Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

Gość agniecha......................
ale yaya ,a ja myślałam że to jakiś nowo odkryty czarny talent z filadelfii a ty mi tu takim zabytkiem w kubraku po oczach smagasz hahahahha choć instrument ma całkiem znośny....no jak bean też czujesz się z lekka blado ?

Gość agniecha.............
BeanSidhe - ten czarny , znaczy z czarnym nickiem, to do niego było.

Gość agniecha...............
ja słucham teraz Air - All i need ,nie mogę sie nasycić tą piosenką kocham ją 😍 😍 😍

Pod wieczor deszcz przestal padac, to poszedlem do lasu, posluchachac kukulki. A tam, za krzakami, na malej polance rosnie zmijowe ziele ( konopie indyjskie )! Czy ktos posadzil, czy co..? Narwalem cala wiazke! Ususze, bo to na liszaj podobno bardzo skuteczne lekarstwo. I na wrzody tez.

do tego najlepiej Jose Gonzalez-heartbeats 😍 i na koniec Archive -Again i odlot z niedowładem aha i jeszcze do tego może być pink floyd-wish you were here [pewnie żle napisałam ,ale cos w tym stylu] 🌻

co miałabym ci dać bejbe

to se ściągnij z netu :p

aha jak słuchasz muzyki poważnej i takich klimatów to koniecznie przesłuchaj płytkę nigela kennedyego - east meeds east [pewnie znowu żle napisałam,ale będziesz wiedział o co chodzi] jest zajebista że nie usiedzisz.

ps.wyślij mi trochę suszków z polany,nie żebym miała liszaj ale zastosuje w ramach profilaktyki ;)

co już się zaczęło wypalanie traw? beze mnie ? nie ma nikogo na tym pustkowiu?

Agniecha................. Dzisiaj wieczorem, o osmej, przyszedl do mnie kolega. Jak zobaczyl to ziele, to sie zaparl, ze wezmie, bo mi nie potrzebne, bo liszaja nie mam, ani nawet wrzoda! Ja nie chcialem dac, ale pomyslalem, ze lepiej dziurawca nazbieram, bo tez cos tam leczy i bardzo ladnie pachnie. Na polance zostala najmniejsza roslinka zmijowego ziela; jak chcesz, to poczekaj. Podrosnie, to ci wysle. ( A, co mi zalezy! )

Gość ziomex
nie chciało mi sie tego wszystkiego czytać...ale hip-hop jest to kultura na która składa sie wiele czynników,to styl zycia ! to nie tylko muzyka...niektórzy nie mają zielonego pojecia o hip-hopie a pierdolą za przeproszeniem kocoboły;-/ nie podoba sie proste nie słuchać RAPu ! i koniec.ech co za ludzie...a 18l to nie hip-hop tylko POP ;-/

tez wszystkiego nie czytalam, ale osobiscie hip hopu polskiego nie lubie. nie odpowiada mi jako kultura, sposob na zycie, sposob bycia. to moje zdanie jak sie ktos nie zgadza, jego prawo. przez wypowiedzi fanow hh takich jak theboss albo Qzdi utwierdzam sie w przekonaniu ze to nie muzyka dla mnie.

Gość czinz
Czytając Wasze wypowiedzi ciśnie się na usta jęk dezaprobaty, jak tak mozna uogólniać?! Każde zjawisko, kóre rodzi się na tej ziemi będzie mieć te dobre i złe strony, zwolenników i przeciwników. I tak tak trochę martwi mnie to, że już ludzie nie potrafią się słuchać i szanować wyborów innych...nawet tych błachych a tutaj macie hip hopowy tekst Łony, jestem ciekawa czy dalej będziecie ten gatunek muzyczny wciskach w ciasną szufladke bo zobaczyliście chcąc nie chcąc na vivie 18L czy Verbe A więc proszę państa Łona:) "Nie słuchac przed 2050": Proszę dziadka, mam pytanie, dziadek pozwoli, powiedz jak ty mogłeś wszystko tak spierdolić?! - Otóż wnuczku, masz tu dowód, rapowany już pół wieku temu mówiłem, że do nikąd zmierzamy." "Kiedy czas nam będzie słodko mijał, kiedy w radiu będzie już tylko Radio Maryja, kiedy dobrzy Polacy, okazując dobrą wolę, spalą Olgę Lipińską na stosie (albo w stodole!), kiedy gwiazdorem baunsu będzie można zostać w miesiąc... Jezus, co to będzie? Rok dwa tysiące pięćdziesiąt... A ja, starszy pan z gazetą na dwóch fotelach, będę strzelał sobie relaks, będę spokojnie czytał o bezkarnych bandytach, a sześcioletni wnuczek na moich kolanach spyta: - Dziadku, my tu sobie "gadu-gadu", ale powiedz, czy w twoich czasach też strzelano do sąsiadów? Czy na ulicach było tylu z bronią panów? I powiedz, co to było - ten zachodni brzeg Jordanu? Bo widzisz dziadku, ja to pierdolę, dziś w przedszkolu kolega pokazał mi pistolet. Czy to, kurcze, było zawsze tak, jak teraz, żeby szkołę nazywać imieniem Andrzeja Leppera? Dziadku, to wy spierdoliliście świat mój, że aż po prostu mieszkać strach tu. Moi koledzy z emblematami Wehrmachtu raczą się baunsem. Gdzie wy byliście kiedy jeszcze były szanse? - Mądre dziecko, oto jest utwór. Masz klucz tu i się ucz mój wnuczku, jak się robiło kiedyś rzeczy nie najprostsze. Widzisz, miałem ambicję, żeby ludzi ostrzec. Ta piosenka to dowód, że ilekroć ja i mi podobni ostrzegaliśmy, że będzie piekło, widzisz, ludzie, nie wiedzieć czemu pół wieku temu nie widzieli dzisiejszych problemów. Widzisz, ludzie to taki przedziwny gatunek, że można mu tłumaczyć i nikt nic nie rozumie, że Afganistan to była tylko iskra do wojny, która dziś jest tak oczywista. Zachodni brzeg Jordanu? Wnuczku, wierz mi, jedna bomba wystarczyła, by zniknął z powierzchni. Czemu nie ma dzisiaj lasów? Zaraz ci powiem: Spalono wszystkie, bo chowali się w nich Talibowie. Widzisz wnuczku, ja robiłem co mogłem, ale myślenie u ludzi to już wtedy był spory problem. Chociaż kiedy to pisałem, co ciekawe, jedna rzecz pozwalała mi zachować równowagę. Miałem nadzieję, że gdy będę starszym panem, zamiast tego numeru, będziesz słuchał kołysanek.

Gość czinz
Przepraszam za literóweczke oczywiście błahy:)

Czinz... Czytajac, sluchalem \"Zlota Renu\" Wagnera, i nawet sie jedno z drugim nie gryzlo za bardzo. Nawet zapomnialem, ze to jest hip hop, pomyslalem, ze wierszyk jakiegos licealisty. A jak do mnie wrocilo, ze to jest hip hop, to sobie wyobrazilem taka niby muzyke - haukanie ( \"spiewac kazdy moze\" ), i pomyslalem, ze dobrze, ze nie slysze tego, bo \"Zloto Renu\" jest wielkie, a hip hop - taki \"fast food\". O czym sie przekonalem czytajac same slowa. Kiedys wpadlem na pomysl, jak poznac, czy w telewizji jest dobry film, czy byleco; Albo glos wylaczalem, albo tylko obraz. Wtedy wylazily wszystkie bezsensownosci jednego, lub drugiego. Chyba ze film byl dobry - wtedy byl ciekawy, mimo braku obrazu ( albo mimo glosu ). Tak samo ten-o hip hop - taki sobie wierszyk o bardzo waznych sprawach. ( Niech \"spiewaja\"! Jak chca. A, co. )

Gość agniecha..........
i dlatego nie słucham polskiego hip hopu , jeden bełkot ,żenada ,choć są wyjątki nie powiem np fisz -ten to ma przynajmniej poczucie humoru ,bawi się muzyką,ma ciekawe pomysły ,nie dorabia ideologii ,bo tak naprawdę słowa nie są ważne ,tylko muzyka 😍

Gość Matej
No tak. Rzeczywiście. Bardzo pouczające teksty. Hmmm. I śmieszą mnie posty, których autorzy bronią tych tekstów, przykład "nie rozumiecie hip hopu". Ta. Rzeczywiście jest tu dużo do rozumienia. Autor tekstu po prostu jest kolejnym "ziomem", który nie potrafi sklecić zdania bez wrzucenia chociaż jednego bluzga, ewentualnie był pod wpływem alkoholu, nie miał weny albo po prostu jest "nieco" agresywny. A te teksty o policji... Pewnie, lepiej by było, gdyby ci wszyscy "ziomale", blokersi tudzież inni fani hh mogli tłuc innych ludzi, kraść, znieważać innych i tak dalej bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Świat bez policji byłby przecież o wiele lepszy, nieprawdaż? No bo przecież policjanci nic tylko nadużywają swojej władzy. No to tyle. Aha, nie mam żadnego policjanta w rodzinie ani wśród znajomych.

Gość skr3tt
o kurcze nie lubie polskiego hip hopu a tym bardiej polskiego rapu PO PIERWSZE HIP-hop to KULTURA!!!! graffiti deskorolka beatbox rymy . wiec prezstancie pier%% ze polski hip hop jest najgorszy... !!! wiecie ze mamy jedne z najlepszych ekip graficiarskich na swiecie ? w czołowce mamy beatboxerów a muzyka jest muzyka... "zawsze znajdzie się ktos kto będzie przeciw" rap to nie mezo asceci owal i takie gówna bo to pop jest...!!!! ja polecam moleste procedera grammatika fenomena// łone... nara i myslcie sluchajcie dopiero puzniej pierdol*cie

Gość Hip-hop to muzyka
czarnych. Oni to czują, oni to mają we krwi. I biali ludzie im nie dorównają nigdy. Nie przepadam za tą muzyką, ale rozumiem , że jest taka potrzeba - twgo typu ekspresji. Ale biały człowiek tego nie jest w stanie poczuć, stworzyć, czy nawet odtworzyć. Podobnie z muzyką soul - śmiać mi się chce jak Kaya, czy Kukulską próbują czasem podrabiać wokalizy a'la soul - żenada!!!

Gość Osaczony
Jak czytam podobnie brzmiące tematy to mi sie chce z was smiac. To wyglada tak jakby hip-hop byl najwiekszym zlem na swiecie i wogole to przez ten straszny rodzaj muzyki w ktorym jest tyle wulgaryzmow ojej nasz kraj wyglada jak wyglada i sytuacja jest jaka jest. Czasem przegladam takie tematy bo nie moge pojac dlaczego komus tak bardzo zalezy na tym zeby oczernic ta muzyke. Jezeli chodzi o moje zdanie to osobiscie nie poznalem zaaadnej muzyki ktory bylaby tak pouczajaca i miala tyle do przekazania co hip-hop. Ludzie to nie chodzi o to zeby ktos mial super wokal i brzmienie bylo idealne. Nawet nie wiecie jak przyjemnie jest polozyc sie w lozku i interpretowac teksty dobrych ekip hip hopowych. Mistrzem dla mnie w tekstach byla paktofonika i aktualnie WWO. Jak sie tego slucha to tak jakbyscie czytali ksiazke. Polecam wam kawalki: WWO-Życie depcze wyobraźnie, WNB-Dowód odpowiedzialności, Paktofonika-chwile ulotne. Tylko przesluchajcie cale utwory i wczujcie sie w to bo wiekszosc opini wychodzi z tego ze wlaczy sobie chlop mp3 na winampie przewinie do polowy poslucha 5 s i eeeee nie wpada w ucho hip hop jest chujowy itp. A jak nie potraficie zrozumiec przeslania pisanego jezykiem mlodziezowym i najprostszym to juz z wami jest cos nie tak.

Gość rekon
widze duzo cytatow z prostackiego rapu... więc moze dam Wam coś naprawdę dobrego o wielcy znawcy obeznani w temacie łez atramentem namaluje swój obraz Guernik'a maluje sensualistyczny obraz rzeczywistości której nie jestem w stanie poznać mamy miłość lecz nienawiść zawsze trzyma ją za rękę mamy siebie ale nie wiem czy mamy coś wiecej mamy marzenia to najwieksze do popisu pole czasem się modle, by ten kolejny dzień nie był końcem ale pamiętam ze nastepnego dnia też wstaje słońce a to cytaty z dwóch tylko utworów

Gość mrocznę dziecię neostrady
"Jak czytam podobnie brzmiące tematy to mi sie chce z was smiac. To wyglada tak jakby hip-hop byl najwiekszym zlem na swiecie i wogole to przez ten straszny rodzaj muzyki w ktorym jest tyle wulgaryzmow ojej nasz kraj wyglada jak wyglada i sytuacja jest jaka jest.(...)k" przeczytaj se teraz to: "Kibole LEGII WARSZAWA słuchają ulicznego ,rapu, chodza w dresach, i nienawidza skinow, bo tamci idioci chodza w tych chujowych glanach. Kaczy z zespolu Proceder, trszymal ze Slowikiem z mafii pruszkowskiej i dzgnal jakiegos frajera nozem. kurwa to my jestesmy zlodziejami i okradamy frajerow co anwetr swojejej komurki nie umiejaja obronic. Na Zawsze Wolonsc Ludziom I Zlodziejom. SMierc frajerom my blokersi nie znoismy spedalionych frajerow. jebac studentuw!!!!!!" "madrzycie, a sobie wyjdzcie na ulice, polowa fajnych lasek ma chlopaka hip-hop'owca hip-hop to subklurura cwaniacka i dla kozakow po za tym hip-hopowcy sa silni, prawdziwi blokersi jezdza na mecze i napierdalaja sie ja profesjonalni kaci kurwa jakis frajer niech tylko na zioma krzywo spojrzy to tamten mu zajebie ze on nie wstanie hiphop jest kozacki, reprezntuje kult siły" nie chodzi o muzyke, chodzi o odpady ewolucji które stanowią większość jej fanów. Swoją drogą ciekawe co oni robia na kobiecym forum w dziale Kultura i co by na to powiedzieli ich ziomale :D

co do tematu mam uczucia raczej mieszane, jesli wziaść pod uwage tylko wybrane zespoły to lubie, nawet bardzo. Paktofonika, Kaliber44, czasem Pezet.Co do ogólnego spojżenia to jest mi raczej hip-hop obojetny, zauwazyłam ost ze jak widze na vivie jakis teledysk hh to zmieniam kanał. wg mnie ten dzisiejszy hh jest... wszystko co ma etykietke hip-hop sie b.dobrze sprzedaje i twozenie w dzisiejszych czasach hh po prostu sposobem na zarobienie kilku groszy... bo nowy skład, to clinic i mass sie musza zaopiekować... Tede ma hajsu tonę, wiec moze wywalic jakis procent na pronocje owego nowego dziecka, wydac nakładem własnej wytwórni albumik i sie robi gwiazda... a zresztą jak zaczne sie rozpisywac to sie niepotrzebnie zdenerwuje :P

Nie lubiłam (o nienawiści nie mówię, bo niby czemu?) ale jak usłyszałam Dostosowanego 3 wymiaru to doceniłam kunszt, to że hip-hop to też duże umiejętności, jakiś warsztat, jakiś przekaz. Dostosowany mnie otworzył :)