Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

dziewczyny kiedy tyje się najwięcej?? tzn w jakich tygodniach?? ja jestem w 30 tc teraz i mam 7 kg na plusie, na szczęście wszystko poszło w brzuch i biust reszta została bez zmian

Gość Przyszka
Ciezko powiedziec, bo czytalam ze w koncowych tyg ciazy nie powinno sie tyc, z kolei wiem, ze tak nie jest. Bo dziecko przeciez zaczyna porzadnie pokazywac ze jest (brzuszek sie pokazuje) ok 5 miesiaca i potem szybko przybiera na wadze. Wiec nie wiem:/

Gość Roksana 22
ja w ciazy przytylam 25kg,ale odrazu po porodzie zniknelo 15kg,dziecko 4kg,lozysko,wody itd zostalo 10kg ale powoli to tez zgubie,moim zdaniem kobieta w ciazy nie powinna niczego sobie odmawiac,jesc to na co ma sie ochote i ile sie chce,mnie tez lekarz ostrzegal ze szybko tyje a jak poszlam na kontrole po porodzie to sie zdziwil ze tak szybko schudlam,......ciezarowki jedzcie ile chcecie,nie ma sie czym przejmowac kilogramy ciazowe latwo sie bieze i latwo zrzuca;)

Gość greenangel007
Roksana no tu musze stanac na przeciw bo nie kazdy szybko gubi to co przybral w ciazy:)

Gość ANULKA81
WCZORAJ BYLAM NA USG 3D I OKAZAŁO SIE ZE MAM DZIEWCZYNKE....JEST CUDOWNA:) MOJA KRUSZYNKA WAŻY 400 GR JESTEM 22 TC A MAM JUZ NA PLUSIE 10 KG AZ BOJE SIE POMYSLEC CO BEDZIE DALEJ:(POZDRAWIAM WAS MAMUSIE:)

Gość greenangel007
O włąsnie Anulka czy za 3d sie placi jak tak to ile jak mozesz bo jaq to nie bardzo sie orientuje ;)

Gość jestem w 33 tc
i mam 14,5 kg na plusie...a tempo przybierania na wadze w ostatnich tygodniach jest porazajace...1 kg na tydzien...Do 20 kg dobije jak nic, a pewnie przekrocze... No trudno, najwazniejsze, ze synus zdrowo rosnie :)

26 tydzien i 5 kg na plusie. podobno do 30 tygodnia najwięcej się tyje

26 tydzien i 5 kg na plusie. podobno do 30 tygodnia najwięcej się tyje

Gość jestem w 33 tc
Nerwi to ja ci powiem, ze dopiero po 30 tc waga skoczyla mi do gory i nigdy przedtem tak szybko nie przybywalo mi kg...w 27 tc mialam 7 kg na plusie, 6 tygodni pozniej 14,5...

Gość Przyszka
A mi w końcu waga stoi:) 15 kg przybrałam, obecnie 30 hbd i mam nadzieję ze szybko zrzucę. Troche tylko meczą mi się nogi taki ciężar muszą nosic;/ i te popękanie naczynka.... Wy też tak macie? :)

Gość kalola
ja nie mam popękanych naczynek za to celulit na udach i potworna zgage ;) nie ma dnia bez reeni :) ale takie uroki ciazy ;)) ja mam 32 tc i ponad 8 na plusie, od 30 tygodnia własnie wiecej sie tyje bo dziecko nabiera coraz wiecej ciałka.pozdrawiam ;))

Gość jestem w 33 tc
Ja nie mam ani popekanych naczynek ani rozstepow (co sama mnie dziwi, bo juz tyle kg na plusie i brzuch mam naprawde ooooogromny - ci, ktorzy nie wiedza pytaja czy bede miala blizniaki lub czy porod na dniach...a tu ani jedno ani drugie), ale cellulit mam niestety...Zrobil mi sie na tylku i nogach...ale mam nadzieje, ze po ciazy doprowadze sie do porzadku :)

Gość Przyszka
Hmmmm cóż, cellulit to mi też się pojawił i to ogromniasty! Przed ciażą też cos tam byo, ale mało widoczny, w początkowym stadium a teraz to chyba nie mam go tylko na uszach, a i to jest pewnie tylko kwestią czasu;) czytałam ze w ciązy naewt 95% kobiet dostje celullitu, hormony:/ i ze to najczesciej cellulit wodny, ktory znika po porodzie. Jednak wiem ze bez cwiczen, masazy i mocnych kremow sie nie obejdzie:/ teraz to mam zwiazane rece, moge tylko czekac na rozwiazanie:) a rostepy to najwieksze na piersiach - w ciagu doslownie tyg o jeden rozmiar mi urosly! juz 2 razy stanikki zmienialam, Wy tez tak macie? bo moja kolezanka w ciazy to prawie w ogole piersi nie miala, dopiero potem jej urosly...

Gość jestem w 33 tc
Mi piersi urosly narazie minimalnie, najbardziej to wlasnie ten brzuch. Pilka do kosza w porownaniu do mojego brzucha to pikus... Caly czas nosze staniki sprzed ciazy.

Gość ....................89
Zaczynam 38 tc ---> 5 kg na plusie

Gość ANULKA81
DROGA GREENANGLE. JA PLACILAM 200 ZŁ ,ALE JEZELI CHODZI O MOJA OPINIE TO NAPRAWDE WARTO.W MOIM PRZYPADKU CALA WIZYTA TRAWAŁA 1,5 GODZINY ALE ZMIERZYŁ PAN DR. DZIDZIE OD KAZDEJ STRONY WLACZNIE Z SERDUSZKIEM TETNICAMI ITP...JA POLECAM... NO I TE CUDOWNE ZDJECIA I PLYTA Z FILMIKEM Z BADANIA .CODZIENNIE SIE WPATRUJE W MOJA DZIDZIE JAK SIE RUSZAŁA PODCZAS BADANIA.SUPER UCZUCIE .POZDRAWIAM

Gość big_mama
witajcie, przyłączę się do dyskusji.. u mnie 30tydzień i ok. 15kg na plusie, więc przebijam wszystkich. Przed ciążą ważyłam ok. 53kg Dodam, że to moja druga ciąża, w pierwszej przytyłam 23kg, zrzuciłam prawie wszystko. Też miałam ogromny cellulit, który zniknął wraz z dodatkowymi kilogramami. No i naiwnie myślałam że w drugiej ciązy tyle nie przytyję :) Pozdrawiam brzuchatki

Gość Przyszka
big mamo:) jestem w takiej samej sytuacji! podobna waga wyjsciowa i tez 30 tc no i 15 kg nazbierane:) czy Ty tez masz wrazenie ze chloniesz kg z powietrza? niby sie nie obzeram, jem z glowa, duzo warzyw i owocow, bez nocnych podjadań;) ale i tak waga rosła. no teraz stoi ale sadze ze bedzie jeszcze z 5 na plusie:) ciesze sie ze cellulit zniknął:) moze moj tez społucha...:) caluje serdecznie:)

Gość greenangel007
Anulka dzieki za odpowiedz:) fajnie masz ja to sie wpatruje w zdjecie z normalnego:) a co do mojej wagi to sie przerazam bo jestem w 26tc i juz 8 na plusie z dnia na dzien moja waga rosnie jestem zalamana bo nie nalezalam do szczuplych po pierwszej ciazy:( ale teraz trzeba bedzie sie wziasc za siebie po porodzie i to mnie tez przeraza bo mam slaba wole no ale coz takie sa uroki;) Pozdrawiam wszystkich:)

Gość ANULKA81
SZCZERZE MNIE TEZ PRZERAZA MOJA WAGA!!!!OCZYWISCIE ZE,ZDROWIE NASZYCH MALUSZKOW JEST NAJWAZNIEJSZE ,ALE KOBIETA TEZ LUBI SIE CZUC ATRKCYJNA I WCALE TO NIE JEST TAK DO KONCA ZE, ZARAZ PO PORODZIE SIE ZRZUCA W MIG!!!W MOIM PRZYPADKU JEST TO DRUGA CIAZA I W PIERWSZEJ NAPRAWDE PRZYTYLAM BARDZO MALO BO 6 KG PRZEZ CALA CIAZE STARTUJAC Z WAGI 49 KG A TERAZ JESTEM W 22 TC I MAM JUZ NA PLUSIE 11 KG A GDZIE TAM KONIEC..POZDRAWIAM MAMUSIE

Gość greenangel007
Hej dziewczyny co tam u Was jak waga? Moja narazie sie trzyma 8 kg a jestem w 30 tygodniu no i jem co chce oczywiscie nadal 0 zachcianek.

Gość fgydyhkg
ja jestem w 17 tyg i mam na plusie 5 kg.

Gość greenangel007
O widze ze tu juz nikt nie wchodzi........

Gość
ja jestem w 39 tygodniu i przytyłam 14

22 tydzień i 6 kilogramów na plusie. Mam wielki brzuch...bardzo. Wszyscy się dziwią, że w na tym etapie ciąży mam już taki ogromny brzuch. Pewnie dużo na nim tkanki tłuszczowej:(

Gość greenangel007
O!!! ja jestem w 32 i mam 9 na plusie a brzuchol mam wielki ze nawet maz mi ostatnio powiedzial ze jakos tak mnie troche wiecej:) Ale co tam byle zdrowy byl i silny jak mamusia a i dzisiaj sie dowiedzialam ze mam duze szanse na porod naturalny:)teraz moge spac spokojnie;) A ma ktos z was te skurcze braxtona hicksa?

ja jestem w 29 tygodniu i mam 4 kg na plusie. Zastanawiam sie, kiedy się najwięcej przybiera, bo ja coś do tej pory kiepsko (mimo że jem niemało), a chyba dobrze jest mimo wszystko troszkę "siebie'" zmagazynować, żeby mieć z czego oddawać w czasie karmienia piersią ;)

Gość matka255
hej jestem w 31 tygodniu ciąży i przytylam już.....21 kg!!!