Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość __zosia78

Gruczolak przysadki

Polecane posty

Gość MMSS
Matta masz rację ja już nie mam zamiaru reagować na te głupkowate komentarze :-) , już nawet one zaczynaja mnie śmieszyć :-) !!! My jesteśmy po to , żeby się wzajemnie wspierać i niech już tak pozostanie ! I piszmy o tym o czym mamy ochotę - choćby o brzydkiej pogodzie ;-) . Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo zdrówka !!!! 🌻

Gość ADMINISTR.
jeszcze chwila a wasze komentarze nie na temat będą kasowane...

Gość Barb82
matta i MMSS- odpiszecie mi na pytanie czy Wy tak tylko między sobą na tym forum rozmawiacie???

Gość MMSS
Barb skoro nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie to co mam Ci napisać ?

Gość Barb82
MMSS Pytam bo może słyszałyście o czymś nowym lub macie jakieś doświadczenia...

Gość MMSS
No niestety ja nie słyszałam żadnych nowinek , więc nie mogę Ci pomóc :-( . Chyba pozostaje tylko wstrzemięźliwość ;-) .

Gość Barb82
wstrzemięźliwość powiadasz:) przy naszym temperamencie to raczej nie możliwe;) Jestem w kwiecie wieku i kochamy sie z mężem co drugi a czasem co dzień:) Słyszałam o nowej antykoncepcji dla mężczyzn ale nie mogę znaleźć rzetelnych info na ten temat...

Gość Barb nie wymagaj cudów
w antykoncepcji , podobno wymyslili jakies tabletki dla facetów ale gdzie , kiedy , za ile i czy przede wszystkim skuteczne ,tego nie wiem .

Gość Barb82
właśnie przydałby sie jakiś cud bo normalnie z tą antykoncepcją to jest kope zachodu... tak źle/tak nie dobrze, ech!

Gość MMSS
A ja nawet nie wiedziałam, że jest jakaś antykoncepcja dla mężczyzn ! Fajnie byłoby, jakby oni też mogli się zabezpieczać :-) !!!

Gość niestety cos za cos
:-(

Gość Barb82
Te anty dla facetów polegają na tym, że uśmierca się kijanki:) Jest to proces odwracalny oczywiście. Bierze się jakieś zastrzyki raz na miesiąc. Tyle wiem. Ale to na pewno nie jest zdrowe...

Gość oprócz wstrzemiezliwosci
i zimnego prysznica badz szklanki wody zamiast;-) nie wymyslono nic co nie ma powaznych skutków ubocznych :-)

Gość MMSS
No właśnie każda antykoncepcja hormonalna wpływa negatywnie na oraganizm 😡 .

Gość Myszeida
Wiecie co, Spirala niehormonalna jest naprawdę dobrym środkiem w naszej sytuacji. Nie ingeruje w organizm hormonami, jest skuteczna, nie trzeba pamiętać o tabletkach, jest to tani środek antykoncepcyjny....

Gość Bernadka
Nie zdałam :(:(:( niestety mialam takiego daremnego goscia ze szok!!!!!Ale spoko niepoddaje sie wkoncu kiedys sie uda!!! Dziewczyny moze niezwracajmy poprostu uwgi na posty ktore nie maja nicka i nieodpowiadajmy na nie:) i juz................ My sie niezabezpieczamy wogole Tz.jedynie stosunek przerywany........wiem ze zawodny ale jak bede miec jeszcze jedno dziecko to nic sie niestanie:) Mam juz 2-u letnia sliczna coreczke i fajnie jakby miala rodzenstwo :) heheheheheheh

Gość do Myszeidy
masz na mysli miedziana spirale? to tez niezbyt dobry pomysł z ta miedzia :-( w organizmie ale cos trzeba wybrac

Gość Myszeida
Tak miedziową. Miedź nie jest niebezpieczna. porozmawiaj na ten temat z ginekologiem on Ci wsz wytłumaczy:) Ja noszę już 15 lat:) I jestem zadowolona. Jeśli komuś zależy na tym by więcej nie mieć dzieci to jest bardzo dobry środek.

Gość Barb82
Ja mam już drugą (1 na 3 lata) - MULTILOAD-jestem zadowolona. Jedyne co mnie denerwuje to obfitsze krwawienia. Czasem mi to przeszkadza. Tak poza tym żadnych skutków ubocznych...

dziewczyny mam pytanko bo kiedyś na tym forum czytałam że w odpowiednich dniach cyklu warto badać prolaktyne, a nie bardzo mam teraz czas wertowac te stronki może któraś z Was mogłaby mi udzilic informacji ...

Gość Barb82
PRL można badać w każdym dniu cyklu. Na wyniku masz odpowiednie normy- adekwatnie do "dni" w których sie znajdujesz...

dziękuje ci bardzo za odpowiedz ale napewno coś czytałam odnośnie konkretnych dni . dziki bardzo pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życze:)

Gość matta
Bernadka Kurcze szkoda, ze Ci sie nie udało, ale olej to, do nastepnego razu:) Dziewczyny, jakoś się zgubił temat tycia i chudnięcia. Wiadomo, ze wiekszość dziewczyn raczej przytyła przy zaburzeniach hormonalnych, ale czy któraś zaczęła chudnąć po uregulowaniu hormonów lub braniu lekow na gruczolaka, a moze cos wiecej wiecie na ten temat. Ja juz nie moge jesc mniej, bo popadne w anemie, a waga ani drgnie. Fakt, że jeszcze mam nieuregulowane leczenie horm., dlatego sie łudzę, że potem coś się ruszy, ale nie wiem....

Gość Monika77
Witam wszystkich. Chciałabym wrócić na chwile do tematu gruczolaka przysadki. Bardzo się boję, bo własnie go u mnie podejżewają.Ale, że jestem optymistką to tylko zapytam czy powodem wysokiego poziomu prolaktyny może być jeszcze coś innego? Prolaktyna u mnie wynosi: UWAGA 392,3 ng/mL na dopuszczalne 24,1.

Gość Moze byc nadczynnosc
przysadki ale to dowiesz sie dopiero jak zrobisz rezonans . Kazde inne badanie to beda jedynie przypuszczenia

Gość magdus_cz
Monika 77 powodem podwyższonej prolaktyny może być również PCO lub inne zaburzenia hormonalne - ale też stres. Gruczolak to jedna z możliwości...

Gość Monika77
Dzięki za odpowiedź, trochę mnie pocieszylyście. Na razie nie dostałam skierowania na rezonans tylko do ednokrynologa (trochę nie wiem po co) i okulisty. A czy gruczolak przysadki i tym podobne rzeczy moga być dziedziczne? Niestety moja mam umarła na raka mózgu :(.

Gość roznie to bywa z ta
dziedzicznoscia ale raczej nie - gruczolak to nie rak złosliwy lecz nowotwór łagodny

Gość Bernadka
Monika77-po pierwsze zbadaj hormony tarczycy,PCO trzeba wykluczyc-no i stres tez jest powodem podwyzszonej PRL A mam pytanie jak u ciebie z okresami bo przy takiej PRL to chyba niemasz?? Ja niemialam 2 lata dostalam 2 marca i teraz znow cisza:( matta-Olałam to nie tym razem to nastepnym!! TYLKO KASIORY SZKODA :(:( DZIEWCZYNY JESZCZE RAZ PROSZE PISZCIE POD NICKAMI!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się