Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gość Linka
Jak masz zaskórniki to pomoże Ci tylko w pierwszej fazie kosmetyczka dopiero potem składniki bratka i drożdży pomogą zachamować ich szybkiemu tworzeniu się.:D

hania, jeżeli chodzi o balejaż, to rzeczywiście są różne szkoły... ja najpierw miałam robiony tak, że najpierw farba na całość, a później rozjasniane pasemka, a drugi raz wszystko fryzjer robił na raz. woklę drugą metodę, po pierwsze o połowę mniej czasu zajmuje, po drugie, nie farbujesz 2 razy tych samych pasemek. za włosy długie w małym mieście płaciłam 65 zł z podcięciem i modelowaniem.

Ano właśnie Linka, dzięki. U kosmetyczki już byłam, teraz chce utrzymać ładną buzie, a maseczki i peelingi na dłuższą metę nie pomagają zbytnio.

Malinka: pozdrawiam milosniczke Kazika :-) Co do bratka, to ja nie mialam ropnych pryszczy juz od bardzo dawna. Mialam za to cos, co wygladalo jak podskorna \"kaszka\", nie dawalo sie nawet wycisnac. Zaczelam pic bratka i te zaskorniki zniknely ( no, jest ich naprawde malutko ;P ) i ogolnie mam wrazenie,ze moja skora wydziela mniej tluszczu bo sie nie blyszczy w ciagu dnia :-)

Gość Linka
Dziewczyny czy któraś z was urzywała pudru brązującego Rimell właśnie go kupiłam na allegro po okazyjnej cenie i nie wiem czy dobrze zrobiłam?

Linka, nie mialam tego pudru,ale nie martw sie, mielam kiedys podklad, puder i korektor Rimmela i bylam bardzo zadowolona wiec mozna przyjac,ze pudry ogolnie maja dobre :-)

Dziewczynki, a nie orientujecie się może co może mi pomóc? Mam ogólnie tłustą cerę, na czole, nosie, na policzkach strasznie się błyszczy, a znów na brodzi, dookoła ust i pod nosem mam strasznie suchą , okropnie mi się łuszczy i nie moge się tego pozbyć, smaruje różnymi kremidłami, ale pomaga tylko na chwile, jak sie rano budze znów wyglądam jak jakaś trędowata;( Co do bratka, popieram, świetny jest! Kiedyś piłam, teraz jakoś nie chce mi się go szukać po mieście, ale chyba będę musiała, bo twarz powoli zaczyna przypominać ciasto z kruszonką;) Pozdrawiam fanki Kazia:)))

Hej kobietki. Ja w sprawie olejku rycynowego. Kupiłam (1,96), nakładałam go szczoteczką od tuszu, ale przyznam szczerze że to mnie męczyło. Po każdym użyciu musiałam myć szczoteczkę żeby czegoś nie wyhodować. No i w końcu starą buteleczkę od tuszu, wyszorowałam dokładnie - pędzelkiem do farb, potem wygotowałam aż tusz się rozpuścił, wysuszyłam, przelałam olejek i po kłopocie. Mam olejek w buteleczce od tuszu. Polecam.

Wiewiórko --> a toniku używasz? Na pewno pomoże. Oświećcie mnie o jakim bratku mowa :)

Wiewiorka: byc moze masz na tej czesci twarzy jakies uczulenie lub cos... sprobuj zrobic tak: delikatny peeling, najlepiej enzymatyczny, potem dobra maska nawilzajaca i spraw sobie jeszcze dobry kremik. Nawilzajacy,ale nie natluszcajacy. Najlepiej nawilzajacy do cery mieszanej. Stosuj codzioennie. Jesli to nie pomoze, to moze wybierz sie do dermatologa... Kaśkaa: niesamowicie sprytny ten sposob, gratruluje pomyslu :-) Tylko nie wiem, czy by mi sie chcialo myc buteleczke po tuszu :P

Manja: fiołek trójbarwny, dostepny w kazdej aptece w postaci herbatki do zaparzania. Cena ok.3 zl. Kupujesz, pijesz regularnie po posilkach dwa razy dziennie pol szklanki i masz piekna cere :-)

Gość Zebra
Czesc dziewczyny swietny topik.ja wlasnie siedze z kawalkiem papieru i wsztstko skrupulatnie zapisuje:).Czy znacie jakies sposoby na wygladzenie dekoltu.

Gość Linka
Peeling i jeszcze raz peeling a do tego oczyszczanie mleczkiem i tonikiem a na sam koniec jeśli nie używasz specjalnych kremów do biustu i na dekold to wsmasowój w dużych ilościach balsam nawilżający a raz lub dwa razy w tygodniu nakładaj na 15 minut ubite białko efekt gwarantowany!

Gość Asiunia
Co do dekoltu to mialam duzo malutkich chrosteczek ktory wygladaly malo atrakcyjnie, wiec zaczelam nakladac na niego tez maseczke z drozdzy....efekt murowany! POLECAm

Kazik rulez! ;) Nie wiem czemu, ale akurat \"Goopya pyzda\" chodziła za mna i chodzila, az sobie wstawilam cytacik i przestała chodzić. :D Kiarah-no właśnie, takie tłuszczaki zaczęły mi się pojawiać, w ogóle mam cere mieszana i od dawna pełno zaskórniaków, chocbym nie wiem jak pieczołowicie oczyszczała cere. Słyszałam kiedyś, że bratek jest dobry na pryszcze, ale nie byłam pewna czy i mi pomoże. Kasia-świetny sposób na ta buteleczką. Ja się obawiałam, że cokolwiek nie zrobie to i tak tusz się ostanie. No ale sama nie wpadlabym na wygotowanie go... Dzięki za pomysł! ;)

Polecam mleczko ogórkowe dla kobitek z tłustą cerą. Testowane na mojej kumpeli. Rewelacyjnie oczyszcza cerę i zmniejsza pory. Należy: świeże ogórki (sztuk wedle potrzeb) zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i dodać łyżeczkę balsamu do ciała, 1 łyżkę mąki i mleka. Wymieszać składniki i położyć na twarz i dekolt. Po wchłonięciu mleczka umyć twarz ciepłą wodą. Linka - maseczka z ubitych białek, działa jak lifting, napina i odświeża, bardzo dobra przed wielkim wyjściem, żeby makijaż przetrwał całą noc. Testowałam. Rewelacja. Faktycznie można śmiało przetańczyć całą noc aż do białego rana.

Gość 17stka
poprostu zakochałam się w tym topiku!!:) już wypróbowałam: panthenol i wax na włosy olejek rycynowy na rzęsy i paznokcie drożdże do picia mleczko do oczyszczania twarzy (mleko+woda)-wprawdzie nie znosze tego zapachu-śmierdzi,a fuuuj,ale czego nie robi się dla urody ;) tonik (cytryna+woda) Na razie nieźle to skutkuje,no i zaoszczędziłam mnóstwo kasy!!DZIĘKI!!!!

Gość lil
Ad. peeling kawowy: nie jestem pewna co do efektu wyszczuplającego - po prostu nie potrzebuję zbijać tłuszczu z tyłka tylko nieco ujędrnić skórę; na pewno peeling ten świetnie zdaję egzamin gdy używam go przed wmasowaniem balsamu ujędrniającego - po prostu rewelacja, skóra jak u niemowlaka, zniknęły mi wszystkie krostki (ale rozstępy niestety zostały). Mimo wszystko wydaje mi się że ta kofeina to powinna działać - naprawdę jest to składnik kremów wyszczuplających.

Gość Paloma
Ruda lida a ile cos takiego w Oriflejmie kosztuje????

Gość 17stka
a co pomoże na wysuszoną i podrażnioną skóre na policzkach??jakiś badziewny tonik mnie tak urządził :P smaruję się panthenolem,ale nie daje trwalszych efektów... a moje policzki wciąż mnie swędzą i mam ochotę drapać się do krwi>:(

Gość 17stka
SPOSOBY NA KROSTY: posmarować pryszcz kremem zawierającym tlenek cynku,kwas salicylowy,ichtiol i wyciągi roślinne - nanosić grubą warstwą kremu kilka razy dziennie zrobić parówkę na twarz z dodatkiem rumianku, szałwii, ziół, zastosować delikatną maseczkę z kaolinem

Gość kaśkakakaa
Co to jest ta ,,parówka'' ???????????????????????

Gość 17stka
oczywiście nie chodzi tu o parówkę do jedzenia :) parówkę robisz tak: do dużej miski wlewasz wrzątek,a do niego dodajesz składniki,które wymieniłam wcześniej (lub inne,zależy od rodzaju cery). Możesz chwilę odczekać,żeby woda nieco ostygła,ale nie za długo.Następnie pochylasz głowę nad tą miską i zakrywasz się ręcznikiem.Chodzi o to,że by ta para "leciała"ci tylko na twarz i nie uciekała. Czekasz tak jakieś 10min(chyba,bo nie pamiętam)ale dłużej też nie zaszkodzi... potem przemywasz twarz tonikiem i gotowe! Tylko przed parówką musisz dokładnie oczyścić twarz!

Gość kaskakakak
a jest jakis sposób zeby np. zrobic tą parówkę zeby się nie miało wągrów i zamknięte pory? jak tak to jakich składników dodac??? Bardzo dziekuję za odpowiedz

17stka: na wysuszoną skórę dobry jest twarożek lub jogurt. Należy nałożyć twarożek lub jogurt na twarz jak maseczkę (możesz dodać łyżeczkę miodu) i pozostawić na 10-15 minut. Nawilżenie murowane, a jogurt Ci nie zaszkodzi. Oczywiście jeden raz nie pomoże, ale możesz wypróbować.

Gość 17stka
parówka ogrzewa twarz,czyli pozbywa się toksyn i zanieczyszczeń,otwiera pory.Po takim zabiegu łatwiej usunąć zaskórniki...chociaż nie radzę,bo ten temat ma wiele przeciwników. Po takim oszczyszczeniu cery dobrze jest zrobić maseczkę ściągającą i zamykającą pory,np. drożdżową (była opisana na tym topiku wielokrotnie)

Gość 17stka
dzięki za maseczki,na pewno spróbuję...mniam,mniam:P

Gość kakakaka
17 stka dlaczego nie radzisz????????????????????

Gość Mamuna
Hej, hej:))) Czytam tak to i czytam izdecydowałam, że podzielę się z Wami moimi sekretami:))) Na włosy, pomijając rycynę, która jednak nie za łatwo się zmywa polecam Wam naftę kosmetyczną. Do kupienia w aptece za naprawdę niewysoką cenę. Kupujecie, mieszacie z żółtkiem i paroma kroplami soku z cytrynki i nakładacie na wilgotne włoski. Owijacie folią i ręcznikiem, trzymacie ok. 0,5 godziny. Potem normalnie myjecie.Włoski są cacy. Polecam też dodawanie do ostatniego płukania włosów 3 łyżek octu WINNEGO (Broń Boże nie spirytusowego). Błyszczą się po tym jak głupie. Następna sprawa- opuchlizna oczu. Wkładacie dwie SREBRNE łyżeczki do zamrażalnika na pół godziny i przykładacie do powiek. Nie jest to miłe, ale działa. Pozdrawiam, wpadnę jeszce:)))