Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość mikiO
załamana nie załamuj sie, to nie koniec świata, choć z zajściem w ciąże jest pod górke.. ja staram sie 2 lata... podobnie jak ty brałam dłuższy czas Diane35 ... mialam łysienie plackowate, ale lekarzowi wtedy do głowy nie przyszło zeby zbadac mi hormony... no coz ja tez bylam spanikowana jak usłyszalam diagnoze ochłon troszke, z tym sie żyje i można miec dzieci powodzenia

Gość załamana 28
z badan to mialam robiony tylko testostereon i był 2krotnie wyzszy niz norma i temu brałam DIANE po niej mi sie polepszyło

Załamana nie załamuj sie . Pco się leczy i są efekty ... Nikt ci jednak nie powie ile potrwa leczenie . Z tym to roznie bywa . Ja sie o pco dowiedziałam zupelnie tak jak ty - po odstawieniu anty , bo postanowilam miec dziecko . Udało mi sie po 1,5 roku . Cierpliwosci moja droga :) Na forum jest coraz wiecej dziewczyn ciezarowek , wiec szanse na bejbi sa :) pozdrawiam

Gość załamana 28
dzieki za odpoweidzi oby i u mnie pojawiło sie bejbi:-) zapisalam sie juz d innego lekarza -zobaczymy co mi powie ale nie ukrywam że sie boje i złapałam doła:-(

Gość mikiO
załamana czy lekarz jakies leki ci przepisal? ja bralam clostilbergyd przez kilka cylki, bez efektu ale przynajmniej pozbyłam sie torbiela teraz czekam na laparoskopię, bo u mnie leczenie farmakologiczne nie dalo zadnego efektu przede wsz. musisz zrobic szereg badan hormonów lekarz tylko podejrzewa PCOS a badaniami mozna wykluczyc to i owo....

Gość załamana 28
no własnie ze on po USG stwierdzil ze sa pewne oznaki nie dał skierowania na zadne inne badania i nie pwoeidzial mi nic wiecej, nie dał zadnych lekow tylko kazał znowu przyjsc za miesiąć wyszlam wkurzona i postanowilam zmienic lekarza

Gość mikiO
faktycznie lekarz do bani!

Gość tweedolka
czyli uwazacie, ze nawet jesli ktos w tej chwili nie chce dzieci, mam stwierdzone pcos i bierze tylko pigulki anty powinien zaczac sie leczyc? czyli najlepiej zmienic lekarza?

Gość mikiO
a przeszkadzają ci w życiu objawy ? włoski, nieregularne cykle...itd ? bo w zasadzie tabl.anty usypiają jajniki, wiec nie powinny zadne torbiele ci sie tworzyc mnie duza torbiel powstala na prawym jajniku i wielotorbielowatosc na lewym po odstawieniu Diany 35 ja sie nie leczylam na pcos bo nawet nie wiedzialam ze jestem chora dopiero przy staraniach o dziecko wyszły problemy

Co jakiś pojawia się wątek o Diane35 i policystycznych jajnikach. Chciałam Was kochane przestrzec przed tymi tabletkami. W moim przypadku podobno przyczyniły sie do skoku prolaktyny i rozwoju policystycznych jajników: badania robione przed braniem Diane i po (opinia 3 lekarzy na 6: pozostali 3 twierdza że Diane prawdopodobnie sie przyczyniła)

Gość koloporterka
KOCHANE CZYTAM WAS REGULARNIE I MAM PYTANIE !!!!! MAM 20 LAT, nie chce miec jeszcze dziecka. wykryto u mnie zespol PJ. ale ginekolog przepisal mi tylko DUPHASTON nic wiecej. a ja nie chce miec jeszcze dziecka. dodam ze mam podwyzszony testosteron. wszystkie typowe objawy ZPJ kochane POWIEDZCIE ! od czego zaczac, musze sie juz teraz leczyc ?? czy DUPHASTON jest ok kiedy nie chce miec dziecka jeszcze ?? mam zrobione wszystkie badania hormonalne, blagam pomozcie, nie wiem co robic. zmoienic lekarza?

Czesc Koloporterka , Duphaston jest ok ale to nie jest lek antykoncepcyjny, wiec konieczne jest zabezpieczenie. Jajeczko, mam wrazenie, ze nie tylko Diane robi takie spustoszenie, ale inne antyki tez :o Basia ,trzymam kciuki za ..wiadomo co :D Apsik, a jak u ciebie? Markotka, wyslalam ci zaproszenie na nk. Dunia, a jednak cie skusilo..a mialas nie znac plci :P:P:P Gratuluje synusia :) Repetytorium, przeciez tu duzo chlopcow jest :) A ja dzis do gina na kontrole. Postanowilam jednak nie brac antykow i zobaczyc jak moj organizm bedzie sobie radzil jak bede brala tylko metformine. Jak bedzie zle i nie bede miala samoistnej @, pewnie bede musiala wziac z racji tego ze tu nie ma duphastonu. Ale na razie nie ma co krakac, poki co jestem matka karmiaca i @ moge nie miec dlugo :P

Gość iwonap28
ja zgodze sie z jajeczko80. Ja rowniez mam zespol policystycznych jajnikow i jak wiekszosc z was bralam tabletki diane.po 3 latach ich zazywania okazalo sie, ze musze zmienic leczenia,poniewaz one mi nie pomagaly.

Gość iwonap28
pozdrawiam:))))))))

Cześć kochaniutkie nie piszę za często ale czytam regularnie ;) martushia gdzie ty byłaś nad tym białym bo chyba byłyśmy w tym samym czasie. ja 23-27.07. dunia, balbinka, ola k-p, kitka 👄👄👄 cieszę się że wasze fasolki rosną zdrowo choineczko gdzie jesteś????? pozdrowionka dla wszystkich starych i nowych forumowiczek 🌼 a u mnie znowu lipka :( a tak się starałam . nie wytrzymałam zrobiłam test w 32. dc i znów jedna kreseczka :( chlip chlip

Gość iwonapasciak
mam male pytanko, czy moge sobie zaszkodzic nie zazywajac tabletek na zespol policystycznych jajnikow? o tym ze z moimi jajnkami jest nie tak wiem juz od kilku lat,ale przestalam zazywac tabletki w momencie kiedy przylecialam do USA. Oczywiscie jestem pod kontrola lekarza, ktory twierdzi ze jest wszystko ok i ze moge zazywac jakies tabletki antykoncepcyjne.Ja tego nie chce robic bo uwazam, ze to chyba tez najlepiej nie wplynie na moje zdrowie. O dziecko tez jeszcze sie nie staralismy, a wiec nie wiem czy moge miec problemy z zajsciem w ciaze.Czy to mozliwe,ze moje jajniki sa zdrowe mimo, ze mam objawy zpj?

surfitko dzięki przyda się ale serio po tym wstrząsie który mi siostra zapodała w poniedziałek sporo rzeczy przemyślałam i chyba już mi lepiej:):):) myslę sobie ze jak mi sie nie uda to trudno bo kiedyś się uda:) a jeśli chodzi o Ciebie to ja nie wiem czy jak kiedyś będe w takiej sytuacji jak Ty to czy będę sie zastanawiać nad dianą? bo jak sobie pomyśle że będe miała ładne plecki i buzie ( a nie tak jak teraz) to już się nie mogę doczekać:) w każdym razie powodzenia w podjetych decyzjach👄 miłego wieczorka dla wszystkich

Czesc. Wlasie wrocilam od gina i znow mam namieszane w glowie...:o Pcos nie da sie zostawic bez lekow, to pewne. Metformina wedlug niego jest dobra, jak chce sie wywolac owulacje..a nie jako stale leczenie , co mnie zdziwilo. I w sumie jak mam brac metformine na regulacje cyklu ( i tak nie wiadomo czy bedzie regularny) i spironol na tradzik i jeszcze uwazac by nie zajsc w ciaze to lepiej brac antyki. No i mam recepty i nie wiem czy je wykupic :o Ale nie moge patrzec na siebie w lustrze, ciagle chodze z pincetka i wyrywam klaczki :( A o krostkach juz nie wspominam 😭...moze sprobuje z tymi tabsami znowu...bo jakos gumki tez do mnie nie przemawiaja :P

hmmm... jak ja sie zalilam lekarzowi,ze sobie z tradzikiem i owlosieniem nie radze to mi powiedzial,ze na to musialby zapisac mi hormony, a on tego nie zrobi, bo nie chce,zebym znowu przytyla... i musze sobie jakos z tym sama radzic... :( kurcze... jakas paranoja :/

Surfitko do mnie również by nie przemawiały:P :D i mam tak jak Ty z tą pensetą,nawet w ciąży rosną jak szalone chociaż krostka to raz na jakiś czas mi wyskoczy i niby z cerą nie mam już problemu jak kiedyś,zostały aby brzydkie ślady i mam suchą cerę zresztą teraz w ciąży stan skóry ciała okropność,sucha,swędzi,nawet uczulenia nie wiem z czego potrafią wyskoczyć:O ale po wszystkim też wrócę najprawdopodobniej do tabsów.... Brzuch mi teraz wywaliło już na cacy a dzidziulek chyba ma ADHD :D tak cuduje w mamy brzuchu:Dnajzabawniejsze jak mi się przy tym jeszcze rusza brzuch i widać wypukłość:D

fajnie że jesteś choineczko 🌼🌼🌼 :D duniu wierz mi zazdroszczę ci twojego wielkiego brzuchalka ;) pozdrówka dla wszystkich, miłego, słonecznego dzionka ;) a ja idę zaraz do dentysty brrrrr :(

Asiulka ja byłam w piątek już na ostatniej wizycie i mam spokój z ząbkami na jakiś czas:P Ja swoj brzusio też lubię nawet kocham choć bardzo wiele utrudnia:D o goleniu nóg a już o okolicach bukini nie wspomnę:D nie ma możliwości :D

Gość repetytorium
Czesc wszystkim:) Ja zaraz zwariuje- nadal boli mnie podbrzusze:( czuje dziwny, pulsujacy bol juz od kilku dni, nawet jak rozepne spodnie bo myslalam ze moze pasek mnie uciska- jutro ide do gina to sie spytam co to moze byc bo normalnie czuje jakby dretwienie w brzuchu:( nigdy mnie tak brzuch nie bolal przez kilka dni, jestem bardzo zdenerwowana, nawet czytam o tych miesniakach, ale zazwyzaj pisza ze kobieta nie odczuwa bolu:(chlip, chlip a do @ jeszcze 10 dni:/

Gość Klaudiunia
cześć wszystkim w zeszły piątek dowiedziałam, się że mam PCO. wczoraj dostałam duphaston na wywołanie miesiączki, a też przy okazji się dowiedziałam, że nie mam za dobrych wyników Cytologi bo II/III, więc też przepisano mi jakieś leki przeciwzapalne. Dziewczyny napiszcie mi proszę - bo nie ukrywam, że jestem przerażona - czy z PCO da się normalnie funkcjonować. Dodam tylko, że na normalną terapię hormonalną (yasminem np.) nie mam co liczyć - gdyż moja Pani doc nie chce się na nią zgodzić ze względu na moje nadciśnienie, które jest leczone i przy lekach praktycznie nie występuję jego podwyższenie. jestem podłamana, zwłaszcza, że dzisiaj mam 25 urodziny i nie takich niespodzianek się spodziewałam...

Klauiunia - pewnie, że można normalnie żyć. Choroby się nie wyleczy, ale można ją podleczyć. Wiele z nas tutaj jest matkami. Pozostałe na pewno kiedyś będą - zresztą nie wszyskie chcą /mają możliwość nimi być teraz. Poza tym większość dziewczyn na tym forum nie popiera leczenia leczenia antykami więc chyba dobrze, że twoja pani doktor ci tego nie dała. A tak poza tym wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - glowa do góry 25 lat to piekny wiek. :)

wpadłam się tylko przywitać i życzyć miłego dnia aha nie wiem jak ten miły dzien się skończy bo ja mam dentyste na 19.30-leczenie kanałowe:(:(:(

Gość repetytorium
mamo_Samiego: pojde pojde:) bo nie lubie nie wiedziec co sie dzieje z moim cialem a czuje, ze cos sie dzieje i to cos niekoniecznie musi byc dobre:P tak sobie mysle, ze moze mi ta sluzowka macicy narasta i mnie dlatego boli, bo czasami czuje lekki bol jajnikow.Chlopak sie smieje ze moze jestem w ciazy?:P A jak tam twoje samopoczucie juz nie placzesz z byle powodu i poprawil ci sie humor?:) Basiamm: trzymam kciuki, badz dzielna u dentysty:) Ja ide dzis do edno pokaze swoje badania i zobacze co mi powie, i jak ustawi mi leczenie, a jutro do gina wyjasnic sprawe tajemniczego bolu podbrzusza!:) Pozdrowienia dla wszystkich

Gość maluutka7
hej dziewczynki :-) jestem w dużej rozterce... Pierniczku, wiem że zamęczam Cię pytaniami, nie gniewaj sie 😘 nie wiem co robić. ostatnio zrobiłam sobie test na prolaktyne, to wyglądalo tak że najpierw na czczo,a potem godzine po wzieciu takiej tabletki 10 mg Metoclopramidum. no i wyszło na czczo 251.5 przy wartościach referencyjnych , a po 1h 7544 wartości . i to z tą flagą obok,nie umiem nigdy odczytać takich badań, byłam u gin i powiedział mi,że ta hiperprolaktynemia. tak się spodziewałam tego,ta prolaktyna za szybko mi skacze :-( no i mam wrócić do bromergonu. problem jest tylko taki,że nie moge brać wszystkiego razem łącznie z metformaxem i spiranolem... no i ja nigdy nie przepadałam za spiro,czytałam że jest rakotwórczy (pisał długowłosy na forum o łysieniu), no i mam odstawić jego. tylko że ja mam wysoki androstendion,zaczęłam się zastanawiam więc czy na pewno dobrze zrobie odstawiając, czy diana sobie poradzi... bromergon jest chyba bardziej w tym momencie potrzebny, będe sobie robić badania na jakiegoś microgruczolaka czy coś takiego...bo to może być z tym problem ehh ufam mojemu gin, ale bardzo chciałabym znać Twoje zdanie, myślisz że odstawić spironol i pójść w strone leczenia metformaxem,bromergonem plus dianą ? mnie głównie o włoski chodzi,ale one wypadają z tego rozchwiania hormonów raczej :-( z pozdrowienia :-) i buziaki 🌼 🌼 🌼