Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balleyage

pigułki Yasmin

Polecane posty

Gość xxx86509
czy bede mogla normlanie sie kochac ze swoim chlopakiem bez zadnych innych zabezpieczen i nie martwic ciaza?czy jednak trzeba stosowac dodatwa antykoncepcje?Aha i jescze jedno pytanie zrobic 7dniowa przerwe po tym czy nie robic?

Gość xxx86509
a czy w miejsce tej sobotniej moge dac ost tabletke z opakowania?na jedno wychodzi czy ostatnia wyjme czy przesune o jeden dzien wszystko,tak mi sie wydaje;(

Gość greenanjel
Możesz wziąć ostatnią, jesli nie chcesz, żeby Ci sie dni pomyliły.Co do zabezpieczenia, to o ile dziś weźmiesz pigułkę, jesteś zabezpieczona, jeśli teraz zrobisz przerwę do jutra to już nie jestem pewna. kiedyś mialam podobna sytuację i mój gin zalecil mi to, co Ci napisałam. Przerwę robiłam później normalnie, ale od tego czasu mam dodatkowy blister.

Gość xxx86509
Jestes kochana.Bardzo Ci dziękuję za pomoc:)

Gość kawa1230
Witam wszystkich Lada dzień zaczynam pierwsze opakowanie yasmin.Powiedzcie czy ma znaczenie od ktorej tabletki zaczne bo np w reulonie mialam to wyraznie zaznaczone. Dziekuje z gory za odpowiedz

Kawa, na blistrze masz zaznaczone dni tygodnia, bierzesz tabletkę oznaczoną nazwą dnia, w którym zaczynasz i dalej zgodnie ze strzałkami- to chyba jasne?

hej dziewczyny! ja dziś wziełam pierwszą tabletkę :-) to są moje pierwsze w zyciu pigułki, na początku się nie martwiłam ale przeglądnełam kilka różnym forum i chyba zacznę sie modlić o brak skutków ubocznych. Pozdrawiam was serdecznie !

czesc! mam troche glupie pytanie ... ale czy jesli 1,5 godziny po przyjeciu pigulki nastąpiło wydalanie to czy pigulka sie wchlonie czy nie ? prosze o odp.

Gość Katarynkaaaaa
Mój ginekolog pojechał sobie na urlop (nieplanowany) i zostawił mnie do września tylko z jednym opakowaniem yasmin. W połowie sierpnia powinnam zacząć następne opakowanie. Co w takiej sytuacji zrobić?

Ja ci proponuje albo pójść do innego gin. a jak nie to poprostu odkupić od kogoś opakowanie. :-) a może ty mi pomożesz i odpowiesz na moje pyt.??

Gość sleepys
ja kupuje juz od pol roku bez recepty w aptece

Gość sleepys
Normalnie w jednej aptece zawsze sprzedaja bez recepcji czasem tylko sie pytaja czy z przepisu lekarza a w innej raz bylam to sprzedali mowiac ze nast razem poprosza recepte, sprobuj

Możesz też spróbować u lekarza rodzinnego poprosić o wypisanie recepty, wiekszość nie odmawia.

Gość Aisha15986155785
Dziękuję --Myszka-- za wyczerpującą odpowiedź. :) Pozdrawiam serdecznie

Gość Krzysia30
Cześć dziewczyny Ja przyjmuję Yasmin już 2 rok, czuję się OKI. Do gin. chodzę 2 razy w roku. Przepisuje mi od razu po 6 opakowań tylko na receptach z datą realizaji np. za miesiąc, za dwa miesiące. Pozdrawiam

Gość ankagolf
witam dziewczyny! biorę dopiero pierwsze opakowanie yasmine, zgodnie z zaleceniem zaczęłam w pierwszym dniu miesiączki i niestety mam ją nadal już od 13 dni ... czytałam już sporo o tego typu skutkach ubocznych, zastanawiam sie tylko kiedy to wszystko się wyreguluje... czy kolejny okres będzie trwał normalnie ( u mnie to 5 dni) czy znowu będę się męczyć przez 2 tygodnie... jak było z Wami??? pozdrawiam serdecznie!

Gość kada_1
Witam, Biorę Yasmine od 3 miesięcy, czuję się po tych tabletkach dobrze, chociaż cera niestety nie poprawiła mi się, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że stan mojej cery uległ pogorszeniu, poza tym przytyłam, plusem jest to, że powiększyły mi się piersi..ale...zauważyłam, że zwiększyło mi się owłosienie...zauważyłam to na rękach..później zaczęłam przyglądać się twarzy i rzeczywiście mam zdecydowanie więcej "włosków". Czy spotkała się któraś z uczestniczek forum z takim problemem? Przypuszczam, że zmiana na Yasminelle nic nie da..może mógłby mi ktoś doradzić, na jakie tabletki powinnam zmienić Yasmine? Kiedyś brałam Diane 35 i nie miałam żadnych z w/w objawów. Jednak nie chciałabym już wracać do tamtych tabletek. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :)

Gość karolka89
heeej... zmieniam tabsy z Logestu na Yasmin i sie troche boje, bo po Logesie "tylko" wypadaly mi wlosy, a nie chcialabym za cene zdrowych wlosow np przytyć... No ale czasem trzeba troche poprobowac z roznymi rodzajami tabsow, zeby dobrać najlepsze... Staram sie byc dobrej mysli ;)

Gość Kendy
A lekarz ci robił jakieś badania zanim przepisał ci yasmin?? Czy po prostu "a nuż się uda"??

Gość karolka89
raczej, że może się uda... tzn przepisał tabsy(ktore juz biore pierwszy miesiac) i mam zrobić badania i przyjść znowu... tzn strzeliła z tabsami o innym składzie niż Logest, ale oprócz tego nic.

Gość anela
Witam Mam pewien problem tabletki yasmin biorę od 5 miesięcy od czwartku mam 7 dniowa przerwe i dzisiaj powinnam dostac okresu a raczej plamienia z odstawienia i nic;( od 3 dni biore antybiotyk poniewaz miałam zabieg dentystyczny lecz od 12 dni nie sypiam z chłopakiem. Czy mozliwe jest ze antybiotyk mógl spowodowac przesuniecie plamienia lub strach spowodowany z zabiegiem?? Proszę o odpowiedź

Tak w ulotce jest napisane że biorąc antybiotyki krwawienie z odstawienia może sie spóźnić lub nie wystąpić.

Gość olaswance
Witam ! ja biore te pigułki już 4 miesiac i dzisiaj wzięłam ostatnią-mysłałąm,że po 3 miesiacach wszystko wroci do normy, ale niestety tak sie nie stało!!!Przytyłam, piersi urosły mi o 2 numery i sa obolałe,przyłaczam sie do wypowiedzi,ze powinnyśmy wczesniej robic badania ,zeby sobie dobrze dobrac pigułki.Jest to naprawdę ogromne ryzyko.

Gość aaagnieszkaaa
Witam moje drogie :) Piszę do Was z prośbą o pomoc. Prawie miesiac temu rozpoczelam stosowanie Yasmin, są to moje pierwsze proszki antykoncepcyjne. Dziś mija własnie 2 dzien 7-dniowej przerwy w braniu. Czy któraś z Was może mi powiedzieć po jakim czasie tak naprawde te pigułki zaczynaja działać? Kiedy mogę czuć się zabezpieczona przed ciaza? Z góry dziekuje za odpowiedz :) Pozdrawiam,Agnieszka.

Hej Mi lekarz przepisał Yasmin głownie dlatego że go o to poprosiłam...Chodziło mi głownie o wyrownanie niedoskanałości na skórze no i oczywiście większe zabezpieczenie...Tabletek jeszcze nie zaczęłąm brać ale jestem teraz zza granicą i nie mam tu sie do kogo zwrócic o pomoc w razie potrzeby.Pracuje jako modelka więc również nie moge mieć znaczących zmian w biuście ,cerze czy sylwetce(chyba że na lepsze:P)czy uważacie więc że powinnam zacząc brać je tutaj czy to zbyt ryzykowne??bo opinie są tak zróżnicowane że już sama nie wiem....I jeszcze jedna sprawa-czy podczas brania tabletek można palić???bo lekarka jak lekarka-zabroniła ale w ulotce nic takiego nie wyczytałam... Dziekuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

Gość Potzrebuje porady..1
Hej ja biore Yashim teraz 4 opakowanie. Mialam duze problemy z cera i moja cera bardzo sie poprawila. Mam 160 wzrostu i 50 kg waga nic sie nie zmienila. Persi rowniez nie ulegly powiekszeniu. Nie odczowam, żadnych skutków ubocznych, no moze jedeynie przed wystapieniem krwawienia z odstawienia mam placzliwe chwile a potem to mija.

Gość Potzrebuje porady..1
agnieszka ja rozpoczelam wspolzycie dopiero pod koniec 2 opakowania chcialam przyzwyczaic organizm a krwawienie wystepuje umnie 3 dnia. Ale u kazdej kobiety krwawienie moze wystapic w inny dzien.

Gość ishf
Smyk jak to mozliwe, ze nie wyczytalas? Z tego co pamietam to jest tam informacja o tym dlaczego nie wolno palic przy tabletkach anty. Palenie zwieksza i to bardzo ryzyko zachorowania na zakrzepice. O zakrzepicy jest z pewnoscia sporo w ulotce, poczytaj sobie.