Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Darma

Fobie

Polecane posty

eliiiifiaaaaa, a to co za masochistyczne zap臋dy??!?! :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 laxi
Nio hej dziewczyny Czyta艂am Wase wypowiedzi i cho膰 mo偶e to dziwnie zabrzmi, bo nikomu nie 偶ycz臋 koszmaru przez kt贸ry ka偶dego dnia trzeba trzechodzi膰 i nie mo偶na si臋 z niego obudzi膰, to .............ciesz臋 si臋, 偶e wreszcie znalaz艂am ludzi, kt贸rzy wiedz膮 czym jest codzienna walka. Bardzo si臋 ciesz臋, 偶e Was pozna艂am-wirtualnie oczywi艣cie bo co..................razem 艂atwiej. Jedna z Was napisa艂a, 偶e gdyby艣my si臋 wszystkie spotka艂y na jakiej艣 psychoterapi, to tu si臋 zgadzam-psychiatra te偶 musia艂by si臋 naszprycowa膰 xanaxem, bo nie da艂 by na rady. Pozdrawiam serdecznie i mam nadz, 偶e b臋dziemy si臋 wspiera膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cicitoto
Ja te偶 panicznie boj臋 si臋 owad贸w i robali... gdy jakis owadzik lbu robal usiadzie na mnie to potrafie sobie narobic takiego wstydu ze szok, piszcze, tupie nogami, macham rekoma i skacze albo uciekam jak szalona... to jest naprawde straszne ;/ kiedys w sklepie gdy kupowalam gruszki, pakujac je do jednorazowki us艂yszam od mojego chlopaka s艂owa ze gruszka ktora wzielam jest z robalem..... wyrzucilam ja natychmiast spowrotem do skrzynki i zaczelam machac lapami i krzycec heh w sumie nie glosno i chyba nikt nie widzial... chyba tylko jedna sprzedawczyni ktora sie ze mnie potem smiala.... ale to jest strasznie meczace... poprostu na widok robala serce podchodzi mi do gardla i cisnienie wzrasta maxymalnie, i nie panuje nad soba kompletnie...

Udost臋pnij ten post

A ja myj臋 r臋c臋 kilkadziesi膮t razy dziennie. Wsz臋dzie czaj膮 si臋 bakterie, grzyby i wirusy.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny, taka jest prawda, 偶e my si臋 musimy co艣 z tym robi膰. Nie mowie koniecznie o prochach,ale pracowac nad sob膮 przede wszystkim. Fajnie by by艂o, gdyby艣my mog艂y si臋 w tym dopingowa膰. laxi, pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi
Dzieki Darma :))) Oparcie w innych, kt贸rzy znaj膮 ten temat to bardzo du偶o. Wi臋kszo艣膰 ludzi z podobnymi problemami dopada deprach,bo czuj臋 si臋 osamotnieni i nierozumiani przaz otoczenie i nie powiem, mnie deprecha te偶 cz臋sto dopada. Co do proch贸w, to te偶 nie lubi臋 ich bra膰,bo nie bardzo po nich jestem sob膮, ale jestem teraz w takim stanie, 偶e wyj艣cia ni ma ;((( i nie powiem nawet pomagaj膮. Gdy wreszcie kilka lat temu zdiagnozowali wreszcie co mi jest,troszk臋 czasu up艂yn臋艂o zanim znalaz艂am dobrego lekarza i wierz mi, 偶e po wyj艣ciu od niego porycza艂am si臋 jak dziecko, 偶e wreszczie jest kto艣 kto mo偶e mi pom贸c i musz臋 powiedzie膰, 偶e w wielu przypadkach sama praca nad sob膮 nie wystarczy, musi by膰 wspierana farmakologicznie-nie to 偶eby mi to odpowiada艂o, ale tak jest i musz臋 (cho膰 to nie 艂atwe) si臋 z tym pogodzi膰. Lekarz o kt贸rym m贸wi臋 to psychiatra. Po siedmiu miesi膮cach od zacz臋cia terapi by艂o ju偶 lepiej i mog艂am i艣c do pracy. Nie powiem 偶eby to by艂o 艂atwe, bo "ataki"艂apa艂y mnie kilka razy dziennie a pracowa艂am w systemie 12-to godzinnym. Mia艂am o tyle dobrze,偶e by艂am kierownikiem i jak by艂o bardzo 偶le mog艂am po prostu zamkn膮膰 si臋 w biurze i stara膰 si臋 to przeczeka膰. Zacz臋艂am nawet je藕dzi膰 AUTOBUSAMI-co w moim przypadku, by艂 istny cud :))) Wytrzyma艂am tak 18 miesi臋cy i teraz wszystko wr贸ci艂o z podwujn膮 si艂o i to tak nagle, praktycznie z dnia na dzie艅, 偶e musia艂am z艂o偶y膰 wym贸wienie i obecnie nie mog臋 wyj艣膰 z domu nawet do kiosku pod blokiem. Taktyka ma艂ych kroczk贸w nie zawsze dzia艂a i ostatnio z艂apa艂a mnie cholerna deprech,ale wiem, 偶e musz臋 walczy膰, bo je艣li raz mi si臋 ju偶 uda艂o, to uda mi si臋 i teraz. Trzeba tylko troszk臋 czasu. Og贸lnie to ja jestem niepoprawn膮 optymistk膮 i wiem, 偶e 艣miech dzia艂a cuda :))))))))))))))))))))))))))))))) Trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro musz臋 jecha膰 na drugi koniec miasta na wa偶n膮 imprez臋 mojej przyjaci贸艂ki-jak na t膮 chwil臋 nawet sobie tego nie wyobra偶am, ale wiem, 偶e b臋d臋 musia艂a to zrobi膰. Pozdrowienia dla: Darmy, Upadam i wstaj臋, aaaaaaaaani, Anuli i elifii Poradzimy sobie dziewczyny,jestem pewna i za powiedzmy roczek, b臋dziemy opowiada膰 sobie o tym jak o czym艣 co si臋 nigdy nie wydarzy艂o-trzeba w to wierzy膰. A na marginesie ja jestem z Cz臋stochowy i je艣li chodzi o jaki艣 zje藕dzik to jestem bbaaaaaaardz ZA!!!!!!!!!!!!! Piszcie do mnie ircia18@vp.pl (ta 18 to 艣ciemka bo mi 26 wiosen wisi na karczku)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi
A i mam jeszcze kilka technicznych fakcik贸w dla tych wszystkich, kt贸rzy zmagaj膮 si臋 z podobnymi lekami i kt贸rym wydaje si臋, 偶e jest z nimi pod wzgl臋dem psychicznym co艣 nie tak. Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko jest z Wami w porz膮dku, to co Wam dolega to choroba - ci臋偶ka ale wyleczalna :) By艂am na masie odczyt贸w na ten temat, cho膰by z racji wykszta艂cenia- jestem psychologiem,ale nie ma to nic do rzeczy i wiem, 偶e pies pogrzebany jest w SEROTONINIE !!!! A w艂a艣ciwie w jej nieprawid艂owym przep艂ywie mi臋dzy Naszymi neuronkani w Naszych g艂贸wkach. Wi臋c jeste艣my zupe艂nie normalne,tylko troszk臋 chore i jak ja to m贸wi臋,troszk臋 si臋 popsu艂am ale pracuj臋 nad reperacj臋. Je艣li wi臋c m臋cz膮 Was l臋ki-robi wam si臋 gor膮co,de偶膮 wam r臋ce,nie mo偶ecie oddycha膰 i ogarnia Was coraz wi臋ksza panika.Je艣li zamykaj膮ce si臋 drzwi autobusu sprawiaj膮, 偶e musicie nagle wysi膮艣膰, je艣li za艂atwienie czega艣 w urz臋dzie czy na mie艣cie sprawia, 偶e czujecie nieuzasadnion膮, niekontrolowan膮 panik臋 - nie wpadajcie w deprech臋, bo to tylko choroba i tak trzeba my艣le膰, a z kazdym chorubskiem mo偶na wygra膰. Znajdzcie dobrago, ale naprawd臋 dobrego specjalist臋 - co pewnie potrwa, bo w maratonach po przychodniach mo偶na odnie艣c wra偶enie, 偶e wielu z Pan贸w i Pa艅 doktor贸w opu艣ci艂o zaj臋cia o takich zaburzeniach i do dzie艂a. Damy sobie rad臋. Jestem tego pewna, bo ju偶 wiem, 偶e nie jestem sama. Strasznie si臋 rozpisa艂am, ale dorwa艂am si臋 do kompka,bo batali z moim siostrze艅cem-maniakalnym graczem, to trza to wykorzysta膰. Pozdrawiam Was serdecznie. Buziaczki :))) :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moja fobia to CI膭呕A

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczyny :) 艂o jesu ! alez dawno sie tu nie wpisywa艂am :Pco nie znaczy ze Was wcale nie czytam :) Z Anulci膮 jestem w stalym kontakcie 馃憚, z Darma prawie tez 馃憚, nawe sobie z Elifia niedawno pogada艂am :D 馃憚.Upadam i wstaje milczy jak zakl臋ta - nie wiem co u niej bo adres mailowy wzi.a艂 sie i usun膮艂 :( ale jak czytasz Renatko mnie to te偶 Ci przesy艂am 馃憚. Sadz膮c po Waszych wpisach mimo ci膮z膮cej nas choroby swietnie sie trzymacie i kazda radzi sobie jak potrafi. U mnie tez narazie jest w miar臋 ok , cho膰 zbliza sie nieuchronnie jesien i boje sie ze znowu jakies dziwaczne l臋ki mnie dopadn膮 :O Ale poki co tez si臋 nie poddaje , odstawi艂am leki ale ca艂y czas przy sobie nosze Validol i Afobam :( Pozdrawiam Was serdecznie oraz Wszystkie te babeczki, kt贸re sie tu wpisywa艂y i b臋d膮 wpisywac.Ca艂uje Was i mocno mocno pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczyny :) 艂o jesu ! alez dawno sie tu nie wpisywa艂am :Pco nie znaczy ze Was wcale nie czytam :) Z Anulci膮 jestem w stalym kontakcie 馃憚, z Darma prawie tez 馃憚, nawe sobie z Elifia niedawno pogada艂am :D 馃憚.Upadam i wstaje milczy jak zakl臋ta - nie wiem co u niej bo adres mailowy wzi.a艂 sie i usun膮艂 :( ale jak czytasz Renatko mnie to te偶 Ci przesy艂am 馃憚. Sadz膮c po Waszych wpisach mimo ci膮z膮cej nas choroby swietnie sie trzymacie i kazda radzi sobie jak potrafi. U mnie tez narazie jest w miar臋 ok , cho膰 zbliza sie nieuchronnie jesien i boje sie ze znowu jakies dziwaczne l臋ki mnie dopadn膮 :O Ale poki co tez si臋 nie poddaje , odstawi艂am leki ale ca艂y czas przy sobie nosze Validol i Afobam :( Pozdrawiam Was serdecznie oraz Wszystkie te babeczki, kt贸re sie tu wpisywa艂y i b臋d膮 wpisywac.Ca艂uje Was i mocno mocno pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi
No to widz臋, 偶e nie jestem osamotniona w noszeniu "apteczki pierwszej pomocu" w torebeczce :))) Ja nie rozstaj臋 si臋 z sedamem- to takie ko艂o ratunkowe jakby co, to dobrze wiedzie膰, 偶e jest pod r臋k膮. Cho膰 dzia艂a hmmmmm tak sobie, chyba raczej na zasadzie psychy. Pami臋tam, 偶e gdy zacz臋艂am si臋 leczy膰 kurcze,a偶 4 lata temu-jak ten czas leci, dosta艂am "seroxat"- sorki za sformu艂owanie, ale by艂 "zajebisty" ;))). Dzia艂a艂 jak nale偶y, znaczy nie by艂am po nim przy膰pana a l臋ki i udr臋ki min臋艂y i pami臋tam jak膮 mia艂am radoch臋 gdy pierwszy raz od "x" czasu jecha艂am autobusem i nic si臋 nie dzia艂o. Niestety by艂 diabelsko drogi 90 zeta no i nie wolno go by艂o d艂ugo bra膰 ;((( Potem na "czarne godziny" dosta艂am xanax, ale nie bra艂am go zbyt cz臋sto, bo ba艂am si臋 uzale偶nienia, a teraz odk膮d mam nawr贸t chor贸bska te偶 bior臋 prochy - dopiero dwa tygodnie i mam nadziej臋, a raczej wierz臋 w to, 偶e za jakie艣 trzy miesi膮ce zn贸w b臋d臋 si臋 radowa膰 jak dzieciak z przeja偶d偶ki autobusem :))) :))) :))) Pozdrawiam serdecznie wszystkie zl臋knione . :*** :***

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi do Zuzi 28
Witaj Kochaniutka :))) Wiesz,czyta艂am to co napisa艂a艣 o swoim problemie. Nie chc臋, zeby艣 bro艅 Bo偶e 藕le mnie odebra艂a, ale moim zdaniem cierpisz po prostu na "natr臋ctwa". Nie ma w ty nic z艂ego i nie ma si臋 czego wstydzi膰, choc przyznaj臋, 偶e ta dolegliwo艣膰 jest negatywnie odbierana przez spo艂ecze艅stwo. Wiem jak potrafi to utr贸dni膰 偶ycie i czasami te czynno艣ci, kt贸re wbrew w艂asnej woli po prostu trzeba wykona膰 mog膮 doprowadzi膰 do 艂ez. Mia艂am i po cz臋艣ci nadal mam podobny problem, bo to wszystko bierze si臋 z zaburzeniami na kt贸re cierpie. Ja zastosowa艂am metod臋 oszukiwania w艂asnego umys艂u. Nie powiem, 偶eby by艂o to 艂atwe i nadal pozosta艂o par臋 czynno艣ci kt贸re mnie dr臋cz膮 pocz膮wszy do tych cholernych drzwi a na przesadnym analizowaniu wszystkiego ko艅czywszy, ale dzi臋ki "oszukiwaniu " m贸zgu, kt贸ry sobie wymy艣li艂am pozby艂am si臋 cz臋艣ci tych nieprzyjemnych ...........:(((( Powiem Ci tylko jedno, 偶e sama kontrola nie wystarczy, bo to powa偶ne schorzenie i nieleczone mo偶e si臋 nasili膰 do stopnia, 偶e stracisz nad tym kontrol臋. A sk膮d si臋 to bierze?? tr贸dno powiedzie膰! Ja te偶 my艣l臋, 偶e wszystko zacz臋艂o si臋 w mijej pierwszej pracy, gdzie musia艂am by膰 100%-tow膮 perfekcjonistk膮 i dalej stres zrobi艂 ju偶 swoje. Ale mo偶na z tego wyj艣膰, wymaga to sporo czasu i pracy ale zawsze jest nadzieja na normalne 偶ycie, dlatego trzymam za Ciebie kciuki i wierz臋, 偶e Tobie si臋 uda :))) Gdyby艣 chcia艂a o tym pogada膰 napisz: ircia18@vp.pl Cho膰 obecnie z艂apa艂am jakiegos wira w kompie i mam problemy z odbieraniem poczty, ale zazwyczaj si臋 udaj臋 :)))

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry,dzie艅 dobry wiecz贸r:)hoohoho!,a ile to nowych znajomych:) no to ja si臋 znowu chwal臋: sobie je偶d偶臋!,poziom l臋ku-zero!Przynajmniej dzisiaj,przed chwil膮(w贸ci艂am w艂a艣nie z bia艂egostoku),chocia偶 na dworce czu艂am,偶e taka lekka schiza jest,ale zawsze staram si臋 to ignorowa膰,nawet g艂o艣no o tym nie m贸wi臋,a kiedy m贸j ch艂opak pyta,czy si臋 boj臋,to ja z wielkim u艣miechem m贸wi臋:\"a co?pewnie!\" i chicham albo w og贸le nic nie m贸wi臋! Ale...zacz臋艂a si臋 szko艂a(czyt.:uczelnia)i znowu moje \"co b臋dzie,je艣li...\"...siedz臋 i my艣l臋:\"bo偶e,jeszcze tyle czasu do przerwy,a co b臋dzie,jak mi si臋 s艂abo zrobi....?No dobra,p臋k艂am,nie wytrzma艂am,posz艂am na 艂atwizn臋,czy jak to tam nazwa膰....艂ykn臋艂am procha-Cloranxen-lajtowo si臋 zrobi艂o,tylko potem bachn臋艂am pifko i nikt nie m贸g艂 uwierzy膰,偶e mnie tak szybko wzi臋艂o :D hehehe!Oczywi艣cie,zakr臋cona by艂am jak s艂oik i na zaj臋cia wieczorem nie posz艂am,hyhyhy,przeca艂owa艂am te zaj臋cia na 艂awce w parku :D Kolejny m贸j wielki pr贸g:zosta膰 samej na noc w bia艂ymstoku...Ale metod膮 ma艂ych krok贸w...tak jak to by艂o z je偶d偶eniem autobusami i poci膮giem..hmmm,uda si臋? Serotonina?Oczywi艣cie,偶e to ta jebana serotonina!Fajnie to brzmi swoj膮 drog膮:nie mam fobii,tylko to ta serotonina,wiecie;)Kto wie,ten wie:) A m贸j men sie obrazi艂,kiedy mu powiedzia艂am,偶e jako艣 tak ignoruje moje pr贸by t艂umaczenia fobii i l臋k贸w.Powiedzia艂,偶e rozumie,偶e naprawd臋 rozumie.I tak膮 w膮tpliwo艣ci膮 w jego zaanga偶owanie,a raczej jego brak wg mnie,zwyczajnie go rani臋...!艁yso mi si臋 zrobi艂o,szczerze m贸wi膮c...Rozumie...Wierzycie?Bo ja...nie bardzo...Rozumie ten,kto sam ma,a reszta...laicyzm!Sorki,ale laicyzm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izza123
Laxi - pies pogrzebany w serotoninie??? takie jest zdanie psychologa? :) ja myslalam (a raczej jestem przekonana) ze nerwica jest wina konfliktow wewnetrznych w czlowieku, ze np jednoczensie wystepuje baaaardzo duza potrzeba milosci,uwagi,akceptacji (nadnormlana) ajak tego niema (a trudno zeby bylo to w takiej ilosci jaka chce neurotyk) pojawia sie zlosc. zlosc vs. potrzeba. dwie przeciwne rzeczy, nie mozna sie na zadna zdecydowac bo i to i to w nas jest, to powoduje czesto nieswiadomy konflikt... i np dla mnie takie ataki paniki sa wskazuwka, bo zwracaja uwage w danym momencie jest COS NIE TAK, i moge sie temu dokladniej przyjrzec. (to oczywiscie czysto terapeutczne rozumowanie,ale taka metode wyznaje) :) pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi
Zgadzam si臋 z Tob膮, 偶e to wszystko nie bierze sie z nik膮d i problemy w nieprawid艂owym funkcjonowaniu przeka藕nik贸w nerwowych dopowiedzialnych za prawid艂owy wychwyt serotoniny, to efekt wielu lat gdy by艂o "co艣 nie tak". Ale ja nie zajmuj臋 tu stanowiska psychologa czy znawcy tego tematu. Jestem po prostu chora i staram si臋 jako艣 sobie z tym radzi膰, a poznawanie sposob贸w jak radz膮 sobie z tym problemem inni bardzo mi pomaga, bo wiem, 偶e nie jestem sama - i je艣li o to chodzi to psychologie odstawiam na bok, bo nie mo偶na pomaga膰 innym je艣li nie mo偶na pom贸c samej sobie :))) Ja te偶 wiem, 偶e to co si臋 ze mn膮 dzieje zacz臋艂o si臋 ju偶 dawno, ale niestety nie s艂ucha艂am w艂asnego cia艂a, kt贸re m贸wi艂o mi "daj spokuj - odpu艣膰, co艣 jest nie tak" itd. I musia艂o zacz膮膰, a偶 krzycze膰, 偶ebym to zrozumia艂a. Wiem te偶, 偶e nie mo偶na si臋 wyleczy膰 nie rozliczaj膮c si臋 z przesz艂o艣ci膮, ale ............. rozgrzebywanie ran......sama wiesz - boli :((( To typowo niezawodowe podej艣cie, wi臋c widzisz Ja niestety tak d艂ugo udawa艂am, 偶e wszystko jest oki, a偶 "wysiad艂am" i popsu艂y mi si臋 te "przeka藕niki" :((( I bez farmakologii ju偶 si臋 nie ob臋dzie, cho膰bym niewiem jak bardzo chcia艂a poradzi膰 sobie z tym sama. Ale ja nie mam ju偶 wyj艣cia musz臋 prosi膰 o pomoc i dlatego jestem na tym forum. 艢wiadomo艣膰, 偶e nie jest si臋 samemu i 偶e inni sobiez tym radz膮, pomaga . Przynajmniej mi :))) A i z t膮 mi艂o艣ci膮 te偶 si臋 zgadzam :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laxi
Zgadzam si臋 z Tob膮, 偶e to wszystko nie bierze sie z nik膮d i problemy w nieprawid艂owym funkcjonowaniu przeka藕nik贸w nerwowych dopowiedzialnych za prawid艂owy wychwyt serotoniny, to efekt wielu lat gdy by艂o "co艣 nie tak". Ale ja nie zajmuj臋 tu stanowiska psychologa czy znawcy tego tematu. Jestem po prostu chora i staram si臋 jako艣 sobie z tym radzi膰, a poznawanie sposob贸w jak radz膮 sobie z tym problemem inni bardzo mi pomaga, bo wiem, 偶e nie jestem sama - i je艣li o to chodzi to psychologie odstawiam na bok, bo nie mo偶na pomaga膰 innym je艣li nie mo偶na pom贸c samej sobie :))) Ja te偶 wiem, 偶e to co si臋 ze mn膮 dzieje zacz臋艂o si臋 ju偶 dawno, ale niestety nie s艂ucha艂am w艂asnego cia艂a, kt贸re m贸wi艂o mi "daj spokuj - odpu艣膰, co艣 jest nie tak" itd. I musia艂o zacz膮膰, a偶 krzycze膰, 偶ebym to zrozumia艂a. Wiem te偶, 偶e nie mo偶na si臋 wyleczy膰 nie rozliczaj膮c si臋 z przesz艂o艣ci膮, ale ............. rozgrzebywanie ran......sama wiesz - boli :((( To typowo niezawodowe podej艣cie, wi臋c widzisz Ja niestety tak d艂ugo udawa艂am, 偶e wszystko jest oki, a偶 "wysiad艂am" i popsu艂y mi si臋 te "przeka藕niki" :((( I bez farmakologii ju偶 si臋 nie ob臋dzie, cho膰bym niewiem jak bardzo chcia艂a poradzi膰 sobie z tym sama. Ale ja nie mam ju偶 wyj艣cia musz臋 prosi膰 o pomoc i dlatego jestem na tym forum. 艢wiadomo艣膰, 偶e nie jest si臋 samemu i 偶e inni sobiez tym radz膮, pomaga . Przynajmniej mi :))) A i z t膮 mi艂o艣ci膮 te偶 si臋 zgadzam :)))

Udost臋pnij ten post

Niech 偶yje Cloranxen!!!! 100% skuteczno艣ci w nag艂ych przypadkach :) hehe, przybij 5 elifia! :) Jestem juz bez prochow, ale jak sie porzadnie zeschizuje - gdzies tak 1 w tygodniu, to se 艂ykam p贸艂. A co do alkoholu - trzeba sie z tym pogodzic, ze bedzie nas szybko bra艂o - w膮troba ju偶 nie ta, nie ta itd. Fajnie to m贸wi膰 w wieku 20kilku lat.. Ech,ale nie do艂ujemy si臋 dzisiaj! Musz臋 powiedziec, 偶e mia艂am wyjatkowo bezl臋kowy weekend. Odpocze艂am emocjonalnie. To, co najbardziej mi teraz doskwiera to bezruch. Nie zaczn臋 przecie偶 kolejnego fakultetu skoro i tak p贸藕niej zalegam w domu. Czekam a偶 mnie kto艣 za uszy wyci膮gnie z tego bagna. Ale dochodz臋 do wniosku, 偶e nic to nei da i musze si臋 powoli zacz膮膰 wygramala膰 na w艂asn膮 r臋k臋. WI臋c p贸ki co, siedz臋 na d... i zbieram energi臋 ;) A w pazdzierniku odbieram kolejny dyplom :) heh Pozdrowienia 馃憚, jeste艣cie super!

Udost臋pnij ten post

Niech 偶yje Cloranxen!!!! 100% skuteczno艣ci w nag艂ych przypadkach :) hehe, przybij 5 elifia! :) Jestem juz bez prochow, ale jak sie porzadnie zeschizuje - gdzies tak 1 w tygodniu, to se 艂ykam p贸艂. A co do alkoholu - trzeba sie z tym pogodzic, ze bedzie nas szybko bra艂o - w膮troba ju偶 nie ta, nie ta itd. Fajnie to m贸wi膰 w wieku 20kilku lat.. Ech,ale nie do艂ujemy si臋 dzisiaj! Musz臋 powiedziec, 偶e mia艂am wyjatkowo bezl臋kowy weekend. Odpocze艂am emocjonalnie. To, co najbardziej mi teraz doskwiera to bezruch. Nie zaczn臋 przecie偶 kolejnego fakultetu skoro i tak p贸藕niej zalegam w domu. Czekam a偶 mnie kto艣 za uszy wyci膮gnie z tego bagna. Ale dochodz臋 do wniosku, 偶e nic to nei da i musze si臋 powoli zacz膮膰 wygramala膰 na w艂asn膮 r臋k臋. WI臋c p贸ki co, siedz臋 na d... i zbieram energi臋 ;) A w pazdzierniku odbieram kolejny dyplom :) heh Pozdrowienia 馃憚, jeste艣cie super!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

hehehe,darma:D cloranxen-mniam,afobam tak nie dzia艂a! jak to cudownie,naprawde,pogada膰 z kims,kto rozumie!!!! A dosz艂y艣my dzisiaj z Is膮,偶e alko-czemu nie?hehehee,gdybym bra艂a alko do poci膮gu,to nawet bez procha by sie oby艂o:D w sumie mog艂oby sie oby膰,to raczej dzia艂anie na psych臋,ni偶 rzeczywista potrzeba,znacie to.

Udost臋pnij ten post

elifia, mog艂abys chocia偶 zaznaczy膰, 偶e ten komunikat na gg to cytat :P ;) Gdzie poszanowanie dla praw autorskich ??? :) Ja ostatnio 3 dni z rz臋du pi艂am po gingersie w samo po艂udnie i by艂o mi tak b艂ogo... Ale gingersy sie skonczyly w lodowce :( :) Alkohol wspaniale rozlu藕nia - niestety!! Zaznaczam, ze nikogo tu nie naklaniam do pija艅stwa! :)

Udost臋pnij ten post

Darma,no sory,sory...........w ramach tego........przeprosin,moge ja tobie kupi膰 gingersa,co:) Kurde,ale bym sie chcia艂a z wami napi膰 :D A cholera,lubi臋 pi膰-lajcik total! (bo偶e,jak ja m贸wi臋?polonistka-buhahahaha) Darma,masz racj臋: b艂ogo i w og贸le-mmmmm,wszystko,kurde bym zrobi艂a,nawet do Chin zalecia艂a,tylko ile tego alko by musia艂o by膰 wtedy-hihihii,a jaki kac!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izza123
Laxi, ok. Ale to czyli to tak jest ze jesli przez dlugi czas jakies zachowania, mechanizmy wystepuja caly czas to wtedy sie cos "psuje" w mozgu??? bo ja neiwiem juz czy dobrze zrozumialam :) ale jesli tak... to chyba ciezko to naprawic bo z tego co wiem te leki wszystkie to sluza wlasciwie tylko przytlumianiu l臋ku, przez co niema atakow paniki, ale CHYBA nie lecza? a oczywiscie samemu to niema szans sobie radzic z takim czyms, dla mnie to jakby sie zabrac za przekopywanie wysypiska smieci ;)))))) a bylas na jakiejs psychoterpaii moze? Elifia- no co do alko, to ja pisalam ze tak calkiem ZA to ja nie jestem :) bylam moze z 1,5 roku temu bo wtedy rzeczywiscie lepiej sie czulam, (swoja droga w "Oswoic Lek" chyba, bylo ze duzo osob z l臋kami popada w alkoholizm ;)))) ) a wlasnie potem mi sie cos zmienilo i wrecz przez dlugi czas balam sie pic cokolwoiek, bo potem czulam sie duzo gorzej - i nie chodzi tu o jakiegos kaca, tylko normlanie wieksze l臋ki. Ale to pewnie jak na kogo dziala zalezy :))))) pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

izzka - "Oswoi膰 l臋k"- warto czyta膰? elifia dawaj tego gingersa!!!! ale sobie smaka narobi艂am. Mam nadziej臋, 偶e picie gingers贸w w samotno艣ci to jeszcze nie alkoholizm? :P

Udost臋pnij ten post

Darmusia 艣migaj po tego Gingersa! bo w艂a艣nie popijam zimnego Lecha ;) No to Wasze zdr贸wko!!!!! :)

Udost臋pnij ten post

darma,pani uczycielka prawde ci powie: picie gingers贸 w samotno艣膰ci to NA PEWNO alkoholizm! Jak diabli ju偶 popadasz w uzale偶nienie,a pewnie dawno wpad艂a艣(patrz:3 dni pod rz膮d),tylko juz tego nie widzisz! I nie miesza膰 mi benzodiazepin i anksjolityk贸w z alkoholem,bo potem to si臋 ko艅czy jak umnie:total olew i zwi臋kszona do b贸lu ochota na.......hihihi:D Dzisiaj wesz艂am na fajna stronk臋,gdzie napisali,偶e Oxazepam nie uzaleznia szybko i nawet bu藕k臋 u艣miechni臋ta przy nim narysowali-偶e taki fajny.To od razu nabra艂am ochoty!Nast臋pnym razem pogadam o tym z psychiatr膮.Jak tak reklamuj膮,to czemu nie skorzysta膰? A jeszcze widzia艂am zar膮bist膮 ankiet臋:\"Kt贸ry z anksjolityk贸w jest najlepszy?\" i wymienione:afobam,oxa,cloranxen,xanax i co艣 jeszcze:D Gni艂am ze 艣miechu-buhahaha,niez艂e teraz ankiety, co?Ale nie zag艂osowa艂am,bo ze 艣miechu nie da艂am rady:D Aha-wygra艂 xanax,cloranxen na 3cim miejscu:)

Udost臋pnij ten post

Anula, mam nadziej臋, 偶e si臋 odpowiednio wyluzowa艂a艣 po Leszku hihihihi :) Kiedy艣 trzeba si臋 um贸wi膰 na okre艣lon膮 godzin臋 na piwko przed monitorem i wtedy na dany znak ca艂a Polska us艂yszy charakterystyczne psssss - od otwierania puszek :P :) Jakby tak zebra膰 wszystkich l臋kowc贸w, to by艂oby to ca艂kiem realne :( Czy oni podurnieli z takimi ankietami? Sikam. Nied艂ugo b臋dzie nas wi臋cej ni偶 \"normalnych\". No no, znak , 偶e jesie艅, bo topic prze偶ywa renesans ;) Pada u mnie deszcz jesienny!

Udost臋pnij ten post

ty,Darma,masz racj臋 z t膮 o偶ywczo艣cia topiku:) ja ju偶 ,cholera,czuj臋,jak mnie przyduszaaaaaaaa,a my艣la艂am,偶e w tym roku si臋 uda wywin膮膰 tej zmorze! A mo偶e to przejciowe? I tego si臋 trzymajmy-minie! Ka偶dy d贸艂 mija!

Udost臋pnij ten post