syf z kilogramem cukru xD jesteś tak zakompleksionym typem ze to jest niewiarygodne xD

rozkrecam dyskusje nie psuj 😄

cukier jest dobry ale nie w piwie 😄 a golonka to tluszcz obrzydliwe to jest 

1 minutę temu, libed from kafeteria napisał:

a ma obywatelstwo ? pewnie nie to wytlumacz mieszowi czym sie rozni obywatel a czym imigrant i ze nie wraca do domu na kolacje 😄

Nie ma, w gruncie rzeczy jak porównać zarobki w Szwajcarii minus koszta utrzymania się tam to już dużo lepiej wychodził na tym jak pracował w Danii.

Przed chwilą, libed from kafeteria napisał:

rozkrecam dyskusje nie psuj 😄

cukier jest dobry ale nie w piwie 😄 a golonka to tluszcz obrzydliwe to jest 

Jest jak napisalam. Czarno na białym będzie a ty i tak będziesz wciskał że jest inaczej bo szwagier twoj blabla. Kompleksy w chùj skoro nawet golonki się przypjerdalasz i uważasz że tylko plebs to wpjerdala xD

po gorniku ktory na demonstracji w tivi powiedzial ze oni sie nie zgadzaja na likwidacje koplani bo gdzie on tyle zarobi jak on nic nie umie a u nich jest taka tradycja ze tylko chlop utrzymuje rodzine wiec musi dobrze zarabiac 😄 

to sie przewija przy kazdym zamykaniu kopaln ze oni sa jedynymi zywicielami rodzin jakby te baby ktos sila w domach trzymal 😄

no i bylem na slasku wiele razy widze co widze.

Zapytam raz jeszcze. Skąd te bzdury wygrzebałeś? Jakie tradycje? Na Śląsku mieszka dużo werbusów. 

Ty myslisz, że na kopalniach pracują niewykwalifikowani ludzie z kilofem i Łysek? 🤣  Ze średnim wykształceniem to sobie możesz w korporacji szukać szczęścia. Nie na kopalni.

• Haha 2

nie mam sily tlumaczyc co to obywatel, imigrant i turysta ktory jest na kilka dni albo na dobe 😄

nie rozumiesz twoj problem nie moje ty sobie musisz z nim poradzic

Ty nie rozumiesz po prostu statystyki. Tyle i tyle Niemców pracuje w Szwajcarii, ale tylu i tylu codziennie opuszcza ten kraj, więc nie są jego obywatelami. Imigrantem staje się ten, który przynajmniej dziesięć lat mieszka w tym kraju. To tak najprościej jak się da. Proces asymilacji jest bardzo skomplikowany.

1 minutę temu, Baba napisał:

Zapytam raz jeszcze. Skąd te bzdury wygrzebałeś? Jakie tradycje? Na Śląsku mieszka dużo werbusów. 

Ty myslisz, że na kopalniach pracują niewykwalifikowani ludzie z kilofem i Łysek? 🤣  Ze średnim wykształceniem to sobie możesz w korporacji szukać szczęścia. Nie na kopalni.

Ten człowiek naprawdę mnie zadziwia.

7 minut temu, libed from kafeteria napisał:

niech bedzie ze jestem ale podtrzymuje swoje zdanie ze obywatel to nie jest imigrant. zeby byc obywatelem trzeba miec obywatelstwo mozna glosowac w wyborach itd. imigrant to imigrant. 

Nie chodzi o uprawnienia, ale o to jakie apanaże czerpiesz pracując na danym terytorium. Myślisz, że Niemcy czy Włosi chcą być obywatelami Szwajcarii? Nie chcą. Ich interesuje tylko wysokość zarobków.

10 minut temu, libеd from kafeteria napisał:

nie kłóć się bo zablokujemy 😀

czesc klaudiusz

9 minut temu, BabkaBaranekBoży napisał:

Jest jak napisalam. Czarno na białym będzie a ty i tak będziesz wciskał że jest inaczej bo szwagier twoj blabla. Kompleksy w chùj skoro nawet golonki się przypjerdalasz i uważasz że tylko plebs to wpjerdala xD

nic takiego nie napisalem ty jak zawsze widzisz swoje uprzedzenia. napsialem ze to dla knurow danie bo tylko knur zeżre takie tłuste i jeszcze popije piwem i tyle

19 minut temu, libed from kafeteria napisał:

25 to obywatel e szwajcarii innych narodowosci a nie zadni imigrancji czasowi. imigrant czasowy to ine obywatel

10 % to milionerzy wiec jak pomyslisz logicznie to zrozumiesz ze oni tam sie osiedlaja bo ciezko zeby co 10 byl w grupie najbogatszych

w którym miejscu Miecz napisał że imigrant to obywatel?

Odnośnie imigracji to masz podobno info z 1szej ręki, nie musisz sie Elką wyręczać

8 minut temu, BabkaBaranekBoży napisał:

Libed jak zawsze próbuje udowodnić ze ma rację xD człowiek orkiestra

Mieszkam na Górnym Śląsku. Jestem córką, siostrą i żoną górnika. Dla naszego kolegi Libera, górnik, to chłop po 5 klasach podstawówki z kolorem w dłoni. Tam zatrudnia się specjalistów wielu zawodów, a magister inżyniera popycha 🙂

10 minut temu, Baba napisał:

wiem kto tam pracuje znam kilku górnikow i tak analfebeci tez tam pracuje i inzynierowie tez. ci drudzy jednak znajda inna robote i zwykle maja pracujace baby 

10 minut temu, Miecz napisał:

Ten człowiek naprawdę mnie zadziwia.

Nie mam sił ani ochoty burzyć jego świata 😉

2 minuty temu, libed from kafeteria napisał:

czesc klaudiusz

nic takiego nie napisalem ty jak zawsze widzisz swoje uprzedzenia. napsialem ze to dla knurow danie bo tylko knur zeżre takie tłuste i jeszcze popije piwem i tyle

No czyli napisałeś to co ja. Po prostu tłumaczę z twojego na ludzki. Masz kompleksy niższości wobec chyba wszystkich grup poza patologia. To jasno wynika z tego co piszesz. I w dodatku masz żenująca wiedzę na wiele tematów.

10 minut temu, Miecz napisał:

Ty nie rozumiesz po prostu statystyki. Tyle i tyle Niemców pracuje w Szwajcarii, ale tylu i tylu codziennie opuszcza ten kraj, więc nie są jego obywatelami. Imigrantem staje się ten, który przynajmniej dziesięć lat mieszka w tym kraju. To tak najprościej jak się da. Proces asymilacji jest bardzo skomplikowany.

nie rozumiesz slow jakie uzywasz mylisz migranta z tym ile trzeba p[rzebywac zeby sie ubiegac o obywatelstwo itd. 

obywatel to obywatel mogl w ogole nie przebywac i kupic sobei obywatelstwo

jak opuszcze polske to myslisz ze nie jestem obywatelem polskim ? jakby bylo jak ci sie wydaje to nie moglbym glosowac za granica w konsulacie a moge

wiem kto tam pracuje znam kilku górnikow 

Z takim autorytetem nie mam szans 🤣

7 minut temu, Miecz napisał:

Nie chodzi o uprawnienia, ale o to jakie apanaże czerpiesz pracując na danym terytorium. Myślisz, że Niemcy czy Włosi chcą być obywatelami Szwajcarii? Nie chcą. Ich interesuje tylko wysokość zarobków.

nie wiem czy chca czy nie ja ci napsialem ze najwiekszy odstek OBYWATELI szwaicjarii w europie to nie sa rdzenni mieszkancy wiec malo prawdopodobne to co napisales a ty wymyslasz juz jakies pokretne teorie ze to sa ludzie ktorzy na noc jada do domu bo nie rozumiesz znaczenia slow obywatel i imigrant/

5 minut temu, Qwerty88 napisał:

w którym miejscu Miecz napisał że imigrant to obywatel?

Odnośnie imigracji to masz podobno info z 1szej ręki, nie musisz sie Elką wyręczać

no caly czas pisze ze to ludzie ktorzy przyjechali czasowo itd. wiec on caly czas pisze ze 25% to imigranci a ja mu o obywatelach pisze. 

3 minuty temu, Baba napisał:

Mieszkam na Górnym Śląsku. Jestem córką, siostrą i żoną górnika. Dla naszego kolegi Libera, górnik, to chłop po 5 klasach podstawówki z kolorem w dłoni. Tam zatrudnia się specjalistów wielu zawodów, a magister inżyniera popycha 🙂

Libed bywa na Śląsku od czasu do czasu. A wiedzę czerpie od brata szwagra kolegi. Tak to jest w tym kraju. Polska inwituje w specjalistów.

3 minuty temu, libed from kafeteria napisał:

nie rozumiesz slow jakie uzywasz mylisz migranta z tym ile trzeba p[rzebywac zeby sie ubiegac o obywatelstwo itd. 

obywatel to obywatel mogl w ogole nie przebywac i kupic sobei obywatelstwo

jak opuszcze polske to myslisz ze nie jestem obywatelem polskim ? jakby bylo jak ci sie wydaje to nie moglbym glosowac za granica w konsulacie a moge

Poczytaj dalej.

5 minut temu, Baba napisał:

co do koloru to wokol oczy maja kreske ci dolowi czesto a rece czyste tam sie juz rekami tak czesto nie kopie jak kiedys

teraz ponad polowa ma magistra wiec jak nie maja roboty socjologowie po szkolach malowania paznokci ida do kopalni nie wiem co cie dziwi. dzisiaj magistrem zostac to latwiej niz kiedys skonczyc technikum. nawet przez internet mozna 😄 a widzialem juz nawet studia skrócone z 5 lat do 3 i mozesz byc magistrem prawa przez internet 😄

no caly czas pisze ze to ludzie ktorzy przyjechali czasowo itd. wiec on caly czas pisze ze 25% to imigranci a ja mu o obywatelach pisze. 

Zacznij myśleć! Nie zawsze masz rację, czyli nigdy jej nie masz. Dotarło?

5 minut temu, BabkaBaranekBoży napisał:

No czyli napisałeś to co ja. Po prostu tłumaczę z twojego na ludzki. Masz kompleksy niższości wobec chyba wszystkich grup poza patologia. To jasno wynika z tego co piszesz. I w dodatku masz żenująca wiedzę na wiele tematów.

no i co w zwiazku z tym ? moge miec kompleksy bo jestem z patologii 😄 masz swoje zdanie na moj temat ja mam an twoj i tyle. 

ty lubisz golonke ja lubie pepsi, ludzie sa rozni. 

co do koloru to wokol oczy maja kreske ci dolowi czesto a rece czyste tam sie juz rekami tak czesto nie kopie jak kiedys

teraz ponad polowa ma magistra wiec jak nie maja roboty socjologowie po szkolach malowania paznokci ida do kopalni nie wiem co cie dziwi. dzisiaj magistrem zostac to latwiej niz kiedys skonczyc technikum. nawet przez internet mozna 😄 a widzialem juz nawet studia skrócone z 5 lat do 3 i mozesz byc magistrem prawa przez internet 😄

Czyżby i Twoje wykształcenie stało pod dużym znakiem zapytania? Z logicznego myślenia to Ty masz pałę.

6 minut temu, Baba napisał:

Z takim autorytetem nie mam szans 🤣

takie same autorytety jak twoje

4 minuty temu, Miecz napisał:

Libed bywa na Śląsku od czasu do czasu. A wiedzę czerpie od brata szwagra kolegi. Tak to jest w tym kraju. Polska inwituje w specjalistów.

mieszkalem obok slaska 19 lat moge wiec zabierac zdanie czy nie ?

ty ile w szwajcarii mieszkales ze sie wypowiadasz ?

1 minutę temu, Miecz napisał:

Czyżby i Twoje wykształcenie stało pod dużym znakiem zapytania? Z logicznego myślenia to Ty masz pałę.

tak spalilem swiadectwo w kominku 😄

takie same autorytety jak twoje

mieszkalem obok slaska 19 lat moge wiec zabierac zdanie czy nie ?

ty ile w szwajcarii mieszkales ze sie wypowiadasz ?

Słabo to wygląda😴

tak spalilem swiadectwo w kominku 😄

To widać, słychać i czuć.

2 minuty temu, Miecz napisał:

Słabo to wygląda😴

jak zwykel komentarz od czapy

2 minuty temu, Miecz napisał:

To widać, słychać i czuć.

super 😄 od razu widac ze jestes blyskotliwy i zauwazyles to zanim napisalem 

jak zwykel komentarz od czapy

super 😄 od razu widac ze jestes blyskotliwy i zauwazyles to zanim napisalem 

Komentarze na idio/tyczne wpisy najczęściej są od czapy. Trudno się to nich ustosunkować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się