Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka 6

swiadkowie jehowy

Polecane posty

ja również mam sąsiadów Świadków Jahowych (czy jak tam to się pisze jehowy etc.). I jeżeli ktoś mówi że oni to super dobrzy ludzie to niech ich pozna. On ćpun pierwsza klasa+ jak do tego pochla to jego żona lata po całej chałupie. Bije ją, ona woła pomocy, przyjeżdża policja i takie akcje się dzieją. A na drugi dzień kochane małżeństwo wychodzi razem pod rączkę i jest wszystko cacy. To obłudni ludzie. Katolicy nigdy nie chwalą się, że są tacy porządni, że się szanują na każdym kroku, że nie piją, palą, ćpają itp., a świadkowie tak robią. I co dupa blada bo to kłamcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Ci Jehowi co tu sa proszę napiszcie gdzie mogę donieść do waszej wspólnoty, że Wasi bracia takie cyrki odstawiają, może i stamtąd ich wywalą, bo od nas z bloku już niedługo czeka ich wyprowadzka. Dzięki za odp.

DO Patrycja123 """Tego się nie wie, to się czuje, A co do Ciebie poczytaj sobie Biblię moze to zrozumiesz. """" Dokładnie. To trzeba czuć w sercu. To łaska od Boga być pewnym. Pozatym wystarczy spojrzeć kto Słowo Boże wciela w życie... nie przekręca Słów Boga i kocha bliźniego...

DO mmiw """"ja również mam sąsiadów Świadków Jahowych (czy jak tam to się pisze jehowy etc.). I jeżeli ktoś mówi że oni to super dobrzy ludzie to niech ich pozna. On ćpun pierwsza klasa+ jak do tego pochla to jego żona lata po całej chałupie. Bije ją, ona woła pomocy, przyjeżdża policja i takie akcje się dzieją. A na drugi dzień kochane małżeństwo wychodzi razem pod rączkę i jest wszystko cacy. To obłudni ludzie. Katolicy nigdy nie chwalą się, że są tacy porządni, że się szanują na każdym kroku, że nie piją, palą, ćpają itp., a świadkowie tak robią. I co d**a blada bo to kłamcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Ci Jehowi co tu sa proszę napiszcie gdzie mogę donieść do waszej wspólnoty, że Wasi bracia takie cyrki odstawiają, może i stamtąd ich wywalą, bo od nas z bloku już niedługo czeka ich wyprowadzka. Dzięki za odp. """" Pusta wiara nie czyni człowieka dobrym i twoi sąsiedzi są tego przykładem. Tak właśnie wygląda obłuda, na zwenątrz udają że sąbezgrzeszni a grzeszą nie mniej jak inni... Tam możesz pojechać gdzie oni jadą do sali królestwa i zgłosić starszemu zboru, on już z nimi zrobi porządek albo na pysk wyrzuci...

Gość Ojej...
...jejku ale wy ludzie jesteście nie normalni ja mam przyjaciółke jehowa i jako nic do niej nie mam traktuje ją jak siostre... pozatym czy to wazne jakiej kto jest wiary?? weźcie sie nad sobą zastanówcie za nim TU napiszecie wrr... bo aż żal jak na to wszystko patrzeć ... takie bluzgi pisać na siebie no i po co ?? i obrażac RELIGIE ... ŻAL ŻAL ŻAL

Muszę Wam powiedzieć że aż przykro się czyta to co tu nawypisywaliście. Widać że większość z Was wcale nie zna Świadków Jehowy. To przykre że mimo to wypowiadacie się na tym forum. A tak dla wiadomości nie każdy kto przychodzi na zabrania Swiadków Jehowy nim jest i napewno jakby prowadził życie takie jak sąsiedzi Scorpiona dawno już by był wykluczony ze zboru. Świadkowie Jehowy to normalni ludzie którzy w 100% opierają swe nauki na Biblii. Dowiedzieli się z niej wspaniałych rzeczy o przyszłości i chcą o tym opowiadać innym i dlatego przychodzą do Waszych domów. Robią to z miłości do ludzi i do Boga, poświęcają na to swój prywatny wolny czas i siły, chociaż mają też pracę zarobkową i wielu z nich pracuje napewno z Wami. Chcą pomóc ludziom zrozumieć Biblię, a w swoim życiu starają się żyć zgodnie z zasadami Bożymi. Oczywiście nie są święci, bo wszyscy ludzie mają grzeszne skłonności ale bardzo kochają Boga i dla Niego starają się być bez skazy. Niestety ludzie w inernecie są wstanie napisać wszystko aby zrujnować komuś opinie i bardzo łatwo to zrobić, wystarczy przecież kliknąć...

Gość ja-katolik
ty motylek!!! na 100% jestes ŚJ bo taka gadka to tylko u was...

Gość ja-katolik
Dlaczedo nikt nic nie pisze??? Podyskutujmy na ten temat... Mimo, że SJ wywołują tyle kontrowersji!!! Czy wy w ogóle jesteście chrześcijanami??? (do ŚJ)

Gość ja-katolik
Wole być Katolikiem, aniżeli Mam tak jak wy ładzić po domach i namawiać do zmiany wiary w Jazusa, któzy jest Michałem Aniołem ha ha ha

Gość ja-katolik
Ja wiem, że Rydzyk nie jest wzorem do naśladowania i nie podoba mi sie to co robi (ze jest taki kontrowersyjny) Ale on jest kapłanem w kościele Katolickim!!! A sektą to jesteście WY!!! Gdybyście nie uznawali Jezusa nie byli byście religią lecz zwykłą SEKTĄ która "pieże mózgi" biednym ludzią Ale nie oficjalnie jesteście uznawani za SEKTĘ no niestety.

Gość to wszystko bzdury
Dla mnie największą ich bezczelnością jest to namolne chodzenie po domach...przecież i tak wszyscy ich wyganiają.Mało tego,ostatnio nawet zaczęli łapanki na ulicach!Faktem jest też że niemożliwa jest jakakolwiek dyskusja z tymi ludźmi,bo oni na każdy argument mają odpowiedź w tej swojej śmiesznej "biblii".Kiedyś rozmawiałam z taką jedną "świadkową" i gdy jej powiedziałam że ta jej książeczka jest dla mnie raczej mało istotna i może ją sobie schować, szybko straciła ochotę na wszelkie "kampanie reklamowe".Moim zdaniem ci cali "świadkowie" nie różnią się niczym od Amwaya-tacy sami domokrążcy. I jeszcze od kiedy pamiętam wszyscy mówią o nich KOCIA WIARA....chyba coś w tym jest...

Gość ja-katolik
o tak ... zgadzam sie z tobą masz świętą rację!

Gość ja-katolik
Ja mam 14 lat i u nas byli przed bozym narodzeniem krótko po śmierci mojego dziadka... Zadawali jakies głupie pytania... dali jakies głupie gazetki... (chyba ''straznicę'', ale nie jestem pewnien bo odrazu wylądowały w piecu) Mojemu bratu kazali powiedziec 10 przykazan... potem krzyczeli na niego... cos mu jeszcze gadali i poszli sobie Ale dziwnym było to ze nie muwili kim są... więc nie byłem pewien od razu, ale potem już się zorjentowałem Mój tata mówił zebył więcej z nimi nie rozmawiał tylko normalie od razu psy spuścił i spokuj!!! (kiedys, ja nie pamiętam, ale jak babcia zyła jeszcze, to tu byli tylko raz... więcej juz nie przyszli babcia im tak nagadała psy spuściła

Gość ja-katolik
(do tamtej wypowiedzi) (...) oni byli w takim szoku ze przez ogrom lat niechodzili po naszej całej wiosce... a moi koledzy i kolezanki ciągle mówili ze pare razy w miesiącu chodzą do nich i ich denerwóją naszą wioskę omijali wielkim łukiem... dopiero teraz jak juz moi dziadkowie nie zyją, to chodzą

ja katolik - ponawiam pytanie o czym chcesz dyskutowac ?? Bo jak narazie widze ze dyskusja Cie nie interesuje -

Gość ja-katolik
do mini55 nie rozumiem twojej wypowiedzi chyba po to jest forum zeby wypowiadac swoje zdanie i dyskutować o nim z innymi

pisales ze chcesz podyskutowac wiec pytam na jaki temat- bo wypowiadanie swojego zdania to nie dyskusja - dyskusja to mój drogi wymiana poglądów

Gość ja-katolik
A ja już wiem o co ci chodzi sory ze nie zrozumiałem ty chcesz ze mną rozmawiać o bibli aaa no tak albo nie ty chcesz mi "sprac mózg" zeby się do was przyłączył to to wam pasuje ... bo jak mówi się prawde o was to wy nie wiecie co macie pisać, motacie sie, gubicie sie...

nie kochany >> Zle mie zrozumiales nie jestem Swiatkeim Jehowy -- nie musisz mnie obrazac - ale widze ze tylko tak potrafisz wyrazic swoje zdanie ...

Nie lubie jak inni obrazają ludzi z powodu innej wiary, rasy , czy orientacji - To sie nazywa nietolerancja -

Gość ja-katolik
moja droga ja wiem co to jest dyskusja i własnie czekam na to zeby inni pisali swoje zdanie, poglądy i jak to na jaki temat o ile wiem tematem tedo forum są ŚJ więc na zdrowy rozssądek na jaki temat mam pisać

No wiec dobrze - skoro tak bardzo chcesz dyskutowac to powiec czemu obrazasz tych ludzi??

Gość ja-katolik
którym ja ciebie słowem obraziłem przepraszam bardzo

Gość ja-katolik
napisz mi proszę jakimi słowami ja ich obraziłem

Gość ja-katolik
a jeśli ty nie jestes ŚJ to dlaczego ty taki ich bronisz rozumiesz i znasz ich religię???

Tonem swej wypowiedzi tym ze nazywasz ich sektą.. Znam różne religie . Kiedys sie Tym interesowałam -i to ze ktos wypowiada sie krytycznie na temat religii a przede wszystkim ludzi z powodu ich poglądów ( o ktorych nie ma pojecia ) strasznie mnie irytuje

Gość ja-katolik
a jak ich inaczej nazwac dla mnie oni sie tak nazywają no dobra a w takim radzie powiec mi któzy wyznańcy jakiejś innej religi np: chodzą po domach, namawiają ich do zmiany religi, zaczepiają ich gdy gdzieś idą , wciskają jakies gazetki , nieraz zdaza sie ze chca ich pobic zezeli nie chcemy ich słuchac, jak chodzą po tych domach to 1 raz i wystarczy a nie pare razy w miesiącu tak między innymi robią sekty a nie religie