Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zakrecona na maxa.

Nasze male codzienne gafy

Polecane posty

Go艣膰 poooooooooodnosze

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tabitha
Witajcie! Cudny topik :) U mnie te偶 si臋 nazbiera艂o... Kiedy艣 w "dzieci艅stwie" by艂am ze znajomymi na wycieczce autokarowej-m贸j pierwszy wyjazd zagraniczny! Jeste艣my na granicy, kontrola paszportowa, nie zabierali papier贸w tylko jako艣 tak ogl膮dali przy nas, no i oczywi艣cie mia艂am wszystko przygotowane, 偶eby nie wyj艣膰 na g艂upi膮. Podaje ten paszport, stra偶nik ogl膮da, ogl膮da-ja ju偶 w stresie, co go tam mo偶e tak interesowa膰, a on nagle oddaje mi paszport i po angielsku do mnie-analfabetka? Ja oczy w s艂up-dopiero potem okaza艂o si臋, 偶e nie podpisa艂am paszportu...My艣la艂am, 偶e wysi膮d臋 i wr贸c臋... Ta sama wycieczka, czas wolny na zwiedzanie w Budapeszcie, z kumpelami szwendamy sie po centrum, wszystko 艂adnie o艣wietlone, odnowione-nie to, co wtedy w kraju i nagle przypomnia艂o mi si臋, 偶e musz臋 wymieni膰 pieni膮dze. ..No to szukamy kantoru, znajdujemy eleganckie cude艅ko, pi臋knie o艣wietlone, oszklone, obs艂uga r贸wnie elegancka-a my jak to na wycieczce...Ja, oczyw艣cie, pewna siebie mina, postanawiam odwa偶nie wej艣膰-w ko艅cu wszystko jest dla ludzi, robie pewnie par臋 krok贸w i-BUM-odbi艂am si臋 od szklanych drzwi, kt贸re tam by艂y (ale tak wyczyszczone, ze nic nie by艂o wida膰:-)! Kumpele musia艂am podnosi膰 z ulicy-ma艂o nie umar艂y ze 艣miechu. Kiedy艣, ju偶 na studiach, spotka艂am po egzaminie znajom膮, a 偶e by艂am zabita po ca艂onocnym wkuwaniu a ona wygl膮da艂a niewiele lepiej ni偶 ja si臋 czu艂am, wypa艂i艂am do niej: "Hej, mam nadziej臋, 偶e nie czujesz si臋 tak 偶le, jak wygl膮dasz?" Ona-szok, a potem w 艣miech-do dzi艣 jest mi g艂upio...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miss_gafowa
*Czasy szkolne, 艣piewa艂am solo piosenk臋 Je偶owskiej "Najpiekniejsza w klasie bez dw贸ch zda艅". Jednak nie zna艂am melodii, bo tydzien wcze艣niej nie by艂o mnie w szkole. Kiedy przysz艂a kolej na mnie szalenie zestresowana zacz臋艂am 艣piewa膰 (niczym z jak膮艣 gul膮 w gardle), no ale potem gard艂o mi si臋 "otworzy艂o" i za艣piewa艂am pi臋knie :D:D Jednak na ko艅cu, po refrenie kilkakrotnie powtarzano "nie, nie, nie, nie, nie" a ja, my艣l膮c 偶e nale偶y jeszcze raz powt贸rzy膰 wyzej wymienion膮 fraz臋 na ca艂y g艂os rykn臋艂am NIE, dos艂ownie w sekund臋 po tym, jak muzyka zamilk艂a :D:D *Uda艂am si臋 z koleg膮 na basen. Wiadomo - facet jak facet przebra艂 si臋 w tempie ekspresowym i czeka艂 na mnie w jacuzzi. Zostawi艂am klapki przy wyj艣ciu z szatni i posz艂am. Przechodzi艂am w艂a艣nie obok dw贸ch siedz膮cych na krzes艂ach ratownik贸w,gdy podwin臋艂a mi si臋 noga i zobaczy艂am nagle wszystkie gwiazdy i jedn膮 nieodkryt膮 :D:D Pomi臋dzy atakami nieopanowanego chichotu ratownicy i m贸j kolega pr贸bowali wydoby膰 ze mnie informacj臋, czy wszystko w porz膮dku :D:D *Jako dziecko umy艣la艂am sobie, 偶e przeje偶d偶aj膮c obok ko艣cio艂贸w, przechodz膮c obok figurek i krzy偶y, nale偶y si臋 zawsze prze偶egna膰. No i jako艣 jak mi si臋 przypomnia艂o id膮c obok domu bo偶ego to i si臋 prze偶egna艂am. Pewnego razu, maj膮c oko艂o 6 lat, jecha艂am sobie moim pi臋knym r贸偶owym sk艂adakiem (:D) przez park u mojej babci. W pewnym miejscu, mniej wi臋cej w po艂owie drogi do basenu odkrytego na kt贸ry zmierza艂am, sta艂 w艂a艣nie du偶y, drewniany krzy偶. Widz膮c go z daleka przypomnia艂am sobie o prze偶egnaniu si臋, wi臋c gdy jecha艂am obok niego, pusci艂am kierownic臋 w celu prze偶egnania si臋. Efektem tej nadmiernej 艣wi膮tobliwo艣ci wjecha艂am w krzy偶, a na g艂ow臋 posypa艂y mi si臋 kasztany, z kt贸rych by艂 zrobiony wisz膮cy na nich r贸偶aniec :D:D *Sz艂am chyba rok temu na bia艂y marsz ulicami mojego miasta. Felerem, na ten sam marsz uda艂y si臋 dwie dziewuchy, kt贸rych naprawd臋 nienawidzi艂am. Ale na tak膮 okazj臋 urazy trzeba schowa膰 do kieszeni, tak wi臋c kroczy艂am dumnie razem z moj膮 po艂owic膮 przez miasto, nie przejmuj膮c si臋 dwoma plotkarami. Przechodzili艣my akurat przez naprawd臋 w膮sk膮 uliczk臋, kiedy jedna z plotkar zapragn臋艂a na mnie popatrze膰 (zapewne po to, by sprawdzi膰, czy mam koz臋 pod nosem albo czy mam krzywo umalowane usta) i sz艂a przez d艂u偶sz膮 chwil臋 z g艂ow膮 zwr贸con膮 w bok. Zbli偶ali艣my si臋 do zakr臋tu, o czym informowa艂 znak drogowy. Zaabsorbowana plotkowaniem dziewczyna nie zdo艂a艂a na czas odwr贸ci膰 g艂owy i nawet okrzyk przyjaci贸艂ki nic nie pom贸g艂 - zdrowo przydzwoni艂a w ten znak :D:D:D:D:D * Po szcz臋艣liwie zdanej maturze z angielskiego udali艣my si臋 ca艂膮 grupk膮 na pizz臋 i piwko. Zadowolone z dziewczynami zam贸wi艂y艣my po jednej pizzy na dwe i po piwku na 艂ebka. Pizza okaza艂a si臋 by膰 naprawd臋 MAXI i ju偶 po p贸艂torej kawa艂ku wychodzi艂a mi uszami. A 偶e zdrowo by艂a napakowana dodatkami, to zapycha艂a okrutnie. Obfito艣膰 dodatk贸w sprawi艂a r贸wnie偶, 偶e by艂a nieprzyzwoicie droga i nieprzyzwoicie smaczna... postanowi艂am wi臋c wr臋cz si艂膮 wpycha膰 w siebie ten ostatni kawa艂ek. No i zjad艂am - zapi艂am i nawet nie czu艂am si臋 przejedzona. Pech chcia艂, 偶e w momencie, gdy chcia艂am porozmawia膰 bardzo serio z reszt膮 o maturze, odbi艂o mi si臋 tak g艂o艣no, 偶e wr臋cz obesz艂o echem przez ca艂y lokal :D:D:D:D Powag臋 diabli wzi臋li :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupuppppppppppupuuuuuuuuuuuuu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w gore upupupu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do g贸ryyyyy
upppppppppp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Broken
A tu tak cicho :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeszcze jeszcze jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chc臋 si臋 po艣mia膰
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Walnijcie co艣 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ***taka jedna****
no piszcie!!

Udost臋pnij ten post

Ja ostatnio rozmawia艂am z kolega co pracuje na basenie i pyta艂am go czy lubi swoja prace. On na to, ze tak, tylko ze ma tam maly kontakt z ludzmi, caly czas lazi i patrzy w ta wode. Na to ja calkiem powaznie: no ale przeciez masz kontakt np. z topielcami, fakt ze czasem sa martwi,ale zawsze :p Kolesia zatkalo :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ***taka jedna***
dorabiam w markecie, ostatnio by艂am na dziale zwi膮zanym z gospodarstwem domowym, takie 1001 drobiazg贸w. Jednym zaj臋膰 by艂o odka艂danie towaru na miejsce i le偶a艂o sobie takie metalowe pude艂ko. Jak zobaczy艂am pracownika, to ja: a ten 艣mietnik to gdzie od艂o偶y膰, a ona to jest chlebak! dla mnie to wygl膮da艂o jak 艣mietnik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gafowiczka
przypomnia艂am sobie kilka gaf 1. Sk艂adalam kumplowi z klasy 偶yczenia z okazji dnia ch艂opaka i jakos tak zamyslona by艂am i niezwracalam uwagi na to co m贸wie i dopiero pod koniec sk艂adania 偶yczen zorientowa艂am si臋 co wyklepa艂am czyli " Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Ch艂opaka, Zdrowia, Szczescia, Pomyslnosci, i 100 lat 偶ycia...no masakra przecie偶 a kolega jakos dziwnie na mnie patrzy艂 ( aha i jeszcze trzyma艂am go za reke i tak strasznie ni膮 szarpa艂am ) 2. Wychodze rano z psem o 5 spotykam sasiada i m贸wi臋 Dobranoc i natychmiast zorientowalam si臋 ze cos nie tak powiedzialam , poprawiam si臋 i m贸wie Dobry Wiecz贸r, i pozniej zakapowa艂am co ja takiego powiedzia艂am, poprawi艂am si臋 na Dzien Dobry i zaczelam sie tlumaczyc ze nauka mnie wykancza a on do mnie " A w kt贸rej ty jeste艣 klasie wog贸le?" Ja kr贸tko odpowiedzia艂am ze studiuje juz i znikne艂am 3.Kiedys bylam u kolegi od ktorego otrzymywalam nie jasne sygna艂y raz ze cos sie kreci, drugi raz ze nic ztego i chcialam to sprawdzic o co tu chodzi. No wiec on zaprosil mnie do knajpki na piwko i po drodze kupi艂 czerwon膮 r贸ze ( ja w niebowzieta). Pozniej poszlismy do innej kanjpki tam wypilismy dosyc du偶a ilo艣c wina. Wrocilismy do niego do domu,on jeszcze zaproponowal wina wiec pilismy wino cos tam ogladalismy, nagle on zniknal z wibrujacym telefonem i dosyc dlugo nie wracal do pokoju..... wiec ja poszlam go szukac po mieszkaniu i z kuchni uslyszalam glosy wiec zaczai艂am si臋 za sciana i slucha艂am rozmowy a jej tre艣膰 byla mniej wiecej taka " Skarbie, kochaniutka, jutro do Ciebie przyjad臋 ...tak tak s艂odziutka, kwiatuszku ja te偶 ci臋 bardzo kocham i nie mog臋 si臋 doczeka膰 kiedy bedziemy sam na sam"( a zawsze mi powtarzal ze nie ma dziewczyny i ze tylko ze mn膮 tak czesto rozmawia itd) Ja ciuchaczem wr贸cilam do pokoju i nalalam sobie lampke wina wypilam duszkiem, pozniej druga i trzeci膮 ...( kiedy mam cos wiecej wypite a ktos zapali przy mnie papierosa to czasem robi mi sie lekko md艂o) i wtedy wszedl on z papierosem i tak chuchna艂 mi tym dymem prosto w twarz i w tym momencie zrobi艂o mi sie koszmarnie niedobrze pobieg艂am do ubikacji tyle 偶e mia艂am wciete i nie wycelowa艂am do kibelka, zwymiotowa艂am obok a koles musia艂 to sprz膮ta膰.......heheheh dobrze mu tak !!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Gafa z wczoraj. Jestem wyk艂adowc膮 na wy偶szej uczelni. Prowadz臋 te偶 zaj臋cia ze studentami teologii, a jak wiadomo tam raczej same ch艂opy. Studenci bardzo mili, fajnie nam sie pracuje, maj膮 艣wietne sposoby na odci膮gni臋cie mnie od tematu zaj臋膰 ;) Wczoraj o czym艣 zawzi臋cie dyskutujemy - z serii historyjki o 偶yciu ;) - i w pewnym momencie m贸wi臋 - Oj Panowie, Panowie. Wy to sie kiedy艣 doigracie i ja Wam wszystkim pewnego dnia pa艂y postawi臋 :D Nie musz臋 m贸wi膰 jaka by艂a reakcja :) Oczywi艣cie us艂ysza艂am Pani doktor tylko obiecuje ; ) Za 3 godziny mam z nimi zaj臋cia - strach si臋 ba膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣ka - pojecha艂a艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andromena
W domu siostra mi powiedzia艂a, 偶e jej kole偶anka Karina zapomnia艂a kom贸rki, kt贸r膮 zosta艂a w szkolnej szafce. Ja na to: to wy艣lij Karinie sms'a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiik
Pierwszy rok studi贸w, ze wsp贸艂lokatork膮 ruszy艂y艣my na imprez臋...do domu wr贸ci艂y艣my wczesnym rankiem po sporej dawce %, par臋 godzin snu i trzeba na zaj臋cia si臋 szykowa膰...ju偶 prawie psiapsi贸艂ka moje wychodzi z domu, ostatnie spojrzenie w lustro, ja do niej "Ej, we藕 zr贸b sobie jaki艣 makija偶 , bo wygl膮dasz jak kupa :P"... mordercze spojrzenie kumpeli: "W艂a艣nie sobie kurwa zrobi艂am make-up!!!" My艣la艂am, 偶e nie wyrobi臋 ze 艣miechu :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozowe skarpetkii
Lekcja geografii. wystawianie ocen. profesorka wystawia oceny. dochodzi do sliwy i mowi "Sliwa wystawie ci 3,bo ci ona z ocen wychodzi. ale chetnie postawilabym ci cos innego" Klasa plakala ze smiechu. Profesrka tez nie wytrzymala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fuc you
u mnie gafy to nie codzienno艣膰 ale te偶 nie 偶adko艣膰:) ostatnio np. pracuje w zakladzie fryzjerskim za granica i wiadomo anflicy i atcy tam ludzie i konczac strzyc pytam klienta it's ok czy nie?i dziwie sie czemu sie dziwnie patrzy:D albo rozmawiam z szefem wiadomo po angielsku i wtracam swoja polszczyzne i nie kumam czemu mi nie odpowiada jak np pytam:D a ostatnio obudzilam jakos dziwnie wspolokatora-tez anglik,moj chlopak stwierdzil ze mam isc go obudzic bo zaspi do pracy-no to pukam do niego i mowie mu ze jest sex o'clock chlp sie speszyl troche a ja dopiero jak skapnelam sie co powiedzialam to byslalam ze popuszcze:) oczywiescie mialam powiedziec six o'clock ale co to za roznica:D i ostatnio tez nie woedzial ze ma wolne a moj luby tak i mi nie powiedzial poszlam do wspomnianego wyzej pana po otwieracz do butelek bez skrepowania otworzylam drzwi do jego pokoju zapalilam swiatlo i wchodze odwracam sie na prawo a on zaspany lezy w lozku sie zastanawia o co chodzi...moj luby mial oczywiscie niezla polewe jak wrocilam z cegla do pokoju:) pozdrawiam wszystkich gafowiczow:*

Udost臋pnij ten post

W sklepie wiele razy zamiast dziekuje mowilam dzien dobry.Nie wiem czemu ale tak mi bylo wstyd...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do nieba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzisiajj
Wychodze z mama z kosciola. mama do mnie: -widzialas jaki przystojniak stal kolo ciebie? Ja: -chyba cie pogielo, przeciez to byl jakis potwor .....okazalo sie, ze koles stal obok nas i doskonale to slyszal Mamusia sie wstydu najadla za takiego bachora :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yuuuooiiy
podnosze :D

Udost臋pnij ten post