Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość dzidzia20
ja jesem w 27 tygoniu ciazy i to tej pory przytyłam 12 kilo. przed ciaza wazyłam 57 174 cm teraz waze 69 kilo az sie boje jak bede szła do porodu ile bede waszyc ale najwazniejsze jest dziecko kilogramami nie bede sie przejmowac pewnie odrazu po porodzie troche spadnie:):):)

Gość mama sierpniowa
ja jestem w 5mc i przytałam 9kg, ale jakos po mnie nie iwdac, bo wszystko w brzuch prawie poszło i cycki :) mimo, ze to jest 5mc to już mocno widac, moja kolezanka jest w 4 i jest plaska ! nawet jej biust nie urosl wiec mysle, ze nie ma reguly :) a po porodzi ei tak sie szybko w miare zgubi , bo przy dzidzi duzo roboty jest :) pozdroaiwam

Gość mamita
Witam wszystkie mamusie.Ja z moim pierwszym synkiem przytylam 15 kilo , a teraz jestem w 34 tygodniu i juz 13 do przodu , czuje sie jak sloniczka i zastanawiam ile jeszcze mi dobije do licznika....

Gość Przemka
ankieta wypełniona Przytyłam w ciąży pierwszej i jedynej na razie 16,5kg, po porodzie już 5 miesięcy a ja mam 8,5 na plusie - nadal - masakra!

21 tydzień (5 miesiąc)- około 5 kg, wg lekarza mniej 3 kg. U mnie narazie sam brzuch, trochę cyce :)

Gość mamita
to znowu ja...Normalnie dziewczyny czym bardziej przejmuje sie co jem -zeby zdrowo i nie kalorycznie...-to waga bardziej wariuje...w tydzien nastepny kilogram do przodu..straszne...Na koncie mam juz 81 kilo i jeszcze 5 tyg. przedemna....Chyba niedlugo bede sie toczyla hi,hi...buziaczki

Gość Ania851125
29 tydzień ciąży 25lat - wiek 180cm - wzrost 67,2kg - waga wyjąciowa 77,2 - waga w 29 tygodniu POZOSTAŁO - 11TYGODNI... ILE JESZCZE UROŚNIEMY?? hehe... poczekamy, zobaczymy :)

Gość nikita28##
38 tydzien i juz 18na plusie -masakra a bobas wazy jakies 3kg !

Gość halluna
Witam! Jestem w 27 tc ciązy i przytyłam już 23 kg.. Jestem załamana.. Ale przed ciążą byłam na diecie wiec szybko zaczełam tyc. Dodatkowo przestałam palić. w pierwszych 3 miesiacach przytyłam ponad 10... Do konca ciązy chyba dojde do 30 na + albo i więcej.. bardzo zaczynam się tym martwić.

a ja sie wycwaniłam hehe. kiedy widziałam, że waga ostro pnie się w górę, powiedziałam gince, że chcę iść na dietę.oczywiście, wydarła się na mnie, ale widząc, ze mam już ponad 20kg do przodu, powiedziała, ze mogę jeść to co jem, ale zamieniając składniki na bardziej light.i znowu CUD - laski z jedz i chudnij tvn style spadają mi z nieba.widziałyście już to? i co, mogę w ciąży sobie pogotować mniej tuczące potrawy, nie głodzę się i dziecka, ani nie ograniczam witamin.myślę, że to mi pomoże, bo nie chcę potem ryczeć na swój widok:( jak na razie waga tak mocno mi nie leci w górę. jesli chcecie przepisy ich, to tu tylko jest coś http://przepieknie.pl/threads/31-przepisy-z-programu-tvn-style-JEDZ-I-CHUDNIJ a tak to musicie, jak ja stale śledzić program. a no i jest ich strona ang, ale ja ni w ząb.

Gość popa22
nie przejmujcie sie dziewczyny waga!ja tez mam juz ponad 20kg ,rozstepy ,celulit no i co z tego wazne zeby moje baby bylo zdrowe !i zeby nie bylo tylko dzis mam taki dzien z pozytywnym mysleniem!!!

zazdroszczę ci takiego optymizmu:) tez bym chciała miec te swoje kompleksy gdzieś.ale nie mogę patrzec na siebie czasami...

Witam wszystkie Panie:) Ja do tej pory przytyłam 40 dkg, a jestem w 19 tyg, w tym tyg kończę 19. Lekarz nie widzi powodów do niepokoju, bo wyniki mam super, usg tez w porzadku, mały/a rośnie ładnie. Myślę, że tycie w ciąży to w dużej mierze sprawa indywidualna, ale jednak odżywianie też wiele daje:) ale z drugiej strony jak tu sobie nie "dogodzić" w ciąży pysznymi rzeczami:) Pozdrawiam

Gość Cisnieniowka
Jestem w 16 tygodniu. Do tej pory przytyłam 1 kg. Licząc od tego co mam zapisane w karcie ciążowej. bo jesli liczyć od tego ile ważyłam przed ciążą to jestem na 0.

Gość gaja81
Obecnie 31 tc i 5 kg na plusie ale ja miałam około 5 kg nadwagi przed zajściem w ciążę to teraz po prostu się pilnuję ale nie głoduję

Gość a1s2d3
Nie wiem czy mam się zacząć martwić czy może jest na to jeszcze za wcześnie... otóż tak przed ciążą ( tuż po ostatnim okresie dokładnie chyba 3 dni) ważyłam 58 kg gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży czyli jakiś tydzień po spodziewanej @ moja waga wzrosła do 60 kg... 2 tygodnie później jak wskoczyłam na nią okazało się ze znów 58 kg, gdy tydzień później poszłam do ginki na badania na jej wadze wyskoczyło 56 kg więc pomyślałam że pewnie moja i jej waga mają rozbieżność... dziś 9 tydzień i z ciekawości wskoczyłam na wagę... i 56 kg... czyli znowu waga w dół poszła.... Czy któraś z Was miała takie spadki wagi w ciąży???? Jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co o tym sądzić... dodam że strasznie meczą mnie wymioty wieczorami i nawet czopki przepisane przez ginke nie pomagają... wiem że to ma wpływ na moją wagę ale czy powinna ona tak spadać?????? martwię się bo chciałabym żeby fasolka, która jest we mnie była zdrowa i żeby ta sytuacja jej nie zaszkodziła

Mi spadła cztery kilo na samym początku i teraz jestem w 14-tym i jeszcze nic nie przytyłam. Ginka mówi że to normalne. Jestem ciekawa co będzie dalej.

Gość kolezanka ciezarnej
Moja przyjaciolka przytyla przez cala ciaze 2 kg! ale przez min 3 m-ce zyggala niemal non stop wiec waga jej wyjsciowa mocno spadala ale wszystko bylo ok z dzieckiem :) ja w 1-szej ciazy przyty;am 14,5 kg a teraz 25 t.c. i na plusie 3-4 kg (na poczatku schudlam 1kg)

Gość bgada
Wiek 31 lat. Przed ciążą ważyłam 52 kg. Dwa dni przed porodem 56 kg. Przez całą ciążę przytyłam ok 4 kg. Na początku do ok 22 tc przytyłam 3 kg, a potem już tylko 1 kg. Miałam trobione usg jak dzidzia rośnie... ale rosła na szczęście. Wiedziałam, że nie będzie wielkoludem, Urodziła się z wagą 2,5 kg i mierzyła 53 cm. Dziś ma już 5 miesiąc i waży ponad 7 kg i przegoniła wagą koleżankę, która urodziła się z wagą 3,3 kg, a teraz waży 6,9 kg. Nie martwcie się dziewczyny. Ja się potwornie bałam nie mogłąm spać w nocy byłam przerażona, a jak widać wszystko skończyło się wspaniale. A jaka to radość stanąć na wadze trzy dni po porodzie i zobaczyć mniej niż przed ciążą o 2 kg !!!! Głowa do góry i pamiętajcie o kontroli na usg !!!

Gość anitusia73
Kobietki ;-) Nie ma "takich samych "ciąż" i w związku z tym reguł tycia czy też "przechodzenia ciąży. Otóż mam dwóch synów w wieku 13 i 14 lat i obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży, mam 37 lat. Z pierwszym synkiem przytyłam 12 kilogramów (fakt, że połowę ciąży leżałam - ciąża zagrożona). Dodam, że pierwszą ciążę w wieku 22 lat - poroniłam. Podczas drugiej ciąży - przytyłam 9 kg. Obaj chłopcy urodzili się książkowo (zarówno, termin, waga jak i dalszy rozwój). A ja do formy z okresu przed ciążami tj. do wagi 64 kg przy wzroście 175 cm. Teraz -po 13 latach znów jestem w ciąży, jak wcześniej wspomniałam - 20 tydzień. Przytyłam 6 kg. Wcześniej, to jest przez ostatnie 5 lat - chodziłam na zajęcia fitness, siłownię, jako 35- latka, miałam podobno idealną figurę. Jestem ciupkę za półmetkiem a wiadomo, że najbardziej przybiera waga w 3 trymestrze, ponieważ a) maluszek najwięcej rośnie b) najwięcej zwiększa się objętość, a tym samym waga - krwi, c) w tym okresie zwiększa się najbardziej ilość wody w organizmie kobiety. Więc być może przybędę nawet 20 kg do 36 miesiąca ciąży. Wniosek: Nie ma reguły nawet, gdy w grę wchodzi ciało i metabolizm jednej kobiety. Najważniejsze by: a) nie jeść gdy nie jest się głodnym, b) zjadać jedną normalną porcję odczekując 20 minut {gdy nadal jesteś głodna - zjedz jedynie warzywa}, 3) jedz między posiłkami warzywa, a do 15.00 - owoce, 4) nie ma powodu, abyś jadła słodycze - one nie stanowią dla Ciebie i maleństwa NICZEGO DOBREGO poza chwilą uciechą dla Twojego podniebienia, 5) nie ulegaj sugestiom, że kobieta w stanie błogosławionym powinna jeść "za dwoje", 6) złota zasada: w całym swoim życiu nie łącz dań białkowych (mięso, ryby, drób, nabiał) z produktami węglowodanowymi (ziemniaki, ryż, kasze, pieczywo, wszystkie produkty mączne i owoce). Te jedz ZAWSZE jako danie osobne czyli 3 godziny przed albo - po sobie.Łączyć można te grupy wyłącznie z warzywami. Zjedzenie np. porcji tortu, ciasta, owoców czy lodów nie spowoduje dodatkowego tłuszczyku, gdy spożyjemy je jako oddzielny posiłek a nie deser! I ostatnia zasada: im mniej skomplikowane (łączone z wielu produktów) potrawy - tym lepiej i zdrowiej.

Gość anitusia73
I jeszcze jedno: najważniejsze jest zdrowie bąbli. Ty zawsze po okresie karmienia możesz podjąć pracę nad swoim ciałem, zaś to co dasz maleństwu - to jego broń na całe życie. Moi starsi chłopcy są już w gimnazjum i stanowią okazy zdrowia. Mam nadzieję, że fasolka rosnąca w moim brzuszku - również będzie ;-). p.s. przepraszam za literówki w moich wypowiedziach :-D

Gość anitusia73
odnośnie wymiotów i utracie wagi: wsłuchaj się w swój organizm. Ja w ciąży z drugim synkiem wymiotowałam do końca 6 miesiąca. Opracowałam pewien system, by się nie odwodnić. Rano, jeszcze w łóżku piłam małymi łyżeczkami, po troszeczku gorącą białą herbatkę, lekko osłodzoną z plastrem cytryny, ale nie więcej niż małą filiżankę. Po okołu dwóch godzinach - kilka biszkoptów. Za 3 godzinki - jak nie miałam mdłości ryż z warzywami. Gdy wróciłam z pracy do domu kawałek mięska gotowanego na parze np. pierś lub ryba... Pod koniec 6 miesiąca mdłości minęły, trochę odżyłam... Bercik (młodszy synek urodził się w 37 tygodni ciąży z wagą 3050 g). Teraz to "facet" z pierwszej gimnazjum. ;-)

Gość anitusia73
i oczywiście "po obudzeniu" żołądka do końca dnia piłam wodę, ale maleńkimi łyczkami i z kilkoma kroplami cytrynki - inaczej cofało się... głowa do góry ;-D

Gość anitusia73
przepraszam Nadia, niechcący wtrąciłam się, po Twojej wypowiedzi... Z całego serduszka życzę Ci lekkiego porodu, cudownego maleństwa ;-), trzymam kciuki...