Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Malutka_de - wspolczuje i trzymam mocno kciuki, zebyscie doczekali sie upragnionego dziecka ❤️

Gość malutka_de
hehe .. co do kontroli urzedow emigracyjnych przypomnialo mi sie pytanie, ktore powiedziala mi moja znajoma a mianowicie: W jakim proszku do prania najczesciej pierze twoja zona? zabawne co??

Co do urzedow imigracyjnych nas sie nic nie pytali,na szcescie,nawet nie chcieli zdjec ogladac. Dziekuje Wam wszytkim za pocieszajace wypowiedzi:)Mam nadzieje ze jakos sie ulozy,jeszcze nic niewiem ,dopiero zaczynam badania. Malutka-de-Tobie tez zycze powodzenia:)Wiem jak to jest czekac na okres co miesiac i byc zlym ze sie dostalo.Masz racje to jest indywidualna sprawa kazdej kobiety. Ja bedac nastolatka nie chcialam miec dzieci tzn nigdy o nich nie myslalam,czasami nawet mowilam ze ich nigdy miec nie bede,bo nie czas na to a to partner nieodpowiedni.Zawsze sie balam wpadki(moja mam zaliczyla ze mna wpadke z moim ojcem ktory pozniej odszedl)A teraz jak spotkalam milosc mojego zycia to mi sie odmienilo od razu,i tak sobie myslalam ze to tak latwo jest zajsc w ciaze(wystarczy nie uzywac prezerwatywy)i juz sie jest,niestety nic z tego,nie jest to takie proste.Szczerze mowiac to ja nie wyobrazam sobie siebie w ciazy,to sie poprostu dla mnie wydaje nieosiagalne.No ale coz zobaczymy jak to wszytko sie ulozy,moze zycie mnie jeszce zaskoczy nie raz:) Dowiedzialm sie ze Toefl bedzie jednak kontynuwany(jest 8 ludzi chetnych)yeahhhh. Pozdrawiam wszystkich:)

Dark Elf, zabawie sie w Dr. Phill czy jak mu tam......ok, z ostatniej Twojej wypowiedzi wychodzi cos takiego: 1. Jako mloda osoba sobie zapowiedzialas \"nie bede miala dzieci\" 2. Balas sie wpadki bo nie chcialas aby sie sytuacja powtorzyla (Twoj ojciec odszedl)...wiec juz Twoja podswiadomosc sie ustosunkowala 3.\"nie wyobrazam siebie w ciazy, to takie nieosiagalne..\" wlasnie powinnas siebie wyobrazac w ciazy. Powaznie, to co myslimy, postanawiamy, planujemy urzeczywistnia sie jako ze sami przeciez ksztaltujemy swoja przyszlosc. Podswiadomosc wszystkiemu winna, zmien postawe, wizualizacja moze pomoc, moze problem nie jest fizyczny?

Wow widze, ze rozmowa na temat dzieci dalej trwa. Szczerze mowiac ja juz bardzo chcialabym je miec pomimo mlodego wieku. No ale najpierw szkola. Lepiej sie nie bede rozpisywac. ;) Naneczko gratulacje samochodu! Elfik wszystko sie ulozy! Na pewno! :D 🌼

Elfik, Malutka_de - jeszcze raz zycze Wam pomyslnosci w Waszych straniach o maluszka! Do gory glowy! ❤️ Marzeniusia 🌻 k-11 🌻 Juz w glowe dostaje przez te zlodowacenia i te diagramy pylkowe :o tez sobie przedmiot wybralam ;)

Elfik: co to za porabane topiki tam powstaja??? i czy ta osoba przypadkiem sie nie wpisala nawet do naszej tabelki? boshe... co za paranoja...

Wlasnie tez widzialam ten topik! Grrrr... Cos chyba powalilo doglebnie to Ananke26... 😡

Widzieliscie nagonke na mnie ?Weszlam kiedys na topik Chyba oszalam i zaczelam sie wypowiadac a dziewczyna teraz sobie ubzdurala ze ja zalozylam nowy temat udajac jej meza.paranoja.Wiedzialam ze wczesniej czy pozniej sie ktos uczepi jak bede nadaktywna.Tak to jest jak chce sie ludziom pomoc:(juz nie bede nigdy sie tworzyc nie warto:( K11 zgadzam sie moze mam jakas blokade.

Gość tak jest lepiej...
AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7,7 AKARA Amsterdam 1980 10 m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-ce CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10 m-cy CYGNUS Chicago, USA 1979 1,5 CYTRUSOWA Koeln, Niemcy, 1977, od grudnia 2004 DARK ELF Springfield, IL 1977 2 ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FRANCI Mahopac, NY, 1982, od 10/2004 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville, SC 1969 4 Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2 lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 lata MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 lat PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SIMONA CINAMONA Shreveport, La 1977 2 lata SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od 9.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2,5

Elfik - nie przejmuj sie ❤️ nie warto... Ta osoba ma jakas paranoje i znalazla w Tobie kozla ofiarnego... kretynka zupelna! Moim zdaniem nie powinnas sobie brac do serca chorych wynaturzen jakiejs kretynki!

Tak, Elfiku, ja juz poznalam na wlasnej skorze \'przemily\' jezyk niektorych forumowiczow... Coz, niektorzy musze jakos zaistniec, wiec chwytaja sie kazdej mozliwej deski ratunku :o

Gość Ananka26 zamknij sie
spojrz na nasza tabele i dowiedz sie skad jest Elf! Z tego co pamietam ty jestes w Nowym Jorku, ona w Chicago, wiec nie macie ze soba nic wspolnego!! Zamknij sie wreszcie glupia dziewczyno!!!

o co chodzi? Elf> chodz poglaszcze po glowie... Margolci sluchaj.. dobrze gada;-) Marzenusia> nie mam czasu na pogaduszki, nawet te malenkie teraz, ale moze jutro..

co sie dzisiaj dzieje na kafeterii??? nikogo nie ma na topiku. cisza taka, ze az piszczy...

Witam na chwilke:)) wow nie mialam dostepu do kompa a tyle stron przybylo....temat dzieci sie pojawil...wszystko sobie przeczytalam....ehhh... Squirley auto jeszcze zipie:)) skrzynia biegow doprowadzona do porzadku ale dzis wyskoczyl problem z silnikiem bo zaczal olej wyciekac...ale ta dziurka tez juz zalatana:)) ale nie ma upros...z gracikiem trzeba sie pozegnac i kupic nastepne...az mnie serducho boli na sama mysl...:))

no to moze ja jeszcze dopisze sie do tego dzieciecego tematu....bardzo to ciezki dla mnie temat....ale sa tu same wspaniale osoby...ktore tez w zyciu przeszly trudne chwile....i zrozumieja moja sytuacje... moja mama urodzila mnie gdy miala 20 lat.....dziecinstwo wspominam z mieszanymi uczuciami:) ale..ogolnie bylo dosc mile... ja oszalalam na punkcie ciazy w wieku 19 lat...co zostalo mi wybite z glowy bo przeciez szkola, kariera....2 tala pozniej zaczely sie moje dosc powazne klopoty ze zdrowiem.....gdy doszlam juz jako tako do siebie moj ginekolog prosil blagal zaklinal bym zaszla w ciaze...ze maksymalnie 1.5 roku po operacji on chce slyszec placz mojego rodzacego sie dziecka.....byly plany ...i na tym sie skonczylo...bo zycie a raczej moj wybor..potoczylo moje losy inaczej niz to sobie zaplanowalam....wyjechalam z poza granice Polski by zapomniec o bolu jaki zadal mi czlowiek z ktorym chcialam dzielic moje zycie...... niedlugo stuknie mi 27 rok zycia...dziecka nadal nie mam...szans cale 2% ze wogole zajde w ciaze .....moze medycyna pojdzie na przod i wymysla jakie \"lekarstwo\":))........moj zegar tyka ale powolania do macierzynstwa nie czje zupelnie choc kocham dzieciaczki i jestem najlepsza ciacia dla wszytkich dzieci moich znajomych:)))....pozyjemy zobaczymy.....staram sie jak moge by zajsc w ciaze....ale tlumacze sobie to tym..ze nie jest obowiazkiem kazdej kobiety urodzic dziecko....najwazniejsze w tej chwili jest dla mnie to ze ja jestem zdrowa ...nie ma nawrotow choroby...nauczylam sie cieszyc kazda chwilka...robic czasem dobra mine do zlej gry...i...usmiechac sie:).. bo bardzo zadko mozna zobaczyc moja twarz zasmucona...bo uwazam ze wystarczajaco juz smutasow na tym swiecie...ja do ich grona jak narazie nie mam ochoty sie przylanczac...choc zycie mnie nie piesci i nie mam wszytkiego podanego na zlotej tacy...(jak wiekszosc chyba ludzi na naszym forum) Pozdrawiam bardzo serdecznie WSZYSTKICH:))))!!!!!buziaczki:))

a teraz powtorze jak papuga za Squirley ze cisza zapadla...:))) a ja dzis na poprawienie sobie humoru po przebojach z moim autkiem kupilam sobie cd Def Leppard.....wlasnie slucham sobie i az poplakalam sie na mile wspomnienie:)) a mianowicie....moja studniowka...na specjalne zyczenie dla mnie i mojego przyjaciela (po dzien dzisiejszy pomimo ze dzieli nas te pare tys km) ,ktory byl z moja kolezanka ze szkolnej lawki na tym balu....zespol zagral utwor DL pt. \"love bites\"....my uradowani tanczymy szalejemy...robimy mapeta..( czyli trzesiemy glowami i rzucamy dlugimi wlosami na wszystkie strony....wtedy oboje mielismy te piekne dlugie wlosy haha:)))....i w pewnym momencie on mnie gryzie mocno w ramie....ja w szoku..a on na to....\"to z takiej wielkiej przyjacielskiej milosci\"..:)))))......... trzymajcie sie cieplutko:)) i nie zwracajcie uwagi na jakies glupie komentarze plytkich ludzi....nie warto denerwowac sie do tego stopnia ze az grupa krwi sie zmienia:))) kiss dla Wszytkich starych i nowych ludzikow:))

yo! to juz widze co i jak,wiec skomentuje,niektorzy sie powinni leczyc na nogi...bo na glowe za pozno ,to tak a propo ananki... Wczoraj niespodziewanie z wizyta przyszedl jakis przystojny facet,a my wszyscy w dresach i zakichani,otwieram ja drzwi i mnie scielo z nog.....Przystojniak ma klasc parkiet w pokoju na gorze,i jest ....Czechem:)Szefowa widze podzwonila tu i owdzie ,wiec ten rozgardiasz na poddaszu wreszcie sie skonczy,uffff laska nebeska,no to ja sem nemocna..... ...i brunet

A co tu sie znowu dzieje? Jakie tematy? Moze ktos poda linka bo nei bede szukac. Dzisiaj przyszla jedna z tysiaca :-D :-D :-D osob, ktorym polecilam ksiazke spytac czy dobra kupila. Jako, ze ja mam po angielsku a ona potrzebowala po polsku to skorzystalam i przekopiowalam sobie rozdzial, ktory wedlug mnie jest esensja tej diety i czytalam go olsniona niezliczona ilosc razy. Troche przepisalam przed chwila u mnie na temacie, wiec jak ktoras zainteresowana to zapraszam do poczytania, jutro dokoncze ale to co najwazniejsze juz jest. Sportowa Naneczka, zycze powodzenia, na poczatku moze byc ci trudno - pierwsza faza dosyc rygorystyczna, ale potem to zabawa i swietne samopoczucie, lekkos na brzuchu i ta spadajaca waga. Potem mozesz od czasu do czasu pogrzeszyc bo majac wiedze bedziesz wiedziala jak sobie poradzic. Koniecznie kup ksiazke, pomaga zrozumiec, zaczac i kontynuowac. Szkoda, ze nei znalam tego kilka lat temu obylo by sie bez skokow wagowych i zalamek. Ja tez pewnie bede pozna matka.

Dzien dobry wszystkim :) Jakos dzisiaj znowu nie moglam wygramolic sie z lozka :o Chyba przeuczylam sie wczoraj ;) Koniec koncow udalo mi sie jednak przerobic wieksza czesc materialu na jeden z egzaminow... zaraz sie zabieram za przegladanie dalszej czesci i powtorzenie tego czego jeszcze niezdarzylam sie dobrze douczyc :) Ewulku - bardzo wruszyla mnie Twoja historia... i troche brakuje mi slow! Wierze, ze cuda sie zdarzaja i ze uda Ci sie zajsc w ciaze i donosic dziecko ❤️ Esja - przystojny Czech? Ech, wcale mnie to nie dziwi, bo Czesi sa super przystojni! :D Amber - zajrze na Twoj topik, moze i ja sobie cos przekopuje! :) Moje ksiazki powinny byc juz na dniach... moze nawet dzisiaj... chociaz i diete zaczne dopiero po egzaminach! Teraz jakos w ogole nie mam glowy do odchudzana... raczej przciwnie jestem nerwowa i jem z tych nerwow nieprzywoicie duzo :o Nic, ide kliknac w pajacyka (dla chetnych podaje adres strony: www.pajacyk.pl ) i zlykam do nauki! Milego dnia Wam zycze :)

Gość malutka_de
qurde co sie dzieje?? wszystkie staniki sa mi za ciasne, zmierzylam sie dzis i w obwodzie biustu przybylo mi 5 cm.. niezle, szkoda tylko, ze nei w biuscie.. moze wiecie z czym jest to zwiazane?? miala juz ktoras tak?

Malutka_de - mi sie sporo zmniejszyl obwod jak schudlam... a jak zaczynam tyc, to mi sie zwieksza...

malutka_de: nie wiem co znaczy powiekszenie obwodu. jak sie powieksza biust to czasem znaczy, ze jestes w ciazy (alob ze przybralas na wadze...hihihi) ale z obwodem nie mam pojecia. Moze to tez znak ciazy? Ja bym nie miala nic przeciwko powiekszonemu biustowi (ale nie obwodowi) bo nie jestem zbyt \"bujna\" :)))

malutka> a bierzesz tabletki? bo po tabletkach czasem sie robia takie cuda hihih och juz po wykladzie jestem, ostatni w tym tygodniu, facet jest powalajacy, gada przez 55 minut i nic z tego nie wynika;-( no ale PhD ma za swoim nazwiskiem, wiec mysli, ze rozumny hihih i pieknie wyklada buuu dzisiaj jestem w pracy tylko do 12 i uciekam do domu, posprzatac balagan z calego tygodnia, pogadac z Marzenusia;-) pocwiczyc, pouczyc sie.. matko ja juz mam caly piatek zaplanowany;-( nie lubie tak.. Margolcia> teraz trzeba dac mozgowi odpoczac, a jutro poczytac znowu.. powaznie mowie, sluchaj sie mnie, w koncu wzielo sie troszke psychologii;-P pozdrowienia dla wszystkich

Hallllooooo! Amber! Ratunku! szukam w necie szczegolowych informacji o pierwszej fazie diety, by moc jutro zrobic zakupki (do ksiegarni juz dzis nie zdaze, jutro tez pewnie nie...), a jak zamowie w necie, to bede musiala kilka dni czekac... znasz jakis link, gdzie znajde dokladniejsze informacje o tych pierwszych dniach \"meczarni\"??? zaraz zreszta zagladne na Twoj topik skarbeczku! 🌻 Ewulek! hmm, brak mi slow. Trudno cos na pisac w odpoeiwdzi na Twoj szczery, poruszajacy i smutny wpis. Poruszajaca, tragiczna histora, jedna z tych jakie wymysla zycie i z ktorymi musimy sobie radzic nie bedac zupelnie na to przygotowanymi. Podziwiam, ale i rozumiem Twoje pogodne podejscie do zycia. Sama tez czesto \"zmuszam\" sie do usmiechu przez lzy i do zachowania optymizmu mimo wszystko i wierze w to, ze takie pogodne nastawienie rozpedza ciemne chmury... zreszta ludziom pogodnym czesto sie udaje osiagnac rzeczy nadzwyczajne, wiec i Tobe zycze by Tobie sie udalo w pelni spelnic marzena, zostac mamusia! 🌻Margocia! ale Ty sie pilnie uczysz! ja juz zapomnialam jak to jest uczyc sie do egzaminu,a przydaloby sie troche gimnastyki dla mojego zwapnialego mozgu... 🌻 )malutka_de, szczerze mowiac, nie mam pojecia dlaczego zmienil Ci sie nagle obwod... Chcialam dzisiaj wyslac zdiecia ze szwajcarii, ale w trakcie zgrywania ich na komp. siadly mi baterie i nic z tego nie wyszlo... ...ale moze troche opowiem, za chwileczke, w nastepnym wpisie...