Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość meksyk83
przy wzroscie 175 przed ciaza wazylam jakies 61 teraz koniec 27 tygodnia 69.5 kg czyli 8.5 kg wiecej. czuje sie jak wieloryb, od poczatku tylam sukcesywnie, rzucilam palenie i zaczelam jesc normalne posilki, bo wczesniej to nie za duzo jadlam! od jakis 2 tygodni waga rosnie wolniej, mam nadzieje ze tak zostanie! sme piersi z miseczki b urosly do e, pozdrawiam wszystkie przyszle mamy

Gość skasia
A ja przytyłam w ciąży prawie 30 kg , dużo leżałam bo ciąża była zagrożona.Po porodzie zeszło 11 kg od razu nastepne 5 w ciagu miesiaca po 8 miesiącach zostało mi do zrucenia jeszcze jakieś 5 kg, a tak naprwde cieszyłabym sie z 10 kg .Wtedy ważyłabym 55 kg przy wzroście163 Od 4 miesiacauwazam ze słodyczami i pieczywem, nie jem bułek i chleba ,waga spada powoli ale spada, nie odchudzam sie bo nadal karmię piersią

monikaddd to normalnie tymbardziej że jesteś wysoka możesz pozwolic sobie na więcej :) ja do 4 miesiąca schudłam 1kg w ciągu 5 i 6 przytyłam po 5 co daje 10 dalej tyje boje sie tylko że za dużo...jeszcze 3 miesiące w takim tempie dojdę do 25kg :/mam tylko 157cm...no i niestety przed ciążą też nie ważyłam mało :/

nanetka - dzieki za odp. :) ja tez juz sobie licze i licze nawet z netu sciagnełam jaka wage powinnam miec :)

175 wzrostu , 23 tc , -2kg , brzuszek do przodu :D :classic_cool: --> ale i prze ciążą kruszynką nie byłam :D:D

Dziewczyny jak będziecie karmić szybko zgubicie.Ja miałam cesarkę i mleka nie dostałam.Ale szybko zgubiłam, bo jestem bardzo szczupła z natury.Moje dziecko ma już nie długo 9mc.Przytyłam w ciąży 9kg, przed porodem ważyłam 45kg a wzrost mam 152cm i 28 latek.

tak wagę mam jak na razie na minusie :) wcześniej na początku ciąży straciłam jakieś 4 kg , nie wymiotuję ! ale to dlatego ,że przed ciążą miałam nadwagę .... jestem duża i wysoka i w każdym bądź razie u mnie maluszek ma miejsce na rozwijanie się i rośnięcie :classic_cool: :D:D:D Nie ODCHUDZAM SIĘ !!! jem dla dwojga nie za dwoje :)

Gość klakla
Hej dziewczeta:) jestem w 22 tygodniu ciazy i przytyłam juz 8 kg ale od 15 tygodnia mam pokarm i mój biust siegnał rozmiaru z D na F!!! BRZUCH TEZ MAM OGROMNY.przed zajsciem wazyłam 51 kgh teraz 59 Martwie sie tylko ze jeszcze troche to zamienie sie w wieloryba :/

Gość Ela 22
Witam Was wszystkie, ja jestem dopiero w 9 tyg i jestem przerażona dlatego też piszę. W pierwszej ciąży przytyłam 24 kg, ale co tu dużo mówić siedziałam w domu jadłam z mężem bardzo późne i wielkie kolacjo- obiady, nie spałam w nocy bo cierpiałam na bezsennosć węc objadałam się stracznie. Co prawda w 3 tyg po porodzie zrzuciłam 18kg, ale jak przypomnę sobie jak wyglądałam i czułam się od nadmiaru kg to wolałabym aby teraz moja ciąża wyglądał inaczej. Jednak dzieje się ze mną coś strasznego na co nie mam wpływu. Mam straszne mdłości, prawie nic nie jem a w 9 tyg przytyłam jakieś 5 kg!!!! Czy ktoś o czymś takim kiedykolwiek słyszał??? Wyglądam jak bąbka, a nie mam co ograniczyć, bo prawie nic nie jem. Chciałbym ćwiczyć, ale mam zagrożoną ciążę przez co mam mało ruchu, Co mam robić???

a wiec teraz jestem w 17tc i przytylam 7kg zaczełam ciaze przy wadze 55kg w pierwszej ciazy przytylam 17kg do 7miesiaca tylko 7kg a po 7 mc jeszcze 10 ! ale zaczelam od wagi 60kg 9miesiacy po porodzie wazylam juz o 6kg mnniej niz przed ciaza ... mam nadzieje ze teraz tez bedzie ok z waga .... Ela 22 - moze to woda ci sie zbiera w organizmie czy uzywasz soli? podobno nalezy ja ograniczyc w ciazy bo wlasnie wode zbiera

Gość Mery28
jestem w 24 tyg a przytyłam już 8 kg boje się co bedzie dalej bo apetyt mi dopisuje, staram się go kontrolować ale czuje się bezradna. Czasem zamiast kolacji staram się jeść owoce, nic więcej nie dam rady zrobić :)

Ja przytylam tylko 10kg ale urodzilam 3 tygodnie przed terminem, moze jeszcze z 2 kg by doszlo ;) do 24tc cwiczylam codziennie, chodzilam na spacery, potem lezalam do konca bo ciaza byla zagrozona. Troche zalowalam na poczatku ze nie udalo mi sie wiecej przytyc bo przez miesiac po porodzie nie mialam w ogole apetytu a przy karmieniu chudlam w oczach :o

czesc dziewczyny,a co sadzicie o tym,ja w ciagu ostatniego tygodnia schudlam 1kg(jestem obecnie w 19 tyg ciazy)apetytu zbytnio nie mam ale staram sie nie glodzic,czy tak moze byc?

czesc dziewczyny,a co sadzicie o tym,ja w ciagu ostatniego tygodnia schudlam 1kg(jestem obecnie w 19 tyg ciazy)apetytu zbytnio nie mam ale staram sie nie glodzic,czy tak moze byc?

Gość MówiliOniejNaiwna
Hej wszystkim! Jestem w 32 tygodniu ciąży... i przytyłam równiutkie 3kg... I nie wiem czy powinnam się cieszyć, czy martwić...

Gość zLoTkOo..
to bardzo malutko- jak urodzisz napewno będziesz ważyła mniej niż przed ciązą. Ja teraz jestem w 18tyg. i przyszło mi 2kg. -mam 175cm i 51kg. ale te kg. doszły dop. w ostatnich tyg. - 3 pierwsze miesiące chudłam przez wymioty..

Gość MówiliOniejNaiwna
...ale ja nie wymiotowałam...i nie narzekałam specjalnie na żadne dolegliwości... a te kg...to dopiero przyszły jak specjalnie zaczęłam jeść hurtowo delicje, lody i czekolade...;]

Gość Basik_Twins
Ja jutro zaczynam 14tc według lekarzy - ale naprawde mam przynajmniej koncówke 14tc bo jeśli lekarze mają racje to musiałabym zajść w ciążę dokładnie w dzień przed miesiączką :/ Na początku ciąży ważyłam ok 73kg gdyż jestem bardzo wysoka. Do ok 9 tc ważyłam 71kg bo schudłam teraz waże 75kg z bliźniakami i mówią że waga prawidłowa. Oprócz brzucha na ciele nie przytyłam, ręce, nogi, pupa wszystko trzyma sie starych rozmiarów. Także jeżeli jest wiecej kg a cm w innych częściach ciała nie skaczą to nie ma się czym przejmować. A słodyczy nie jem bo mnie mdli. Większej porcji też nie dam rady wcisnąć bo mi się ulewa :D Także ja nawet nie wiem skąd te 3kg się wzieły

Gość nelka_l
Prośba Witam serdecznie! Jestem studentką medycyny i zbieram dane odnośnie kobiet w ciąży lub takich, które niedawno urodziły. Interesuje mnie zależnosc między przyrostem masy ciała w ciąży a typem osobowości kobiety. Bardzo bym prosiła o poświęcenie 2 minut na wypełenienie tej ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta(...)-osobowosc.html Z góry dziękuję, w razie wątpliwości proszę o kontakt. Pozdrawiam N. Lipka

Gość 24 tc
Ja jestem w 24tc i juz przytyłam 11 kg,przed ciążą ważyłam 55kg przy wzroście 170cm,ale czy to ważne...? Najważniejsze jest maleństwo i dobre samopoczucie więc nie odmawiam sobie niczego na co mam ochotę,po ciąży będę się martwić o kg i wiem że wrócę do wcześniejszej figury :))

Gość marokanskie rekodzielo
sklep rekodziela marokanskiego marokostyle.com zaprasza do obejrzenia wiosennej kolekcji marokanskich torebek skorzanych :)

Gość jamaicaP
witam :) przed ciaza wazylam 65 kg przy wzroscie 165, teraz jestem w 26 tc i przytylam juz 11 kg, czyli waze 76! kilka dni temu na wizycie lekarz mnie troszke opieprzyl i postraszyl ze za duzo tyję i nakazal ograniczyc slodycze i tluste.. z tym przybieraniem u mnie to bylo tak ze w pierwszym trymestrze nie przytylam nic, potem jakos 2 kg i ostatnio w 5 i 6 miesiacu po 4 kg na miesiac.... od czterech dni sie pilnuję... nie jem slodyczy, nie jem tlustego, nic po 20 godz, waze sie tylko podczas comiesiecznych wizyt, kolejna mam 1.04 i zobaczymy ile nas przybedzie :)

Gość jamaicaP
martwie sie ze po porodzi ezostanie mi duzo do zgubienia, ale powiem wam dziewczyny ze najwazniejsze jest zawsze dizecko, jednak faktycznie nie ma co przesadzac z podjadaniem...dziecku potrzebna jest szczesliwa, pogodna mama a nie rozzalona sfrustrowana swoja waga ....:) bedzie dobrze, nie my pierwsze nie ostatnie borykamy sie z problemem :)

Gość Goniuśka
Hmmm...ja jestem w 26 tygodniu ciąży,a już 19kg na plusie,tragedia normalnie,niby mówią,że nie widać oprócz tego że brzusiu jest wielgaśny,a ja mam dół i boję się z tego wszystkiego jeść,dodam,że jem tak jak przed ciążą,dużo piję wody i pracuję:(Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)