Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość kate18
Ailyn wiesz coś może o wymiarach jakie muszą mieć modelki wybiegowe? Na pewno są jakieś przedziały, w których trzeba się zmieścić :)

najlepiej wzrost powyzej 174 bo mniej to krzywo patrza, ewentualnie 172.ale mniej niz 183.biust pomiedzy 83 a 90, talia 56-64, biodra 84-92. pozdrawiam

Gość kate18
Hahaha, tylko czy wiesz, że równie dobrze ktoś mógł zbrzydzić twarz dziewczyny ze zdjęcia? To działa też w drugą stronę :) A ta rodzinka na zdjęciu to już w ogóle ma te nosy domontowane :/ Gdyby tak wyglądały modelki to nikt by ich nie zatrudniał bo to więcej szkody i zmarnowanego czasu niż pożytku...

Gość o matko... ..
kate18 nie bądź aż taka głupia... popatrz sobie na jej skórę, na figurę: na tych ukrytych zdjęciach jest to normalna, przeciętne dziewczyna, a twarz...cóż, cery się nie wybiera, z pewnymi rzeczami nie zrobisz nic, chociazbys maiła niewiadomo ile kasy:0....tu w talii trochę zabrali, w biuście ciut dodali i już naiwne dziewczątka myślą, że tak można wyglądać w realu http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/blonde/index.html spójrz jescze tutaj, tez powiesz, że jest zbrzydzona twarz?

Gość Meggan
Hej Ailyn jak myslisz czy te wymiary moga byc troszke naciagniete? Np o 1 cm w biodrach?

Gość odeawali sie
Zaprosila mnie na spotkanie kobietka z agencji "numer1 "Wiecie mo|e jaka to agencja?Chodzi o to czy naprawde profesjonalna?Ktos z was u nich byl?

Gość kate18
Ja napisałam, że rodzina jest zbrzydzona. A o modelkach mówiłam ogólnie, że do żadnej renomowanej agencji nie przyjmą brzydkiej modelki bo to im się zwyczajnie nie opłaca! Biznes to biznes i nie wciśnie mi nikt kitu, że modelka, która wyglądałaby tak jak te 'piękności' z tych linków miałaby szanse w tej branży. Te zdjęcia były upiększane ale te dziewczyny to na pewno nie modelki!

no mysle ze 93 ujdzie ale chyba nie w tych promujacych modelki za granica

Gość amelia_17
mam pytanie odnośnie cery modelki-czy wszystkie modelki muszą mieć ładną cerę?czy do agencji przyjmują też te ztrądzikiem?

amelia=>lepiej miec ladna cere zeby nie mieli duzo pracy Isabelle=>JMB Models tej nie znam a reszta spoko

hej pozdrawiam wszytskie kobietki i pozwole sobie dodac kilka slow... czytam to wszytsko i nie wiem czy smiac sie czy plakac czy ktos kiedys zwroci uwage na to co sie nazywa DUSZA, DOBROC, INTELIGENCJA? wszytsko kreci sie wokol ciala i tak jakby ono bylo wyznacznikiem ludzkiej wartosci , ile sie ma w biodrach, jakie dlugie nogi i tym podobne...tak jaby byl to najwyzszy cel. Dziewczyny! trzeba najpierw siebie zaakceptowac i pokochac zeby was inni akceptowali a sa o wiele wieksze cele i priorytety w zyciu niz wyglad...macie zyc przedewszytskim dla siebie i wyrazac sie nie tylko poprzez figure ale cala osobowosc bo atrakcyjnoac polega nie tylko na tym ale przedewszystkim kim jestes i jaka jestes w caloksztalcie a cialo to sprawa drugorzedna...zycie ma tyle barw ale tyle z was skupia sie tylko na tym jakby tu zgubic pare zentymetrow bo juz za duzo! mam 28 i nie mam wcale niesamowitej figury mimo ze jestem szczupla to mam szerokie biodra i masywne uda ale sie nie przejmuje tym gdyz wiem ze mam wiele innych pozytywnych cech i ogolnie podobam sie facetom a wiecie dlaczego? nie tylko z tego powodu ze wygladam na 22 lata , mam sliczne dlugie krecone wlosy i cudny ponoc usmiech , lecz ze zawsze sie usmiecham, tryska ode mnie zyciem , jestem zywiolowa i nie koncentruje sie na tym tylko jak wygladam ale co mam w sobie ia uwierzcie mi , faceci bardzo zwracaj auwage na inteligencie i wbrew pozorom ladna kobieta ktora nic wiecej nie ma do zaoferowania szybko sie nudzi gdyz nikt nie chcialby zyc tylko z zywym posagiem obok siebie;)

a czy ktoras z nas stwierdzila ze nie jest inteligentna?? albo ze nie tryska od nas zyciem?? to ze ktoras z dziewczyn chce zrzucic kilka cm nie znaczy ze sie nie akceptuje tylko ze chce je zrzucic zeby zarobic sporo kasy i miec spora satysfakcje z ciekawej pracy.i nie sadze ze dziewczyny skupiaja sie tylko na tym jak zgubic pare cm, mysle ze maja tez wazniejsze sprawy na glowie, a ze topic jest o tym, wiec tu to masz. pozdrawiam i wszystkiego dobrego

Gość Gandzia13
Agatanna76:czytam Twoją wypowiedź i nie wiem, czy się śmiać, czy plakać:)Z całym szacunkiem, ale nie zrozumiałaś tematu tego topiku.My nie piszemy to o braku akceptacji własnego ciała, każda z nas wie, że w życiu są inne priorytety niż wygląd . "macie zyc przedewszytskim dla siebie i wyrazac sie nie tylko poprzez figure ale cala osobowosc bo atrakcyjnoac polega nie tylko na tym ale przedewszystkim kim jestes i jaka jestes w caloksztalcie a cialo to sprawa drugorzedna"- to jak mamy żyć pozostaw nam, to po pierwsze. Po drugie, żadna z dziewczyn nie dała do zrozumienia, że wyraża siebie poprzez figurę, skąd takie kosmiczne wnioski? "zycie ma tyle barw ale tyle z was skupia sie tylko na tym jakby tu zgubic pare zentymetrow bo juz za duzo! mam 28 i nie mam wcale niesamowitej figury mimo ze jestem szczupla to mam szerokie biodra i masywne uda ale sie nie przejmuje tym gdyz wiem ze mam wiele innych pozytywnych cech i ogolnie podobam sie facetom"- my sie nie odchudzamy dla facetów!:)Wymogi tej pracy są bardzo specyficzne, chyba nie muszę Ci tego tłumaczyć. "uwierzcie mi , faceci bardzo zwracaj auwage na inteligencie i wbrew pozorom ladna kobieta ktora nic wiecej nie ma do zaoferowania szybko sie nudzi gdyz nikt nie chcialby zyc tylko z zywym posagiem obok siebie"- wierzymy Ci, ale tu nie chodzi o odchudzanie dla faceta czy dla koleżanki, tu chodzi o fakt, że aby utrzymac się w zawodzie, trzeba spełaniać pewne wymogi. Kwestia atrakcyjności dla faceta nie ma tu nic do rzeczy:) Szczerze mówiąc śmieszą mnie takie pisane w kaznodziejskim tonie posty. Modeling to PRACA, dziewczyny odchudzają sie by móc pracować. To jest post o modelingu, a nie o wartościach (DUSZA, DOBROC, INTELIGENCJA) o których piszesz, choć te dwie rzeczy wcale nie stoją w sprzeczności. Zapewniam Cię, że większość modelek to normalne dziewczyny, które mają poukładane w głowie.

Gość ona22.
zeby byc podelka czy fotomodelka wcale nei trzeba miec powyzej 174 cm i jestem an to najlepszym przykładem mam 164cm jestem stara jak na modelke 22 latka i dopiero zaczełam rozstepny na udach i posladkach hehe problemy ze skór itp :) ale zainteresowały się mną przypadkiem dwie agencje znalezli moje zdjecia na jakims portalu internetowym. Nigdy nie myslałam ze moze wystepowac na jakis pokazac czy miec robione zdjecia a tu prosze hehe :) ciekawe co to bedzie zaczynam w wkacje bo teraz mam sesje :)

Gość kate18
Ailyn i Gandzia => chciałam napisać dokładnie to samo :)

Trzeba zauważyć znaczącą różnicę : wiekszość dziewczyn moze byc modelkami w \"niedobrych\" agencjach (mowiac delikatnie) tyle że same muszą za wszystko zapłacić tj. za sesje zdjeciowa czy za umieczenie na stronce (tak naprzyklad robi vector studio) Mozesz miec 160 i nawe 70 w pasie i 98 w biodrach a oni zaproponuja ci wspolprace. Za to w tych dobrych agencjach z kontaktami za granica, w ktorych dziewczyna robi prawdziwą kariere, wymogi są ściśle określone (takie jak wczesniej napisala Ailyn) oczywiście jeśli któraś ma wyjatkową urodę to te wymiary moga byc leciutko naciągniete ale tak dzieje sie dość rzadko. A wiec nie myl pojecia profesjonalnej modelki a zwyklej dziewczyny nazywającej sie \"modelką\"

Gość Curious
ona22-> A mogę wiedzieć, w jakich agencjach jestes zatrudniona?

Gość ona22.
jesli chodzi o moje wymiary to mysle ze sa ok mam 90-61-88 wiec nie jest zle jestem dosc szczupła wazne 47-48 kg zreszta tu bardziej chodziło o typ urody stwierdzili ze wyrozniam sie z tłumu i mogłabym przyciagnac uwage oczywiscie gdy sie to odpowiednio podkresli robili mi jakies zdjecia probne i dostałam taki zestaw ...kurcze nie ma to jak zdjecia robione przez fotografa ktory zna sie na tym,.....chyba zaczne wierzyc w to ze jestem fotogeniczna zobacze co to bedzie i dam wam znac

ona22=>mysle ze jednak na pokazach wystepowac nie bedziesz - 164 cm to troche za malo chocby nie wiem co...

Gość Kate Moss ma tylko 168
i występuje na pokazach;)

Kate Moss ma 168 a nie 164:)chyba by specjalne ubrania musieli szyc na modelke majaca 164. renomowana agencja nie spojrzy nawet na taka, zwlaszcza w Polsce

Gość Meggan
Jak myslicie czy jeśli bym schudła powiedzmy 2 kilo to czy by mi sie zmniejszył obwód bioder??

Gość kate18
Na pewno się zmniejszy, tylko trzeba pamiętać, że z reguły chudnie się 'od góry' - najpierw schodzi z ramion i biustu, poźniej z pasa, a na końcu z bioder i ud :( Dlatego ważna jest konsekwencja (jak już się odchudzać to tak długo, dopóki nie osiągnie się pożądanych efektów, przerywanie jest bez sensu i znacznie wydłuża proces chudnięcia - niestety) i ważny jest ruch na dolne partie. Ja np. dużo chodzę bo tłuszczyk odkłada mi się w pierwszej kolejności na udach, tyłku i talii :)

Gość NaTaLkA166
Witam:) od dłuższego czasu..czytam wasze wypowiedzi na temat modelek i nie tylko..:) i nie które są nawet ciekawe. Mam 16 lat i teżzawsze marzyłam o karierze modelki..mam 173.5 cm wzrostu i waże 53kg...wydaje mi sie ze troche za gruba jestem:( wydaje mi sie ze uda mam za grube..:(

Gość Curious
a jak myślicie? Czy na casting do wyborów miss lepiej iść z pełnym makijażem czy może lepiej postawić na naturalność i np. pomalować tylko rzęsy, ewentualnie drobne niedoskonałości zatrzeć korektorem?

lepiej z pelnym:) po prostu musisz pieknie wygladac:)pozdrawiam

Gość Meggan
ach ta wytrwałość!!! :P tak ciężko być konsekwentnym szczególnie jak ma sie wiele innych spraw na głowie Natalio spróbuj wysłać gdzieś swoje zdjecia albo bezpośrednio idz do agencji a oni już osadza czy sie nadajesz :)

Gość fotomodelka
Słuchajcie dziewczyny, jeszcze mi gaga nie odpowiedziała więc pewnie nie odpowie,ale czy jak za tydzień lub 2 wyśle do nich znów zgłoszenie to może4 odpowiedzą? Myśle tak, bo jestem aktualnie na diecie i kończe na koniec czerwca. Mam teraz 170cm 57kg,a dąże do54kg w biuście 92, tali 64,a w biodrach 89cm w udzie 49cm,a chce osiągnąć 47cm. Jak myślicie czy jak schudne i wyśle im nowe wymiary to może jeszcze mogą odpowiedzieć? Tak mi sie marzy być fotomodelką,a tym bardziej od stroi kąpielowych lub od pokazywania ćwiczeń. Doradźcie mi coś!!plis