Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

4madzia4

Bielizna MIRIALE

Polecane posty

Go艣膰 mona-35
Witam ! Pewnego marcowego dnia wracaj膮c z dalekiej i m臋cz膮cej podr贸偶y dzwoni moja kom贸rka i pani z firmy Mirale proponuje mi owe cuda ! Niewiem , czy na odczepnego czy ze zm臋czenia da艂am si臋 wkr臋ci膰 w rozmowe , co gorsza pozwoli艂am na przesy艂k臋 ! W domu na spokojnie przeanalizowa艂am ca艂膮 rozmow臋 i stwierdzi艂am , 偶e niechc臋 si臋 w to anga偶owa膰. Jestem tak膮 kobiet膮 , kt贸ra kupuje sobie bielizn臋 kiedy ma na to ochot臋 to samo dotyczy firmy . To moja prywatna sprawa czy nosz臋 bielizn臋 z atlantica , triumfa czy b贸g wie jak膮 . Nikt nie b臋dzie mi narzuca艂 kiedy i jak膮 , ja musz臋 to widzie膰 , dotkn膮膰 itp. Kiedy otrzyma艂am list z owej firmy , zadzwoni艂am pod podany nr tel . Pani , do艣膰 niesympatycznym g艂posem zapyta艂a dlaczego rezygnuje , jako wyja艣nienia u偶y艂am s艂贸w mniej wi臋cej tu opisanych dodaj膮c tylko , 偶e nie mieszkam na pustyni wi臋c mam dost臋p do sklep贸w a je艣li zechc臋 co艣 zamawia膰 to wol臋 allegro , poniewa偶 widz臋 co kupuj臋 i to ja decyduj臋 kiedy ! Rezygnacj臋 przyj臋to . Na przysz艂o艣膰 b臋d臋 stara艂a si臋 uwa偶a膰 . Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mona-35
Witam ! Pewnego marcowego dnia wracaj膮c z dalekiej i m臋cz膮cej podr贸偶y dzwoni moja kom贸rka i pani z firmy Mirale proponuje mi owe cuda ! Niewiem , czy na odczepnego czy ze zm臋czenia da艂am si臋 wkr臋ci膰 w rozmowe , co gorsza pozwoli艂am na przesy艂k臋 ! W domu na spokojnie przeanalizowa艂am ca艂膮 rozmow臋 i stwierdzi艂am , 偶e niechc臋 si臋 w to anga偶owa膰. Jestem tak膮 kobiet膮 , kt贸ra kupuje sobie bielizn臋 kiedy ma na to ochot臋 to samo dotyczy firmy . To moja prywatna sprawa czy nosz臋 bielizn臋 z atlantica , triumfa czy b贸g wie jak膮 . Nikt nie b臋dzie mi narzuca艂 kiedy i jak膮 , ja musz臋 to widzie膰 , dotkn膮膰 itp. Kiedy otrzyma艂am list z owej firmy , zadzwoni艂am pod podany nr tel . Pani , do艣膰 niesympatycznym g艂posem zapyta艂a dlaczego rezygnuje , jako wyja艣nienia u偶y艂am s艂贸w mniej wi臋cej tu opisanych dodaj膮c tylko , 偶e nie mieszkam na pustyni wi臋c mam dost臋p do sklep贸w a je艣li zechc臋 co艣 zamawia膰 to wol臋 allegro , poniewa偶 widz臋 co kupuj臋 i to ja decyduj臋 kiedy ! Rezygnacj臋 przyj臋to . Na przysz艂o艣膰 b臋d臋 stara艂a si臋 uwa偶a膰 . Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mona-35

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mona-35

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mona-35

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BilboBagins
Witam! Po przeczytaniu Waszych opinii widze, 偶e schemat post臋powania 偶eczonej firmy jest sta艂y, tzn. 1 Telemarketerka dzwoni z super ofert膮 (nielogicznie tania bielizna) 2 Po paru mies., gdy juz zapomniecie o sprawie, dostajecie fakture na nieznane towary ( i to wszystko zgodnie z ich regulaminem: http://www.provea.com/Provea/ProveaMember/siteterms.aspx?CultureSet=pl-PL) Ze mn膮 by艂o tak samo. Po 4 mies od rozmowy tel. dostalem fakture na kwote 95 z艂. Nie otrzymalem nigdy 偶adnej przesy艂ki. Dzis napisalem do nich maila i mam zamiar odes艂ac im t膮 fakture. Mam do was pro藕b臋: nie zostawiajcie tego tak, nie pozw贸lcie na ten proceder, z艂贸偶cie zawiadomienie do Urz臋du Ochrony Konkurencji I Konsumenta: http://www.uokik.gov.pl/[Ja tak zrobilem :-) ] Firma Tono liczy na to 偶e bedziecie siedziec cicho i moze ze strachu zaplacicie te lewe faktury. Nie dajcie nabijac sie w butelke!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BilboBagins
Witam! Po przeczytaniu Waszych opinii widze, 偶e schemat post臋powania 偶eczonej firmy jest sta艂y, tzn. 1 Telemarketerka dzwoni z super ofert膮 (nielogicznie tania bielizna) 2 Po paru mies., gdy juz zapomniecie o sprawie, dostajecie fakture na nieznane towary ( i to wszystko zgodnie z ich regulaminem: http://www.provea.com/Provea/ProveaMember/siteterms.aspx?CultureSet=pl-PL) Ze mn膮 by艂o tak samo. Po 4 mies od rozmowy tel. dostalem fakture na kwote 95 z艂. Nie otrzymalem nigdy 偶adnej przesy艂ki. Dzis napisalem do nich maila i mam zamiar odes艂ac im t膮 fakture. Mam do was pro藕b臋: nie zostawiajcie tego tak, nie pozw贸lcie na ten proceder, z艂贸偶cie zawiadomienie do Urz臋du Ochrony Konkurencji I Konsumenta: http://www.uokik.gov.pl/[Ja tak zrobilem :-) ] Firma Tono liczy na to 偶e bedziecie siedziec cicho i moze ze strachu zaplacicie te lewe faktury. Nie dajcie nabijac sie w butelke!!!

Udost臋pnij ten post

Ja dostalam dzisiaj przesylke, nic nie zamawialam. wyslane zwyklym listem.... gadalm z moim prownikiem, Moga mnie pocalowac,,, jak oni mi udowodnia ze cokolwiek do mnie wyslali? Nie udowodnia... nie chce mi sie w to bawic bo bym zamowila wiecej tego na rozne adresy i moga mnie cmoknac:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margololcia
Witajcie. Pocz膮tek tego tematu jak widz臋 si臋ga 2004 roku. Moja przygoda z bielizna Mirialle tak偶e. Po krotce opisze sw贸j przypadek. Zam贸wi艂am pierwsza paczk臋, promocyjna cena - majtki i biustonosz. W paczce (w kwietniu 2004 j膮 dosta艂am) by艂 m贸j numer klienta, numer kolejnej paczki i termin ewentualnej rezygnacji. Nie zrezygnowa艂am,nie zd膮偶y艂am. Podobno wys艂ali mi paczk臋, podobno w lipcu ja odebra艂am. W pa藕dzierniku 2004 dosta艂am kolejna paczk臋, nie zorientowa艂am si臋 ze to ju偶 kolejna przesy艂ka, my艣la艂am ze to ta zaleg艂a. Potem okaza艂o si臋 ze to inna nazwa, inny numer przesy艂ki. Zap艂aci艂am za ni膮 i zadzwoni艂am do BOK aby zrezygnowa膰 z dalszych us艂ug firmy DeAgostini.W styczniu 2005 zaczynam dostawa膰 powiadomienia ze nie dokona艂am op艂aty za paczk臋. W lutym dzwoni firma windykacyjna. Opisa艂am mi艂emu panu przez telefon, jak to z mojej strony wygl膮da i od tamtego czasu cisza. S艂uch o tej prawie zagina艂. 呕adnych pism, 偶adnych telefon贸w aby uregulowa膰 p艂atno艣ci. My艣la艂am ze firma zbankrutowa艂a albo kt贸ra艣 z was zabra艂 im si臋 za skore. Ale..... i ku mojej wielkiej rado艣ci....Tydzie艅 temu dosta艂am zawiadomienie z firmy windykacyjnej do zap艂aty 99zl. 69zl za paczk臋 + 29 odsetki!!!! Normalnie poza gniewem to pusty 艣miech mnie ogarn膮艂. 5 lat to ju偶 trwa a od 4 lat nie dosta艂am 偶adnej informacji ze co艣 si臋 jeszcze w tym temacie dzieje i nagle kolejna firma windykacyjna si臋 odzywa . Na moje szcz臋艣cie nie by艂 to list polecony. Wi臋c nie b臋d臋 si臋 do nich odzywa膰. Czy poza UOKiK macie jakie艣 pomys艂y co zrobi膰? Postraszy膰 s膮dem? Czymkolwiek? Moim zdaniem to oni chc膮 zastraszy膰 biednego klienta. Dziwna sprawa bo w lipcu 2004 by艂am na wakacjach nad jeziorem a w domu nikt tej paczki nie widzia艂, niczego nie odbierali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margololcia
Witajcie. Pocz膮tek tego tematu jak widz臋 si臋ga 2004 roku. Moja przygoda z bielizna Mirialle tak偶e. Po krotce opisze sw贸j przypadek. Zam贸wi艂am pierwsza paczk臋, promocyjna cena - majtki i biustonosz. W paczce (w kwietniu 2004 j膮 dosta艂am) by艂 m贸j numer klienta, numer kolejnej paczki i termin ewentualnej rezygnacji. Nie zrezygnowa艂am,nie zd膮偶y艂am. Podobno wys艂ali mi paczk臋, podobno w lipcu ja odebra艂am. W pa藕dzierniku 2004 dosta艂am kolejna paczk臋, nie zorientowa艂am si臋 ze to ju偶 kolejna przesy艂ka, my艣la艂am ze to ta zaleg艂a. Potem okaza艂o si臋 ze to inna nazwa, inny numer przesy艂ki. Zap艂aci艂am za ni膮 i zadzwoni艂am do BOK aby zrezygnowa膰 z dalszych us艂ug firmy DeAgostini.W styczniu 2005 zaczynam dostawa膰 powiadomienia ze nie dokona艂am op艂aty za paczk臋. W lutym dzwoni firma windykacyjna. Opisa艂am mi艂emu panu przez telefon, jak to z mojej strony wygl膮da i od tamtego czasu cisza. S艂uch o tej prawie zagina艂. 呕adnych pism, 偶adnych telefon贸w aby uregulowa膰 p艂atno艣ci. My艣la艂am ze firma zbankrutowa艂a albo kt贸ra艣 z was zabra艂 im si臋 za skore. Ale..... i ku mojej wielkiej rado艣ci....Tydzie艅 temu dosta艂am zawiadomienie z firmy windykacyjnej do zap艂aty 99zl. 69zl za paczk臋 + 29 odsetki!!!! Normalnie poza gniewem to pusty 艣miech mnie ogarn膮艂. 5 lat to ju偶 trwa a od 4 lat nie dosta艂am 偶adnej informacji ze co艣 si臋 jeszcze w tym temacie dzieje i nagle kolejna firma windykacyjna si臋 odzywa . Na moje szcz臋艣cie nie by艂 to list polecony. Wi臋c nie b臋d臋 si臋 do nich odzywa膰. Czy poza UOKiK macie jakie艣 pomys艂y co zrobi膰? Postraszy膰 s膮dem? Czymkolwiek? Moim zdaniem to oni chc膮 zastraszy膰 biednego klienta. Dziwna sprawa bo w lipcu 2004 by艂am na wakacjach nad jeziorem a w domu nikt tej paczki nie widzia艂, niczego nie odbierali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margololcia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do margolci...
to proponowa艂abym do nich zadzwoni膰 i nie straszy膰 s膮dem czy co艣 bo z tego co s艂ysza艂am to tego si臋 nie boj膮 bo wedle tych ich cholernych regulamin贸w i ustaw to prawo jest po ich stronie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do margolci...
to proponowa艂abym do nich zadzwoni膰 i nie straszy膰 s膮dem czy co艣 bo z tego co s艂ysza艂am to tego si臋 nie boj膮 bo wedle tych ich cholernych regulamin贸w i ustaw to prawo jest po ich stronie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margololcia
No niby tak, ale co mam im powiedzie膰? Nie nie zap艂ac臋? Udowodnijcie mi ze dosta艂am ta paczk臋? To bylo 5 lat temu! Obawiam si臋 ze i tak b臋d臋 musia艂a zap艂aci膰, poza tym firma windykacyjna nie docieka prawdy tylko chce odzyska膰 d艂ug, wiec komu mam si臋 t艂umaczy膰? Acha....po przejrzeniu papier贸w dotycz膮cych tej sprawy (wielkie szcz臋艣cie ze ich nie wyrzuci艂am),znalaz艂am korespondencje moja z ta firma. I wychodzi na to,偶e oni upieraj膮 si臋,偶e mam zap艂aci膰 za t膮 3 paczk臋, bo pieni膮dze kt贸re wp艂aci艂am (my艣la艂am 偶e place za 3 paczk臋) oni zaksi臋gowali jako zap艂at臋 za t膮 2 paczk臋 kt贸rej nie dosta艂am (kwota taka sama). I teraz mam problem bo okazuje si臋 ze data na zleceniu przelewu owszem jest ale oni tak sprytnie to zagrali ze nie ma tytu艂u wp艂aty...no i mogli to zaksi臋gowa膰 nawet jako op艂at臋 za bilet do nieba!!! Chyba skontaktuje si臋 z jakim艣 specjalist膮 bo na w艂asn膮 r臋k臋 to nie wiele tu ugram.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naci膮gni臋ta
Margololciu! Nic im nie p艂a膰. Przecie偶 o to im chodzi, aby Ci臋 zastraszy膰 i wyci膮gn膮膰 pieni膮dze. Maj膮 dow贸d nadania paczki? Maj膮 potwierdzenie, 偶e odebra艂a艣 przesy艂k臋? Na 100% NIE!!! To nie jest szanuj膮ca si臋 firma, kt贸ra wy艣le paczk臋 dro偶ej, ale listm poleconym, aby mie膰 pewno艣膰, 偶e klient otrzyma艂 towar i w takim stanie jaki zosta艂 wys艂any. Skoro nie dosta艂a艣 paczki nie p艂a膰. Oni nie maj膮c dowodu nadania nie maj膮 podstaw do 偶膮dania zap艂aty. A ta ich firma windykacyjna to wielki blef i pic. To tak jakbym ja sobie wydrukowa艂a faktur臋 i stwierdzi艂a, 偶e Provea uszy艂a bielizn臋 Miriale z materia艂u, kt贸ry ja im dostarczy艂am. No i ciekawa czy kt贸ra艣 firma windykacyjna by w to uwierzy艂a, bez podbitych i podpisanych faktur. Nie daj si臋 zastraszy膰 i naci膮gn膮膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 soniuchna
Zgadzam si臋 z poprzedniczk膮, nie maj膮 偶adnych dowod贸w odebrania paczki bo wysy艂aj膮 zwyk艂ym listem :D, maja tylko ze si臋 zgodzi艂a艣 by paczka zosta艂a wys艂ana. A jak wiadomo poczta kradnie i b臋dzie krad艂a dalej, w takim razie co za problem m贸wi膰 偶e paczka nie przysz艂a 偶adna, nic nie by艂o odebrane nic nie by艂o podpisane, nie maj膮 prawa nic od nikogo 偶膮da膰. A najlepszym chwytem jest, gdy kto艣 by zam贸wi艂 tak膮 bielizn臋 i j膮 dosta艂, a nie chce p艂aci膰, to najlepiej jest zadzwoni膰 do nich i powiedzie膰 偶e paczka nie dosz艂a a ju偶 min膮艂 okres 5 czy tam 6 tygodni. I w dodatku trzeba za ka偶dym razem m贸wi膰 偶e nie chce 偶adnych innych przesy艂ek w cenie dla sta艂ych klient贸w bo oni wtedy dalej b臋d膮 przesy艂a膰, po prostu 偶e si臋 rezygnuje z wsp贸艂pracy z nimi i tak dalej, bo prawda oszu艣ci z nich s膮 bardzo wielcy. Polecam nic u nich nie zamawia膰, albo stara膰 si臋 ich oszuka膰 :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzie艅ka24
Ja latem 2008r. otrzyma艂am telefon od tej firmy .Nie chcia艂am nic w ciemno zamawia膰 wi臋c odmawia艂am ale pani z tej firmy tak namawia艂a 偶e w ko艅cu uleg艂am i si臋 zgodzi艂am na pierwsz膮 pszesy艂k臋. Gdy otworzy艂am paczk臋 bielizna by艂a brzydka nie praktyczna przezroczysta i ciemna ,a ja nie lubie szaro艣ci przeczyta艂am 偶e, jak nie z艂o偶e rezygnacji to prze艣l膮 mi kolejne wi臋c zadzwoni艂am ale odezwa艂a si臋 sekretarka i tak kilka razy wi臋c napisa艂am do nich e- maila.No i paczka druga przysz艂a zap艂aci艂am za ni膮 no trudno drogie ale niech b臋dzie by艂a tym razem 艂adna.Napisa艂am do nich kilka e-maili i ani razu mi nie odpisali.Potem przysz艂a 3 i 4 paczka za kt贸ra do tej pory nie zap艂aci艂am ani nie otworzy艂am ich.Wczoraj przysz艂o mi wezwanie do zap艂aty 145.60. Za 10 po艂膮czeniem si臋 dodzwoni艂am zrezygnowa艂am powiedzia艂am 偶e im ode艣le na ich koszt te dwie paczki a ona 偶e oni nie przyjm膮 i mi zwr贸c膮 偶e mam wys艂a膰 na sw贸j koszt. A z jakiej racji odsy艂am nadawcy co艣 czego nie chc臋. A dzi艣 wys艂a膰 chcia艂am im e-mail i jest nie aktualny.To na pewno fikcyjna firma.Co mi zrobi膮 jak im nie zap艂ac臋 ? mam nadzieje 偶e nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ecemyszka
Hej dziewczyny ja mam takie pytanie, czy kt贸ra艣 z was i mog艂aby poda膰 adres na jaki powinno si臋 odsy艂a膰 t膮 bielizn臋 do nich? Bo ja kojarz臋, 偶e na fakturze by艂 napisany adres reklamacji, ale oni twierdz膮, 偶e nic nie dostali i ja ju偶 ca艂kiem nie wiem co robi膰. By艂abym bardzo wdzi臋czna:)

Udost臋pnij ten post

Zadzwo艅 do nich na infolinie, ja raczej nie narzekam na ta firme. Zadzwonili, nie zmuszali to ja przecie偶 powiedzia艂am tak. Kupi艂am pakiet promocyjny, ale materia艂 mi nie odpowiada, za 艣liski wi臋c jak przychodzi list przewodni to dzwonie do nich i odmawiam kolejnej przesy艂ki i jest ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula1404
Ja r贸wnie偶 otrzyma艂am w pi膮tektj.17kwietnia 2009 kwitek do zap艂aty za grudzie艅, ponad 70 z艂 a nic nie dosta艂am i za luty tez ponad 70 z艂 za bielizne kt贸r膮 im odes艂a艂am poleconym i mam p艂aci膰 ponad 140 z艂 za cos czego nie mam!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 soniuchna
"Ecemyszka" z tego co wiem adres do odsy艂ki to: Prografix Sp. z o.o. Skr. pocztowa 16 39-210 D臋bica 2 Takie co艣 si臋 kiedy艣 dowiedzia艂am "Paula1404" czyli bielizn臋 im odes艂a艂a艣 poleconym, je偶eli masz potwierdzenie odbioru to nic nie mog膮 zrobi膰, ja im nic nie zap艂aci艂am nigdy i nie b臋d臋 p艂aci膰 bo to po prostu z艂odzieje i tyle !!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 e_w_k_a
Witam ! Mam podobny problem w pazdzierniku zadzwonila pani i dalalm jej sie naciagnac na paczke promocyjna, ktorej nigdy nie dostalam. w marcu dotarla do mnie inna juz na okolo 90 zlotych, zauwazyalm ile jest do zaplaty ale nie otwieralam i odnioslam na poczte mowiac pani ze nie wiem co to i chce odeslac- przyjela. 2 tygodnie temu dostalam wezwanie do zaplaty za paczke promocyjna i tak ktora im odeslalam. wiec wyslalam reklamacje listem polecony za potwierdzeniem odbioru, troszke naginajac prawde, ze nie dostalam paczek a ich wezwania sa bezpodstawne. czekam na reakcje. zastanawiem sie czy ma sens dzwonienie do nich i rezygnacja z dalszych "us艂ug", czy beda mnie nadal nekac wezwaniami do zaplaty za bielizne ktorej nigdy nie widzialam? e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula1404
Witam, ja napisa艂am do Katowic maila, do Biura Ochrony Konsument贸w, napisa艂am 偶e ta firma jednej paczki mi nie wys艂a艂a a drug膮 im odes艂a艂am poleconym i 偶臋 mam do zap艂aty ponad 140z艂 a towaru nie posiadam i mi odpisali: "Dop贸ki nie przysla zam贸wionej przesy艂ki moze Pani wstrzyma膰 sie od swiadczenia zap艂aty, chyba ze zgodnie z umow膮 by艂a pani zobowiazana do wcze艣niejszej wp艂aty przed wys艂aniem przesy艂ki.(Art 488 KC)Art. 488. 搂 1. (208) 艢wiadczenia b臋d膮ce przedmiotem zobowi膮za艅 z um贸w wzajemnych (艣wiadczenia wzajemne) powinny by膰 spe艂nione jednocze艣nie, chyba 偶e z umowy, z ustawy albo z orzeczenia s膮du lub decyzji innego w艂a艣ciwego organu wynika, i偶 jedna ze stron obowi膮zana jest do wcze艣niejszego 艣wiadczenia. 搂 2. Je偶eli 艣wiadczenia wzajemne powinny by膰 spe艂nione jednocze艣nie, ka偶da ze stron mo偶e powstrzyma膰 si臋 ze spe艂nieniem 艣wiadczenia, dop贸ki druga strona nie zaofiaruje 艣wiadczenia wzajemnego. Co do drugiej przesy艂ki- je艣li pani odstapi艂a do niej zgodnie z prawem, czyli w terminie 10 dni lub zgodnie zumow膮 po terminie tych 10 dni ( jesli umowa przewidywa艂a prawo odst膮pienia w d艂uzszym terminie ni偶 ustawowe 10 dni) to nie nie musi Pani im za ta przesy艂ke nic p艂acic."Napisa艂am r贸wnie偶 maila do tej firmy to odpisali mi tylko o tej przesylce ktorej mi nie wys艂ali 偶e przyj臋li moj膮 reklamacje i wyja艣ni膮 t膮 spraw臋 na poczcie i 偶e przepraszaj膮 za zaistnia艂膮 sytuacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ecemyszka
soniuchna - dzi臋kuje Ci bardzo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 daro18
Witam, mi niedawno ktos z tej firmy zadzwoni艂 i powiedzia艂 偶e firma dopiero wchodzi na rynek i ze moge dostac zestaw 3 par fig w cenie 19.90. Po drugim telefonie zgodzi艂am si臋 rozmowa by艂a niby nagrywana i kilka razy probowa艂am sie upewnic czy aby napewno moge w razie czego zrezygnowac.Pani mowi艂a ze tak. Dzisiaj przysz艂a mi wiadomo艣c 偶e przesy艂ka jest gotowa do wys艂ania (minal jakis miesi膮c od rozmowy telefonicznej) i 偶e w przeci膮gu 6 tygodni powinna dotzrec bielizna. MMy艣licie 偶e moge jeszcze zadzwonic i zrezygnowac? a tak wog贸le to fajna jakas ta bielizna??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 verbot
witam. Moja "przygoda" z niniejsz膮 firm膮 rozpocz臋艂a si臋 calkiem niewinnie od jakiej艣 ulotki do艂膮czonej jako dodatek do gazety. Wys艂a艂am odpowied藕, po czym otrzyma艂am zam贸wiony komplet (!) bielizny. Kolejne oferty dotyczy艂y rzecz jasna 3 par majteczek z ewentualno艣ci膮 dokupienia pasuj膮cych staniczk贸w. przyj臋艂am od nich 2 paczki, po czym zadzwoni艂am i zrezygnowa艂am z ich oferty. Od tego momentu min臋艂o kilka lat!!!. Wydawa艂o si臋, 偶e wszystko jest ok do lutego 2009, gdy ni z tego ni z owego przys艂ano mi bez 偶adnej zapowiedzi jak膮艣 bielizn臋 !!!!! i to na adres, gdzie nie mieszkam od 4 lat!!! w obecnej chwili mam zap艂aci膰 im jakie艣 sto kilka z艂otych za paczk臋, kt贸r膮 oczywi艣cie zwr贸cono, ze wzgl臋du na to, ze ja tam nie mieszkam i paczki na oczy nie widzia艂am. Post臋powanie tej firmy jest poni偶ej poziomu krytyki i kto艣 musi si臋 ni膮 zaj膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xandrietta
Do艂膮czam do grona niezadowolonych z tej firmy. Wiem, przez w艂asn膮 g艂upot臋 si臋 w to wci膮gn臋艂am, ale nie spos贸b ich si臋 pozby膰. Pierwsz膮 promocyjn膮 paczk臋 zakupi艂am, drug膮 te偶, trzeci膮 odes艂a艂am poleconym (mam potwierdzenie z grudnia 2008) i napisa艂am maila z rezygnacj膮 z ich oferty. Mia艂am spok贸j do wczoraj...p贸艂 roku!!!! I co? zn贸w gatki szmatki i do zap艂aty 72 z艂. Nie mam zamiaru si臋 z nimi u偶era膰. Wyczyta艂am na portalu finanse.interia.pl, 偶e cyt: \"Inaczej wygl膮da sytuacja, gdy otrzymujemy produkt, kt贸rego w og贸le nie zamawiali艣my. Do niezam贸wionej przesy艂ki do艂膮czony jest rachunek oraz informacja, 偶e nieodes艂anie przesy艂ki jest r贸wnoznaczne z zawarciem umowy, co z kolei wi膮偶e si臋 z obowi膮zkiem zap艂aty. Poniewa偶 adresat takiej przesy艂ki niczego nie zamawia艂 i nie zawiera艂 z nadawc膮 偶adnej umowy, nie ma on obowi膮zku ani za przesy艂k臋 p艂aci膰, ani na sw贸j koszt jej odsy艂a膰. Nadawc臋 mo偶na poinformowa膰, 偶e niezam贸wion膮 przesy艂k臋 mo偶e odebra膰 w siedzibie adresata.\" I to mam zamiar zrobi膰. Nikt nie mo偶e mnie zmusi膰 do kupna kolejnego towaru...to nielogiczne. Paczka u mnie le偶y i na nich poczeka...nie mam zamiaru wydawa膰 4,50 na polecony...ani mi si臋 艣ni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula1404
Ju偶 kiedy艣 tu pisa艂am 偶e dosta艂am od firmy Miriale ponad 140 z艂 do zap艂aty za 2 przesy艂ki, jednej w og贸le nie dosta艂am a drug膮 odes艂a艂am poleconym i wys艂a艂am im maila 偶eby mi to anulowali, to by艂o w marcu. Wczoraj tj. 26 maja zn贸w dosta艂am blankiet do zap艂aty na kwot臋 72.80 z艂 za t膮 przesy艂k臋 kt贸ra w og贸le do mnie nie dotar艂a a t膮 kt贸r膮 im odes艂a艂am to anulowali p艂atno艣膰, wi臋c wczoraj zadzwoni艂am do biura obs艂ugi klienta i jaka艣 pani sprawdzi艂a m贸j nr klienta i powiedzia艂a 偶e jeden zwrot przyj臋li a ten blankiet mi anuluj膮 gdy偶 wys艂ali go przed moj膮 reklamacj膮. Pani zapewni艂a 偶e ju偶 nie wy艣l膮 do mnie 偶adnych powiadomie艅 o zap艂at臋. Mam nadziej臋 偶e moja przygoda z Miriale si臋 zako艅czy艂a. A lepiej da膰 kase na ten polecony i im odes艂a膰, przynajmniej b臋dziecie mia艂y potwierdzenie z poczty, nic Wam nie zrobi膮 bo ich przesy艂ki nie s膮 polecone wi臋c kit mog膮 sami sobie wciska膰 偶e paczki wysy艂aj膮. Pozdro;)

Udost臋pnij ten post