Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca

jeanine

Polecane posty

Hej laski! Ja zaczne brac Jeanine za ok 2 tygodnie jak mi sie okres zacznie. Boje sie, bo jak do tej pory mialam straszne przejscia z tabletkami. Bralam Harmonet potem Minulet i po obu czulam sie fatalnie, bylo mi niedobrze od rana do wieczora, stracilam aptetyt, bolal mnie brzuch a w koncu dostalam dusznosci i lekarz kazal mi natychmiast przerwac branie. Teraz mam nowego lekarza i wlasnie on mi powiedzial o Jeanine, ze ma podobno nowy ulepszony sklad i jest szansa ze nie bede miec tych dolegliwosci... Zobaczymy :) Jak na razie jestem na gumkach, ale mam juz serdecznie tego dosc: zakladanie, zdejmowanie i ten okropny zapach.... grrr... :) Piszcie o swoich doswiadczeniach z Jeanine!!! pozdroofka

Gość do kasia 102
Jeśli pierwszą tabletkę wzięłaś pierwszego dnia cyklu ( pierwszy dzień krwawienia) to pigułki działają od tamtego dnia. Z mojego doświadczenia-pierwszą tabletkę wzięłam w poniedziałek a we czwartek już współżyłam bez zabezpieczenia i nic się nie stało, nie jestem w ciąży :)

Gość Kate-K8
Jestem w trakcie brania harmonetu i kiepsko sie po nim czuje wiec moj pan doktor zapisał mi Jeanine. Mam nadzieje ze po tych tabletkach poczuje sie lepiej bo po Harmonecie ciagle byłam senna , zmeczona i ogolnie osłabiona. Mam tez pytanie kiedy powinnam zaczac brac nowe tabletki? Za dwa dni koncze Harmonet potem powinnam zrobic przerwe (chyba 7 dni) i czy po 7 dniach moge już zaczac brac jeanine?? Pozdrawiam gorąco!! :)

Gość Kasia102
dziekuje Ci slicznietroche sie balam ale wzielam ja w pierwszy dzien okresu wiec powinno byc dobrze...chcialabym jeszcze Wam przekazac ze sa one dla mnie swietne...biore niecaly tydzien a juz zauwazylam ze moje cera ulegla znacznej popraiwe...co prawda ciagle mam plamienia ale to normalne podobnoi jestem zadowolona tylko caly czas mam taki dyskomfort psychiczny ...jakas fobia chyba...czy aby napewno zadzialaja;)pozdro:*

Gość Kasia102
dziekuje Ci slicznietroche sie balam ale wzielam ja w pierwszy dzien okresu wiec powinno byc dobrze...chcialabym jeszcze Wam przekazac ze sa one dla mnie swietne...biore niecaly tydzien a juz zauwazylam ze moje cera ulegla znacznej popraiwe...co prawda ciagle mam plamienia ale to normalne podobnoi jestem zadowolona tylko caly czas mam taki dyskomfort psychiczny ...jakas fobia chyba...czy aby napewno zadzialaja;)pozdro:*

witam was dzewczyny widze ze wszystkie z was albo zaczely brac dopiero jeanine albo zaczynaja 2 opakowanie..:)ja dzisiaj zaczne 4 opakowanie tych pigulek jestem z nich bardzo zadowolona , ale i tak wszystko to jest indywidualna sprawa kazdej z kobiet, ja nie mam skutkow ubocznych na poczatku przez pare dni te plamienia byly ale to zawsze chyba sa...a tak poza tym to wszystko super cera sie poprawila,llibido mi nie spadlo mam wysokie tak jak przed rozpoczeciem piguek a moze nawet wyzsze:D zawsze mialam apetyt i nigdy nie tylam i teraz tez tak mam...ale to zalezy od organizmu boja mam akurat szbka przemiane.. wspolzylam przy 4 czy tam 5 pigulce i dzidziusia nie mam wiec jest luzik,okres po 1 opakowaniu dostalam w 2 dzien przerwy a od 2 opakowania dostaje w 3 i chyba tak zostanie:)dla mnie jeanine sa rewelacyjne i wam zycze tego samego jak chcecie o cos zapytac to prosz bardzo chetnie odpisz;)

witam was dzewczyny widze ze wszystkie z was albo zaczely brac dopiero jeanine albo zaczynaja 2 opakowanie..:)ja dzisiaj zaczne 4 opakowanie tych pigulek jestem z nich bardzo zadowolona , ale i tak wszystko to jest indywidualna sprawa kazdej z kobiet, ja nie mam skutkow ubocznych na poczatku przez pare dni te plamienia byly ale to zawsze chyba sa...a tak poza tym to wszystko super cera sie poprawila,llibido mi nie spadlo mam wysokie tak jak przed rozpoczeciem piguek a moze nawet wyzsze:D zawsze mialam apetyt i nigdy nie tylam i teraz tez tak mam...ale to zalezy od organizmu boja mam akurat szbka przemiane.. wspolzylam przy 4 czy tam 5 pigulce i dzidziusia nie mam wiec jest luzik,okres po 1 opakowaniu dostalam w 2 dzien przerwy a od 2 opakowania dostaje w 3 i chyba tak zostanie:)dla mnie jeanine sa rewelacyjne i wam zycze tego samego jak chcecie o cos zapytac to prosz bardzo chetnie odpisz;)

witam was dzewczyny widze ze wszystkie z was albo zaczely brac dopiero jeanine albo zaczynaja 2 opakowanie..:)ja dzisiaj zaczne 4 opakowanie tych pigulek jestem z nich bardzo zadowolona , ale i tak wszystko to jest indywidualna sprawa kazdej z kobiet, ja nie mam skutkow ubocznych na poczatku przez pare dni te plamienia byly ale to zawsze chyba sa...a tak poza tym to wszystko super cera sie poprawila,llibido mi nie spadlo mam wysokie tak jak przed rozpoczeciem piguek a moze nawet wyzsze:D zawsze mialam apetyt i nigdy nie tylam i teraz tez tak mam...ale to zalezy od organizmu boja mam akurat szbka przemiane.. wspolzylam przy 4 czy tam 5 pigulce i dzidziusia nie mam wiec jest luzik,okres po 1 opakowaniu dostalam w 2 dzien przerwy a od 2 opakowania dostaje w 3 i chyba tak zostanie:)dla mnie jeanine sa rewelacyjne i wam zycze tego samego jak chcecie o cos zapytac to prosz bardzo chetnie odpisz;) do Kate-K8 -jeanine mozesz rozpoczac zaraz po 7-dniowej przerwie;)

witam was dzewczyny widze ze wszystkie z was albo zaczely brac dopiero jeanine albo zaczynaja 2 opakowanie..:)ja dzisiaj zaczne 4 opakowanie tych pigulek jestem z nich bardzo zadowolona , ale i tak wszystko to jest indywidualna sprawa kazdej z kobiet, ja nie mam skutkow ubocznych na poczatku przez pare dni te plamienia byly ale to zawsze chyba sa...a tak poza tym to wszystko super cera sie poprawila,llibido mi nie spadlo mam wysokie tak jak przed rozpoczeciem piguek a moze nawet wyzsze:D zawsze mialam apetyt i nigdy nie tylam i teraz tez tak mam...ale to zalezy od organizmu boja mam akurat szbka przemiane.. wspolzylam przy 4 czy tam 5 pigulce i dzidziusia nie mam wiec jest luzik,okres po 1 opakowaniu dostalam w 2 dzien przerwy a od 2 opakowania dostaje w 3 i chyba tak zostanie:)dla mnie jeanine sa rewelacyjne i wam zycze tego samego jak chcecie o cos zapytac to prosz bardzo chetnie odpisz;) do Kate-K8 -jeanine mozesz rozpoczac zaraz po 7-dniowej przerwie;)

Witam dziewczyny! Ja dzisiaj zaczynam brać moje pierwsze opakowanie. Ale nie o tym chciałam pisać. Często piszecie o wahaniach nastrojów i płaczu. Jest to spowodowane tym, że tabletki antykoncepcyjne wypłukują magnez z organizmu. Dlatego kupcie sobie magnez z witaminą B6 i będzie dużo lepiej. Na prawdę pomaga, bo ja biorę tabletki od pięciu lat i wiem jak potrafią wyglądać te nastroje. Teraz, gdy biorę magnez, jest dużo lepiej. Mogę wam pojecie preparat Slow-Mag z witaminą B6-rozpuszcza się w jelitach i jest 95 %przyswajany przez organizm więc nie obciąża dodatkowo żołądka. Nie jest tani bo kosztuje ok. 18 zł, ale myślę, że warto. A i jeszcze Wam powiem, że po Dianie-35 - co może was zdziwić, schudłam 10 kg.. Pozdrawiam Was. Basia

Witam dziewczyny! Ja dzisiaj zaczynam brać moje pierwsze opakowanie. Ale nie o tym chciałam pisać. Często piszecie o wahaniach nastrojów i płaczu. Jest to spowodowane tym, że tabletki antykoncepcyjne wypłukują magnez z organizmu. Dlatego kupcie sobie magnez z witaminą B6 i będzie dużo lepiej. Na prawdę pomaga, bo ja biorę tabletki od pięciu lat i wiem jak potrafią wyglądać te nastroje. Teraz, gdy biorę magnez, jest dużo lepiej. Mogę wam pojecie preparat Slow-Mag z witaminą B6-rozpuszcza się w jelitach i jest 95 %przyswajany przez organizm więc nie obciąża dodatkowo żołądka. Nie jest tani bo kosztuje ok. 18 zł, ale myślę, że warto. A i jeszcze Wam powiem, że po Dianie-35 - co może was zdziwić, schudłam 10 kg.. Pozdrawiam Was. Basia

Ja juz sama nie wiem co mam myslec. Teraz biore Regulon ale gdy uslyszalam ze jest Jeanine pomyslalalm, ze porozmawiam z ginekologiem o przejsciu na te tabletki, wczesniej bralam Diane 35, ale niecale pol roku, owszem cera cudna, bole zniknely, ale bylo wiele skutkow ubocznych, i je odstawilam. Wraz z odstawieniem wszystko powrocilo :( Dlatego zastanawiam sie nad Jeanine, ale ostatnio znalazlam ten artykul: http://antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm Skoro Jeanine sa takimi dobrymi tabletkami - w Niemczech od 10 lat - to dlaczego dopiero teraz sa wprowadzane u nas? Od czego to zalezalo? I czy po odstawieniu tych tabletek - nie mozna ich przeciez brac w nieskonczonosc - wszystkie dolegliwosci (czyli brzydka cera, bole brzucha i wszystko co sie poprawia przy stosowaniu Jeanine) powroca?? Tak jak to jest zazwyczaj po Diane 35??

Ja juz sama nie wiem co mam myslec. Teraz biore Regulon ale gdy uslyszalam ze jest Jeanine pomyslalalm, ze porozmawiam z ginekologiem o przejsciu na te tabletki, wczesniej bralam Diane 35, ale niecale pol roku, owszem cera cudna, bole zniknely, ale bylo wiele skutkow ubocznych, i je odstawilam. Wraz z odstawieniem wszystko powrocilo :( Dlatego zastanawiam sie nad Jeanine, ale ostatnio znalazlam ten artykul: http://antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm Skoro Jeanine sa takimi dobrymi tabletkami - w Niemczech od 10 lat - to dlaczego dopiero teraz sa wprowadzane u nas? Od czego to zalezalo? I czy po odstawieniu tych tabletek - nie mozna ich przeciez brac w nieskonczonosc - wszystkie dolegliwosci (czyli brzydka cera, bole brzucha i wszystko co sie poprawia przy stosowaniu Jeanine) powroca?? Tak jak to jest zazwyczaj po Diane 35??

Gość Kasia102
biore tabletki drugi tydzien i czuje sie bardzo dobrze...a do tego poprawil sie wyglad mojej cery i wlosow ...tylko boje sie czy aby napewno dobrze zadzialaja...aaa i apetyt ... mam duzy apetyt po nich ale nie tyje ...moze rzeczywiscie to tabletki od ktorych mozna schudnac ;) pozdro dziewczynki:)

Gość Kasia102
biore tabletki drugi tydzien i czuje sie bardzo dobrze...a do tego poprawil sie wyglad mojej cery i wlosow ...tylko boje sie czy aby napewno dobrze zadzialaja...aaa i apetyt ... mam duzy apetyt po nich ale nie tyje ...moze rzeczywiscie to tabletki od ktorych mozna schudnac ;) pozdro dziewczynki:)

Gość Kasia102

Gość agness
Ja skonczylam drugie opakowanie Jeanine. Nie mialam ani plamien ani nudnosc:) Poprostu nie odczuwalam ze biore jakies tabletki. Nie...jest jedna roznica! Wlosy nie przetluszczaja mi sie jak kiedys:) Nie chce zapeszac ale dla mnie te tabletki sa poprostu suuuper:) Pozdrawiam

Gość nellllla
Skończyłam wczoraj drugie opakowanie. Podczas pierwszego opakowania-----> miałam nudności, lekkie zawroty głowy.... Podczas drugiego opakowania----->czułam się świetnie!!! Nic mnie nie bolałao, w ogóle nie odczuwałam, że łykam tabletki :)

Gość aagaa
Lekarz właśnie przepisał mi Jeanine. No i dzieki temu forum dowiedzialam sie o roznych skutkach ubocznych, super.Przedtem bralam Cilest, w sumie bardzo dobrze czulam sie po tych tabletakch; schudlam, pomimo ze obzeralam sie niesamowicie, jak nigdy:) ale postanowilam zmienic Ciles, bo spadlo mi bardzo libido... ciekawa jestem jak to jest z Jeanine?

Gość gosia19
Mam pytanko do Was dziewczyny, jak kupujecie swoje Jeanine, macie moze dołączone do pudełeczka jakieś etui na listek tabletek (tak jak to np było w Cilescie)?? Pozdrawiam!!

Gość nellllla
aagaa---------> mi libido w ogóle nie spadło z czego bardzo się cieszę !!! Co prawda skończyłam dopiero drugie opakowanie, ale mam nadzieję, że skoro do tej pory jest OK, to tak już zostanie na zawsze :)

Gość Ania17
dziewczyny pomozcie mi prosze....biore jeanine miesiac to znaczy dzisiaj biore ostatnia tabletke i 7 dni przerwy ...zaczelam wspolzyc z chlopakiem 4 dni po zazyciu pierwszej tabletki ...potem czesto sie kochalismy i on sie we mnie spuszczal ...jaka jest mozliwosc ze jestem w ciazy??Prosze pomozcie mi ....prosze ....bo tak strasznie mnie to nurtuje:(:(:(

bry! zaczęłam brać "janinę" (Jeaninne) jako pierwsze pigułki - postanowiliśmy zacząć się seksić; zacznę niedługo czwarte opakowanie, czuję się po nich dobrze, urosły mi piersi, choć niespecjalnie dużo, wcięcie w talii jeszcze bardziej się powiększyło - to w porządku; nurtujemnie następująca rzecz: mój okres trwa trzy dni, nie boli, ale... zamiast normalnej "powodzi", prawie nic mi nie leci, mogę nosić wkładki zamiast podpasek - BŁAGAM!!!!! użytkowniczki "janiny", powiedzcie, czy to jest normalne? wiem, że krwi powinno być mniej, ale prawie nic to chyba przesada!!!!! help! papatki

Gość kaka22
witam! biore od tygodnia Jeanine, no i nie odczuwam zadnych dolegliwosci, za to moje piersi bardzo urosly ( choc i tak nosze 75 c ) to teraz nie moge zmiescic ich w staniku. Mam pytanie, czy wziecie tabletki w drugim dniu cyklu wplywa na ich mniejsza skutecznosc?? prosze o odp...

Gość kaka22
witam! biore od tygodnia Jeanine, no i nie odczuwam zadnych dolegliwosci, za to moje piersi bardzo urosly ( choc i tak nosze 75 c ) to teraz nie moge zmiescic ich w staniku. Mam pytanie, czy wziecie tabletki w drugim dniu cyklu wplywa na ich mniejsza skutecznosc?? prosze o odp...

Gość Kasia102
no i wlasnie zaczelam brac tabletki drugi miesiac ...czuje sie dobrze ...i okres wystapil ...fakt trwal trzy dni i przez pierwszy dzien tak sie ze mnie lalo ze szok ale dwa kolejne to prawie nic:/...zaczynam drugie opakowanie i mam nadzieje,ze bedzie dalej tak jak jest ....czyli ze beda super skuteczne(po 4 dniach brania taki hardcor odwalilismy z moim chlopkaiem ,ze balama sie ze bedzie z tego bejbe)switene tabletki naprawde polecam:)

Gość Scarlet
Witajcie!!! Jeanine biorę już 3 opakowanie i muszę powiedzieć, że jest zupełnie ok. Piersi robią się bardziej pełne po ok tygodniu od rozpoczęcia nowego opakowania, okres na 3 dzień i znacznie mniej obfity niż normalny, trwa około 5 dni. Wcześniej brałam Diane-35 6 miesięcy ze względu na trądzik, po Diane ustąpił a teraz po Jeanine skórę mam dalej czystą (szczególnie wkurzały mnie krosty na plecach :)). To jak tolerujecie pigułki zależy tylko i wyłącznie od Waszych organizmów, ja nie mam żadnych problemów w stylu zły nastrój czy bóle głowy a magnez i B6 biorę osłonowo tak na wszelki wypadek. JEŻELI BIERZECIE DIANE-35 DŁUŻEJ NIŻ PÓŁ ROKU LEPIEJ ZMIEŃCIE LEKARZA - WEDŁUG NAJNOWSZYCH BADAŃ BEZPIECZNY OKRES BRANIA DIANE TO WŁAŚNIE 5-6 MIESIĘCY!!!!!!!!! Mam tylko pytanie, czy w trakcie brania Jeanine miałyście może uczulenie na słońce???? Pozdrowionka

Ja wczoraj łyknęłam czwartą tabletkę i jak na razie jest OK. Wcześniej miałam nieudane przygody - najpierw z Harmonetem a potem Minuletem, czułam się fatalnie, brzuch bolał mnie bez przerwy, było mi ciągle niedobrze, musiałam odstawić kawę bo dosłownie mi się zwracało wszystko na sam zapach... jednym słowem - stan ciążowy. Mam nadzieję, że Jeanine okaże się także tabletką dla mnie... :)

Gość mikuśka
Ja właśnie wczoraj podjełam kobiecą decyzję hihi odstawiłam Jeanine, za bardzo cierpiało moje ciałko od tych tabletek, po 4 opakowaniach swierdziłam dośc! ciągłe bole i zawroty głowy, nudności i wymioty, zapalenie pecherza, libido równe 0, bóle brzucha zaparcia, przeszłam wiele przez te 4 m-ce do tego morfologia wyszła nie najlepiej a przed była ok, wczoraj lekarz zapisał mi novynette podobno ma mniejszą zawartość jakiegoś homonu, oby teraz było lepiej :) pozdrawaim