Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Ale zobaczcie, Elcia mówi, że...

Polecane posty

Sieć już ten telefon gubił. Poza tym dzwonka już nie słyszałem - tylko krótkie "pik" i koniec. Reset pomagał na chwilę - no psuła się już, co miałem zrobić.

1 minutę temu, kris888 napisał:

Sieć już ten telefon gubił. Poza tym dzwonka już nie słyszałem - tylko krótkie "pik" i koniec. Reset pomagał na chwilę - no psuła się już, co miałem zrobić.

No i dobrze zrobiłeś. Nic nie jest wieczne.

Edytowano przez Cinnamon

5 minut temu, mr_Kumpir napisał:

czyli sam nie masz a się mądrujesz

4 minuty temu, RC_+ napisał:

Ale po co ci dual boot na przegrzewającej się wiecznie maszynie, z trudno wymienialną baterią, gdy ten dualboot będziesz mieć rok, może dwa, bo Apple zaraz wsparcie zamknie dla tej architektury...

W tej cenie minimalista - prawdziwy, już prędzej by kupił jakiś laptop typowo windowsowy, z wymienialną baterią, o niebo lepszą kulturą pracy - bo nowszy proc intela/AMD i na którym można sobie robić dualbooty z Windowsa, Linuxa, BSD, ReactOS i czego tam jeszcze chcesz. 

Ale przecież wiemy, że chodzi nie o minimalizm a o pozerstwo - jabłuszko 😉

Bo chce się rozwijać a macos miałem tylko czasem dostęp na kierunku it Dla mnie zupełnie nowy system operacyjny który chce poznać tesz wreszcie Linuxy i inne takie to nie jest to...

Tak dizajn jest ważny chce mieć wreszcie ładny laptopa z aluminium i wymienić ten plastik fantastik sony vaio

Chce żeby pasowało estetykom do ipada pro 13 obok...

Mógłbym owszem kupić tą Motorolę, tylko po co? Jak i tak z telefonu tylko dzwonię, smsuję, muzyki/radia słucham i czasem jakąś fotkę cyknę. Żadnych apek, żadnego neta w telefonie ( od tego mam laptop - większy ekran).

• Haha 1

3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

No właśnie mam bo to zupełnie to samo look wydajność system operacyjny nawet z 30% aplikacji ma wielkość z telefonu bo nie zrobili ipadowej osobnej jeszcze 

Do tego mam motorolle g15 która jest 8gb 128gb usbc jak ipad pro 13 

A on nokie 6610 czy coś takiego czaisz krindz? 

No właśnie biedaku masz Motorole z 400 zł a wcześniej miałeś jakiegoś zloma z Androidem 6

6 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

No właśnie mam bo to zupełnie to samo look wydajność system operacyjny nawet z 30% aplikacji ma wielkość z telefonu bo nie zrobili ipadowej osobnej jeszcze 

Nokia 6610 to jest najlepszy telefon. Nigdy nie zrobili podobnego o takich samych osiągach.

Zasięg nawet w blaszanej piwnicy, nawet w klatce Faradaya. bateria nowa trzyma 3 tygodnie.

Jedna kreska baterii trzyma z 2 czy 3 dni 

Telefon starszy ma 2g i 3g.

Nowe telefony gubią zasięg.

Są teraz powerbanki ale  nowa Nokie 6610 naładujesz pojedziesz na urlop to bateria będzie trzymać 2 tygodnie bez ładowania. Przy tym telefonie zapominasz o ładowarce.

Edytowano przez Fifofa

1 minutę temu, kris888 napisał:

Mógłbym owszem kupić tą Motorolę, tylko po co? Jak i tak z telefonu tylko dzwonię, smsuję, muzyki/radia słucham i czasem jakąś fotkę cyknę. Żadnych apek, żadnego neta w telefonie ( od tego mam laptop - większy ekran).

to naprawdę jesteś retro, przecież dzisiaj nawet głupi gps się przydaje w telefonie. Ja  jestem przegryw piwniczak ale bez smartfona życia se nie wyobrażam 

Edytowano przez Cinnamon

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Bo chce się rozwijać a...

Ok, twoje pieniądze, życie i twoja sprawa, tylko po co nazywać się minimalistą, gdy nim się nie jest 😉 To nic złego nim nie bycie.

1 minutę temu, Cinnamon napisał:

No właśnie biedaku masz Motorole z 400 zł a wcześniej miałeś jakiegoś zloma z Androidem 6

Tak ale nie miałem nokii 3310 w czasach smartphone oraz jestem użytkownikiem tabletow które są ogólnie wielkim wygodnym telefonem 

Na zewnątrz budynku spedzam mało czasu inaczej bym wybrał iPhone a tak mam ipada pro 13 

7 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

nie czaję 

chce to ma

1 minutę temu, RC_+ napisał:

Ok, twoje pieniądze, życie i twoja sprawa, tylko po co nazywać się minimalistą, gdy nim się nie jest 😉 To nic złego nim nie bycie.

nom

Przed chwilą, RC_+ napisał:

Ale to minimalist niby dlaczego uważasz że kupienie jakiegoś lenovo z 1080rtx to bylby minimalizm a kupienie macbooka pro 13 już nie jest 

Jak wszystkie inne komputery to som plastik cegly

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

nie czaję 

chce to ma

Do dzwonienia niema lepszego telefonu, każdy zgubi zasięg a nokia 6610 będzie miała. To jest najważniejsze plus bateria bardzo długo wytrzyma.

Edytowano przez Fifofa

2 minuty temu, Cinnamon napisał:

to naprawdę jesteś retro, przecież dzisiaj nawet głupi gps się przydaje w telefonie. Ja  jestem przegryw piwniczak ale bez smartfona życia se nie wyobrażam 

No tu się zgodzę. Ale jak kursuję pomiędzy moim miasteczkiem a wioskami pobocznymi, to GPSa nie potrzebuję. Znam okolicę jak własną kieszeń 😄

Pomiędzy ostatnimi macami na Intelu a architekturą ARM jest taki skok wydajności, kultury pracy, żywotności baterii, że kupowanie macbooka na Intelach jest po prostu głupotą i tyle. M1 to jest entry-level dla laptopów opartych na macOS. Nie kupujcie tam Intela - bądźcie mądrzy. Leżaka nie przekonam, ale może ktoś rozsądniejszy posłucha. 😉

2 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Ale to minimalist niby dlaczego uważasz że kupienie jakiegoś lenovo z 1080rtx to bylby minimalizm a kupienie macbooka pro 13 już nie jest 

Jak wszystkie inne komputery to som plastik cegly

Powiedz to linii Dell XPS albo ThinkPadom Carbon 😆  

2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

nie czaję 

chce to ma

U mnie nie będzie szacunku wylicytuje motorolle g15 za 50 i naprawi będzie szacunku ale siedzenie na jakieś starej cegle to zwykłe dziadowanie i skompstwo dla samego siebie bo ma fixa na cyferki które nawet boi się ryzykować 

nie mam maca

chcę kupić laptopa ale czeba się sprężać chyba bo komponenty drożejo

Przed chwilą, RC_+ napisał:

Powiedz to linii Dell XPS albo ThinkPadom Carbon 😆  

Miałem laptopa della do wgrywania systemu i wypalal oczy

Laptopa to nie tylko parametry 

Matryce milom dla oczu majom sony i apple reszcie nie ufam

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Miałem laptopa della do wgrywania systemu i wypalal oczy

Laptopa to nie tylko parametry 

Matryce milom dla oczu majom sony i apple reszcie nie ufam

Tak, tak... miałeś Dell XPS za osiem koła... oczywiście. xD

Przed chwilą, Cinnamon napisał:

A co ma zrobić jak na nowego maca go nie stać 

I nie jest mi potrzebny bo ipad pro 13 w zupełności mi wystarcza a ten macbook pro 9th ma byc zwyklym upgrejdem 2th intela sony vaio

8 minut temu, Cinnamon napisał:

Musi poczuć te 90 stopni na kolanach w tym przegrzewającym się złomie... cóż począć... chce niech ma 😆 

10 minut temu, Fifofa napisał:

Nokia 6610 to jest najlepszy telefon. Nigdy nie zrobili podobnego o takich samych osiągach.

Zasięg nawet w blaszanej piwnicy, nawet w klatce Faradaya. bateria nowa trzyma 3 tygodnie.

Jedna kreska baterii trzyma z 2 czy 3 dni 

Telefon starszy ma 2g i 3g.

Nowe telefony gubią zasięg.

Są teraz powerbanki ale  nowa Nokie 6610 naładujesz pojedziesz na urlop to bateria będzie trzymać 2 tygodnie bez ładowania. Przy tym telefonie za wspominasz i ładowarce 

Otwórz nim zdalnie inpostu i zapłacić blikiem w urzędzie skarbowym 

Jak czytam te wklejki to w wyobraźni widzę Leżaka stojącego przy hipermarkecie i wyglądającego niczym jakiś wizjonerski geek przyszłości — z wbudowanym przy skroni inteligentnym modułem, który niczym osobisty asystent AI odpowiada za niego na każde pytanie napotkanych ludzi czy ekspedientek. I przypominającym futurystyczną wersję dawnych aparatów ortodontycznych: https://i.pinimg.com/474x/88/f2/c2/88f2c214ea46d83afc23f3b23d6e9f92.jpg

• Haha 1

4 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

U mnie nie będzie szacunku wylicytuje motorolle g15 za 50 i naprawi będzie szacunku ale siedzenie na jakieś starej cegle to zwykłe dziadowanie i skompstwo dla samego siebie bo ma fixa na cyferki które nawet boi się ryzykować 

Nie fixa na cyferki, tylko próbuję zbudować poduszkę finansową - przynajmniej na 1 rok wydatków. Takie zabezpieczenie.

a ja mam cegłę della wymieniłem dysk i pamięć ale czeba już się go pozbyć powoli

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

zapłacić blikiem w urzędzie skarbowym 

Można zapłacić w US gotówką albo przelewem też.

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Robiłem laptopy znajomym sis jak byłem w uk

Leżak, ty jesteś technologicznie zacofany...

ty myślisz, że Linux tkwi nadal w 2012 roku, gdy Linux teraz natywne gry na Windowsa lepiej uciąga niż... Windows!

ty o laptopie dell myślisz jak o grubym plastikowym laptopie z 2012 roku, gdy współczesna linia Dell XPS, ThinkPad Carbon czy HP Spectre, to jest cieniutka, piękna i smukła konstrukcja... 

Sorry, ale technologicznie jesteś prawie 15 lat w plecy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się