Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malta

WRZESIEŃ odezwijcie się wrześniówki!!!

Polecane posty

Majaja - więcej optymizmu - zobacz specjalnie dla Ciebie wygląda słoneczko, ogrodnicy miną, zimna Zośka i będzie napewno już cieplutko, A co do ciuchów to ja też mam trochę problem - łażę w jakiejś rozciągniętej bluzie i wyglądam jak wyleniały dresiarz:) w szafie mam 4 fajne ciążowe sukienki a tu tak ziiiiiimno - brrrrr:) Kurcze, chyba przedwczoraj jakoś trefnie spałam, bo wlazł mi jakiś ból w prawe żebro i normalnie ani siedzieć ani stać ani leżeć bo boli jak cholera. Ech, ale najważniejsze że niunia kopie:))))) Buziaczki

Gość Asiak
Cześć Kobitki :)))) Apropo naszego spotkanka - to było bardzo fajnie - nie mogłyśmy sie nagadać, no i wyglądałyśmy dosyć zjawiskowo - tyle brzuchatek w jednym miejscu :) Ja z Olą, która zarzekała się, że nie cierpi kawy wypiłyśmy dużą kawę mrożoną z lodami oczywiście :), po czym nie wiem jak Ty Olu ale ja miałam ogromne problemy z zaśnięciem - ale co tam :) wczoraj więc odsypiałam a dzisiaj musiałam wstć skoro świt i jechać do pracy w celu podokańczania pewnych spraw. Justin przypomniało mi się jak pisłaś o tej swojej przygodzie z toksoplazmozą - o zgrozo - ale numer. miłego dzionka :))))

Gość justin
Mala 25 - ja byłam na USG w tym tygodniu, było to USG połówkowe, z pracy mam prywatną dobrą przychodnie i na USG chodzę do lekarki - ma doktorat i na mnie robi wrażenie rozsądnej i obuczonej - robi w tej przychodni UASG ginekologiczne. I powiedziała mi po tym pomiarze, że Groszek wygląda na 22 tygodnie i termin porodu z USG ona przewiduje na 13 września ( a był to pierwszy dzień 21 tygodnia a termin miałam pierwotnie na 27 wrzesńia ). pytałam ją o poszczególne części ciała czy są w normie - powiedziala mi że ogólnie tak ale takie pomiary, że główka w takim tygodniu, brzuszek w takim to jest w stanie wiarygodnie określić na tym USG w 30tym tygodniu. A teraz nie ma to sensu. Nie wiem czy ma sens robienie teraz takiego szczegółowego mierzenia, bo co ci to da? A pójdziesz na wizytę do jej prywatnego gabinetu to musisz zabulić z 80 złotych jak znam życie. Ta moja ma bardzo dobry sprzęt. Jak pokazuję komuś te zdjęcia z USG to niektórzy są zaskoczeni, że wszystko tak dobrze widać. Miałam USG w 2 szpitalach w Łodzi, w tym jedno w Matce Polce i były kiepstsze te zdjęcia. Ważne z tego USG jest czy serce ma 4 części czy nerki na miejscu i tego typu rzeczy no i tętno płodu. Ja jestem prawnikiem i nie chcę wyrażać tutaj wiążących opinii, bo nie jestem lekarzem ale jak już do nich chodzę to się dużo pytam. Tak że przemyśl to i jeszcze się kogoś doradź, bo te pieniądze na tęlekarkę Ci się jeszcze przydadzą np. będzie to kilka procent na zakup wózka:)))) Tercia34 - ja byłam już na tej glukozie, chyba nie dałabym rady wypić jej bez wciśnięcia połowy cytryny i jak wracałam po tym badaniu do domu to tak sobie mialam z dwa razy dziwny odruch jak szłam po Piotrkowskiej. Po co się męczyć jak można się dowitaminizować wit C przy okazji i wtedy napój jest znośny. Mnie tak doradzily pielęgniarki. A tak w ogóle to napiszcie jak minęło spotanie, a może macie jakieś zdjęcie? Ja rozmyślam nad zakpuem wózka, wynaleźliśmy promocję w Chicco za 1659 zl ale moja sąsiadka chce mi pożyczyć głęboki wózek na pół roku a moja dentystka chce mi koniecznie podarować spacerówkę Chicco kupioną 4 lata temu i mam dylemat. Głupio mi, bo moja mama jak się dowiedziała za ile chcemy kupić wózek to oczy zrobiła, więc jej tłumaczyłam, że są takie za 2500 a ten to okazja jest. Co myslicie? Kupować? Muszę się szybko zdecydować. Już wykombinowałam, że zaplacę teraz zaliczkę a odbiorę go we wrześniu, żeby mi teraz gwarancja bez sensu nie biegła.

Gość mloda M
witam panie! Musze przyznac ze pierwsze slysze o badaniu na glukoze. Nie wiedzialam ze sa z tym az takie przeboje a to wszystko przez to ze to moja pierwsza ciaza i nie mam jeszcze dokladnego pojecia o wszystkich badaniach. Pogoda rzeczywiscie okropna chociaz dzis juz zaswiecilo sloneczko bynajmniej u mnie:) Heh ja takze jestem ciekawa jak bylo na tym spotkaniu?! Wszystkie ktore bylyscie dajcie znac jak bylo...Jednego moge sie domyslic glownym tematem rozmow byly dzieciaczki siedzace w waszych bruszkach:) Bardzo pozytywnie! A tak z ciekawosci ile z was jest w pierwszej ciazy a dla ilu jest to ciaza druga? I czy wogole ktoras z was bedzie miala bliznieta? pozdrawiam!

Gość Asiak
Ja również chyba zdecyduję się na ten trzyfunkcyjny wózek Chicco za 1659 zł. Stosunkowo nie jest drogi w porównaniu do wózków Emaljunga czy Peg Perego. Bardzo mi tez odpowiada przede wszystkim z uwagi na to, że jest poręczny i lekki. Hm.. moja mama również się bardzo zdziwiła jak jej powiedziałam jakie są teraz ceny wózków. Justin jeżeli to jest pierwsze Twoje dziecko i planujesz może w przyszłości więcej potomstwa to chyba warto kupić nowy wózek. Sama nie wiem, jeszcze ciekawe w jakim stanie są te używane. pozdrawiam :)

Gość dioda 22 tc
hej w piatek 13-go jak dla mnie dzien super mily tak na marginesie odpowiadajac na pytanie - to 1 moja ciaza. A planujemy dwoje dzieci, gdzies za 2-3 lata drugie :) A dzis kupilam pierwszy ciazowy ciuch. Spodnie z guma. Drogie niestety, wiec nie wiem, czy tak sobie spoko bede kupowac te ciazowe ciuchy... ehh. Co do wozka za 1500 zl to my w zyciu tyle nie damy. Nasi znajomi dawali za fajne okolo 700-800 zl i to juz byla niezla sumka jak uslyszelismy po raz 1. no i to tyle. W Gdansku dzis cieplutko :) pa

Gość foxylady
mnie nie było sto lat ale to przez to ze nie mamy teraz internetu w chacie. U mnie spoko, tylko zamiasta ruchów mam takie bulgotki małego ;) Pozdrwaiam was, piekna dziś pogoda, nie? papa !

Ja dzisiaj jestem w pracy (odrabiamy 2 maja...) a Mały nie daje mi spokoju. Tańczy, bulgocze... Oj czuje chłopak, że powinien być na spacerze w lesie a nie za biurkiem... To nasze pierwsze dziecko i stąd ta przesadzona troska i setki pytań:)

Ech - a ja baaaardzo miło wspominam nasze \"ciężarowe\" spotkanko. Co do kawy to nie wiem czy nie mogłabym po niej zasnąć, bo jak wróciłam do domu to i tak gadaliśmy z mężem do jakichś późnych godzin. Kawy rzeczywiście nie lubię, ale ta była całkiem znośna (mało kawy, dużo innych rzeczy), ale najważniejsze żę wreszcie przywieźli narożnik do pokoju i mamy na czym siedzieć (dla niewtajemniczonych - czekaliśmy na narożnik do dużego pokoju i przez 3 tygodnie jak chcieliśmy pooglądać TV to musieliśmy siedzieć na podłodze na prowizorycznej \"sofie\" z koca i poduszek:)) Moja niunia dała mi dzisiaj przespać caaaaaałą noc - to mi się dawno nie zdarzyło, ale za to rano jaką sobie dyskotekę urządziła - hohoho:) Buziaczki, dziś zimna Zocha więc od jutra już musi być cieplutko:)

bolą mnie gnaty, zwłaszcza stawy w biodrach. I to tak, że jestem kulawa, stanąć na lewej nodze to problem. Dół :(

Gość Efcia 27
Witajcie Mamuski!!! Jestem! Jestem! Jestem nareszcie! Oj moj Kuba to sie najezdzi troche!!! Odkad mam go w brzuszku przejechalismy juz chyba grubo ponad 20 tys km!!! Moj Misio to sie smieje ze potem zeby Kuba zasnal to trzeba go bedzie wsadzac do samochodu i wozic wokol miasta!! He He!!! U mnie juz chyba pozytywniej. Pierwszy raz jak pisalam (jakos na poczatku kwietnia) to mialam troche problemow - krwawienie itp. Po paru zastrzykach z hormonem przeszlo ale czulam sie po nich feeeee. Znajoma mowila ze ponoc po tym okrutnie sie tyje i dziecko duze??? Ja juz przytylam ok 8 kg. Duzo??? Moj Misio to juz normalnie chowa przedemna czekoladki bo ile by nie bylo to tak po malu przez dzien wszystko wciagne... mniam... mniam... Przez ostatnie 3 dni to moj beben tak mi okrutnie urosl ze nie moge!!! Kupilam juz troche rzeczy dla dzidzi. Slodziutkie jasniutkie mieciutkie mini ubranka. Wlasciwie to kupilismy razem z tatuskiem. Uwielbiam patrzec jak moj kochany buszuje po wieszaczkach i wynajduje co ciekawsze sztuki dla swojego Kuby! Ubranka kupowalam w Niemczech (tam jeszcze mieszkam - za ok msc wracam do Polski na stale). Myslalam ze w Polsce tansze te wszystkie klamoty- ale o dziwo nie!!! We wtorek wybieram sie do lekarza. Mam nadzieje ze wszystko ok. Nie bylam u niego ok 1.5 msc. Dawno tez nie robilam wynikow. Chcialam chodzic na wyniki ksiazkowo co miesiac ale lekarz powiedzial ze niema takiej potrzeby. A Wy jak czesto robicie badania (tzn krew mocz itp) Toksy-costam tez jeszcze nie mialam-wazne to??? Za tydzien znowu jade do Niemiec wiec chcialabym w tym tyg. zrobic wszystko co potrzebne. Badanie na cukier tez chyba teraz trzeba zrobic-nie??? Dobra musze konczyc. Przez tydzien bede z Wami na biezaco. BUUUUZIAKI ode mnie i od KUBY!!!!

Gość mloda M
Witam. Cos tu dzisiaj tak pusto jakos malo osobek sie odzywa. Pewnie wszyscy dbaja o swoje starania hehe. Ja wlasnie wrocilam ze sklepu. Musialam sama isc bo nikogo nie ma w domku i nie mialam kogo wyslac a tak mi sie chcialo cos slodkiego i soku pomaranczowego ze wyjscia innego niz pojscie nie bylo:) Pewnie wiekszosc z was bedzie tu dopiero jutro- opowiedzcie o weekendzie:) Pozdrawiam.

Gość .......yyyyyyyy.....
A co jeśli jestem w ciąży i miałam prześwietlenie zęba????...W końcu 2 tyg. nie mam okresu:/....zwykle przez odchudzanie...ale tym razem chyba to nie to...:/ Miała któraś z Was podobny problem?- mam na myśli prześwietlenie w ciaży? (testu jeszcze nie robiłam)

Efciu i Młoda Mamo jak mi się fajnie czyta Wasze wypowiedzi, myślałam że tylko ja mam taką ochotę na słodycze. Potrafię o 20.55 biec do sklepiku (czynny do 21.00) po czekoladę, groszki lub batonika. Nawet nie robimy zapasów, bo ilość nie ma dla mnie znaczenia - chłonę jak odkurzacz...

do yyyyyyy ja przez pierwsze trzy tygodnie ciąży brałam leki których absolutnie nie wolno i jka na razie mała rowija się prawidłowo - odpukać- więc w twoim przypadku może też nic nie będzie, rentgen zęba to na szczęcie nie małoobrazkowy. OLA - jedno spotkanko przy kawie/herbacie i moja niunia nabrała dziwnych zwyczajów:D pół nocy nie dała mi spać i efekt jest taki że jestem dziś nieprzytomna, dpoiero przyszłam do pracy bo pod biurem mi się przypomniało że nie mam kluczy i musiałam się wracać:)

Mam zrobić rozszerzone usg i nie mogę się dodzwonić albo zajęte albo nikt nie odbiera. Może wiecie ile to kosztuje w W-wie i jakieś inne namiary?? Moja dzidzia prawdopodobnie faktycznie jest dziewczynką aczkolwiek pan doktor powiedział to taki sposób że nie jesteśmy pewni czy nie żartował. Waży 680g czyli chyba całkiem całkiem. Oczywiście dostałam skierowanie na tę całą glukoże, nie macie pomysłu czym to można jeszcze przegryżć bo cytryn i w ogółe cytrusów mi nie wolno. Poza tym oczywiście standardowo mocz i morfologia.

Gość foxylady
Słuchajcie moje dzieciątko zaczęło mnie kopać !!!! Tak lekko mnie podkopuje, super uczucie ! Najbardziej czujęjak leżę,także dzisiaj mniej bo łażę cały dzień po mieście. Ppodobno jak się chodzi to dzieci śpią,bo to je kołysze. A powiedzciemi co to za paranoja z leżeniem na plecach? Czemu nie? Pozdrwaiam serd

hmm z tym usg to pilne, właśnie dowiedziałam ile mnie to ma kosztować 150 zł, nie wiecie o co w tym chodzi, chciałabym wiedzieć czy wszystkow porządku, w rodzinie mojego męża jakieś nieduże wady serca ostatnio były, ale czemu aż tyle, kasą nie śmierdzimy szczególnie ostatbio. Foxylady gratuluję jeszcze da ci się we znaki i będziesz miała dość:D

Gość justin
Ja niestety nie wiem czym można jeszcze oprócz cytryny doprawic tę glukozę. Słyszałam i sama zastosowałam cytrynę. Ja też marudziłam, że nic nie czuję tzn. tych ruchów. Ale mój mąż stwierdzi, że on to sprawdzi i jak przyłożyl rękę do brzucha to go to jego niegdobre dziecko z dwa razy kopnęło. W weekend bylam w Katowicach u moich psiapsiółek ze studiów. Wypiłam przez cały wieczór kieliszek czerwonego wina i się zastanawiałam czy się tym upiłam czy brzuch mi faktycznie lata. No a dzisiaj rano miałam w brzuchu chyba jakieś zajęcia z wf-u. Z tym wózkiem z Chicco to sie zastanawiam, bo jak się kogoś zaczynam pytać o radę, to mi zaraz zaczyna coś pożyczać. I mam już teraz fotelik tylko muszę na niego chyba jakis nwoy materiał naszyć i jeszcze taki usztywniony wkład do wózka spacerówki, który ma robić za gondolkę. I teraz to się zastanawiam czy nie kupić tylko spacerówki Chicco i próbować z tym wkładem. Wszyscy mi mówią, że nie daliby tyle za wózek. A mnie też już teraz szkoda tyle kasy ale z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, że na dziecko to mi szkoda a jak kupowałam aparat fotograficzny za podobną kwotę to mi się to atrakcyjna cena wydawała i nie miałam takich dylematów. No nie wiem co w kóncu zrobić.

Gość dioda 22 tc
heja :) na plecach nie powinno sie spac, bo uciaska sie jakas zyle i moze spasc cisnienie krwi u mamy i dziecka chyba, no w kazdym razie mysle ze lezec mozna, byle nie za dlugo, no wiec dlatego lepiej nie spac, bo wtedy sie nie kontroluje czasu. To tak na moja logike. Glukoze popic mozna woda mineralna. dziewczyny czytajcie topik a wszystko to juz bylo napisane, po co sie powtarzac. Jak minal nam weekend - sobota - wstawianie kwiatow na balkonie i zakupy ogrodnicze, niedziela - mialy byc rowery ale u nas zimno i pochmurno. Nienawidze polskiej pogody. Dzis tez tylko 10 stopni, wieje i pada. Do dupy. Aha, kolezanka z Niemiec, sorka zapomnialam ksywke - mysle, ze od razu lec do lekarza, zeby zdazyl zapisac te skierowania na wszelkie badania. To jest ogolnie wszystko z krwi, mam na mysli toksoplazmoze, rozyczke, CMV, tak wiec prawdopodobnie za 1 zamachem zalatwisz, razem ze zwykla morfologia i cukrem :) , poza tym mocz, no to wiadomo, tez tego samego dnia. A czy np Toxo jest wazne - no bardzo, bo jesli sie nie ma przeciwcial to lepiej uwazac na zwierzeta (koty) i surowego miesa nie jesc, bo mozna sie zarazic a ta choroba dla doroslego nie jest w ogole grozna, za to dla malego dzidziusia bardzo. Kolezanka moja bliska jest takim dzieckiem z toxoplazmozy w ciazy i ma malenkie wodoglowie i uszkodzona czesc siatkowki jednego oka. Co jeszcze by tu napisac.... Aha, babeczki, kiedy planujecie szkole rodzenia ? Bo my z mezem chcemy jechac na jakies wakacje pod koniec czerwca moze, poki bede miala sile gdzies jechac i lazic np po malych gorkach, no a z tego co wiem na szkole rodzenia nie warto isc za pozno, bo to i ciezko z wielkim brzuchem i mozna nie doczekac konca przed porodem ;) Napiszcie, co zamierzacie i czy w ogole planujecie wakacje. PA PA

Szkołe rodzenia zaczynam 20 czerwca (2 tygodnie zajęć), nie chciałam później bo chcę jeszcze wakacje wykorzystać. Planujemy z mężem jakis wyjazd, może morze? Czuję się bardzo dobrze, więc lipiec na pewno spędzimy na wyjazdach a w sierpniu zaczniemy czekać na Małego i kompletować mu wyprawkę...

Gość Mała25
Czesc kobitki!!! Dawno tu nie zagladałam ale to przesz studia. Jedne robiłam jak byłam z pierwsza dzidzia w ciaży (cały czwarty rok, magisterke pisałam jak juz byl na swiecie, przyznam ze nie było to łatwe :) ) a teraz tez bede konczyc pedagogiczne 1,5 roczne w grudniu a niunia urodzi sie pod koniec wrzesnia. Znajomi sie smieja ze dzieci bede miała szkolone :). W środe ide do innej lekarki i zobacze co ona mi powie, bo os zauważyłam ze moja to ciagle to samo i chce sprawdzic u innego lekarza. Opisze co stwierdzi a co mówi moja. Justin- dzieki za dobre słowa, ja sie przejełam dletego ze ona sama zaczeła pomiary robic i takim tonem mi to objaśniała, ze sie wystraszyłam a z drugiej strony to pomyślałam, ze chce naciągnac aby pojsc do niej prywatnie 80 zł. Ale postanowiłam z męzem ze pojdziemy i tak prywatnie - bo chce obejzec dzidzie wcześniej tzn. teraz jestem w 21tygodniu-5 miesiac a z synkiem byliśmy razem oglądac w 6 miesiacu i był juz duzy ze nie miescił sie w kadrze :) . Ide do innej lekarki która bieze 50 zł no i zzobacze co ona powie, gdyz dodam ze praktycznie od początku ciazy leczy mnie na grzybice i po kolejnej dawce leków dalej mówi ze ja mam, takze niewiem jak ona mnie leczy, dodam ze z pierwszym tez mnie to nekało a jak nie byłam w ciazy i byłam u lekarki to nie miałam zadnych grzybków :) takze zobaczymy co powie inny lekarz. No i męczy mnie ten żylak zauważyłam, że sie powiększa i przechodzi na noge i coraz bardziej boli takze to chyba cos poważnego i trza bedzie lezec :( . Fajnie kobitki ze mozecie sie spotkac ja mieszkam w Głogowie i nie mam znajomych w ciaży ale naszczęście mam siostre która tez jest w ciaży w 19 tygodniu takze mam z kim gadac (fajnie sie nam złożyło a nie planowałysmy tego :) ) no i mam WAS. Bo reszta rodziny to myśli, że jak to moja druga ciaża to juz wszystko wiem i nie trza sie mną przejmowac ani pytac jak sie czuje - poniewazz nie wymiotowałam ani z synkiem ani teraz a siostra jak kot nawet teraz ja muli , tylko w centrum zainteresowania jest siostra-to jej pierwsza ciaża . Ale sie rozgadałam

Czy was też tak stawy naparzają, czy to tylko ja jestem stara pokręcona prukwa, którą łamie w deszczową pogodę? :p

Gość mloda M
witam panie! Skarbelek to ze o 20:55 potrafisz wyjsc do sklepu ja znam na pamiec. Czasem nawet jak w nocy wstaje siusiu to ide do barku i musze przelknac choc kostke czekolady:) Ach te slodycze:P Zazdroszcze wam palnow na wakacje. Ja cale pewnie spedze w domku bo co przeciez sama nigdzie nie pojade bo nie ma sensu a moj kochany maz bedzie dopiero w lipcu:( Chyba sie zarycze z tesknoty:( hmmm...zostaje w sumie sierpien ale wtedy pewnie bede juz jak duza dynia i napewno nie bede miala sily sie nigdzie ruszyc i takie moje wakacje...ciagle w domu w dodatkuu sama!!! Mam nadzieje ze chociaz wy spedzicie milo urlopy:) pozdrawiam

Gość Efcia 27
Dioda dzieki-bylam dzis po skierowanie na wyniki, ale moj doktorek stwierdzil ze badania na toksoplazmoze wcale nie musze robic bo to jest tylko dla takich jak weterynarze itp. a na badania na rozyczke to i tak za pozno bo bylo to istotne do trzeciego miesiaca i wtedy ewentualnie szczepienie. Jutro robie wiec mocz, morfologie, pije glukoze i tyle. I tak i tak za wszystko place, wiec moze uprzec sie tez na te inne badania-juz sama niewiem. Co Wy na to?? Niby moj doktorek traktuje mnie powaznie, ale z drugiej strony nie chce miec wyrzutow ze cos zaniedbalam. Dziecko z wodoglowiem- brrrrrr Dioda nie strasz!!! AAA w srode wyrywam zeba bo mi sie ze srubek odkrecil. Wyrywala ktoras zeba w ciazy??? Dzis caly dzien biegalam po miescie.Czuje jakbym miala kamyka a nie brzusio. Zjem wiec chyba No-Spe. Zagryze "Grzesiem" albo "Rafaello". Mniam.....- tak to jest dobry pomysl..... mniam.....

Gość dioda dzis w roli straszaka
tak !!! wyrywalam zeba dwa tygodnie temu - koszmar !!! oczywiscie nie wyrwanie (pod znieczuleniem wiec luz) ale 3 dni po - okropnie bolala "dziura" po zebie i mialam do tego szczekoscisk taki, ze tylko na dwa palce buzia mi sie otwierala i ciezko sie jadlo. A wiadomo, przeciwbolowych prochow raczej sie w ciazy nie powinno jesc, wiec w tym tkwi caly problem. Ale, wspaniala inna pani doktor stomatolog, do ktorej poszlam w akcie rozpaczy, powiedziala mi, ze moze pomoze mi plukanie ust woda z soda. I wiecie co? jak reka odjal !!! szczekoscisk jeszcze mialam ze 3 dni ale bol ledwie ledwie. No i to cala historia z zebem. No ale to byla 8-ka, wiec moze dlatego taki hard core. Pozdrawiam :D PS Aha, dentyscie na dzien dobry trza powiedziec, ze sie jest w ciazy. To wazne, bo nie mozna wtedy np zakladac tych czarnych plomb, nie mozna tez robic ogolnych znieczulen, i Bog wie co tam jeszcze, w kazdym razie trzeba uprzedzac o ciazy.

hej pereła! JA czytałam gdzieś że hormony ciążowe, które powodują rozluźnienie mieśni macicy czy jakoś tak, niestety nie potrafią działać wybiórczo i rozluźniają wszystko jak leci także wiązadła w stawach i stąd te bóle. Mnie stawy na szczęście bolą rzadko, i jeśli to raczej biodrowe, za to brzuch od sanmego dołu do żeber tak mi daje się we znaki że nie ruszam się bez nospy.

Gość ............yyyyyyy........
No i zrobiłam test....jest negatywny....ale wszystkie objawy mówią coś innego...hmmm; czuję się identycznie jak byłam w ciąży pierwszy raz.....wtedy dopiero 3-ci test wykazał ciążę....trzy dni później poszłam do lekarza ..w kartę wpisał 7-my tydz. ciąży...no i nie wiem..:( na mdłości nie czekam...wtedy też nie miałam...dopiero od 5-tego m-ca...heh...zgłupiałam..:D:D

Heh, a ja się kurcze, gdzieś przeziębiłam, do tego ciśnienie mam jakieś podejrzane - mam mierzyć i zapisywać, dostałam kolejne zwolnienie - tym razem 3 tygodnie i mam leżeć w wyrze aż się wyleczę z tego podłego kataru i zapalenia gardła. Dzisiaj moja doktor (z resztą tak jak zwykle) słuchała tętna dzidzi ale moja dzidzia dzisiaj nie miała ochoty leżeć spokojnie, tylko kopała w tą sondę i posłuchałyśmy sobie trochę trzasków - hehehe - żywotna jest - mój mąż się wczoraj zdziwił jak mi rękę na brzuchu położył, że ona tak mocno potrafi kopać:) Heh, co do dentysty to ja idę 30 maja na borowanko - brrrrrrrrrrrrrrr - nie cierpię tego:( ale może jakoś to będzie, w ciąży to ponoć bardzo ważne żeby dbać o zęby. Dziura zrobiła mi się oczywiście w 8-mce, cholerne zęby mądrości - strasznie szybko się psują:( Cóż kończę powoli i czekam niecierpliwie na ładną pogodę, która chyba ani myśli przychodzić. Buźka

Gość dioda 22 tc
no, nie dosc ze sie szybko psuja, to zazwyczaj lekarze od razu decyduja sie na ich wyrywanie a nie leczenie, bo to takie niepotrzebne nikomu zeby.