Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Makaron .....

Spoko

Polecane posty

Przed chwilą, KibicowałamNorwegii🇧🇻 napisał:

Poduszki powinno się zmieniać na nowe co 2 lata 🙂 Nie mam z piór, ale moja ciotka, która już nie żyje miała takie, i cholernie ciężka ta poduszka była. Człowiek, gdyby nią dostał, mógłby zginąć 😄 

Daj mi spokój. Mama ma kołdrę z piór i nigdy jej nie chcę gdy jestem u rodziców w odwiedzinach. Nie podoba się ona dla mnie. Poduchy mam dwie jako dekoracja bym rzekła w salonie. Ale chyba je wypierniczę bo jak się rozejdą w pralce i wszędzie będzie pełno piór? 

1 minutę temu, sv7 napisał:

Daj mi spokój. Mama ma kołdrę z piór i nigdy jej nie chcę gdy jestem u rodziców w odwiedzinach. Nie podoba się ona dla mnie. Poduchy mam dwie jako dekoracja bym rzekła w salonie. Ale chyba je wypierniczę bo jak się rozejdą w pralce i wszędzie będzie pełno piór? 

Pióra do wody to będzie do wyrzucenia już. 😁

3 minuty temu, Makaron ..... napisał:

Dziś tak, pochmurno, wietrznie, wilgotno i 15 do 18 stopni, a odczuwalna z 13-14, także typowa barówka jak jesienią :classic_cool:

Lubię taką aurę, ale we wrześniu i paźdżerniku dopiero 

Wow. To faktycznie wrześniowo! Lubię taką pogodę, taką wczesną jesień. W sierpniu już inne powietrze, już chłodniej, już kończy się lato.

4 minuty temu, KibicowałamNorwegii🇧🇻 napisał:

Moja mama kiedyś po praniu gotowała w specjalnym garze ścierki kuchenne, bo zawsze twierdziła, że tam jest najwięcej zarazków, które padają przy wysokiej temperaturze 😄 

Pościel krochmaliła, robiąc swój krochmal z mąki ziemniaczanej. W obecnych czasach, gdzie wszystko jest dostępne, nikt tego już nie praktykuje. No chyba, że jakieś babcie w Rzeszowie. 

Do tej pory gotuję kuchenne ściereczki. Nie wrzucam do pralki gdzie wlewam żel i płyn do płukania.

Teraz można kupić ługę do krochmalenia pościeli i firan. 

Owszem, teraz jest ogromny wybór środków czystości ale trzeba pamiętać, że przez to niszczymy pralki a nawet odpływy wody.

Przed chwilą, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Pióra do wody to będzie do wyrzucenia już. 😁

Wyniosę tam gdzie wynosi się zbędne przedmioty. I to zaraz. Wzięłam i wyjęłam z poszewki i powiem ci, że wszędzie piórska. To raczej poduchy jednorazówki. 

48 minut temu, Onaaaa napisał:

Kawa i myślą że randka 🤔 kurde to zaraz większość pomyśli że ich podrywam 😄

Kawę odczytają tak żeby wyjść z inicjatywą i zaprosić Cię na kolejną 😁

Przed chwilą, WywaloneJajā napisał:

Jezu jakie kury domowe. Ledwo naczynia zmylam ręcznie i mnie brzuch rozbolał z nerw

A tam z nerw. Znowu się czegoś nafutrowałaś pewnie.

2 minuty temu, Baba napisał:

Do tej pory gotuję kuchenne ściereczki. Nie wrzucam do pralki gdzie wlewam żel i płyn do płukania.

Teraz można kupić ługę do krochmalenia pościeli i firan. 

Owszem, teraz jest ogromny wybór środków czystości ale trzeba pamiętać, że przez to niszczymy pralki a nawet odpływy wody.

No i pościel niszczy wszelkiego rodzaju chemia 🫢 A kiedyś to był tylko proszek E i Cypisek 😄 

4 minuty temu, sv7 napisał:

Wow. To faktycznie wrześniowo! Lubię taką pogodę, taką wczesną jesień. W sierpniu już inne powietrze, już chłodniej, już kończy się lato.

Też lubię, zawsze bardziej jesień i zimę lubiłem niż wiosnę i lato, ale 20-25 latem powinno być i było by spoko :classic_cool:

4 minuty temu, sv7 napisał:

Wyniosę tam gdzie wynosi się zbędne przedmioty. I to zaraz. Wzięłam i wyjęłam z poszewki i powiem ci, że wszędzie piórska. To raczej poduchy jednorazówki. 

Kiedyś nie było alternatyw więc korzystali z tego , a dzisiaj można tanio pozyskać fajną poduchę i nową. 😁

4 minuty temu, WywaloneJajā napisał:

Jezu jakie kury domowe. Ledwo naczynia zmylam ręcznie i mnie brzuch rozbolał z nerw

A Tobie co znowu Pati ? włączył się znów tryb hejt, bo nie możesz wytrzymać bez inb :classic_cool:

1 minutę temu, Makaron ..... napisał:

Też lubię, zawsze bardziej jesień i zimę lubiłem niż wiosnę i lato, ale 20-25 latem powinno być i było by spoko :classic_cool:

Zimnolubny i gorącokrwisty. Fiufiu, Paweł. 

Przed chwilą, Makaron ..... napisał:

A Tobie co znowu Pati ? włączył się znów tryb hejt, bo nie możesz wytrzymać bez inb :classic_cool:

Wystarczy ignorwac. Z czym masz problem znowu. Nie pasuje nie czytaj nie komentuj i bajojajo. Po co mi to piszesz 

6 minut temu, WywaloneJajā napisał:

Powyzywasz i ci przejdzie jak odreagujesz bycie popychadłem na realu 🙂 

• Like 1

Kiedyś nie było alternatyw więc korzystali z tego , a dzisiaj można tanio pozyskać fajną poduchę i nową. 😁

Mam tych poduch ze 20. Głównie z egipskiej bawełny ale i te dwie nieszczęsne, które postanowiłam dzięki tobie wywalić na zawsze. 

Powyzywasz i ci przejdzie jak odreagujesz bycie popychadłem na realu 🙂 

No dokładnie więc ssij pento

3 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Ja też tak robię 😁

Nie wiem jak inni, ale ja w upalne dni zwyczajnie się pocę a to wszystko wsiąka w pościel. Dlatego używam kołder letnich i piorę je co miesiąc. Poduszki mają ledwo 2 miesiące, nie piorę ich bo zrobią się z tego jaśki 🤣 

Przed chwilą, sv7 napisał:

Zimnolubny i gorącokrwisty. Fiufiu, Paweł. 

Wiem, mieszanka wybuchowa. Taki jestem ''zimny drań'' :classic_cool:

8 minut temu, WywaloneJajā napisał:

Bo nas na Marysię nie stać 😢

3 minuty temu, WywaloneJajā napisał:

Wystarczy ignorwac. Z czym masz problem znowu. Nie pasuje nie czytaj nie komentuj i bajojajo. Po co mi to piszesz 

Z niczym, ale przyznaj, że bez porządnej inby kafe traci na wartości prawda? :classic_cool:

Edytowano przez Makaron .....

Przed chwilą, Makaron ..... napisał:

Z niczym, ale przyznaj, żę bez porządnej inby kafe traci na wartości prawda? :classic_cool:

To chyba oczywiste. Ale tu wartości nigdy nie było wiec co ma stracić?

7 minut temu, KibicowałamNorwegii🇧🇻 napisał:

No i pościel niszczy wszelkiego rodzaju chemia 🫢 A kiedyś to był tylko proszek E i Cypisek 😄 

Pościel czy poszewki na pościel? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować