Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość Cypryska
no no-a myślałam ze z wiedzy nt.antykoncepcji nikt mnie nie przebije-tzn.nie przebiłas mnie,ale musze przyznać,ze twoje odpowiedzi sa jako jedne z nielicznych dosć mądre. bo to co tu wyczytuję typu"czy wyschnięty plemnik moze zapłodnić"to włos na gfłowie staje. myślę,że moglybysmy założyć korporacje wiedzy nt.antykoncepcji itp.;) pozdrawiam!!

Gość puchatka
mam pytanie: miesiac temu zaczęłam brać jeanine (wczesniej cały czas brałam inne tabletki) i przy pierwszej 7-dn.przerwie,dostałam coś na wyglad krwawienia z odstawienia-tzn.to tylko lekkie plamienie-nawet nie warto uzywać wkładek! wczoraj je dostałam /zgpodnie z "planem"/ ale dzis juz wyglada na to,ze sie konczy. ja raczej nie podejrzewam ciaży bo ani nie zapomn.tabletki,ani nie brałam inmnych leków,ani nie miałam wymiotów czy biegunki.absolutnie nic co mogłoby osłabiac działanie. wydaje mi sie to dosc dziwne-wiemn,że jeanine "skracają długosc cyklu i zmniejszaja obfitosc"-ale zeby az tak? na opak.pisze,że krwawienie z odstawienia moze sie nawet nie pojawic a martwic sie należy wtedy gdy nie ppojawią sie 2 z kolei. a co ty o tym myslisz?

Gość nellllla
ASIKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwszą tabletkę przyjęłam w pierwszy dzień krwawienia, więc wedle twojej odpowiedzi byłam juz zabezpieczona. Biore pigułki pierwszy raz w życiu i dlatego mam jeszcze wątpliwości co do ich skuteczności, tym bardziej, że dopiero zaczęłam pierwsze opakowanie. Co do alkoholu to tez nie wiedziałam, bo ani lekarka mi o tym nic nie mówiła, ani ulotka nie zawierała żadnych informacji na ten temat. Chodzi mi głównie o to czy lampka wina do obiadu albo butelkowe piwo nie zawęża ochrony przed ciążą??

Gość nellllla
I jeszcze jedno: chciałam ci Asiks podziękować za to, że jesteś i masz czas oraz wystarczający zasób wiedzy, aby pomóc wszystkim tym, którzy mają mniejsze lub większe problemy. To super, że znalazła się jakaś mądra istota, która nie wypisuje tu jakichś chamskich tekstów tak, jak na innych topicach. DZIĘKI ASIKS!!!!!!!!!!!!!

Gość DO PUCHATKA
ja właśnie zaczęłam brać JEANINE-dziś wzięłam 9 tabletkę. Pierwszą zażyłam w pierwszy dzień krwawienia i... dostałam szoku!! Z reguły mam krótkie miesiączki-3 lub 4 dni. Ale po zazyciu JEANINE okres trwał ...2 dni : w pierwszy dzien wystąpiło słabe krwawienie, a drugi mogłabym obejśc w jednej podpasce. Tak więc wydaje mi się, że te tabletki tak juz chyba mają. Dobrze, że poinformowałaś o tym jak wygląda krwawienie (albo jego brak :) ) po odstawieniu-jeśli mi się stanie tak jak tobie przynajmniej nie będę się martwić, że to ciążą :) pozdrawiam!!!!!!!nellllla

nellla -> takie ilosci nie maja wplywu na to. zreszta winko do obiadku albo szklanka piwa dziennie to dobrze wplywa na organizm. tu raczej by chodzilo o picie bez umiaru - wtedy ta antykoncepcja nie bedzie taka jak byc powinna.

Gość kara luiza
Brałam Harmonet 7 miesięcy, kiedy wróci mi płodność??

Gość globulka22
ale wypalanka to zupełnie co innego!!JA brałam globulki!Na ulotce było napisane zeby nie współzyc podczas brania tych globulek!!!i czekalam i nawet jeszcze tydzien po!!!!

Gość Strachliwa
Wklejam jeszcze raz - Trzymałam jego penisa i juz był troszkę mokry, to nie wyglądało jak sperma tylko taki jakby śluz, ale nie wiem czy w tym nie ma plemników... jak się podnieci to wtedy pojawia siętaki śluz, jest przeźroczy sty i lepki. W każdym razie dotknęłam ręką tego śluzu a potem prezerwatywę (przed stosunkiem), prezerwatywa wprawdzie była ze środkiem plemnikobujczym ale nie wiem co to da....

Gość zabaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam!!!!!!!!!!!!! Mam pytanie otoz: jestem obecnie na 3 dniu podczas 7 dniowej przerwy podczas brania tabletek i akurat od tych 3 dni jestem chora tzn goraczka,bol glowy,oslabienie itp.stan poprostu chyba jak na grype.........zawsze dostawalam okres wlsanie 3 dnia a dzis go nie ma:(i boje sie bo nie wiem czy to wina tej choroby ze sie jeszcze nie pojawil czy moze nie daj Boze ciaza(odpukac!!!!!!!)naprawde jestem bardzo zdezorientowana i nie wiem co robic:( PROSZE dajcie odp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość żyłka
jestem w trakcie pierwszego opakowania HARMONETU,od paru dni boli mnie noga,dzisiaj zauważyłam dwie malutkie żyłki (w ulotce jest napisane,ze jako objaw niepozadany moga wystapic zylaki) innych objawów nie mam.nie wiem czy mam czekac do trzeciego opakowania,czy po prostu nie moge tabletek

Gość goya
Mam pytanie:bralam przez prawie pol roku pigulki antykoncepcyjne Logest,to sa moje pierwsze tabletki,jednak zdecydowalam sie je odstawic(powod:zmienne nastroje,doly,placzliwosc i duzy spadek libido) Czy moge to zrobic bez konsultacji z ginekologiem?

Gość Ania**
czy to mozliwe powodem pogrszenia cery i powstawania wypryskow jest braniem pigulek harmonet? Mysle aby go zmienic na pigułki ktore sa na tradzik i cere ale nie wiem jakie i czy skutkuja?

>>>>> Goya Myśle ze możesz odstawić tabletki, po prostu nie bierz kolejnego opakowania po przerwie,dopiero jeżeli działoby sie cos niepokojącego zgłoś sie do lekarza ,możesz też iść i powiedzieć lekarzowi o swoich objawach i pewnie zmieni Ci tabletki, no chyba że juz postanowilaś że nie chcesz żadnych przyjmować :) Acha,pamiętaj żeby nie odstawiać tabletek w srodku ich przyjmowania, tylko poczekaj do końca paczki! 🌼

zylka -> mozesz czekac a mozesz tez pojsc do lekarza i powiedziec ze masz takie a nie inne objawy. to moze przejsc a moze trzeba zmienic tabletki ? Ania -> to moze byc powod. w koncu to hormony. idz do ginekologa i powiedz co i jak. moze przepisze Ci nowe. a te ktore skutkuja ? wszystko zalezy od Twojego organizmu. jednemu pomagaja drugiemu szkodza.

zylka -> mozesz czekac a mozesz tez pojsc do lekarza i powiedziec ze masz takie a nie inne objawy. to moze przejsc a moze trzeba zmienic tabletki ? Ania -> to moze byc powod. w koncu to hormony. idz do ginekologa i powiedz co i jak. moze przepisze Ci nowe. a te ktore skutkuja ? wszystko zalezy od Twojego organizmu. jednemu pomagaja drugiemu szkodza.

Witam:)MAM pytanko odnośnie śluzu,który występuje przy dniach płodnych.Czy jeżeli w tym miesiącu jest jego brak a wydaje mi sie, że powinnal wlasnie mieć dni płodne czy to może być jakiś znak ciązy?:)POZDRAWIAM.dzieki.:)

Witam:)MAM pytanko odnośnie śluzu,który występuje przy dniach płodnych.Czy jeżeli w tym miesiącu jest jego brak a wydaje mi sie, że powinnal wlasnie mieć dni płodne czy to może być jakiś znak ciązy?:)POZDRAWIAM.dzieki.:)

Gość Pomocy
co zrobic gdy nie wzielam dwoch pigulek na samym poczatku, po siedmiodniowej przerwie

Gość spanikowannna
poradz jakies dobre srodki plemnikobojcze(najlepiej bez recepty o ile to mozliwe wogole) i cos w trakcie! mam 1 lat z gory dziekuje

Gość spanikowannna
poradz jakies dobre srodki plemnikobojcze(najlepiej bez recepty o ile to mozliwe wogole) i cos w trakcie! mam 1 lat z gory dziekuje

Gość spanikowannna

Gość veronika
Hej Dziewczyny. Slyszalayscie cos o takich tabletkach jak YASMIN 28, TAK sie zastanwiam czy sa w Polsce, bo z tego co tu wszedzie czytam to chyba nie. ciekawi mnie czy slyszalyscie cos o nich. a jeszcze jedno, wszedzie tez czytam ze w Polsce w czasie 7 dniowej przerwy nie bierzecie pills, sa woguole jakies takie co sie bierze caly czas, te Yasmin sa takie, a te siedem to tak zeby nie zapomniec sobie pzoniej. Osobiscie goraco polecam. Pozdrowionka dla Polandu :)

Gość Pomocy
dzieki za pomoc

Gość Efka
Mam pytanko. Czy któraś z Was biorąc (jeżeki oczywiście takowe tabletki brała) MERCILON miała jakieśobjawy uboczne? Czy źle się czuła, czy może miała jakiekolwiek inne nieprzyjemne objawy po przyjowaniu tych tabletek. Ja faszeruję się nimi od ok. 8 miesięcy i narzaie wszystko jest w porządku, ale przeczytałam na forum, ze podobno niektore dziewczyny przyżyły "KOSZMAR" z tymi tabletkami (MERCILON). Chciałabym właśnie się dowiedzieć co znaczył ten "koszmar"? Czy która kolwiek z Was miała jakieś problemy z tą pigułką. Ogromnie dziękuje za INFORMACJĘ!!!! Pa pozdrawiam wszystkie forumowiczki!!!! ;)

z kazda pigulka moga byc problemy jesli nie bedzie pasowala do Twojego organizmu. dziewczyny.... nie kierujcie sie tym ze duzo osob mowi ze jakas tam pigulka powiekszy biust/poprawi cere/zmniejszy bole miesiaczkowe czy co tam jeszcze. to tak dziala na te wlasnie osoby. na was moze zadzialac odwrotnie.

Gość salamander ***
Ja nie polecam-kochałam się kiedyś z chłopakiem bez prezerwatywy, ale...zero rozkoszy:cały czas myślałam ,żeby nic złego się nie stało. Bezsensu

Gość salamander ***
mam pytanko : pierwszą tabletkę anty wzięłam w pierwszy dzień krwawienia wieczorem, a następnego dnia współżyłam z chłopakiem bez prezerwatywy i on miał wtrysk we mnie. Czy juz wtedy byłam objęta ochroną przed ciążą??????? Biorę JEANINE i są to moje pierwsze tabletki