Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20

czy POSTINOR kiedys zawiodl ?

Polecane posty

Gość czy ktos wie
mam pytanko dwa tygodnie temu odstawiłam pigułki pozniej miałam okres z 7 dniowej przerwy po odstawieniu pigułek. po 7 dniach nei wrocilam do brania bo stwierdzilam z roznych przyczyn ze juz nie chce ich brac.miesiaczke mialam 5 dniowa z moich oblczen wynika z ebyl to 10 dzien cyklu tylko z ejak bralam pigulki to calkowicie nie wiem jak to liczyc:/ Rowniutko 7 dni pozniej czyli 14 dni po zazyciu ostatniej pigułki kochalam sie z chłopakiem, pękla nam prezerwatywa. Czy w tym czasie miałam dni płodne bo po odtsawieniu pigułek ciezko to wyliczyc dopoki nie ma normalnych cykli. cos wiecie na ten temat?? tym bardziej ze slyszalam ze po odstawienu pigulek sa wieksze szanse na zajsie w ciaze. Zazyłam oczywiscie postinor 19 h po stosunku pozniej 2 12 h po. Wiec ciaza sie nie martwie raczej tylko interesuja mnei te dni plodne?? a swoja droga tragedia jest ze zdobyciem tych pigułek kilka szpitali kilka przychodni nic ale w koncu sie udalo dziekuje za odp pozdrawiam

Gość mogłaś
mogłaś mieć wtedy w 14 dni po pigułkach płodne dni. Mnie po tabsach np. od razu wrócił regularny płodny cykl. A 'jacko3303' to nawypisywał tu takich głupot, że od razu widać, że nie zna tematu. Wcale miesiączki do 72godzin nie trzeba dostawać. No ręce mi poprostu opadły jak te bzdety przeczytałam. http://www.federa.org.pl/?page=article&catid=764&lang=1

Gość czy ktos wie
a czy jest taka szansa jesli to były moje dni płodne by doszło do zapłodnienia zanim wziełam postinor?? od stosunku do momentu wzjecia pierwszej tabletki mineły 23 h,mysle ze raczej nie ale kto wie:)

Gość Paulina822
Witajcie! Jestem "nowa" na forum.Zainteresowało mnie pytanie "czy PoSTINOR" kiedyś zawiódł.Ja mogę na nie odpowiedzieć: TAK,zawiódł.Przyjęłam tabletkę po 24godz. i tak się składa że JESTEM W CIĄZY!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Gratulujemy lub współczujemy
1. nie istnieją środki antykoncepcyjne o 100% skuteczności 2. nie wiadomo czy to nie jest ciąża z poprzedniego stosunku 3. albo urodzić albo aborcja farmakologiczna, patrz link http://www.womenonweb.org/index.php?lang=pl 4. Ty decydujesz o swoim życiu

Gość Izozwierz
do "czy ktoś wie" i dziewczyn z podobnymi problemami. Rozmawiajac z jednym ginekologiem dowiedziałam sie, że często (a nawet bardzo czesto) zdarzają sie przypadki, ze nawet przez kilka miesięcy po odstawieniu tabletek kobiety nie mogą zajśc w ciąże, bo gospodarka hormonalna kobiet nadal jest zachwiana i organizm potzrebuje troche czasu, zeby z powrotem był zdolny do wypuszczenia komórki. To, że macie normalny okres nie z tym za wiele wspólnego, nawet jeżeli krwawienia sa długie, silne i bolesne tak jak to miało miejsce jeszce zanim zaczełyście brac pigułki.

Gość Izozwierz
POSTINOR MOZE BYC NIESKUTECZNY wtedy, gdy kobieta ma problemy z wchłanianem środków podawanych w tabletkach. Różnych, nie chodzi tutaj tylko o postinor. Są np. znane przypadki dziewczyn, które mimo brania tabletek antykoncepcyjnych i przestrzegania zasad ich zazywania zaszły w ciąże. to sie bierze własnie między innymi z tego złego wchłaniania. Niestety, trudno to zmierzyć:) Skutecznośc postinoru moze tez obniżyć zazywanie alkoholu w czasie, kiedy postinor sie wzieło lub głodowanie albo przejadanie się. W przypadku przejedzenia i picia alkoholu wątroba sobie nie radzi i najpierw zacznie rozkładac jedzenie i alkohol, a na tabletke juz nie starczy jej energii (albo zrobi to poxniej), zwłaszcza ze to nie takie fiu-bździu i taka tableteczka to dla niej mimo wszystko wyczyn. Głodówka tez nie jest dobrym rozwiązaniem, bo wtedy żołądek nie dizała aktywnie, albo nawet reaguje mdłościami, więc i tu i tu czas rzeczywistego dizałania postinoru moze zostac opóźniony. Kiedy jesteście już zmuszone zażyć postinor, jedzcie cały czas normalnie i nie zapijajcie nerwów Boze bron. I lepiej nie brać też środków przeciwbólowych, polopiryn i żadnej innej chemii.

Gość mat
Witam wszystkich.Przeczytałem z 7 stron waszych rozmó i widzę, że ostro drązycie temat ;), ale przejdze juz do konkretow...JAK MYSLICIE JESLI KOBIETA Z KTORA UPRAWIALEM SEKS BYLA NA SZCZYCIE PLODNOSCI I GDY ZARZYLA 1 TABLETKE "PO" PO 15 GODZINACH A DRUGA PO 12 GODZINACH OD PIERWSZEJ.TO CZY PRAWDOPODOBIEŃSTWO ZE ZAJDZIE W CIAZE JEST WIEKSZE SKORO BYLA PLODNA CZY MNIEJSZE?? PROSZE O POMOC. Z GORY WIELKIE DZIEKI FOR EVERYBODY

Gość mat
p.s do poprzedniego postu..ZAZYLA POSTINOR

Gość Etoilee
mam pytanie: miesiączke mam regularnie co 29-31 dni, ostatnią miałam 4 stycznia, w niedziele 13.01 około godziny 20 doszło do stusunku, na 98% jestem pewna ze bylismy zabezpieczeni, ale nie do końca, bo dziwnym trafem nic nie pamietam, we wtorek o 18.30 wziełam tabletke postinoru kolejna po 12 h, jakie ejst prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? jesli wg moich obliczeń owulacja nastąpi dopiero w 18 stycznia , prosze o odpowiedz

Gość matisenko
Witam ponownie.Moja dziewczyna wziela POSTINOR 12 godzin postosunku, no i JESTW CIAZY(teraz juz 8 tydzien),malenstwo widac juz na USG. Wedlug mnie POSTINOR nie zadzaiala poniewaz moja dziewczyna byla PLODNA w trakcie stosunku ( oczym mi nie powiedziala). Pozdrawiam Pzyszły - młody tata :)

Gość wichura
ponad tydzien temu wzielam wpadlam po 30 godz wzielam 1 tabl druga po natspnych 12. od 3 dni czulam sie zle dzis wydzilala sie ze mnie jaks zoltozielona wydzielina pozniej dostalam krwawienie. ile to bedzie trwac? czy pozniej za pare dni dostane okres? czy moge byc w ciazy? odp szybko prosze

Gość bobisssss
na mnie zadziałał

Gość bobisssss
przyjełam pierwszą tabletkę po 12godzinach po seksie a drugą od tej pierwszej po 12 godzinach .seks był w najpłodniejsze dni i bez zabezpieczenia jakiegokolwiek .Lekarz powiedział że okres będzie wcześniej a spóżnił mi się 5dni......

Gość a mi sie wydaje
z ulotki tak wywnioskowałam, ze on działa O ILE ZOSTANIE ZAŻYTY PRZED OWULACJA! jesli PO OWULACJI to nie zadziała. napewno macie ulotke jesli ktos to bral to sprawdzcie ze tak pisze. ciaza pozamaciczna moze byc. krwawienia wczesniejszego niz normalna miesiaczka nie musi wcale byc. ja po postinorze zawsze czułam sie normalnie i miesiaczke mialam na czas.

Gość trutututu
jedyne co sie tak naprawde moze stac, to ciaza pozamaciczna i zadych innych konsekwencji nie ma. do tego 85% ze zadziala;] nie ma tragedii. ja bralam nic mi sie nie dzialo... tylko potem z miesiaczka cyrki straszne:P

Gość wichuraa
ja wzielam Postinor po 36 godzinach i teraz okazuje sie ze ejstem w 4 tyg ciazy przez przypadek sie dowiedzilam bo mam nudnosci i do lekarza pojechalam. teraz nie wiem co mam zrobic. ta tabletka nie podzialala a zapeniono mnie ze bedzie inaczej :(

To sluchajta co ja odjebalam... z jakies 2 tyg bzykalam sie z facetem bez zabezpieczenia (dopiero co poznany facet, znany z widzenia, alkohol, ale to mnie nie usprawiedliwia), wytrysk na zewnatrz, ale wiadomo.. Wzielam tabletke ta na E (Esquapel cos takiego, nie pamietam) jakos pewnie ze 30 pare h po.. Po jakims tyg dostalam okres (z brazownym \"krwawieniem\"), bylam rozdrazniona, nerwowa itp. Moj cykl i tak nie jest regularny wiec nie moge sobie wyliczyc dni plodnych, dobra, dostalam ten okres i mi przeszlo jakos zamartwianie sie, ale sluchajcie.. za 2 tyg nastepne znowu to samo!!! o jebane, głupek ze mnie nieziemski.. Tym razem wzielam ten Postinor.. Miałam deja vi i kurna zajebiscie sie teraz stresuje.. myslalam ze jestem madrzejsza.. a debil ze mnie na maxa. Facet w ogole totalna olewka, wiec tym bardziej stres i nie chce jebanej ciazy! Niby wytrysk poza, ale wiadomo, jakis tam \"plynik\" wczesniejszy jest.. I kurde teraz zjebane zycie.. nigdy wiecej..

Gość Marlena333
tak zawiódł..Ja zażyłam go po 20h ,i niby nic mialo nie byc, ale to jeszcze nic ze zawiódł ale rozlegulował wszystko.Po 10 dniach zrobiłam badania krwi i moczu, oraz test ciążowy wiadomo w takich sytuacjach kobiety nie wytrzymuja napiecia i czasu i tak bylo ze mna,wszystkie testy byly negatywne.Powturzylam po 5 dniach ,potem juz same testy ciazowe 2 dni przed okresem i tez negatywny,ale 2 dni po spodziewanym terminie dostania okresu zrobilam test znow i wyszedl pozytywny, i teraz jestem w 4 tyg ciazy.Wiec nie ma tak ze pomimo ze ponoc postinor dziala w 95% nie dziala na kazdy organizm,..,...co do badania krwi tez mowi sie ze po 7 dniach juz mozna ciaze wykryc u mnie po 10 nie widac bylo sladu ze rozwija sie ciaza :(

Gość Marlena333
dodam tylko ze został zazyty własciwie, a stosunek mialam 10 dni po okresie....

Gość Izozwierz
do Fantazyji: jeżeli jesteś pewna, ze wytrysk był na zewnątrz, to nie jesteś w ciąży. Sam akt zapłodnienia nie jest wcale aż taki prosty. Wbrew pozorom wymaga naprawdę nagromadzenia wielu czynników sprzyjających. Choć zabrzmi to staroświecko, ważne jest usytuowanie penisa przy szyjce macicy i pozycja (najlepiej ciąży sprzyja pozycja na misjonarza, penis podczas wytrysku musi być włożony maksymalnie) Nie oznacza to jednak, że kochając się "od tyłu" nie zaciążysz. Próbuje tylko uświadomić dziewczynom, że gdy są pewne że wytrysk jest na zewnątrz, to nie będą w ciąży. Wiem to po własnym przykładzie, bo gdy byłam młodsza i głupsza współżyłam z chłopakami stosując jako metodę "antykoncepcji" jedynie stosunek przerywany, i dzieci jak dotąd nie mam. dziewczyny, jeżeli macie swoich chłopaków, to naprawdę idźcie do lekarzy, kombinujcie te tabletki antykoncepcyjne, to ułatwia życie.

Gość nat_ik
No to jest pytanie? Ja wzielam postinor godzine po stosunku (dodajac ze jestem w samym srodku owulacji) i chyba powinno byc dobrze,ale maly drugi wypadek-wpadka zdarzyla sie tez 24 godziny po wzieciu drugiej tabletki. Zastanawiam sie co teraz? teoretycznie to powinien dzialac prze 72 godziny wiec chyba nie moge sie mocno martwic,ale kto wie? zobaczymy... czy ktos moze mi cos dopowiedziec?

Gość Słuchajcie
Juz to pisałam w innynm watku ale ja pomimo postionru byłam w ciazy. bobasek urodził sie zdrowy ale jak same widzicie nie ma gwarancji. Wziełam pierwsza tabletke 2godz po stosunku i teoretycznie były to moje dni "niepdłodne".

Gość 150
nie nie zawiodl zazytu w ciagu 72 godzin nie moze nikogo z was zawiesc polecam naprawde lecz sa problemy z dosaniem

Gość podejrzewam że
może zawieść, jak ja byłam u gina 2 razy po tą tabletkę to potem po ok miesiącu dzwonił do mnie gin i pytał czy się udało

Gość mea_czyli ja
Przypadkiem jestem związana z tematem tabletek \"po\" juz dlugi czas gdyżprowadzę warsztaty młodzieżowe właśnie w kontekście \"uświadamiania\" niestety niezwykle niewyedukowanej młodzieży w Polsce. Dziewczynki - bo tak musiałabym nazwać większość z was - co za kompletne brednie wypisujecie wzajemnie wprowadzając sie w stres. Pytam PO CO?????????? Wypowiedzi ników typu fgkhdfkjg lub ksi ksi itp to jawna prowokacja, opisujecie przypadki \"swoich koleżanek\" lub ze \"gdzies czytałyście\" (oczywiście nie podając żadnych konkretów ani tzw moje drogie cytatów do literatury), straszycie sie nawzajem która ma lepsze argumenty nawet zmyślająć historyjki o wodogłowiach aborcjach i innych... Zatem postinor i escapelle sa skuteczna metoda antykoncepcji wedle wskazówek na ulotce. Wszelkie objawy możliwe uboczne sa tam również podane, wszelkie wodogłowia, ciaże pozamaciczne SA PRZEDE WSZYSTKIM WARUNKOWANE genetycznie moje drogie. Czyli nalezy miec PREDYSPOZYCJE a hormony (nie bomba a hormony) mogą pewne procesy atywizować z czym każdy musi się liczyć nie wiedzac jakie obicążenie genetyczne ze soba sam niesie. Natoiast sa to tak marginalne przypadki, że aż opisywane w literaturze medycznej i zawarte w 5 % (w przypadku postinoru) i 1% w przypadku escapelle na próbie 100 kobiet i niestety te ktoórym sie to zdarzyło po prostu znalazły sie w tym nieszcześliwym procencie. Zadne powtarzam zadne deformacje płodu nie wchodza w gre - w takim wypadku firma gadeon richter nie wypłaciła by sie nigdy z odszkodowań na rzecz uszkodzonych płodów - wystarczy pomysleć i nie robić sobie wstydu wygłaszajac takie dyrdymały że aż naprawde mnie w dołku ściska choc jestem społecznikiem. Jestesćie wzajemnie wogóle nieżyczliwe i niestety pielegnjecie cechę narodową niech komuś będzie jeszcze gorzej niż mi. Zatem APELUJE: JEśLI PRZEDSTAWIACIE OSADY NA TEMAT DZIAłANIA NIECH BEDą ONE POPARTE DOWODAMI, LUB PODKREśLAJCIE ZE TO TYLKO I WYLACZNIE WASZA OPINIA A NIE WASZEJ KOLEZANKI BABCI CZY SASIADKI. A zagubionym dziewczynom polecam strone wpadka pl jest tam mozliwość napisana do lekarza, odpisuje zawsze na każda wątpliwość i uchorni was przed przeszkiwaniem forów za samymi specjalistkami w temacie. BTW nie ma czegoś takiego jak DNI PłODNE. TO JEST JEDNA DOBA DOKLADNIE TYLKO I WYLACZNIE 24 H. w ciąze można zajść majac stosunek w trakcie tej wlasnie doby (prawodpodobienstwo 30% w przypadku sostunku kompletnie niezabezpieczonego) badź odbywajac stosunek PRZED OWULACJA (plemniki z materiałem genetycznym hromosomu x sa wytrzymałe w warunkach flory kobiecej pochwy do 4 dni do momentu wystapienia owulacji i wowczas zapłodnienia) PO owulacji nie ma mozliwosci zajscia w ciażę. Kobiety wzięte do testu postinoru ocenine był na podstawie testów owulacyjnych i przystapily do badań (zażyły) postinor PRZED LUB w trakcie owulacji. Bład dopuszczalny statystycznie (prawdomownosc kobiet czynniki zewnetrzne, biegunki wymioty, określone godziny) zostały zawarte w dopuszczlnym 5% . Czyli zasadniczo w idelanych warunkach skutecznosc jest rowna 100% a reszta to bład człowieka głownie moi drodzy. Bo nic do cholery na tym świecie nie ma 100% pewności. pozdrawiam i życzę refleksji

Gość anika1111
uprawiałam seks z chłopakiem podczas okresu w 6 dzień krwawienia już wtedy prawie nie było był to stosunek bez zabezpieczenia... po 16 h wzięłam postinor potem po 12 za pare dni dostałam krwawienia po postinorowego. teraz czekam na okres którego nie ma. dodam jeszcze że mam jakieś dziwne nudności nie wiem co to i od czego to. czy postinor zadziałał czy może jestem w ciąży? proszę odpiszcie

Gość agata110287

Gość agata110287
hej!! ja postinor brałm 17 godzin po stosunku , mailam stosunek w sam szyczyt, bardzo sie streswowalm chodzilam po aptekach i pytalam w ilu procentach jest skuteczny ,w każdej powiedzieli mi ze jest to prawie100% pewność ,dzisaj dostałm okresu,wcześniej o 3 dni.głupata jest dla mnie jak ktoś pisze ze w samym cyklu zmniejsza sie skuteczność postinoru ,przecież teoretycznie w dni płodne nie zachodzi sie w ciąze to po co wogóle cos stosowac pozdrawiam

Gość mimi852
ja zażyłam postinor 2h po stosunku (zawódł durex) i choć mowią że na każda kobietę działa to sie z tym nie zgodze, bo mi wcale nie pomógł pomimo ze szybko go wzielam i stosowałam sie do zaleceń.....