Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość Ja jestem happy
Ja jestem w 29 tyg. ciazy i przytylam juz 11kg.Przed ciaza wazylam 58kg.Przy wzroscie 174cm.Boje sie co bedzie dalej

Gość
29 tc.. i na plusie 8 kg. Przed ciaza 58 kg 170 cm wzrostu.

Gość rockitka
Witam. Ja przez pierwszą część ciąży schudłam. Wiem,że to dziwne, ale jestem pod opieką lekarza i twierdzi że wszysko jest ok, więc tycie to chyba nie reguła. Przed ciążą ważyłam 69kg, potem schudłam do 62,5kg ( 22tydzień) a teraz jestem w 31tygodniu i waże ok. 71kg - jutro wizyta, więc będę dokładnie wiedzieć. Także dużo zależy od organizmu. Trzymam kciuki dziewczyny i sie niedajcie kilogramom.

Gość wańdzia321
17tc i 5kg na plusie :(

Gość karen1976
witajcie' Jestem w 9tyg., ważę tyle , co miesiąc temu, czyli 71kg na 174cm wzrostu. Przeczytałam ostatnie posty i pocieszyłam się,bo jest szansa, że nie będę wyglądać jak słoniątko. Mam nadzieję,że przy moim wzroście dodatkowe kilogramy równomiernie się rozłożą. Będę ślubować w 6miesiącu i zależy mi troszkę aby jak najlepiej wyglądać, bo wtedy z pewnością psychicznie lepiej się będę czuła. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamy:-)

Witam. A ja 17tc i póki co tylko poł kilo. Przed ciąża wazylam 50kg przy wzroście 163.

start 62kg półmetek 72kg (+10kg) finisz 84kg (+22kg) tydzień po porodzie -8 kg 3 tygodnie po porodzie -15kg obecnie 9 tygodni po porodzie i tylko -16kg ( ale normalnie jem oprócz produktów silnie uczulających ) :) aleeee gdybym tak nie jadła to na bank bym już wchodziła w spodnie sprzed ciąży Więc babeczki nie bójcie się! waga szybko spadnie- gorzej z brzuszkiem :P Ale i tak nie jest źle, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam

Gość asiastu
a ja 17 tydzień - przed ciążą 47, po 3 miesiącach ledwo 46, a teraz 49,5

Gość justyna17
ja jestem w 25 tyg i przytylam 10 kg. to dobrze czy zle???

Gość Agnes85102
Witam!! Skonczylam 30 tydzien ciazy i do tej pory przytylam w sumie 9 kilo przy wzroscie 163 cm i wadze przed ciaza 52. Do 3 miesiaca przytylam 2,5 kg, potem tylam regularnie (ok. 1,5 kg na m-c), najwiecej w 4-5 miesiacu :) Teraz zauwazylam, ze waga w miare jest stabilna i apetyt tez sie unormowal:) Zobaczymy, co bedzie dalej... :) Ma pytanko do Was:) Czy to prawda,ze po ciazy biodra pozostaja juz "rozszerzone"??? :) Przybylo mi w biodrach 6 cm i zastaniawiam sie, czy mam szanse wcisnac sie potem w moje ulubione dzinsy...:) Z gory dziekuje za odpowiedz:) Pozdrawiam Was serdecznie!!! :)

Gość Agnes85102
Powiem szczerze z obserwacji, ze waga w ciazy dla kazdego jest indywidualna! Znam osoby, ktore w ciazy przybyly grubo ponad 20 kilo, a teraz waza o wiele mniej niz przed ciaza...A sa osoby, ktore przytyly 15 kilo i czasem pozostaje im lekka nadwaga...

Gość tinturintu
a ja 27 tydz i juz 13 kg na plus

Gość sylwiaczek 24
nie ma się czym przejmować póki jest zdrówko, ja przytyłam jak dotąd 24 kg,a jeszcze 4 tygodnie przede mną

Hej u mnie 23 kg bylo na plusie! Byłam przerażona bo wazyłam w dniu porodu 98 kg! Ale miałam obrzeki i nadciśnienie i okazało się, że większość to woda. Dziś jestem 5 miesięcy po porodzie i ważę dokładnie tyle co przed ciążą - 75 kg przy wzroście 178. Nie stosowałam żadnej diety, opycham się słodyczami ale karmię piersią i chodzę na aerobik i dlugie spacery z dzidzią.

Gość iwona82
Hej! Ja jestem w 26 tgc i przytyłam już 17 kg!!!Przed ciążą waga to 63 kg-miesiąc przed zajściem rzuciłam palenie-jadłam na całego. A gdzie jeszcze do końca.Mam nadzieję że zrzucę to po porodzie.Na razie najważniejsze jest dziecko.Ale przykro tak słuchać ,,ojej jak ty przytyłaś"

Gość mamacórki
jestem w 23tc i jak na razie nie przytyłam nic. Taka moja uroda bo w pierwszej ciąży przytyłam tylko 7kg i to na dodatek dopiero pod koniec ciąży. Nie głodzę się ale też nie mam specjalnie zachcianek i apetytu - widocznie taka moja uroda. Normalnie ważę 76kg i mam 170cm także do szczupłych racze nie należę.

Gość greenangel007
Witam! Wiecie co.... czytam wasze wypowiedzi i kazdej idzie waga na + to dlaczego ja jestem w 12tc i waga caly czas spada????!!!! To jest juz ponad 6 kilo:( moze powinnam sie cieszyc bo po pierwszej ciazy zostalam z nadwaga ale jednak sie martwie troche bo chyba juz powinnamprzybierac a nie tracic na wadze po urodzeniu sie wezme za siebie i nadwage zrzuce heh jak bedzie z czego....

Gość jejku dziewczyny co nie tyja
ale macie fajnie! Ja jestem w 20 tygodniu i juz mam 5 kg na plusie. Fakt, ze jem troche wiecej (niewiele wiecej, bo kiedys w ogole nie jadla sniadan, a teraz jem nawet dwa :), z samego rana jak wstane ok .7.15 i tak ok 10.00), ale chodze na basen 2 razy w tygodniu, pracuje i jestem aktywna zawodowo, a jednak juz przytylam 5 kg. Az boje sie pomyslec co bedzie od 7-8 miesiaca...ale i tak sobie mysle, ze najwazniejsze, zeby moj maluszek byl zdrowy:)

Gość greenangel007
No moja waga zaczyna sie powolutku wachac :)

Gość Ewaaaaa
Jestem w 26 tygodniu i ważę o 3 kg więcej niż w okresie przed ciążą.

ja zaczynam 22 tc i przytyłam jakieś 2,5 kg. Ciekawe jak będzie dalej. Już teraz czuje się dość okrągła- nie tyle z przyrostu wagi co kształtów jakie nabiera moje ciało- brzusio się niedawno uwypuklił trochę, sczególnie wieczorami po kolacji.

Gość klakierek
witam. ja jestem w 23 tygodniu i mam 11kg na plusie :(. I wcale się nie obżeram! Słodkosci omijam szerokim kołem wcale mnie na nie nie kusi nie obżeram się bóg wie czym nie podjadam w nocy itp otd.. Przed ciążą nie jadałam śniadań a teraz jem 1-1,5 kromki na sniadanie , potem obiad a kolacji nie jadam bo poprostu nie jestem głodna. Do 12 tygodnia przywaliłam 3,5 kg. potem do 16 tyg-1 kg . a od 16-22 tyg przywaliłam 3,5 kg.Jestem załamana bo wszędzie słyszę że laski tyją przez całą ciążę po 10 kg. a u mnie końca ciąży nie widacjeszcze

ja zaczynam 24 tc. Waga sprzed ciązy 57kg przy wzroście 172 cm. Teraz ważę jakieś 64kg. Nie wiem gdzie jest to 7 kg. Wiadomo brzuch większy, od jakiegoś tygodnia zaczął się trochę uwypuklać, chodzę głównie w sukienkach i spódnicach bo dzinsy mi się wpijają w brzusio, reszta ciała na razie chyba bez zmian. Czuję się jak hipopotam, a jak czytam posty to widzę ze może być jeszcze dużo, dużo gorzej. chyba się jednak nie nadaję na ciążę...

ja zaczynam 24 tc. Waga sprzed ciązy 57kg przy wzroście 172 cm. Teraz ważę jakieś 64kg. Nie wiem gdzie jest to 7 kg. Wiadomo brzuch większy, od jakiegoś tygodnia zaczął się trochę uwypuklać, chodzę głównie w sukienkach i spódnicach bo dzinsy mi się wpijają w brzusio, reszta ciała na razie chyba bez zmian. Czuję się jak hipopotam, a jak czytam posty to widzę ze może być jeszcze dużo, dużo gorzej. chyba się jednak nie nadaję na ciążę...

Gość Ladys
OKI az mi sie lepiej zrobilo kiedy czytam wypowiedzi Wasze, a nie internetowe poradniki;) Moze taka uroda moja TYC w ciazy. Nie przytylam jakos wiecej na pupie czy udach, chociaz pojawil sie celulit? Jesli cos tam mi sie przytylo to gora 2kg i spokojnie to zrzuce cwiczeniami juz po ciazy kiedy bede mogla CWICZYC. Teraz ciezko mi CWICZYC z ogromnym brzucholem i robie cwiczonka dla kobiet w ciazy. 174 cm wzrostu, 62-63 kg przed ciaza;) 29tc: 74kg ogromne piersi i ogromny brzuch

Gość trusk.aweczka
18 tydz ciąży i kilo do przodu. waga wyjściowa 54kg przy 170cm wzrostu. Piersi o rozmiar większe i w pasie plus 9cm (było 60cm). Apetyt taki jak sprzed okresu ciąży

Gość ona2
26tydzien ciązy i jestem na plusie 11kg...niestety przed zajściem w ciązę nie bylam szczuplaczkiem wiec coś czuję ze dobiję do setki jak tak dalej pójdzie :(((((

Gość greenangel007
Klakierek nie masz sie czym przejmowac to jest normalne mam kolezanki ktore przez całą ciaze przytyly po 30-35 kilo az mi sie wierzyc nie chcialo bo na ogol szczuple byly ale wziely sie za siebie po ciazy i teraz wygladaja jak z przed. A ja w pierwszej ciazy przytylam 16 czy 18 kg i po ciazy zamiast sie wziasc za siebie to jadlam jak w ciazy i przybralam jesze wiecej tak wiec teraz jestem w 17 tygodniu przytylam 2 kg apetytu nadal brak (cale szczescie) :) i tym razem napewno sie wezme za siebie juz nie popelnie tamtego błędu :) Pozdrawiam

Gość greenangel007
Hej dziewczyny teraz to ja juz zaczelam sie martwic :( 18 tydzien w ciazy przytylam 3 kg jak narazie ale za to moj brzuch jest jak do porodu :( i nie jestem przewrazliwiona zmierzylam go wlasnie i na wysokosci pempka mam azzzzzzzzzzz115:(((((((((( co prawda po pierwszej ciazy mi zostalo troche tłuszczyku i nie nalezalam do szczuplych ale teraz jak patrze na siebie w lustrze to plakac mi sie chce :( wiem ze to ciaza ale 115 to przesada od juztra zaczynam wcinac platki duzo owocow..... poprostu czuje ze musze bo inaczej pekne! :(((