Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

Gość Maseczka
Czy ta maseczka jest na pryszcze i na zaskurniaki? Czy na brazowa budzie?

Maseczka z cynamonu jest straszna! Nie mam wcale wrażliwej skóry, ale gdy nałozyłam na twarz cynamon to od razu zaczęla straszliwie piec (nie do wytrzymania!) i zrobiła się czerwona jak burak. Zmyłam ją... I nigdy raczej nie wroce...;/

pewnie,ze piecze.o to chodzi!nie przejmujcie sie tym ,dziewczyny.po chwili to pieczenie ustepuje.faktycznie-skora jest czerwona,ale tylko przez pol godzinki.dla takiego efektu wygladzenia warto pocierpiec przez pare chwil.ja nadal polecam cynamon!robie te maseczke prawie kazdego dnia!i jestem zadowolona!:)tanie i skuteczne!pozdrawiam!

Gość iczka - do azymutki
Samego cynamonu zcierpieć nie potrafie, boli niemiłosiernie, jakby mi ktoś skórę zrywał ;/ Wymyśliłam jednak wersję light ;-) biały twaroiże a do niego dosypuję lyżkę cynamonu. W takich proporcjach mocne pieczenie zmienia sie w przxyjemne ciepełko i lekkie mrowienie. A skórę dziś mam gładka i promienną :) faktycznie! pozdrawiam !

do Iczki! no widzisz,swietne rozwiazanie!moze tez tego sprobuje:)jak juz moja buzka bedzie miala dosyc tego palenia:)narazie niezle sie trzyma! musze jeszcze wyprobowac ten pilling z citoresptu czy jakos tak.czekam na przyplyw gotowki i lece do apteki:)pozdro!

Gość gercia
Cześć dziewczyny,bardzo proszę o radę . Mam 30 lat i wrażenie,że starą skórę,zmarszczki pod oczami,mało elastyczną skórę.Nie palę! Postanowiłam sobie zafundować jakiś lepszy kremik,ale boje się wtopy. Może znacie jakiś odpowiedni,działający cuda? Cerę mam raczej normalna ,z tendencją do przesuszania i ostatnio zaczęły mnie męczyć zaskórniki na czole (na nosie to chyba norma)ale takie małe ,prawie nie widoczne. Co sądzicie o kremach Thalgo?np.z elastyną albo z kolagenem?

Gość maska cynamonowa kontra mocz
cześć DZIĘKI za przepis na maseczkę cynamonową-poprostu rewelacja-jasne że piekło niesamowicie ale było warto wytrzymać(bo piekło przez jakieś 4 minuty) a trzymałam ok.godziny jak już nałożyłam. a jaki cudowny zapach !!!!!!!!jestem zachwycona.to najlepsza maseczka jakąąąa próbowałam.SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM-ale nie do wrażliwej skóry i z naczyńkami-to odpada. Ale skóra tradzikowa-EXTRA na nią działa. A mocz na razie odstawiam-bo po nim mam mnóstwo wągrów a fuj!:-( może ja mam mało wartościowy ten mocz. ale moze na wakacjach jeszcze wypróbuję tej kuracji moczowej. Nie mam cierpliwości. Ps. Czytałam gdzieś o maseczce na noc z nasion kozieradki czy czegoś takiego.Może ktoś słyszał,czytał?????(podobno super na tradzik)i można całą noc trzymać na buźce.... To prosiłabym o dokładny przepis. POZDRAWIAM aga

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Mam ta maseczke z cynamony na twarzy i powiem tylko dwa słowa: Z* A* J* E* B* I* S* C* I* E* P* I* E* C* Z* E* AŁLLLŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!! BEDE INFORMOWAĆ O EFEKTACH

Mam ta maseczke z cynamony na twarzy i powiem tylko dwa słowa: Z* A* J* E* B* I* S* C* I* E* P* I* E* C* Z* E* AŁLLLŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!! BEDE INFORMOWAĆ O EFEKTACH

Gość ssssssssssssssssssssssssssssss
NO I ZDJŁAM MASECKE :) rzeczywiście puxniej przestaje piec:):):):) buźka lekuchno zaczerwieniona nie ma co dziewczyny to poprostu rewelacja jak pisała przedmówczyni:)! czuje jakby wszystkie bakterie z tych pryszczy wigineły:) hehe naprawde spróbujcie bol jest warty efektów, i rzeczywi.ćie do cery delikatnej to raczej opada ale na pryszcze maseczka świetna papapapa ide spaćku:)

Gość a inne maseczki
CZy ktos zna fajna maseczke na wagry(zapchane pory)??? Bo normalnie, moja cera jest taka ''BRUDNA'' ze... POMOC!!!

Gość kaska1988
Witam Was gorącoo!!! Mam takie same problemy jak Wy i też walczę z beznadziejną cerą już bardzo długo..:( Więc napiszę pierw jak wygląda moja cera: - mam całą twarz w wągrach, także całe plecy i dekold - mam też na buzi krosty ropne i różowe plamy:( nie wiem czy to jakiś tradzik różowaty czy coś, bo nie byłam u dermatologa - na policzkach koło nosa mam strasznie szpecące "dziurki" po poprzednich krostach:( - a czoło mam całe w jakis grudeczkach...tak jakby "kaszka" ale widoczna jest tylko tak pod światło... no..to by było na tyle...Chciałam się spytać czy Któraś z Waz ma taki sam problem z cerą jak ja...? Dodam jeszcze, że od tygodnia biorę tabletki drożdżowe Dromin i jak narazie sie pogorszyło..., ale chyba tak musi być bo to oczyszcza skóre...co o tym sadzicie? Także dodam, że codziennie rano i wieczorem stosuje jakieś peellingi, kremy matujące, żele i to z najlepszych firm:( ostatnio jeszcze zaczęła mi się wysuszać skóra...koło nosa jest bardzo sucha i koło ust...na policzkach też... Co mam zrobic??? Czy któraś z Was ma taki sam problem? pomóżcie mi proszę:(! I uzywałyscie kiedys tabletki drożdżowe?? jakie są wasze opinie? Pozdrawiam gorąco i całuje Was wszystkie ! :) Pa

Gość echhhhhhhh
nalozylam ta maseczke cynamonowa na twarz, wytrzymalam 20sekund i nie bylam w stanie dluzej zniesc tego pieczenia... to bylo nie-do-znie-sie-nia juz po 20 sekundach mam twarz jak burak :/

Gość Vikaczek
Zaraz lecę po drożdże. Już kiedyś piłam, ale to było, delikatnie mówiąc, obrzydliwe. Mogę dołączyć do Was, kochane??:)

Kaśka Ja myślę że za bardzo się starasz, za dużo tych peelingów, kosmetyków ... Ja miałam to wszystko o czym ty piszesz, chociaż nie jednocześnie i zawsze im więcej używałam kosmetyków ze sklepu tym było gorzej, chociaż nie dopuszczałam do siebie myśli, że to w tych kosmetykach leży dużo winy. Poczytaj ten topik, jest tu dużo dobrych rad, chociaż temat moczu może niektórych zniechęcać do czytania. To wszystko o czym tu pisałam stosuję od grudnia. Parę dni temu byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu - chodzę tam raz na ok 4 miesiące. Po raz pierwszy nie robiła mi elektryzacji, powiedziała że nie mam ropnych grudek, tylko wągry, więc nie ma potrzeby. Po raz pierwszy od 14 lat! Zanim tam poszłam mój mąż śmiał się że nie wie po co idę, ale ja już wiem po co, kosmetyczka też bo z tymi wągrami miała trochę pracy, chociaż mniej niż zawsze. Mam nadzieję że następnym razem będzie ich jeszcze mniej. ;)

Gość cubankie
Na co tak właściwie działa ta maseczka cynamonowa ?? Na krostki ?? Chyba wypróbuję :)

Gość ssssssssssssssssssssssssssssss
działa na pyszczuchy:D antybakteryjnie, to ze tak piecze to oznacza ze niszczy ci te wszystkie zarazki na twarzy:)

Gość Kaiska
Dzia Meadow:*(zmieniam nick z kaska...;)) A wiec...na mojej twarzy jest okropnie..jeszcze po tych drożdżach...ale musze je brac bo słyszalam ze dopiero po jakims czasie buzka sie wygładza...:( nigdy nie byłam u kosmetyczki, bo nie wierze, ze ona cos pomoże..:( mam wszedzie takie grudki i nie wiem co na to poradzic:( Meadow, Ty napewno nie masz takich problemow jak ja:( a jak miałaś i juz nie masz to bardzo GRATULUJE I ZAZDROSZCZĘ!:) nadal bede walczyc i tu sie wpisywac;):D:D Pa kotusie:)

Gość Kaiska
Aha jeszcze jedno;) jak bym nie uzywała kosmetyków to bym wygladała tragicznie:( skóra by się świeciła albo była sucha jak.....:[ Tak to juz jest:( dzia za odpowiedzi:) i napiszcie jakie są wasze doswiadczenia z drożdżami??? bardzo mnie to interesuje;) Pa kochane:)

Gość mleko-ok
-Kaiska: Ja mialam prawie to samo jak ty. Teraz zmienilam te chemiczne kosmetyki na naturalne. Rano i wieczorem sie myje z szarym mydlem. I zamiast toniku stosuje mleko -na noc- . Twarz mam gladka i bez tych grudek. 1 w tygodniu robie sobie peeling - naturaln- pozdrawiam!!!

Gość Kaiska
Dzia!!!!!!!!!!:) Wypróbuje to mleczko:) dzia kotus pa:)

Gość ja od mleka
najlepiej jest kozie mleko, ale z krowy tez jest ok.

co do maseczki cynamonowej - któraś z dziewczyn miała świetny pomysł - aby cynamon pomieszać z twarożkiem... ja do tego dosypałam jeszcze drożdży w proszku i jestem bardzo zadowolona...twarz mam dużo gładszą:) myślę nawet że nastepnym razem sypnę więcej cynamonu by jeszcze porządniej buziulę oczyścić... wielkie buziaczki dla pomysłodawczyni maseczki :):):):):):):) mam tylko pytanie - sądzicie że drożdże w proszku mają chociarz podobne właściwości co świeże czy z leczniczego punktu widzenia są do bani?? PS dieta warzywna mi służy, polecam wszystkim:) pozdrawiam

Sophie- Dzisiaj zamiast twarożku dodałam do cynamonu zmielone płatki owsiane. Zalałam wodą. :) Maseczke z cynamonu (w wersji light:P) robię juz 3 raz i buzia jest coraz piękniejsza ^^ Życzę sukcesów :)

Gość ASICZKA 1
czesc wam mam takie pytanie odnosnie tych kosmetykow DDF bardzo mi zalezy zeby je kupic ale ja nic nie rozu iem ztej podanej strony bo tam wszytskopo angielsku , a jeszcze ceny wdolarach ileto wszyskokosztuje na nasze pieniadze amoze znacie jakas olska strone boje sie ze jak zamwoiesobie te leki tomi przyjdzie jakiskosmiczny rachnek, jak wy kupowalyscie te leekii proszewasbardzo zeby ktos odpowiedzialnamoj post jesli wie bo naprawde bardzo izalezy na tych kosmetykach

Gość cynamon+ płatki
Witam! Ja właśnie teraz też zrobiłam sobie wersję light-bo miałam już za mało cynamonu-(ale dzisiaj zaopatrzę się w kilka torebek):-) moja wersja light: cynamon+płatki owsiane(ale zmielone w młynku do kawy na taką mączkę!!!!!!) i to zalałam wodą mineralną-w proporcji takiej aż się zrobiła gęcta papka. ale można jeszcze dodać drożdży-tak jak wcześniej ktoś pisał. albo też cynamon+ drożdże. JESTEM ZACHWYCONA CYNAMONEM.:-):-);-) Dziewczyny -uwierzcie-naprawdę rewelacja na pryszcze-i tak jakby mi koloryt poprawiło i przebarwienia troszkę znikły. A dopiero 3 dzień stosuję. Pisząc to mam właśnie tę maseczkę na buźce:-) mhhh aaallle ślicznie pachnie-uwielbiam zapach cynamonu. Słyszałam teżo maseczce z kurkumy lub na noc z nasion kozieradki. ale teraz nie wiem gdzie to czytałam-jeśli ktoś próbował i zna te przepisy to piszcie.proszę.:-) POZDRAWIAM Aga

jak często dziewczyny stosujecie ten cynamon?? czytałam że któraś z was prawie codziennie, czy to nie za często?? myślicie że co 2,3 dzień będzie dobrze?? no i jak z tymi drożdżami w proszku? może lepiej kupić świeże?? sorx że jestem taka problematyczna ale same rozumiecie:):) pozdrawiam

Gość ann1907
Dziewczyny napiszcie coś jeszcze o tym cynamonie nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Mam jesze jedną prośbę czy ktoś coś wie o kremie Pure Zone proszę

Gość hmmmmm...
MAM STRASZNA PROSBE A WLASCIWIE PYTANIE CZY TA MASECZKA CYNAMONOWA NIE WYSUSZY MI SKORY JESLI POTEM POSMARJE SIE NP KREMEM CZY ONA JEST DOBRA NA WAGRY (BO PODOBNO WSZYSTKIE ZARAZKI ZJADA:)) PROSZE OPOWIEDZCIE A I JESZCZE JEDNO JAK SMARUJE SIE MOCZEM I MAM WIECJ WAGROW TO CZY TA MASECZKA DA RADE TO WSZYSTKO OCZYSCIC (HMM POWTARZAM SIE) NO ALE NIC PROSZE NAPISZCIE DOLKLADNE EFEKTY ( WOGOLE ILE KOSZTUJE CYNAMON???) PA Z GORY WSZYSTKOM DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ :)