Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedź

miesiączka po porodzie

Polecane posty

Gość pitulina25
kobietki ja przed porodem miałam dość regularny poslizg góra do 3dni a teraz po porodzie mega regularny bez poslizgów i trwa 6 dni tak jak przed porodem:):)

Gość paulina_00
ja urodzilam malego 13.08.2007 i dostalam miesiaczke po 7 miesiacach, i mialam cesarke. teraz czekam na druga i spoznia sie juz 10 dni, wczesniej mialam regularnie a teraz sie boje drugiej ciazy. Czy moze byc az tak nie regularna??

paulina, spokojnie czekaj, na pewno przyjdzie. Chyba że uwierzyłaś w tezę, że karmiąc nie zajdziesz w ciążę i poszalałaś, to kup teścik :) Jesli jednak uważasz, że wiatropylna nie jesteś, to spokojnie poczekaj. Ja też jestem po cesarce, też pierwszą @ dostałam po 7 miesiącach, druga nawet w miarę regularnie, bo 31 dni, za to na trzecią czekałam 45

Gość mamuska19
hej dziewczyny:) mam taki sprawe. urodzilam synusia 02.03.2008r i po nie calym miesiacu po porodzie dostalam krwawienia(31 marca) to chyba byl okres, chyba bo juz nie krwawilam tylko mialam ciemne uplawy!!! od tamtej pory nie dostalam okresu i!!czy moglam dostac okres jeszcze przed zakonczeniem pologu i to by bylo takie jednorazowe i sie zatrzymalo.....??dodam ze przez caly czas karmie piersia na zadanie :)

Witaj mamuśka19. Myślę, że możesz mieć tak długie przerwy między miesiączką, zwłaszcza, że karmisz, więc poziom prolaktyny jest wciąż wysoki. Zastanawiam się, czy to pierwsze krwawienie to była już miesiączka, ale jako że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, to nie odpowiem. Wiem tylko, że ja długo czekałam na swoją trzecią miesiączkę, ale się doczekałam i teraz jest bardziej regularnie. Pozdrawiam

pitulina i dorota, fajne z was babki ;) ja dostalam chyba wlasnie okres, urodzilam 27 marca, karmilam tylko 4 tygodnie, ale ten okres strasznie skąpy, pewnie musi się wszystko unormować

Dorota ja pzred porodem mialam trwajacy tydzien (i ponad) i mam nadzieje ze po porodzie bedzie krocej...

fressia :) dziękuję :) A dlaczegho karmiłaś tylko 4 tygodnie? Co do okresu, to pierwszy miałam strasznie ciemny, aż się bałam czy to aby nie poronirnir.. ale potem się kolorystycznie wyrównał :) Ja przed porodem miałam 3 do 5 dni teraz mam 7.. Też mam nadzieję, że jak już zupełnie przestanę karmić, to mój króciutki okresik do mnie wróci :):)

Cześć kobietki! Powiem szczerze, że choć żyję długo na tym świecie to wydaje mi się że jestem coraz głupsza! W marcu tego roku urodziłam córeczkę. Zaczął się teraz 12 tydzień jak jest na świecie a ja właśnie dostałam okres. Jestem zdenerwowana tym faktem bo myślałam, że jak się karmi to się miesiączki nie ma! Karmie małą 7 - 9 razy dziennie czyli regularnie. Dziewczyny czy to normalne?

zagatka... a może to nie okres, tylko jeszcze jakieś plamienie? Rzeczywiście trochę wcześnie... ale różnie to bywa. W sumie, jak dostaniesz wcześniej okresu, to łatwiej będzie Ci wyregulowac dni płodne i decyzja o rodzeństwie dla Twojego maleństwa będzie świadoma a nie przypadkowa :):) Rozumiem, że chciałaś pocieszyć się jeszcze bezmiesiączkowym czasem, ale widocznie organizm chciał inaczej. Jeśli tak dużo karmisz, to możesz na następny czekac ponad 40 dni :)

Gość edziula1
witam mam dosyc nietypowy problem. pol roku po naturalnym porodzie dostałam okres i 1 dnia zaczelam brac Novynette (czy jakos tak) problem w tym ze okres trwa juz 15 dni!!!!! czy to normalne po porodzie?? pierwsze 5 dni to byl taki zwyczajny okres ale te kolejne to tylko lekkie krwawienia, jednak wciaz musze uzywac tamponow czy podpasek bo wkladki niewchlaniaja. next week ide do mojego gin. ale co wy o tym myslicie?

edziula... przy całym moim luźnym podejściu do \"niemania\" okresu przed dłuższy czas, to jednak przy krwawieniu 15-dniowym!!!!!! poszłabym to sprawdzić. Mam nadzieję, że chociaż uzupełniasz jakoś magnez i żelazo, które przy takim krwotoku-potoku mogą mocno spaść. Idź może to sprawdzić. Daj znać, jak sprawa się zakończyła... Pozdrawiam

Gość zosia_26
Dziewczyny pomocy! Niecałe 4 tyg. temu urodziłam a wczoraj zaczęłam krwawić. Nie wiem czy to miesiączka czy nie. Karmię piersią na żądanie i wiem że jeszcze nie powinnam dostać okresu. Nie wiem czy to coś poważnego. Boję się zgłosić do lekarza.

a przez ile czasu po porodzie miałaś krwawienie? Myślę, że to nie miesiączka, chociaż... poczekaj może i zobacz, czy się nasila. Myślę, że to jeszcze zwykłe oczyszczanie macicy

Gość Animozjeee
Hej! Ja dzis mam 36 dzien cyklu. Urodzialm pol roku temu ale nie karmilam. Pierwszy okres dostalam po 5 tygodniach od porodu. Nastepny po 40 dniach, potem zaczelam brac pigulki wiec dostalam krwawienie z odstawienia, musialam zrezygnowac z pigulek , bo dostalam alergii, kolejny okres juz normalny byl po 35 dniach, a teraz mam 36 i cisza. Zabezpieczalam sie gumkami, zadna nie pekla. Mam nadzieje, ze wkrotce dostane:/ Podczas pierwszego stosowania pigulek (pierwszego i ostatniego) krwawilam prawie caly miesiac. Lekarz powiedzial, ze to normalne. Bo ktpos pisal o podobnym problemie. Przed ciaza cykle tez mialam dlugie okolo 35 dniowe, ale nie 40.... Jak nie oszaleje , to naprawde bedzie cud!

Gość Animozjeee
zosia 26, a jak wygladaly odchody przed krwaeiniem, tzn. w 3 tygodnie po porodzie mialas jakies odchody jeszcze, czy juz nie? Jesli nie krwaiwlam, odchody ewentualnie byly zolte, to teraz to na pewno jest miesiaczka, zmierz temperature, jesli mas z wnormie, to sie nie martw.Ja tez dosc szybko dostalam po porodzie miesiaczke okolo 5 tygoni po.

Gość monisia1987
Witam! Ja też mam taki problem. Jestem 6,5 tyg po porodzie i wczoraj dostałam chyba okres! Ale nie jest tak obfity jak przed ciążą. Krwawienie połogowe skończyło mi się jakieś 1,5 tyg temu. Karmię cały czas piersią, wczoraj zaczął boleć mnie brzuch ale ból był inny niż na miesiączkę a później zaczęłam krwawić. Nie wiem czy nie iść do lekarza. Czy to może być od solarium? Wczoraj właśnie byłam, na 10 min może to od ciepła? Już sama nie wiem.. ;/

Gość mania_26
czesc dziewczyny:) prawie 7 miesiecy temu urodzilam przez cc coreczke ktora nadal karmie piersia choc juz powoli coraz mniej. Po cesarce dlugo krwawilam bo okolo 10 tyg. Okres dostalam po 5 miesiacach, nastepny za 24 dni, a teraz mam juz 37 dzien cyklu i nadal nic. Mam bole brzucha ale zanim sie dowiedzialam o pierwszej ciazy bole tez byly a tu okazalo sie ze jestem w ciazy, wiec teraz zaczynam sie troche martwic. Wspolzyje z mezem ale zabezpieczamy sie wiec nie wiem co myslec, poradzcie cos pliz !!

Gość jjustynaa2
ja urodzilam w pazdzierniku, karmilam do konca kwietnia i dostalam okresu wczoraj. jest bardzo obfity. az jestem zdziwiona

Gość jjustynaa2
mania a tobie radze zrobic tes i bedziesz miala z glowy problem, jezeli jestes to juz co pokaze

Animozjeee, mania, myslę że jeśli się zabezpieczacie, to okres przyjdzie. Ja na swój trzeci okres też czekałam bardzo długo i też się martwiłam i nawet test kupiłam. To był zakup bez sensu, bo przecież wiem, skąd się biorą dzieci. Poza tym, jeśli karmicie to cały czas poziom prolaktyny jest podwyższony i hormony buzują. Dajcie im trochę czasu. Mnie od początku ciąży w specyficzny sposób bolały piersi. Doszłam do wniosku, że jeśli przy opóźniającym się okresie nie będę czuła takiego bólu, będę spała spokojnie nie martwiąc się o nic. Monisia.... podziwiam, że poszłaś na solarium 6 tygodni po porodzie. Koniec komentarza. Albo dorzucę jeszcze, że jeśli to krwawienie jest obfite i dalej boli Cię brzuch, to idź do lekarza, od progu tylko pochwal się wizytą w solarium... może wyśle Cię na USG. Justynko, nastaw się na to, że pierwsze 4-5 miesiączek będzie bardzo nieregularnych (raczej) i dziwnych w obfitości :) U mnie, jak już w miarę unormował się termin miesiączki, w pachwinie wyczułąm guzka. Weszłam do naszej ukochanej sieci internetowej, wpisałam "guzki w pachwinie", otworzuyłam pierwszy link jaki wyskoczył i już widziałam się na stole operacyjnym na onkologii. Dobrze, że mam inteligentną i opanowaną przyjaciółkę, która uprzejmie mi przypomniała (jestem pielęgniarką z wykształcenia), że tam też są węzły chłonne i nie dość, że przez pierwszy rok u tych, które karmią piersią, wszystkie hormony muszą dojść do normy, to też wszelkie gruczoły wydzielania wewnętrznego muszą się \"opanować\". Guzek oczywiście zniknął po trzech dniach.... Jednak naprawdę najważniejszy w życiu jest spokój... o ile nie ma powodów do obaw ;) Ale się rozpisałam :) Pozdrawiam

Gość kachaphil
czesc dziewczyny.. ja urodzilam synka 16 maja tego roku , karmie go piersia, ale w przeciwienstwie do was chce by moje cykle szybko powrocily. Chce kolejnego i ostatniego dziecka..

Gość kachaphil
czesc dziewczyny.. ja urodzilam 16 maja tego roku synka i w przeciwienstwie do was, chce by moje cykle szybko wrocily, bo... juz planujemy kolejnego dzidziusia..

kachaphil jeśli chcesz szybko drugiego dzidziusia to bez oporów bierzcie się do roboty kiedy tylko macie na to ochotę, bo zapewne Ci wiadomo, że karmienie to nie antykoncepcja, więc w sumie, jak się dobrze postaracie to w lipcu a najpóźniej w sierpniu możesz być już w kolejnej ciąży. Nie wiem, po co Ci cykle.. chyba tylko dla świadomości kiedy dziewczynka, kiedy chłopczyk. Jednak jak będziecie działać na oślep, stawiam na dziewczynkę. Życzę owocnych nocy (i nie tylko nocy) :) Pozdrawiam

Gość kachaphil
hey Dorota.. ale widzisz jak wroca cykle to chociaz wiem ze moj organizm wrocil do normy, a tak to sie boje ze moze cos byc nie tak....

no w sumie tak.. tyle, że ta metodą to w najlepszym przypadku z 7 miesięcy poczekasz. Najpierw poczekasz na okres... w najlepszym przypadku (o ile nie karmisz) ok. 3 miesięcy, potem bęzie się regulował w najlepszym przypadku 3 miesiące no i staranka :) najmarniej miesiąc :) Trzymam kciuki. Jeśli karmisz piersią to \"szybka\" miesiączka jest rzadkością. Ale się nie denerwuj. Im bardziej będziesz chciała, tym bardziej będzie Cię denerwowało, że nie ma a taki zestresowany organizm niechętny do płodności :)

Gość kachaphil
szperalam ostatnio po internecie i wyczytalam ze jesli przerwy miedzy karmieniami sa dluzsze niz 4 godz, jest szansa na powrot krwawienia ale jesli sa krotsze to karmienie wydziela jakis hormon, ktory blokuje dojrzewanie jajeczka.............. w moim przypadku nie zapowiada sie dobrze.. fabian ciagnie cyca na zawolanie i czesto.. jedynie w nocy mam od 3 do 5 godz przerwy wiec ciezko mi cos powiedziec. ale.... wczoraj pobolewalo mnie w dole brzucha a dzis zauwazylam jakis sluz... jaki jaki wystepuje pzy dniach nieplodnych- gesty i lepki. wiec juz sama nie wiem....

Kachaphil, powtórzę jeszcze raz, że braak miesiączki nie oznacza braku owulacji. Kup sobie testy owulacyjne i do roboty. Dodam jednak, że mi osobiście szkoda byłoby odstawić tak malutkie dziecko od piersi, bo musze JUŻ zachodzić.... Ja wierzę w zbawczą moc cycusia i powiem Ci, ze mój roczny synek naprawdę wyszedł z wielu infekcji dzięki cycusiowi i immunoglobulinie zawartej w mleku. Ostatnio \"cycuś\" uratował go przed okropnymi skutkami wirusa rota, bo wtedy trzeba dziecko bardzo nawadniać, a ono nie bardzo chce. A skąd to ciśnienie, że druga ciąża musi być JUŻ?

Gość monisia1987
Ja poszłam na solarium 6 tygodni po porodzie właśnie za zgodą mojego ginekologa. Pytałam też położnej jak byłam z małym na szczepieniu i powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań tylko najlepiej zakryć brodawki żeby nie piekły później przy karmieniu. A to krwawienie ustąpiło po 5 dniach, było bardzo skąpe a dziś mija cały miesiąc i okresu nie ma. Widocznie to było takie jednorazowe krwawienie, no chyba że zaskoczy mnie w każdej chwili. Oby nie, bo dobrze mi się żyje bez miesiączki ;)