Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość sandra39
Czesc, ja jestem w 9 tyg. drugiej ciazy i do tej pory schudlam 6 kg. W pierwszej ciazy przytylam lacznie 27 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość sandra39
Czesc, ja jestem w 9 tyg. drugiej ciazy i do tej pory schudlam 6 kg. W pierwszej ciazy przytylam lacznie 27 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA JESTEM W 38 TYGODNIU I PRZYTYŁAM 7 KILO. NA POCZĄTKU CIĄŻY NIE MIAŁAM APETYTU I TROCHĘ SCHUDŁAM ( 2-3KG). W CZWARTYM MIESIĄCU JAK APETYT WRÓCIŁ NADROBIŁAM TE KILOGRAMY. DO KOŃCA 7 MIESIACA PRZYTYŁAM TYLKO 4,5 KG. DOPIERO W 8 MIESIĄCU BRZUSZEK SIĘ POWIĘKSZYŁ OD PĘPKA W GÓRĘ I PRZYBYŁO JESZCZE 2 KILO. A PRZEZ 2 TYGODNIE 9 MIESIĄCA PRZYBYŁO 0,5 KILO. NIE UWAŻAM ŻEBY TO BYŁA JAKAŚ MOJA SZCZEGÓLNA ZASŁUGA. PO PROSTU UWAŻAM ŻE MAM TO SZCZĘŚCIE. ALE DZIĘKI TEMU ZOSTAŁO MI 2 TYGODNIE I CZUJĘ SIĘ ŚWITNIE. JESTEM CAŁY CZAS AKTYWNA. W DOMU JESTEM GOŚCIEM. KORZYSTAM Z PIĘKNEJ POGODY. MIESZKAM NAD MORZEM I WYPOCZTWAM NAD WODĄ, OCZYWIŚCIE OSŁONIĘTA PARASOLEM PRZECIWSŁOECZNYM. JEM WTEDY KIEDY TYLKO MAM NA COŚ OCHOTĘ, NIEDUŻO ALE CZĘSTO. NIE PRZEPADAM ZA SŁODYCZAMI. WOLĘ ŚWIEŻE OWOCE NAJLEPIJ KRAJOWE I WARZYWA NAJLEPIEJ SUROWE LUB SPARZONE. PIJĘ GŁÓWNIE WODĘ MINERALNĄ NIEGAZOWANĄ I ŚWIERZE SOKI ORAZ KEFIR I JOGURT NATURALNY. NIE MAM ŻADNYCH ZACHCIANENEK ŻYWIENIOWYCH. I MOŻE PO PROSTU DLATEGO ROZKWITAM W CIĄŻY. TO NAJPĘKNIEJSZY OKRES MOJEGO ŻYCIA. NIGDY NIE CZUŁAM SIĘ LEPIEJ. Z USG WYNIKA ZE MÓJ SYNEK BĘDZIE WAŻYŁ OKOŁO 3,5 KILO. JEST MI MIŁO KIEDY SŁYSZĘ KOMPLEMENTY NA TEMAT SWOJEGO WYGLĄDU W CIĄŻY ALE NIE MA NIC WAŻNIEJSZEGO DLA DZIECKA NIŻ UŚMIECH I POGODA DUCHA JEGO MAMY. DLATEGO NIE MOŻNA SIĘ PRZEJMOWAĆ KILOGRAMAMI BO STRES JEST NAJGORSZY DLA KOBIETY I DZIECKA. A PRZECIEŻ NAJWIĘKSZYM SZCZĘŚCIEM JEST DLA NAS ZDROWY MALUSZEK. JA ZAUWAŻYŁAM ŻE JAK SIĘ MYŚLI O PRZYBYWAJĄCYCH KILOGRAMACH TO JEST ICH CORAZ WIĘCEJ A JAK SIĘ PODCHODZI DO TEGO Z DYSTANSEM TO ONE SAME UCIEKAJĄ. WIĘC NIE PRZEJMUJMY SIĘ KILOGRAMAMI TYLKO CIESZMY SIĘ TYM ŻE NOSIMY W SOBIE MALUTKIE SERDUSZKO BO NIE WSZYSCY MAJĄ TO SZCZĘŚCIE.

Gość nie myslalam
ze w ciazy przytyje 29 kg.Moj syn ma teraz 6 miesiecy a ja schudlam 23 kg takze nie lam sie troche dyscypliny i wrocisz do wagi

Hej :) jestem w 16tc a waga wskazuje 56kg z tym ze zanim zaszlam w ciaze to wazylam 57 i na samym poczatku waga spadla do 55, mimo ze nie mialam zadnych mdlosci ani wymiotow a wrecz ogromny apetyt, ktory nadal sie utrzymuje. Mam nadzieje ze nie przytyje wiecej niz te 15kg.

Gość ja 24 kilo
jestem juz 7 m-cy po porodzie i do wagi sprezd ciazy pozostalo jeszcze 4 kilo do zrzucenia jestem na dobrej drodze ale wczoraj zobaczylam moją kolezanke ktora urodzila zeszlego roku w maju i... jestem zalamana, szczupla to ona nigdy nie byla, ale zeby sie doprowadzic do takiego stanu?????? tragedia, dupa za przeproszeniem jak wrota od stodoły, rece, nogi, tluste, wyglada jak kula, strasznie przytyla i wcale sie tym nie przejmuje i jak zrobilismy grilla to zjadla wiecej niz my z mezem razem, no i jeszcze gora slodyczy, ja na jej miejscu juz dawno bym sie zaczela odchudzac,nie tyle ze wzgledu na wyglad ale na zdrowie

Gość Ewi P
Cześć, urodziłam córeczkę 4 lipca (w 35 tygodniu- wcześniak) do tego czasu przytyłam prawie 20kg! 3-go tygodnia po porodzie ważyłam się i schudłam 9kg Zostało mi jeszcze 11kg, ale bez wysiłku, nie odchudzam się i jem tyle co przed ciążą, oczywiście karmie piersią i zajmuje się dzieckiem bez pomocy osób trzecich, prócz męza, który wraca z pracy późnym wieczorem

Gość ewqa12
Ja jestem w 28 tc i przytylam juz 15 kg. ponoc bede miala malego wielkoluda ok 5kg:) ale co tam, zobaczymy..

Ja w pierwszej ciązy przybrałam 18 kilogramów -a i tak się pilnowałam, bo jakbym się nie pilnowała, byłoby tego znacznie więcej :) W 8 miesięcy po narodzinach córki byłam już o 2 kilo lżejsza, niż przed ciążą :) A piersią karmiłam przez 4 miesiące. Z tym, że dziecko było dość duże i od razu spadło mi ze 13 kilo :) Teraz jestem w 21 tygodniu - przybyło mi około 6-7 kilo (nie pamietam wagi sprzed ;) ) Szykuje się chłopak tym razem i już z usg wynika, że jest o około 2 tygodnie większy, niz przeciętny 21-tygodniowy płód :O Urodzę wieloryba ;)

przed ciaza wazylam 55 kilo przed prodem 82 (przytylam 27 kilo) po wyjsciu ze szpitala wazylam 76 kilo teraz waze 59

Jestemw 26 tc i na plusie mam 7 kg. mam pytanie do Was dziewczyny, od ktorego tygodnia Wasza waga znacznie wzrosla????

Ja przed ciążą 65 kg/177 cm. W ciąży przytyłam 14 kg, głównie pod koniec. Na dodatek miałam taki wielki brzuch, ze wszyscy mówili, że dziecko leży w poprzek. Do wagi 65 kg sprzed ciąży wróciłam po 6 tygodniach. Nie odchudzalam się, ale \"produkowałam\" straszne ilości mleka i to chyba ono wszystko wyciągnęło.

Gość Ewi P
Kobiety nie przejmujcie się wagą w ciąży. Mówie tak bo wiem sam dużo na ten temat. Dość, że sama czułam sie gruba to jeszcze najbliżsi ciągle mi o tym przypominali. Przed ciążą ważyłam 55, po trzech miesiącach ciąży schudłam do 51kg/52kg w 35tygodniu ciąży (8miesiąc) ważyłam 75kg Czyli przytyłam 20 kilo. Urodziłam w 35tygodniu zdrową dziewczynke i choć była wcześniakiem ważyła 3150. Teraz ma 3miesiące i waży 6kg. Wygląda jak mały pulpecik, ale jest zdrowa! Jeżeli to dla Was ważne to nie odchudzałam się. Ale do dzis karmie tylko piersia. Oczywiście nie jadłam czekolady i rzeczy wzdymających, żeby maluszka nie bolał brzuszek. Podobnie jak wypowiadała sie juz jedna z koleżanek ja również miałam bardzo dużo pokarmu. Jeżeli macie jakies pytania dotyczące ciąży piszcie na ewiewip@op.pl

Gość Ewi P
Jeszcze jedno w tej chwili waże 58kg w tym są piersi obciążone pokarmem. KARMIENIE PIERSIA DAJE ZDROWIE TWOJEMU DZIECKU, oszczędność na sztuszcznym mleku które jest dość drogie, i skuteczniejsze pozbycie się zbędnych kilogramów

Gość Impressme
Przed ciążą ważyłam 59kg przy wzroście 167, a obecnie jestem w 30tyg. i ważę 66kg, więc raczej przybieram prawidłowo :)

Gość Ania wawa1986
ja jestem w 5 miesiacu i przytylam chyba 3 kg. ale jem wiecej niz przed ciążą, brzuch zaczyna byc widoczny :-) do tej pory ten kto nie wiedzial nawet nie domyslal sie ze jestemw ciazy, ale mysle ze teraz moze byc juz problem z ukryciem... mam do was pytanie. Jak to jest z tym karmieniem? ja rozumiem ze im dluzej tym lepiej, ale ja mam dopiero 21 lat zalezy mi na atrakcyjnym wygladzie i obawiam sie tego ze jesli bede karmila dlugo moje piersi beda pozniej w oplakanym stanie< beda obwisle i przestaną byc jędrne> czy Tak sie dzieje jesli karmi sie dziecko przez dluzszy okres?????

Gość aileens
a ja jestem w 22 tyg i przytylam6-7 kg

Gość gohaboa
ja jestem w 30tym tyogodniu i ptzytylam 10kg. przed ciaza bylo 48kg przy 164cm...ale ja nic nie schudlam na poczatku-za to mialalm jeszzce bardziej wzmozony apetyt niz teraz-zadnego wymiotoowania-wiec kilogramy przybywaly w zawrotnym tempie

Gość Bania
ja do 18 tyg schudlam ok 6 kg,teraz jestem w 28 i waze 60,przytylam juz lacznie kolo 10 ale najpierw sporo zgubilam

Gość kipika
Czesc, jestem w 22 tygodniu, ważę już 77 kilo ( przed ciążą 72), okropnie mi piersi urosły - 10 cm w obwodzie i brzuszek dopiero teraz zaczał mi rosnąc, ale za to ekspresowo - w żadne spodnie nie wchodzę, nie mówie o kręgosłupie, który mi powoli wysiada - ostatnio regularnie co miesiąc przybywa mi 2 kilo , nie wiem, dobrze, czy xle, ranking zrobie w 9 mcu, a powiedzcie mi, jak to jest z tyciem w 9 mcu?krążą róznew opinie- że nie powinno sie już tyc w 8, albo odwrotnie...jesli wiecie, to napiszcie.

Gość izaef
jestem w 36 tc, przytyłam jakieś 13 kg.....heh:(

Gość nadja13
ja jestem w 22 tyg ciazy i przez ostatnie 4 tygodnie przytylam 6kilo! do 18 tygodnia mialam swoja wage!

Gość nadja13
chociaz wcale nie uwarzam ze wiecej jadlam ostatnio i wogole nie widac zeby przybrala 6kilo, no al egdzies to musi byc i dlaczego tak duzo???

Gość aaja
jestem w 22 tygodniu i przytylam 10 kg, jem faktycznie troszke wiecej ale duzo sie ruszam, cwicze. Zapewne czeka mnie conajmniej 20 kg

Gość aaja
tyje od samego początku ciąży, brzuch rowniez powieksza mi sie od poczatku stopniowo

Gość Zuzia99999
A ja jestem w 31 tygodniu ciąży i przytyłam 9kg. Najważniejsze, aby dzidzia była zdrowa. Pozdrawiam

Gość gosia77
Witam, dwa dni temu zaczął mi się 29 tydzień. Ważona byłam po ukończonym 27 tygodniu na plusie 2 kg. Boję się czy to nie za mało. Chociaż z dzidzią podobno wszystko ok. Ma 1234g i wszystko zgodnie z normą. Co prawda na początku schudłam przez zaziębienie i wymioty, ale nie nadrobiłam jakoś. Może teraz. pozdrawiam wszystkie brzuchatki.

Gość aaja
jeśli z dzidzią wszystko ok i wyniki masz dobre to napewno nie masz sie czym martwic :)