Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iskierka72

2-latek. Zapraszam rodziców i dzieciaczki

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Mój Kuba podobnie jak u Iskierki: nocnik do zabawy, siku na ubikacji a kupka w pampersie. Od początku nie chciał siadać na nocnik więc szybko kupiłam wkładkę do ubikacji. Ja również go nie zmuszam , w końcu sam do tego \"dojrzeje\". Moja siostra ma synka w zbliżonym wieku do mojego ( 6 miesięcy starszy ) i też dopiero niedawno przestał nosić pampersa. Ale jak już przestał to na całego! Nie da sobie go założyć. Jeżeli chodzi o mówienie to mój gada jak najęty. Włąśnie przechodzimy przez etap ,że mówi do każdego gdzie tylko się zjawi. Czytał właśnie książkę o dwulatkach słynnej \"zaklinaczki\". Zaczęłam już stosować pewne rady i widzę ,że skutkuje. Pozdrawiam!

Możesz mi podać tytuł tej książki i gdzie ją mogę dostać.Chciałabym ja przyczytać i tez wypróbować.Z góry dzięki

Kupiłam ją w księgarni internetowej \"Klub dla Ciebie\". Tytuł \"Język dwulatka - moja mama mnie rozumie\". Jest teraz na promocji za 14,90 zł. Naprawdę ją polecam - zawiera dużo fajnych rad.

Wielkie dzięki! zaraz tam zaglądne i ją zamówię.Jetsę Boska! Jeszcze raz dzięki

kurcze, nie mogę znaleźć tej książki ani tej strony z \"Klubem dla ciebie\"- czy możecie mi podać dokładny adres strony? Bo jak ona teraz kosztuje tylko 14 zł. to muszę ją kupić!

Iskierko! To jest strona www.kdc.pl . Dalej klikasz na ksiażki i szukasz tej odpowiedniej. Ja dostaję teraz ich bezpłatne katalogi i dlatego wiem ,że jest na promocji. Mam nadzieję,że Ci się uda. Pozdrawiam!

do Iskierka72 Znalazłaś tą książke i zamówiłaś.Mi sie udało i z niecierpliwością czekam na przesyłka.Moje pociecha zasneła, aj lecę na serial i na rowerek.Pa

Cześć dziewczyny! Jak już trochę przeczytacie to napiszcie swoje spostrzeżenia, wymienimy się doświadczeniami. Ja zauważyłam , że działa tzw. metoda wyboru tzn. jeżeli mój Kuba nie chce np . się ubrać to nie walczę z nim słowami \" musimy się ubrać, w tej chwili .. itd\", ale mówię że ma do wyboru czapkę niebieską lub czapkę czerwoną z pomponikiem. Pokazuję je i on wybiera zanim się zorientuje,że wogóle nie chciał czegoś założyć. Nawet mój mąż zaczął stosować tę metodę chociaż był sceptycznie nastawiony. Pozdrowienia !

dzięki, udało mi się zamówić...teraz czekam tak jak Ty Agula. Myślę, że ta książka pozwoli mi opanować moje Szczęście.

jejku Balbina, jakbym chciała tę książkę już przeczytać, a wiecie dziewczyny, że ja mam jeszcze jedną ksiażkę i jak ją czytam to widzę, że fajna jest: Wychowywanie chłopców- jak pomóc chłopcom wyrosnąć na szczęśliwych mężczyzn.

Iskierka! Możesz dać mi dokładne dane tej ksiązki tzn. autora i tytuł . Postaram się poszukać.

cześć dziewczyny.....tez sie właśnie zastanawiam czy tej ksiazki nie kupic .....macie rację z tym wyborem ubran bo moja córcia tez się strasznie buntuje jak ja ubieram......a wogóle to zaczynam ją przy buntowaniu się co zdarza się często...zagadywac...no jakoś dziła spróbujcie z siusianiem i kupką tak jak ja...obie całam złota rybkę ale pokazałam zdjęcie kolorowe ładne jak ona weyglada...to jakos zaczeła od razu robić na ubikację i bez tej dodatkowej deseczki...smiesznie to wyglada bo ona jest bardzo drobna

Gość magdab
tez sobie zamówiłam tą ksiazke-w zadnej ksiegarni nie mogłam jej dostac a tu prosze jest i to jeszcze w promocji-mam pytanie ile idzie taka przesyłka?

Myślę,że będziecie zadowolone. Przesyłka była chyba po 3 dniach - dokładnie nie pamiętam, ale wiem że szybko przyszła.

Ta książka o chłopakach ma właśnie taki tytuł : \"Wychowywanie chłopców. Jak pomóc chłopcom wyrosnąć na szczęsliwych mężczyzn\" autor Steve Biddulph, wydawnictwo Rebis, rok wydania 2004

Gość magdab
Czy wasze maluchy maluja? Ja dałam mojej córeczce pierwszy raz farby i juz 2-gą godzine maluje. Mam juz chyba 10 obrazów.

maluje mój Wojtek, maluje...ale najczęściej po ścianie, woli jednak pieczątki. Farbki zamują go ale na chwilę, lubi ciąć gazety i temperować kredki. I jeszcze lepi. Bardzo lubi przyklejać ścinki bibułki do kartek papieru.

Ja prawdę mówiąc nie dawałam mojemu Kubie jeszcze farbek i będę musiała zacząć. Sama jestem ciekawa na jak długo go to zajmie. Najchętniej bawi się w wojsko - uwielbia żołnierzyki, czołgi , transportery itp. Bez problemu rozróżnia rodzaje broni. Ja początkowo byłam tym załamana, ale teraz jakoś się oswoiłam. Lubi rónież czytać bajki i rysować kredkami. Muszę zacząć wymyślać mu inne zabawy. Nie wiem jak wy , ale ja pracuję i tego czasu ciągle mi brakuje. Pozdrawiam Was seredcznie!

Wojtek jest zakochany w traktorach, koparach itp. Autek już nie ma gdzie dawać. Bardzo lubi też plastelinę, ja robię kuleczki a on z nich placuszki. Ma dużo maskotek i lalkę, którą się opiekuje, myje lula itp. Ale najbardziej to lubi się bawić prawdziwymi narzędziami typu młotek, śrubokręt, imadło i piłka do metalu. Ach jaki wtedy jest szczesliwy... Pozdrawiamy

czesc Moj kochany synus bardzo lubi samochodziki i buduje z klocków garaze i caly czas wjezdza samochodami do garazu i wyjezdza. Lubi tez rysować.Farbek mu jeszcze nie dawałam.Przyznam się szczerze że boję się o białe sciany w mieszkaniu.Kupilam sobie dzis książkę \"Wychowanie chłopców\" więć bede mięć lekyurkę przed snem.Pozdrawiam was wszystkie a dzieciaczki caluje!pa

och, spicie sobie smacznie, a mój mały znowu wstał o 6:00. Fajnie agula, że udało Ci się dostać tę książkę, bedziemy mogły wymieniać się uwagami, a jak jeszcze dojdzie Język dwulatka to dopiero bedzie..:) Miłego dnia dziewczny. Wysyłam dziś chłopaków na wspólny spacer a sama będę sprzatać, gotować i zaglądać do internetu.

I jak mija wam niedziela? Co robicie? Macie może jakieś ciekawe pomysły na zabawę z dwulatkiem? Pozdrawiamy

Niestety śnieżyce spowodowały, że nie miałam netu i nie mogłam pisać. Dzisiaj mam zamier kupić plastelinkę i trochę polepić z moim brzdącem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Kupiłam tę książeczkę o wychowaniu chłopców i z niecierpliwością na nią czekam. Dziewczyny napiszcie coś o sobie, poznajmy się lepiej. Pozdrawiam!

Dzien dobry.Moj babel wstal dzis po siodmej i odrazu kazal sobie wlaczyc bajki.Wie ze przed 8 na drugim sa bajki.Właśnie je ogląda i mam chwile czasu.Przez caly weekend siedzielismy u moich rodzicow.Dzis do domku wrocimy kolo godz 12.Moze wtedy bede miec wiecej czasu na kompa.Bo tutaj moj brat caly czas czatuje i mnie nie dopuszcza lub tylko na chwile. Zycze milego dnia i mam nadzieje ze to juz ostatnie podrygi zimy i ze zaniedługo bedzie mozna wyjsc z naszymi pociechami do piaskownicty lub na hustawki.Przyznam sie ze mam juz dosc za robienia konia pociągowego przy sankach.Pozdrawiam

Witam, jestem mamą 2 letniego Kamila. Mój synek podobnie jak wasze dzieci nie robi do nocnika. Chętnie na niego siada, potrafi siedziec na nim godzine, układać puzle, bawić sie, puszcza przy tym bąki, ale nic nie zrobi. Wiem, że się wstrzymuje, mówi, że chce kupkę, ale zrobi tylko w pampersa. Noce przesypia od czasu gdy skończł 9 m-cy. Mieliśmy z tym problem, gdyz na poczatku spał z nami ( karmiłam go piersią 13 m-cy) i było nam wygodniej, ale mój mąz jest konsekwentny i to on nauczył go spać w łóżeczku. Kamil nie lubił swojego drewnianego łóżeczka, natomiast zauważyliśmy, że uwielbia łóżeczko turystyczne z Kubusiem Puchatkiem:) Drewniane łóżeczko wylądowałe u dziadków, a Kamiś śpi w turystycznym:) Jedzenie....hmm tak samo jak wasze dzieci, czasmi je za trzech, czasami jest na danonku przez cały dzień. Kamil codziennie uczy sie nowych słów. Jeczcze nie mówi pełnymi zdaniami, ale sie stara:) Jest dosyć duży jak na swój wiek na 96 cm i 14,5 kg wagi. Jest dzieckiem żywym, uwielbia samochody, klocki, ma lokomotywę na napęd nożny :):) , którą uwielbia. Lubi książeczki szczególnie ze zwierzętami. Bajki oglądam przez 5 min. potem mu sie nudzi, za to woli M jak Miłość :) Chyba jest bardziej zorientowany w tym serialu bardziej niż ja:) Mam pytanie drogie mamy: Czy dajecie swoim dzieciaczkom jakieś dodatkowe witaminy i wit D3, jeszcze?? Pozdrawiam serdecznie Klaudia:)

Witaj Klaudio! Ja będąc na bilansie dwulatka pytałam o witaminę D i pediatra mi jej już nie zalecił. Podaję Kubusiowi Zymafluor na ząbki oraz vibovit dla dzieci. Jeżeli chodzi o bajki to mój do niedawna też nie umiał usiedzieć dłużej niż 5 minut, ale odkąd zobaczył Teletubisie to zaczyna się sam domagać włączenia. Lubi Krecika, Misia Uszatka i Shreka a ostatnio dołączyła jeszcze Epoka Lodowcowa. Ale najbardziej uwielbia zabawy w wojsko ze swoim tatusiem. jest wtedy w swoim żywiole.

czesć.Ja ze swoim Wiktorkiem miałam isć w tym mieśiącu na bilans dwulatka.Ale chyba poczekam do kwietnia bo u nas w przychodni panuje straszna grypa i boje się ze pujdę ze zdrowym dzieckiem do lekarza a wrócę z chorym. Jesli chodzi o witaminki to mojemu podaje Zymafluor i od grudnia Kinderbiovital.

Dzięki dziewczyny za przywitanie:) Moja koleżanka, która ma dziecko w podobnym wieku podaje cały czas D3 ( zalecenie pediatry) bez żadnych nadzwyczajnych względów. Ja Kamilowi przestałam podawać tą witaminę jak skończył rok. Przestarszyłam się troszkę bo myślałam, że coś poplątałam z tymi witaminkami:). Kamil jest bardzo samodzielny wszystko chce robic SAM. Ubierać, jeść, sprzatać, myć itp. Jak mu nie pozwalam to jest wielki płacz. Rośnie z niego mały uparciuch, albo to taki wiek...