zielowania 30 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, 250GodzinTak napisał: Każdy orze jak może. Co zrobisz. Dlatego jak pisałam powyżej, daje na zwierzęta, pomagam chorej rodzinie, znajomym i tyle w temacie. Pieniądze nie wrócą obecności człowieka, a hejt i wyliczanie innym w sieci jest śmieszna. Dobrze, że Leżak nie organizuje zbiórek Nom każdy może wybrać... na jaki cel chce wplacic kiedy ma na to ochotę. Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 69 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, zielowania napisał: Nie zależy mi na tym by Libed w końcu zrozumiał... tyle w temacie. : ) ok dla mnie to dziwne ze ktos by wplacil na stary dom i remont po powodzi a jak dom duzy i ladny i po powodzi to sie nie nalezy pomoc. typoewe myslenie w polsce pomagajmy biednym zwykle bezrobotnym i wielodzietnym a jak nieszczescie dotknie tego kto pracuje i cos ma to nie nalezy mu sie pomoc a wrecz wielu sie ucieszy ze wreszcie nie bedzie sie wywyzszal ladnym domem czy samochodem i spotkala go zasluzona kara boska bo go zalalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 30 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, 250GodzinTak napisał: A na czym Ci zależy Maro? Na świętym spokoju. : ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 30 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, libed from kafeteria napisał: ok dla mnie to dziwne ze ktos by wplacil na stary dom i remont po powodzi a jak dom duzy i ladny i po powodzi to sie nie nalezy pomoc. typoewe myslenie w polsce pomagajmy biednym zwykle bezrobotnym i wielodzietnym a jak nieszczescie dotknie tego kto pracuje i cos ma to nie nalezy mu sie pomoc a wrecz wielu sie ucieszy ze wreszcie nie bedzie sie wywyzszal ladnym domem czy samochodem i spotkala go zasluzona kara boska bo go zalalo Następnym razem podeślę Ci taką zbiórkę. Libed pomoże... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 69 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, zielowania napisał: Następnym razem podeślę Ci taką zbiórkę. Libed pomoże... ale mnie interesuje logika myslenia osob jak ty. dlaczego jak maly dom albo ruina i zalalo to bys pomogla a jak dom ladny to nie bo nie rozumiem tego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed from kafeteria 69 Napisano 2 godziny temu upraszczajac kazdy ma taki dom na jaki sobie zapracowal zalewa rzeka te domy wiec dlaczego nieszczescie tych ludzi ma dla ciebie rozny wymiar bo nie rozumiem ? jak umrze ojciec biednego dziecka to dramat a jak bogatego to nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielowania 30 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, libed from kafeteria napisał: ale mnie interesuje logika myslenia osob jak ty. dlaczego jak maly dom albo ruina i zalalo to bys pomogla a jak dom ladny to nie bo nie rozumiem tego ? Interesujące .) Przed wszystkim nikt nie zweryfikował jakiego rodzaju to był remont... i czy był po powodziowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, libed from kafeteria napisał: typoewe myslenie w polsce... Odnoszę wrażenie, że to Twoje myślenie. Tak odbierasz rzeczywistość. Wrócę na chwilę do tej sławetnej Szwajcarii. Też słynie ze zbiórek dla potrzebujących, ale na poziomie ich gminy, wioski, nie kantonu.Tam się każdy zna. Nie dasz, nie wspomożesz, zostaniesz wyalienowany. Piekarnia pełna chleba, ale Tobie go nie sprzedają. Nie ma. Jesteś aspołecznym tworem. Dają Ci to odczuć na każdym kroku. W knajpie też nie dostaniesz piwa. Życie. A ludzie Alp to twardzi ludzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, zielowania napisał: Interesujące .) Przed wszystkim nikt nie zweryfikował jakiego rodzaju to był remont... i czy był po powodziowy. Państwo pomaga do minimum socjalnego chyba to znajomy Partii rządzącej nawet na Jacht da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, libed from kafeteria napisał: upraszczajac kazdy ma taki dom na jaki sobie zapracowal zalewa rzeka te domy wiec dlaczego nieszczescie tych ludzi ma dla ciebie rozny wymiar bo nie rozumiem ? jak umrze ojciec biednego dziecka to dramat a jak bogatego to nie ? Tutaj decyduje podejście do społeczności, w której żyjesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 2 godziny temu (edytowany) O czym dzisiaj prawicie? Wróć! O co się dzisiaj kłócicie? Edytowano 2 godziny temu przez Baba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 68 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Baba napisał: O czym dzisiaj prawicie? Wróć! O co się dzisiaj kłócicie? Niewiadomo. Ale powód zawsze się znajdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Baba napisał: O czym dzisiaj prawicie? Wróć! O co się dzisiaj kłócicie? Każdy o swoją rację. Temat nie ma najmniejszego znaczenia. Ja czekam tylko na swoje fanki, które mnie totalnie zlewają. Jest fajnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Odnoszę wrażenie, że to Twoje myślenie. Tak odbierasz rzeczywistość. Wrócę na chwilę do tej sławetnej Szwajcarii. Też słynie ze zbiórek dla potrzebujących, ale na poziomie ich gminy, wioski, nie kantonu.Tam się każdy zna. Nie dasz, nie wspomożesz, zostaniesz wyalienowany. Piekarnia pełna chleba, ale Tobie go nie sprzedają. Nie ma. Jesteś aspołecznym tworem. Dają Ci to odczuć na każdym kroku. W knajpie też nie dostaniesz piwa. Życie. A ludzie Alp to twardzi ludzie. Dać trzeba mieć. Mieć trzeba też więcej mieć. Ròzne wioski mam podzielną opinie, jak się jedzie domy do najtańszych nie należą. Widziałem biedne domki w stylu retro nawet ładnie wyglądało. Szwajcarii trochę lepiej zarabiają i dać dla Polaka 20 zł Szwajcar 50 euro 100 gdzie kieszonkowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 158 Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, libed from kafeteria napisał: no to bylas dla niego milfem Dla przykładu: 40-letnia kobieta dla 20-latka to MILF. 35-latka dla 18-latka też często. Ale 40-latka dla 35-latka raczej nie będzie tak nazwana – bo różnica jest mała i nie pasuje do stereotypu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, 250GodzinTak napisał: Niewiadomo. Ale powód zawsze się znajdzie Dla chcącego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Baba napisał: O czym dzisiaj prawicie? Wróć! O co się dzisiaj kłócicie? Piszemy co dziś gotujesz. Wybòr między rosołem a pomidorową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Każdy o swoją rację. Temat nie ma najmniejszego znaczenia. Ja czekam tylko na swoje fanki, które mnie totalnie zlewają. Jest fajnie. Znalazły innego idola? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Dać trzeba mieć. Mieć trzeba też więcej mieć. Ròzne wioski mam podzielną opinie, jak się jedzie domy do najtańszych nie należą. Widziałem biedne domki w stylu retro nawet ładnie wyglądało. Szwajcarii trochę lepiej zarabiają i dać dla Polaka 20 zł Szwajcar 50 euro 100 gdzie kieszonkowe Tutaj chodzi o podejście a nie o pieniądze. Im najczęściej zależy na pomocy takiej fizycznej. Ktoś nie jest w stanie obrobić pola, to zrobią to sąsiedzi. Pieniądz naprawdę ma trzeciorzędne znaczenie. Dzisiaj Ty mnie, jutro ja Tobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Baba napisał: Znalazły innego idola? Na to wychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Piszemy co dziś gotujesz. Wybòr między rosołem a pomidorową. O kuźwa. Niedziela. Chyba trzeba jakiś obiad ugotować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, Miecz napisał: Tutaj chodzi o podejście a nie o pieniądze. Im najczęściej zależy na pomocy takiej fizycznej. Ktoś nie jest w stanie obrobić pola, to zrobią to sąsiedzi. Pieniądz naprawdę ma trzeciorzędne znaczenie. Dzisiaj Ty mnie, jutro ja Tobie. Ròżne Podejścia pamiętam jak ludzie zjednoczyli i olali Państwo ktòre miało ich gdzieś oni, Państwo bało nie są potrzebni. Prognozy nie są alarmujące. Edytowano 2 godziny temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Ròżne Podejścia pamiętam jak ludzie zjednoczyli i olali Państwo ktòre miało ich gdzieś oni, Państwo balo nie są potrzebni. Prognozy nie są alarmujące. To jeszcze raz, w Szwajcarii państwo jako twór jest czymś dziwnym. Oni żyją tylko na poziomie swojej wioski. Sprawdź na czym polega system polityczny tego kraju a zrozumiesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Na to wychodzi Jak dbasz, tak masz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Baba napisał: O kuźwa. Niedziela. Chyba trzeba jakiś obiad ugotować Zròb z pomidorowej rosòł umiesz Rosòł jest taka wspaniała zupa można niej zrobić inne zupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Baba napisał: Jak dbasz, tak masz. Daj spokój! Jak mam niby zabiegać o miłość? Jak mam nie reagować jak ktoś pier/doli od rzeczy? Udawać, że tego nie czytam? Wiesz jaki jestem fajny? Nie wiesz. Nie było Ci dane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 148 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Zròb z pomidorowej rosòł umiesz Rosòł jest taka wspaniała zupa można niej zrobić inne zupy Nie cierpię pomidorowej zupy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Zròb z pomidorowej rosòł umiesz Rosòł jest taka wspaniała zupa można niej zrobić inne zupy A nie odwrotnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 105 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 minutę temu, Baba napisał: Nie cierpię pomidorowej zupy. Dzieci się wyniosły, nieznam.dziecka ktòre nie lubi pomidorowej, Edytowano 1 godzinę temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 914 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Baba napisał: Nie cierpię pomidorowej zupy. Nie mogłabyś być moją kobietą, ok nie! Pomidorowa w ryżu to pewny orgazm! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach