Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balleyage

pigułki Yasmin

Polecane posty

Gość desire-22
spokojnie dziewczyny;) nie ma sie co wyzywac;) po to jest forum, zeby zadawac pytania, nawet najdziwniejsze:P sperma wyplywa i to normalne;)warto sie zaopatrzyc w jakies chusteczki jak sie nie chce nic poplamic:P a co do plamienia miedzy okresem to na poczatku moga sie zdazyc;) organizm przyzwyczaja sie do wysokiej dawno hormonow, ktora mu zaczelas aplikowac;) pozdrawiam:):)

Gość desire-22
w takim razie zle Cie zrozumialam, wiec dla uscislenia, nie zrobilas przerwy miedzy kolejnymi opakowaniami tak? teraz dobrze rozumiem?:P bo jesli tak to tez nie ma sie co martwic bo tak sie czasem dzieje;) a jesli bierzesz normalnie juz od dawna i nagle wystapilo takie plamienie to radze przejsc sie do lekarza;) pozdrawiam:)

Gość FunkyGirl
Osz, kurde! Ostatnio ze dwa razy, to mnie tak głowa bolała, że zaczęłam się zastanawiać, czy jakiegoś guza nie mam przypadkiem! :( W nocy spać nie mogłam, aż tak bolało! :(Ale przypomniało mi się, że w ulotce pisali, że mogą być takie skutki uboczne... Ale pierwszy raz miałam taki nietypowy ból! :( Kończę powoli pierwsze opakowanie. Oby się polepszyło jakoś. :/ Aha, nio i te zasrane, uciążliwe plamienia... :( Okres przez cały miesiąc? Ehhh, ciężko no... ;/

Gość bani87
Hej! mam taki problem! w niedziele powinnam wziasc ostatnia tabletke z opakowania lecz zapomnialm i teraz powinnam miec tydzien przerwy i zawsze dostawalm okres w czwartek wieczorem. ale postanowilam nie robic przerwy poniewaz okres w ten weekend bardzo mi nie pasuje wiec powinnam nastepna tabletke wziasc w poniedzilek jednak niestty nie mialm zadnej apteki pod reka no i w ten poniedzilek juz 2 dzien nie wzielm tabletki...wiec ominelam ta jedna i wczoraj wzielma dopiero tabletke!a dzis rano dostalam okres! czy moze byc tak ze przez te 2 dni nie brania tabletki mi sie to przesunelo o 1 dzien? nie wiem co teraz mam zrobic czy kontynuowac branie tabletek i wziasc dzisiaj czy dopiero w poniedzilek czyli po tygodniowej pzrerwie czy co???? nie wiem komplatnie co w takim prypadku mam zrobic!prosze o pomoc! z gory dzikeuje! dodam ze biore tabletki juz rok i jeszce nigdy mi sie cos takiego nie przydazylo choc przyznam ze czas zapomnialm wziasc tabletki!!

Gość underneath
ja za 4 dni kończę brać Yasmin (1 opakowanie). Skutek uboczny to :bolące, nabrzmiałe piersi, oraz krwawienia. Mam je cały czas od początku brania tabletek a teraz jeszcze 7 dni dojdzie krwawienia z odstawienia. Poza tym mam większą ochotę na sex oraz mam straszny apetyt wciągam wszystko jak odkurzacz i ciężko mi jest się opamiętać ;/

Gość VVIKTOR
Kupie YASMIN lub recepte na YASMIN 507286216

Gość tipiripi
hej ja już kończe trzecie opakowanie yasmin ,i u mnie występują małe bule nóg ,dokładnie łydek ,na początku miałam straszny apetyt na słodycze ..no i pewnie od tego przytyłam 2 kg. Piersi urosły znacznie.Każdy to widzi hehe czasami mnie pobolewają.Na poczatku miałam plamienia az do 7 dniowej przerwy dostałam kolejna miesiaczke i wszystko wróciło do normy.Miesiączka jest mało obfita i krótka co mnie cieszy ,bo bywała wcześniejk po 7 dni .Boje sie z tymi łydkami ,fakt moja mama przyjmowała tabl.anty po 40 dziestce no i chyba nic , babcia miała żylaki ,ma to jakiś wpływ??

Gość lliillii
dziewczyny powiedzcie czy jeśli pominełam pigułke i ta oznaczona piatkiem nie wzielam a za to wzielam poniedzialkowa to czy cos sie dzieje? Czy to ma jakies znaczenie ze trzeba brac po koleji.... kazda ma jakis inny sklad? Dzis wzielam normalna ta sobotnia i pomyslalam ze ta piatkowa wezme w poniedziale..... Odpiszcie prosze? Pozdrawiam

Gość desire-22
hej;) kazda tabletka ma taki sam sklad takze nic sie nie stalo;) oznaczenia sa ulatwieniem;) najwazniejsze zebys nie zapomniala polknac tabletki danego dnia :)

Gość karo.
moja pani ginekolog, bardzo sympatyczna pani, przepisala mi niedawno yasmin-jako moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. i nie widziala zadnych przeciwskazan ze wzgledu na moj wiek-mam 16 lat. pisze o tym nie po to, zeby ktos staral mi sie uswiadomic, ze jestem za mloda na wspolzycie, niedojrzala, grzesze i jestem nieodpowiedzialna (a przeciez chyba nie ma niczego zlego w tym, ze chce byc skutecznie zabezpieczona). mam pytanie do kobiet, ktore w moim wieku braly tabletki oraz tych ze sporą wiedza na ich temat. czy wy tez uwazacie za sluszne, ze zaczynam od yasmin?

Gość anka-szklanka
witam was dziewczynki. :) forum czytma juz od 3 miesiecy..bo juz zaczełam brac 3 opakowanie tzn jeszcze mi zostało 7 tabletek i po 7 dniach przerwy zaczynam 4 opak. u mnie...zadnych zmian. caigle jestem jaka jestem , mysłałam ze schudne troszkę ale nic. na poczatku cycuchy mi sie powiekszyły toche ale sa juz takie jakie były. cera normalna. czasami mysle czy one wogole działają:D ale mysle ze działają prawda? w ciazy nie jestem bo stosujemy z chłopakiem jeszcze inna antykoncepcję. bo na samych tabletkach mam jakies obawy dziwne. czekam na komentarz. buska

Gość paulina19
Stouje anty 1raz i jestem przerazona!! Do tej pory moje okresy byly niezbyt regularne ale we wt dostalam chyba okres-2/3dni wczesniej niz sie spodziewalam,w tym samym dniu wieczorem wzielam yasmin i od tego momentu moj okres zniknal-tzn biore juz tabletki 4dzien i...nic.Zrobilam test ciazowy-negatywny wynik,2mies wczesniej stosowalam lek poronny-czy to moze miec jakis zwiazek z tym wszystkim?? teraz zadnych innych objawow nie mam..o co moze chodzic z tym brakiem okresu?? Martwie sie:(

Gość desire-22
paulino, widocznie tak Twoj organizm reaguje na tabletki, ja tez w 1 dniu mialam normalnie okresm na drugi dzien zniknal a na 3 wrocil i trwal 12 dni;) nie wiem tez co masz na mysli piszac tabletki poronne, czy te ktore sie bierze do 72 h po stosunku:>

Gość madalenka18
hej dziewczyny.Brałam yasmin ponadrok,teraz zrobiłam dwumiesieczną przerwe-na prosbe mojego chłopaka który wyjechał za granice;-P na poczatku mialam plamienia ale zniknely.przez jakis czas bylam tez rozdrazniona i nie mialam ochoty na sex ale po jakims czasie te objawy minely.za to od czasu brania tabletek coraz czesciej bolala mnie glowa i nawet wzrok zaczal mi sie psuc.lekarz powiedzial ze wzrok od tabletek psuc sie nie moze.poczytalam troche ksiazki o ziolach i stwierdzilam ze te objawy to moga byc spowodowane przez nerki.no bo w koncu przyjmowanie tabletek przez dlugi okres czasu to obciazenie dla nerek.i zaczelam pic pokrzywe.polecam,bóle głowy minely a wzrok sie poprawil.jak ktoras z was tak ma niech sprobuje.

Gość Ana Ana
Witam:) stosowalam wiele roznych tabletek, ale Yasmin zdecydowanie wygrywa w tym calym peletonie. Cera sie poprawily, piersi troche pelniejsze, nie mialam mdlosci, migren, stanow depresyjnych etc, wszystko w porzadku. Polecam.

Gość kinga22
HEJZAZYWM PIGUłY 3,5 ROKU OD 1,5 YASMIN WSZYSTKO BYłO OKI OPRóCZ TYCH BółóW MIGRENOWYCH W CZASIE PRZERWY I OD 3 MIESIECY POGORSZYłA MI SIE CERA WIEC POSZłAM DO DERMATOLOGA KAZAł ODłOZYC STWIERDZIł SKUTEK UBOCZNY NARAZIE ODKłADAM BO JESTEM NA ANTYBIOTYKU POZATYMI WYJATKAMI MI SłUZYłY ALE CóZ ORGANIZM SIE ZBUNTOWAł TERAZ GUMKI A POTEM WRóCE DO PIGUł INNYCH OCZYWISCIE TO PA

Gość bydgoszcz6
ja biorę yasmin od 7 miesięcy i jestem bardzo zadowolona nie boli mnie głowa rzadnych wymiotów na wadze też nie przybrałam piersi się zaokrągliły ale to plus , polecam te pigułki

Gość Monik 22
Witam!!! Ja brałam wczesniej tabletki miulet po ktorych przytyłam a teraz ginekolog mi przepisał yasmin i biore je juz 6 dzien ale brzuch mnie od czasu do czasu dosc mocno boli czy ktos mial moze podobne objawy????? Bylabym wdzieczna za rade. Pozdrawiam

Gość freakaga
mam pytanie: otoz biore juz yasmin od 4 miesiecy ale zaczelam wspolzyc dopiero w tym tyg. jezeli w poprzedzajacym tyg mialam biegunke a mozliwym jest ze tabletka sie nie wchlonela czy cos to jest mozliwe ze zajde w ciaze jezeli jedynym zabezpieczeniem byly tabletki?? czy jak jedna powiedzmy przepadla to reszta bedzie dziala w danym dniu jak normalnie i tylko w tamtym,w ktorym nie wchlonela moglabym miec watpliwosci??

Gość kasia__23
Dziewczyny powiedzcie co mam zrobic!!!! Biore tabletki yasmin juz dluuugi czas. kolejne opakowanie wzielam w zeszly piatek czyli 24.11 a wczoraj pierwszy raz zapomnialam polknac tabletki...zawsze lykam miedzy 20 a 22. no i dzisiaj rano obudzilam sie o 8.30 i przypomnialo mi sie o tabletce!!!! kurde...puerwszy raz taka sytuacja..odrazu oczywiscie lyknelam...tylko teraz tak nie wiem czy skutecznosc bedzie zachowana czy nie...co mam zrobic?? prosze o odpowiedz!!!!

Gość basia986
czesc ma moze ktoraj do odsprzedania opakowanie yasmin??

Gość sleepysis
Czesc wszystkim :)) Ja dzis wlasnie wzielam pierwsza tabletke Yasmin, z pozytywnym nastawieniem, ale mam potworny bol glowy. Nawet przed braniem tabletek miewalam takie napady bolu glowy, ale przeciez kazdego czasem boli glowa, ciezko przez to w ogole zrezygnowac z tabletek anty. Oczywiscie jesli tak bedzie CIAGLE to bede musiala je odstawic, pytanie do tych z Was ktore biora Yasmin....czy miewalyscie bole glowy na poczatku a potem sie poprawilo? Ciekawa jestem czy jest szansa ze organizm sie przyzwyczai czy po prostu nie bedzie ich tolerowal...

Gość Omi
Czy jeśli chcę zacząć brać tabletki to musze pierwszą wziąść w 1szym dniu miesiączki? Nie mogę zacząć później? Np. po miesiączce?

Gość anka_24
Hej dziewczyny ;) Podzielę się z Wami moimi doświadczeniami z Yasmine. Są to moje pierwsze tabletki i do ich zakupu skusił mnie dobroczynny wpływ tego specyfiku na cerę. I rzeczywiście łojotok się zmniejszył, zniknęły szpetne pryszcze i grudki. Ale to jedyne zalety tego preparatu jeśli chodzi o mnie :(. Po kilku pierwszych tabletkach popadłam w straszne stany depresyjne :( NIC mi się nie chciało, wszystko widziałam w czarnych barwach, chciało mi się neustannie płakać. Samo wstanie z łóżka było nie lada wyzwaniem :( Potrafiłam leżeć cały dzień i tylko próbować zasnąć, żeby choć na chwilę uwolnić się od tego stanu. Pomyślałam, że to normalne i wszystko się unormuje. Rzeczywiści potem było ok ale po 7-dniowej przerwie znowu zaczęły się jazdy. Doszły jeszcze do tego zawroty głowy, nudności, wymioty :( Koniecznie muszę zmienić pigułki ale przed Świętami trudno jest umówić się na wizytę

Gość kinga19
Yasmin biore juz 2 miesiąc. Jak narazie ok, woda nei zbiera mi sie w organizmie jak po wczesniejszym Cilest przy którym nabyłam 5 kilo ;/ teraz troche zmienilam sposob odzywiania i powiem ze yasmin wrecz pomaga w zmniejszeniu wagi. Cilest dla mnie był bardzo nie odpowiedni czułam sie po nim tragicznie ...

Gość koralik_s
Witam wszystkie kobietki :). Mam do was ogromną prośbę... Opowiem wam o swoim przypadku. Po raz pierwszy brałam tabletki Yasmin, pewnego dnia zaczęłam krwawić, myśląc, że to miesiączka wzięłam pierwszą tabletkę. Następnego dnia rano, miesiączki nie było. Pozostał tylko brunatny śluz (dalej jest). Czy powinnam dalej brać Yasmin? Czy to jest możliwe, że mój okres tak zareagował na proszki? A jeśli to nie był okres, to co powinnam zrobić? Jak te proszki działają gdy nie zacznie się ich brać pierwszego dnia? Poprosze o rade... Pozdrawiam.

Gość sleepysis
No ciag dalszy moich doswiadczen :) Jak narazie wzielam 6 tabletek. Czuje sie po nich swietnie, lepiej niz przed braniem. Przed braniem zawsze bylam senna, apatycvzna, bez energii, balam sie ze mam anemie czy cos, a tutaj po tabletkach jest odwrotnie. A przeciez ich efekt mial byc "jeszcze bardziej senna i w zlym humorze". Moj humor jest tez lepszy :) Jedyne co... chcialam yasmin takze na cere bo zaczela mi sie psuc. A tutaj jak narazie widze ze jest jeszcze gorzej niz bylo, wiec mam nadzieje ze po opakowaniu jednym, calym, juz bedzie lepiej a nie jESZCZE gorzej :/

Gość A_guska
Hej kobietki:) lekarz przepisał mi Yasmin i niedlugo mam dostac okresu,tabsy juz czekają:) uwazacie,ze w wieku 18 lat mozna juz zaczac stosowac tabletki anty.?mam problemy z cerą i okresem(straszne bole) no i oczywiscie wybralam je jako zabezpieczenie przed ciażą.