Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Ja też mam ten sam problem! Wychodzę rano do szkoły fryzura ekstra puszysta, loczki ładnie skręcone. A jak po paru godzinach spojrzę w lustro, wierzyć mi się nie chce! Wszystko klapnięte :( Nie wiem od czego to zależy?

Gość mleczyk do szaninki
A co do koloru masz jakiś pomysł jak ożywić moją bladziudką twarz ? ?

Gość magdaaaaaaaaaa......
wiesz co mleczyk u mnie jest jeszcze gorzej bo ja jak rano wstaje to mam całkowita masakre, pol godziny przed z wyjsciem z domu stoje przed lustrem, najpierw włosy myje, susze, potem lokówka, lakiery, woski. to jest straszne, włosy same w ogole nie chca mi sie układac, a jak juz ja je ułoze to tak jak mowie po paru godzinach znów klapnięte itd. nie wiem juz co robic. dodam, ze włosy mam raczej krótkie, nie moge ich zapuscic bo wyglądam strasznie w długich, są cienkie i wygladają jak strąki, poza tym mam szczupłą twarz, wiec kiedy bylyby dlugie jeszcze bardziej by ją wyszczupliły. chyba nigdy nie bede zadowolona z moich wlosow ! :(

Gość szaninka do mleczyka
napisz mi tak: 1-naturalny kolor włosów 2-kolor brwi 3-kolor powiek (jasniejszy czy ciemnejszy do cery) 4-kolor oczu(dokładnie,albo napisz czy ciepły czy zimny) 5-kolor cery 6-kolor ust 7-ewentualnie jak się opalasz np.najpeiwr na czerowno/szybko/ trudno cos sie wymysli ;-)

a czy moglabys mnie poradzic? mam grube,ciemnopopielate wlosy, ciezko \"lapia\" kolor, brwi mam w podobnym odcieniu. oczy: szroniebieskie, skora w odcienieu jasnym , lekko wpadajacy w roz. kolor ust: nizebyt ciemny róż. poradzisz? aha, w tej chwili farbuje włosy na ciemny blond, ale chyba za cieply kolor jak dla mnie. zastanawiam sie nad zmiana. pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Gość szaninka do pasteli
napisz mi jeszce jaki masz kolor powiek(jasniejszy czy ciemnejszy od cery).

Gość mleczyk do szaninki
naturalny kolor włosów - brąz odcień popielaty kolor brwi - taki sam jak kolor włosów kolor powiek - ciemniejszy od cery kolor oczu - niebiesko-popielaty (zimny) kolor cery - blada -odcień żółtawy kolor ust- ? ciężko mi stwierdzić..ale z zimnym odcieniem upalam się na twarzy bardzo ciężko w przeciwieństwie do reszty ciałka, ale na brązowo mnie chwyta

zawsze mam doly pod oczami ktore rozjasniam korektorem i tak samo postepuje z powiekami, gdyz maja ciemniejszy kolor od skory.

Gość szaninka do mleczyka
Może zrobic pasemka w kolorze bardzo bardzo bardzo jasnego blondu (platynowego,białego) albo ewentualnie w kolorze jasno słomkwoego blondu. Albo zrobić balejaż dwukolorowy popielaty blond+platynowy/jasno słomkowy blond ale tych popielatych powinno byc więcej niż jasnego blondu. Możesz tez proróbować z gołebim blondem.

Gość koffi
ja tez bardzo prosze o porade naturalny kolor wlosow: ciemny blond/ jasny brąz- chyba chłodny oczy: zielone cera: jasna, blada, różowy odcień usta: jasnoróżowe brwi: jasnobrązowe w jakim kolorze włosów wygladałabym dobrze? pozdrawiam

Gość szaninka do pasteli
Mysle,że najlepeij byłoby gdybys włosy zafrbowałam na popielaty blond(taki ciemny szary zimmny kolor), możesz do tego porobic pasemka ale nie zaduzo i bardzo cieniutkie gołebie/platynowy blond/jasno słomkowy-z tych 3 myslę że jasno słomkowy byłby najodpowiedniejszy(taki na pogarniczu białego blondu i baaardzo jasnego złotego blondu,żeby tak odblaskiwał to na platyne to na jasny złoty blond).

Madziuuuu wiesz co jest okropne na świecie, że jest tylu fryzjerów, a jeszcze nigdy w życiu nie trafiłam na takiego co by mnie świetnie obciął :/ Ale tak sobie myślę, że napewno powinnaś mieć cieniowaną długość, te z zewnątrz najkrótsze, spodspodu troszkę dłuższe itd. bo nie będą przyniatały Ci jedne drugich. Jak masz cienkie włosy, to może za ciężkich kosmetyków do nich używasz? ? Spróbuj lżejszych..nie wiem...może watro zapytać jakiegoś fryzjera czy są kosmetyki do cienkich włosów.

Gość mleczyk do szaninki
Dzięki za propozycję, ale platynowe pasemka?! Aż tak jasne?! Ja myślałam, żeby parę tonów tylko zaszaleć...A czy w ogóle do kręconych włosów pasują pasemka??

Gość gosiakk
Ja na wiosnę także chcę zmienić nkolor włosków na jakis żywszy i rozświetlający twarz:) Więc tak: 1.Oczy mam zielone 2. Oprawa oczu ciemna-czarne brwi i rzęsy 3.Cera raczej jasna 4.Włosy koloru ciemny brąz - brąz zależy od pory roku czy ich słloneczko nie rozjaśni:) Bardzo proszę o poradę.

Gość szaninka do koffiii
napisz mi jeszce jaki masz kolor powiek(jasniejszy czy ciemnejszy od cery) i jeżeli chodzi o kolor oczu to jest on zimny czy ciepłymjak nie wiesz to opisz dokładniej.

Gość szaninka do gosikka
napisz mi jeszce jaki masz kolor powiek(jąsniejszy czy ciemnjeszy od cery),dokładniej kolor oczu ,a jeżeli chodzi o brwi to sa one cienkie,geste,normalne?

Gość gosiakk
Hmmm więc tak wydaje mi się że powieki mają taki sam kollor jak cera. oczy zielone w sumie szaro-zielone, a cera jaśniutka pastelowa coś takiego, no i jeszcze brwi- czarne gęste ale wydepilowane lekko w mały łuczek:)

Gość koffi
kolor powiek ciemniejszy od cery ale bardzo bardzo malo, prawie taki sam jak cala twarz, a oczy zielone, dosc ciemne, z jasnobrazowymi kropkami- chyba w cieplym odcieniu, oprawa oczu jest jasna

Gość szaninka do gosikka
a moze cos takiego? http://jlols.330.ca/images/musicvideos/aif/images/aif/aif_15.jpg zimny prawdziowy brąz do tego grube pasemka w kolorze platynowego blondu. Ogólnie powinnas wybierać zimne kolorki, najlepiej brąz żeby nie odróżniał sie za bardzo od koloru brwi i do tego jasny kolor żebys nie wyglądała za ciemno.

Gość szaninka do koffiii
Proponuje połaczenie jasnego brązu z jasnym zlotym blondem. Mozesz albo zrobic taki dwukolorowy balejaż ,albo zafrbowac na brąz a do tego zrobic pasemka jasno złote,albo zrobic wierzch jasno brązowy a spód w kolorze blondu(ewentualnie może byc na odwrót). Ważne jest to żebyś ten brązowy kolor wybrała w jak najbardziej zbliżonym kolorze do koloru brwi. jeżeli chciałabyś ciemnejsze kolorki to możesz połaczyć jasny brąz ze średnim/sarnim brązem9pasemka,balejaż,inny spód inny wierzch ale lepiej w tym ywpadku żeby wierzch był jasno brązwy,i ogólnie żeby więcej było twego jasnego brazu)

Gość koffi
dziekuje za rade

Gość Kikuszka
Hmmmmm a wiec zaczynamy! ~troszke piegow (latem o wiele wiecej) ale sa male i drobne ;-) i je uwielbiam ;-) ~jasna blada buźka ~jasna oprawa oczu, brwi slabe, szare, malo ich, rzesy krotkie ~okulary czarne ~oczka brązowe ~usta male ~ pekajace naczynka, czesto (jak sie zdenerwuje) czerowna buźka (niestety) ~owalna twarz, łagodne rysy twarzy Przeszlam wszystko od rudych, czerwonych, czarnych i blond i co dalej??? tak szczerze to nie wiem ktory mi najbardziej pasowal ;-)

Gość vanilla - kamila
hej szaninka! wyslalam maila z fotka - czekam na porade :)

Gość szaninka do Kikuszki
Mysle ,że najlepiej to będzie ci w kolorkach miedzianych takich jak ten:CZERWIEŃ TYCJANA / MIEDZIANO ZŁOTY (chodzi mi o kolor na modelkach) http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/viva04/levelma/colreprodu/colrenuanc.jsp ale myslę że dobrze było zrobic do tego pasemka (zawsze to jakas odmian)i tak możesz je zrobic w kolorze jasnego złotego blondu 10/0 9/3 (tylko ten jest trochę za żółtawy)http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/nature_h2/index.jsp albo tutaj te 3 środkowe kolory http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/viva04/levelma/colorprodu/sunny_blond/nuancentabelle.jsp albo zrobic pasemka w kolorze brązowym ,ale nie za ciemnym: cos między 8/3 a 7/3 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/nature_h2/index.jsp 6/73 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/fashion_h2/index.jsp Ogólnie to może pomieszać sobie takie kolorki: ciepły blond ,rudy i brąz(ale podkreslam,żeby nie był za ciemny)

Gość szaninka do Kikuszki
I jeszce żeby tego koloru brązowego nie było za dużo.

Gość mejka
więc tak, oprawe oczu mam ciemną , oczy niebiesko-zielone , a włosy naturalne mam taki średni brąz,cera w zimie jest tak średnio opalona ale w wakacje bardzo szybko się opalam , farbowałam juz różnie w rubiny, czerwienie granatu, balejaże blond-brąz-miedź, a teraz farbowałam się tą nową farbą Brillance "ciemny brąz" i bardzo się sobie podobam, ale co byś mi doradziła??

Gość nefretetekete
Mam cerę koloru beżowego, ze skłonnoscią do wyprysków, oczy szaroniebieskie,noszę okulary- metaliczny fiolet o odcieniu miedzianym ciemna oprawa oczu, usta różowe, okrągła twarz, po 35 roku życia. Mam pytanie , czy jeszcze mogłabyś doradzić, czy zaproponować kształt fryzury, oprócz koloru? Chciałam zaznaczyć, że miałam już i sztuczne blondy, czarne, brązy, balayage różnych maści i pasemka.Lubię włosy półdługie, choć przerabiałam też krótkie- grzybki, na szczygę, afro, teraz mam wycieniowane półdługie. Dziękuje za radę i proszę o odpowiedź , oto mój adres : m5alexa@interia.pl

Gość psychiczna17
byłam w aptece ale pani dala mi tabletki przeczyszczajace a nie ko5rzen rabarbaru... ale jednak probowalam to rozpuscic lecz zrobila sie z tego woda a nie papaka... moglabys mi powiedziec w jakiej to ma byc postaci bo tabletki to chyba nie...

Gość anioooołek
Teraz ja :) od kilku miesiecy próbuję różne kolory an głowę nakłądac ale efekt marny:( wiec......oczy niebiesko-szare, cera delikatnie śniada, usta w mało intensywnym kolorze.... potrzebuję koloru który nie tylko bedzie współgrał ze mną, ale również ożywi moją twarz:) dziękuję z góry za pomoc