Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

5 minut temu, murb napisał:

Trudno o 35-latku mówić, że jest stary. 

ale jest starszy niz jak mial 25 i stad ma inne zachowanie a nie nagle w jeden dzien po urodzeniu dziecka cos mu sie w glowie zmienilo

on nie byl w ciazy wiec nic mu sie nie zmienilo on sie po prostu zestarzal i stracil zapal, ambicje etc. pogodzil sie ze swoim losem, zwykle ludzie mlodzi maja jakies idealy i marzenia a pozniej z czasem godza sie z tym co im los dal 😄

3 minuty temu, Baba napisał:

Zależy od operatora i co chce pokazać.

Taki pierwszy przykład z brzegu.

Gdy w Polsce była pierwsza powódź stulecia w 1997 roku, media pokazywały ogrom zniszczeń. Człowiekowi łzy się polały. Ale ryczeć zaczęłam po reportażach Marii Wiernikowskiej " Widziałam".

Dokładnie o to chodzi. Zwykle jest tak, że ktoś coś chce pokazać a czegoś innego nie. 

Gdyby każdemu sie w głowie układało po porodzie zwłaszcza facetom to nie byłoby ogromu kalek w następnym pokoleniu. A jak jest kazdy widzi. 

Przed chwilą, sebix libedowski napisał:

dokladnie lobby matek jest bardzo silne ustepuje tylko lobby korporacji religijnych 

co innych w pracy obchodzi ze ktos ma dzieci w pracy powinno sie rozdzielac prace nie patrzac na to co ktos ma w domu bo to nie problem innych w pracy ze jedna baba ma 5 dzieci a druga chlop bije a trzeciej nikt nie bije i nie ma dzieci to niech robi za dwie

Oczywiście że tak. Nie masz dzieci czyli możesz napjerdalac godziny za dzieciatych bo to logiczne że nie masz dzieci to twoje życie nie ma sensu a więc pracuj.

9 minut temu, Pokraka napisał:

Chciałam napisać to samo co salix więc już sobie daruje 😁

Ja też często sobie daruję, bo powtarzanie niemal tego samego faktycznie pewnie niewiele wnosi do dyskusji, ale czasami jednak trudno powstrzymać się od komentarza.😄

1 minutę temu, sebix libedowski napisał:

ale jest starszy niz jak mial 25 i stad ma inne zachowanie a nie nagle w jeden dzien po urodzeniu dziecka cos mu sie w glowie zmienilo

on nie byl w ciazy wiec nic mu sie nie zmienilo on sie po prostu zestarzal i stracil zapal, ambicje etc. pogodzil sie ze swoim losem, zwykle ludzie mlodzi maja jakies idealy i marzenia a pozniej z czasem godza sie z tym co im los dal 😄

Ale jest młodszy niż 50-latek. 😁 

To naturalne, że ludzie zmieniają swoje priorytety po tym kiedy na świecie pojawia się dziecko. To nie ma nic współpracy onego ze starzeniem się ale na przykład że zwykłą odpowiedzialnością. 

• Thanks 1

1 minutę temu, salix napisał:

Ja też często sobie daruję, bo powtarzanie niemal tego samego faktycznie pewnie niewiele wnosi do dyskusji, ale czasami jednak trudno powstrzymać się od komentarza.😄

Dlatego tylko się podczepiłam pod Twój 😁

Przed chwilą, bocibot napisał:

zapjerdalacie za dzieciatych?

Nie 😂

1 minutę temu, bocibot napisał:

zapjerdalacie za dzieciatych?

i za kobiety z okresem?

6 minut temu, sebix libedowski napisał:

no czyli nie pracowalas w zadnym badaniu tylko w wypożyczalni murzynow do prostych prac wiec bez sensu bylo cytowac badania i powolywac sie na wlasna prace przeciez ty nie prowadzilas badan zadnych 

wiele firm woli zaplacic i pozyc sie awanturujacego klienta czesto widze jak jakis frustrat drze sie przy kasie i zamiast wywalic go sila ze sklepu to otwieraja mu specjalna kase zeby jak najszybciej stamtad poszedl 

moim zdaniem nie bylo umowy nie bylo podstawy do zaplaty ci bo chyba w prawie pracy nie ma umow ustnych 

to po co poszlas do jakieg agencji pracy przeciez wiadomo ze ktos prowadzi to dla zysku bylo isc do pck czy jakiejs non profit organizacji. 

nie wiem co jest zlodziejskiego w tym ze jakas firma wynajmuje innym tajemniczych klientow i bierze za to wynagrodzenie ja wiem ze to irtyujaca i bez sensu praca ale ktos za te audyty placi a ze bez sensu no bez sensu to jest zajecie i nic nie wnosi. 

Żeby firma , instytucja otrzymała certyfikat, przeprowadza się badania i szuka w necie danych wrażliwych. 

Przestań mędrkować na każdy temat, bo odtłuszczam szafki kuchenne i kafelki. Nie mam siły dzisiaj na twoje: 

Wszystko wiem! 

5 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

Gdyby każdemu sie w głowie układało po porodzie zwłaszcza facetom to nie byłoby ogromu kalek w następnym pokoleniu. A jak jest kazdy widzi. 

Po porodzie zazwyczaj mężczyźni są bardziej dorośli i odpowiedzialni.

2 minuty temu, murb napisał:

Ale jest młodszy niż 50-latek. 😁 

To naturalne, że ludzie zmieniają swoje priorytety po tym kiedy na świecie pojawia się dziecko. To nie ma nic współpracy onego ze starzeniem się ale na przykład że zwykłą odpowiedzialnością. 

kobieta się zmienia przez ciąże, a facet się zmienia bo się o 9 miesięcy zestarzał 😄 

tylko libed mógł coś takiego wymyślić

• Haha 2

8 minut temu, salix napisał:

Szczerze mówiąc, spodziewałam się klasycznego czepialstwa, a tu proszę, niespodzianka - można mieć to samo zdanie ponad wyimaginowanymi podziałami.

Ja się czepiam? Ok, niech tak będzie. 😁

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Po porodzie zazwyczaj mężczyźni są bardziej dorośli i odpowiedzialni.

No nie sądzę że to reguła ale whateva

2 minuty temu, Karaken napisał:

i za kobiety z okresem?

TAK! 😁

7 minut temu, murb napisał:

Dokładnie o to chodzi. Zwykle jest tak, że ktoś coś chce pokazać a czegoś innego nie. 

To samo można powiedzieć o historii. Niektórzy twierdzą, że jest zakłamana, przerysowana, że o jednym wydarzeniu jest kilka różniących się publikacji. To się zgadza, bo wszystko zależy od tego, z czyjego punktu widzenia przekazywana.

Przed chwilą, murb napisał:

TAK! 😁

Chce Cię w mojej fabryce! 😁

10 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

lex jest swietnym przykladem jak z kazdym nastepnym potomkiem ojciec staje sie madrzejszy 😄

lex jest swietnym przykladem jak z kazdym nastepnym potomkiem ojciec staje sie madrzejszy 😄

A bo to on jeden xD

10 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

Oczywiście że tak. Nie masz dzieci czyli możesz napjerdalac godziny za dzieciatych bo to logiczne że nie masz dzieci to twoje życie nie ma sensu a więc pracuj.

latwo sprawdzic kto faktycznie nie ma czasu podnoszac stawke i nagle sie okazuje ze te dziaciate jednak maja czas i chec do pracy po godzinach a nie bez dzieci nie chca pracowac dluzej 😄

latwo sprawdzic kto faktycznie nie ma czasu podnoszac stawke i nagle sie okazuje ze te dziaciate jednak maja czas i chec do pracy po godzinach a nie bez dzieci nie chca pracowac dluzej 😄

Za duża stawkę to mogłabym zamieszkać w robocie.

• Haha 1

10 minut temu, murb napisał:

jeden jest odpowiedzialny a drugi nie dziecko tego nie powoduje

7 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

kobieta się zmienia przez ciąże, a facet się zmienia bo się o 9 miesięcy zestarzał 😄 

tylko libed mógł coś takiego wymyślić

To bardzo kreatywna osobowość. 

5 minut temu, Baba napisał:

To samo można powiedzieć o historii. Niektórzy twierdzą, że jest zakłamana, przerysowana, że o jednym wydarzeniu jest kilka różniących się publikacji. To się zgadza, bo wszystko zależy od tego, z czyjego punktu widzenia przekazywana.

Uważam dokładnie tak jak napisałaś. Część tego co wiemy o przeszłości to czyjaś  interpretacja. 

• Like 1

6 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

No nie sądzę że to reguła ale whateva

Od wszystkiego są wyjątki ale tacy młodzi ojcowie zazwyczaj stają się bardziej zaradni.

6 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

A bo to on jeden xD

moze nie jeden ale ten ktorego wszyscy tu znaja mewa tez dobry przyklad jak wydroslal od kiedy zostal ojcem 😄

kobieta sie zmienia bo jej sie w ciazy wydzialaja hormony ktore powoduja zmiany a facetowi nie chyba ze ty masz macice i tez te zmiany u ciebie zaszly

Śpisz z kobietą w jednym łóżku to hormony przez skórę przenikają. 

• Haha 2

moze nie jeden ale ten ktorego wszyscy tu znaja mewa tez dobry przyklad jak wydroslal od kiedy zostal ojcem 😄

Oni wszyscy dorośleją a jaka jest prawda wychodzi gdy są anonimowi jak tutaj haha. Mewus i jego randki z prostytutka xD i pisał coś oblesnego o córce pamietam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się