Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość Scorrpio
"Chcesz żebym Ci zaśpiewał? Będę śpiewał całą noc jeżeli to odgoni koszmary." "Ale z drzewa poznania dobra i zła nie wolno ci jeść, bo gdy z niego spożyjesz, niechybnie umrze." "Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać." "Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz, znaczy, że żyjesz. Pogódź się z tym mała dziewczynko." "-Dlaczego się śmiejesz? – Spytał stłumionych głosem. -Dlatego, że nie płaczę. Dlatego, że nie mogę płakać. Są dwie możliwości w naszym życiu: śmiech albo płacz. A ja się śmieje, bo jest mi z tobą dobrze." "Zrozumiała, że cierpienie bardziej przywiązuje mężczyznę niż pospolita radość oddania." Oglądając się wstecz możesz przegapić własne życie. "Jestem twoją klątwą i przekleństwem Niedokończoną przyjemnością Przegryzioną wargą do krwii Patrzysz w moje oczy Widzisz kłamstwo Piękne oczy Piękne kłamstwo." "Znów wybucha w nas permanentne siódme niebo Już nie panuję nad zmysłami Moje oczy są oczami wariata Kiedy spotykają się z twoimi oczami."

Gość scorrpio
"Chcesz żebym Ci zaśpiewał? Będę śpiewał całą noc jeżeli to odgoni koszmary." "Ale z drzewa poznania dobra i zła nie wolno ci jeść, bo gdy z niego spożyjesz, niechybnie umrze." "Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać." "Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz, znaczy, że żyjesz. Pogódź się z tym mała dziewczynko." "-Dlaczego się śmiejesz? – Spytał stłumionych głosem. -Dlatego, że nie płaczę. Dlatego, że nie mogę płakać. Są dwie możliwości w naszym życiu: śmiech albo płacz. A ja się śmieje, bo jest mi z tobą dobrze." "Zrozumiała, że cierpienie bardziej przywiązuje mężczyznę niż pospolita radość oddania." Oglądając się wstecz możesz przegapić własne życie. "Jestem twoją klątwą i przekleństwem Niedokończoną przyjemnością Przegryzioną wargą do krwii Patrzysz w moje oczy Widzisz kłamstwo Piękne oczy Piękne kłamstwo." "Znów wybucha w nas permanentne siódme niebo Już nie panuję nad zmysłami Moje oczy są oczami wariata Kiedy spotykają się z twoimi oczami." "Ponoć taki drobiazg jak trzepot skrzydeł motyla, może spowodować tajfun na całej półkuli."

Gość scorrpio
"Chcesz żebym Ci zaśpiewał? Będę śpiewał całą noc jeżeli to odgoni koszmary." "Ale z drzewa poznania dobra i zła nie wolno ci jeść, bo gdy z niego spożyjesz, niechybnie umrze." "Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać." "Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz, znaczy, że żyjesz. Pogódź się z tym mała dziewczynko." "-Dlaczego się śmiejesz? – Spytał stłumionych głosem. -Dlatego, że nie płaczę. Dlatego, że nie mogę płakać. Są dwie możliwości w naszym życiu: śmiech albo płacz. A ja się śmieje, bo jest mi z tobą dobrze." "Zrozumiała, że cierpienie bardziej przywiązuje mężczyznę niż pospolita radość oddania." Oglądając się wstecz możesz przegapić własne życie. "Jestem twoją klątwą i przekleństwem Niedokończoną przyjemnością Przegryzioną wargą do krwii Patrzysz w moje oczy Widzisz kłamstwo Piękne oczy Piękne kłamstwo." "Znów wybucha w nas permanentne siódme niebo Już nie panuję nad zmysłami Moje oczy są oczami wariata Kiedy spotykają się z twoimi oczami." "Ponoć taki drobiazg jak trzepot skrzydeł motyla, może spowodować tajfun na całej półkuli."

Gość scorrpio

Gość scorrpio

Gość cropka92
po co tyle razy zostało to samo wklejone ? o.O

Gość dorzucę swoje
"kiedy czujesz się samotna i stara pomysl o tych wszystkich, ktorzy tez są samotni i starzy, ale za to w nędzy i przytulkach.poczujesz sie luksusowo. albo wlącz telewizor z ostatnimi masakrami w Afryce, tu tam czy, gdzie indziej. poczujesz się jeszcze lepiej. mądrosc ludowa daje na to swietne powiedzonko: nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. /lęki krola salomona/ to w co czlowiek wierzy jest funkcją tego czym sam jest, a jest w duzym stopniu tym, co mu się w zyciu zdarzylo / silą bezwladu/ zycie się zmienia-powiedzial-co jakisczas ulega zmianom i staje się zupelnie inne. zadne nieszczęscie nie trwa wiecznie. więc trzeba tylko isc naprzod. zapamiętasz to sobie,prawda? /mniejsze niebo/ -powiadam ci-ciągnąl pan Micawber smiejąc się znowu- ja najnędzniejszy czlowiek, abys nie odkladal nigdy do jutra tego, co masz zrobic dzisiaj. wahanie jest zlodziejem czasu. trzeba wszystko umiec chwytac za kolnierz. /Dawid Copperfield/

Gość Agulkaaaa
"Na drugi dzień przyszłam na spotkanie ubrana w najlepszą sukienkę. Moje umyte i zakręcone włosy lśniły w słońcu, uśmiechałam się także odświętnie uśmiechem wyuczonym specjalnie dla niego. Czekał na mnie i kiedy spostrzegł, że idę - wybiegł mi naprzeciw. Na ramieniu miał aparat fotograficzny i pod pretekstem robienia zdjęć ustawiał mnie w słońcu i przyglądał się mojej twarzy. Kiedy tak patrzył na mnie z różnych odległości, mrużąc oczy, wydawało mi się, że zapomniał zupełnie o swoim wczorajszym nastroju. Cieszyłam się ze zwycięstwa odniesionego nad jego smutkiem i uśmiechałam się radośnie, ilekroć prosił mnie o uśmiech." Opowieść dla Przyjaciela, H. Poświatowska

Gość ona.i jej wszystko
Zanim przeskoczymy do wyników, to chciałbym przypomnieć historię,którą zrobiliśmy kilka tygodni temu o Darrenie Riversie. Ci, którzy właśnie wylądowali na Ziemi, to muszą wiedzieć, że jest on quarterbackiem, który zaszokował świat, odchodząc z NFL. Odrzucił 68-milionowy kontrakt, aby spędzać więcej czasu z rodziną. Oczywiście zmierzyłem go "miernikiem szaleństwa". Dostał 8 na 10. Okazało się, że może jest najmniej szalony z nas wszystkich. Zdał sobie sprawę,że pieniądze to nie wszystko. Czasem tracimy poczucie tego,co liczy się najbardziej. Darren Rivers zrozumiał to przede mną. Więc Darren,przyjmij moje przeprosiny, i oficjalnie dostajesz 3, zamiast 8. Bo spójrzmy prawdzie w oczy,to aż 68 milionów. z One tree hill 6x06

Gość Georg Christoph Lichtenberg
Dziewczyna, sto pięćdziesiąt książek, kilku przyjaciół i krajobraz o milowej średnicy były dla niego światem. Istnieją dranie, którzy religię uprawiają tak, jak cesarz chińskie ogrody. S. rzadko postępował niewłaściwie, ale wszystko, co robił, czynił w niewłaściwym czasie.

Gość Bułhakov
Odejdź z mojej pamięci, dopiero wtedy będę wolna... Zbyt mnie straszyli i teraz niczym już przestraszyć nie są w stanie. Ach, messer, moja żona, gdybym ją tylko miał, dwadzieścia razy mogła zostać wdową!

Gość dorzucę swoje
"myslę, ze lepiej od nas zdawal sobie sprawę, jak bardzo nasze butne miny są tylko na pokaz, bo dotychczas nie zdołał z zadnego z nas wydobyc porządnej salwy smiechu. moze nie mogł zrozumiec dlaczego wciaz jestesmy tacy sztywni, ale wiedział, ze nikt nie jest naprawdę mocny, dopoki nie widzi, jak wszystko moze byc zabawne' /Lot nad kukułczym gniazdem/ 'ile razy masz ochotę kogos krytykowac- powiedział- przypomnij sobie, ze nie wszyscy ludzie na tym swiecie mieli takie mozliwosci jak ty" /Wielki Gatsby/ "nie mow pod wpływem chwilowego nastroju tego, czego pozniej pozałujesz" /Wieczor w Bizancjum/

Gość Innamoratissima
Robimy wszystko co możemy by odbudować zaufanie które straciliśmy. Są rany i zdrady tak głębokie i tak trwałe że nie mamy możliwości naprawienia ich. Wtedy nie pozostaje nam nic... tylko czekać. --- --- --- --- Wmawiamy sobie, że rzeczywistość jest lepsza. Wmawiamy sobie, że byłoby lepiej gdybyśmy nigdy nie marzyli, ale najsilniejsi, najbardziej zdeterminowani z nas trzymają się swoich marzeń. Albo przychodzi nowe marzenie, którego nie braliśmy pod uwagę. Budzimy się i odkrywamy, że mimo wszystko jest nadzieja. I jeśli mamy szczęście, uświadamiamy sobie wbrew wszelkim przeciwnościom, wbrew życiu, że prawdziwym marzeniem jest móc w ogóle marzyć. --- --- --- --- Rebecca Adler: Chciałabym umrzeć z odrobiną godności. Dr House: Nie ma czegoś takiego! Nasze ciała zawodzą, czasami po dziewięćdziesiątce, czasami zanim się urodzimy, ale to zawsze się dzieje i nigdy nie ma w tym godności. Nie obchodzi czy potrafisz chodzić, widzieć czy podetrzeć własny tyłek. To jest zawsze obrzydliwe – zawsze! Możemy żyć z godnością – nie możemy z nią umrzeć. --- --- --- --- Któregoś dnia ta plaża może zostać zmyta, ocean może wyschnąć, a słońce zgasnąć, ale tego dnia ja ciągle będę cię kochać. Zawsze i na zawsze. --- --- --- --- Utrata drogi w czasie podróży jest nieszczęściem. Jednak utrata sensu podróży… Jest prawdziwa tragedią. --- --- --- --- Czasami ból stanowi tak dużą część naszego życia, że uważamy, że zawsze tak będzie. Bo nie możemy przypomnieć sobie czasów, gdy go nie było. Ale potem, pewnego dnia, czujemy coś innego. Coś miłego, bo wydaje się znajome. W tamtej chwili zdajemy sobie sprawę... że jesteśmy szczęśliwi. Szczęście przychodzi w różnych formach. W towarzystwie dobrych przyjaciół. W tym, co czujesz, gdy spełniasz kogoś marzenia. Albo w obietnicy przyszłej pomocy. W porządku jest, pozwolić sobie na szczęście. Bo nigdy nie wiesz, jak ulotne to szczęście może być. --- --- --- ---

Gość Innamoratissima
Czasami łatwiej zająć się nieznajomymi, niż tymi, których się kocha. Czasami ludzie, których się kocha, są jak nieznajomi. I chociaż to czasem trudne, trzeba próbować być szczerym. Trzeba się wzajemnie wspierać. I trzeba wierzyć. Nie tylko w miłość, ale w tych, których się kocha. I trzeba mówić to, co chce się powiedzieć, zanim okazja przepadnie bezpowrotnie. --- --- --- --- Czasami nie wiemy ile nas z kimś łączy, dopóki nie zaczniemy się pakować. --- --- --- --- Kiedy fantazja staje się rzeczywistością nigdy nie wiesz co dostaniesz. Czasem rzeczywistość okazuje się być całkiem bliska marzenia. A czasem całkowicie przekracza twe oczekiwania... Wyjawienie swych ukrytych pragnień wymaga odwagi. Dzielenie się nimi jest jak hazard... Ale czasem zbliża nas do siebie. A innym razem nas rozdziela. Może prawdziwe jest powiedzenie: Uważaj, czego sobie życzysz, bo kiedyś to może się spełnić. --- --- --- --- Nie istnieje coś takiego, jak pewny grunt. Od tego jest system kumplowski. Ważne, aby znaleźć ludzi, którym się ufa. Kogoś, kto wyciągnie cię z dowolnej dziury. Linę można rzucić każdemu. Ale od tej osoby zależy, czy i jak ją złapie. W końcu i tak trzeba się do kogoś przywiązać. Tylko w ten sposób można przeżyć. --- --- --- ---

Gość kasik1234444
Dobrze jest sie bac. To oznacza ze ciagle masz cos do stracenia

Gość Agulkaaaa
Od tej pory spędzaliśmy ze sobą całe dnie. Chodziliśmy razem na długie spacery drogą wiodącą poza miasto, pływaliśmy wypożyczonym kajakiem po stawie i tańczyliśmy przytuleni do późna w noc. Nigdy już nie powracał myślą do zmarłego kolegi, nie pamiętał także o tym, co opowiedział mi w drugim dniu naszej znajomości. Kiedy po ewolucjach, mających na celu zrobienie jak najlepszych zdjęć, usiadł zdyszany w parkowej alei, zapytałam: - Czy też masz chore serce? - Dowiedziałam się wtedy, że kilka miesięcy temu przeszedł zapalenie stawów, które pozostawiło po sobie nieuleczalną wadę. Na szyi pulsowała mu ciemnobłękitna żyła. Rozszerzenie aorty - wyjaśnił rozpinając kołnierzyk koszuli. Zauważyłam potem, że ilekroć był zmęczony, żyła nabrzmiewała i pulsowała silniej. Opowieść dla Przyjaciela, H. Poświatowska

Gość Kachsia
Oczy dziecka, zwierciadło naiwności; wszystko w nich jest prawdą, wszystko najzupełniej normalne, nawet w największym zdumieniu. Któregoś dnia-ile wtedy masz lat? Nie więcej niż kilkanaście-zdajesz sobie sprawę, że nigdy już nie będziesz dzieckiem. Nie przeżyjesz po raz drugi ani godziny, ani minuty z tego czasu. (...) Przegrywasz z każdym dniem. Zło nie wciska się przemocą-wybieramy je, ponieważ jest atrakcyjnieszje Cierpieć będę nadal tak samo, bo to nie ukoi mojego cierpienia, jednak jeśli cierpią wszyscy, ból jest łatwiejszy do zniesienia. Natomiast jeśli tylko niektórzy są skazani na wielkie tragedie to w dziele stworzenia tkwi ogromny błąd. Chcę wiedzieć, czy istnieje jakiś ułamek sekundy, w którym dobro mierzy się ze złem, ułamek sekundy w którym dobro ma szanse zwyciężyć. Gdyby człowiek wiedział, że upadnie, to by się położył. Bo podobno w tych snach są pociągi, a w nich pełno wolnych miejsc i są okręty, które chcą nas zabrac w długi rejs.

Gość zielona filiżanka..
do IrishCoffe przeczytalam ksiazke Cień wiatru i uwarzam ze jest swietna.. wciaga i to bardzo.. pozdrawiam ;*

Gość zielona filiżanka..
do IrishCoffe przeczytalam ksiazke Cień wiatru i uwarzam ze jest swietna.. wciaga i to bardzo.. pozdrawiam ;*

Gość zielona filiżanka..
do IrishCoffe tez przeczytalam ksiazke Cien wiatru i bardzo mi sie podobala.. wciagajaca i to bardzo kilka mądrosci.. i zaskakujacy final. polecam.. i pozdrawiam.

Gość zielona filiżanka..
do IrishCoffe tez przeczytalam ksiazke Cien wiatru i bardzo mi sie podobala.. wciagajaca i to bardzo kilka mądrosci.. i zaskakujacy final. polecam.. i pozdrawiam.

Gość moni2310
"Dziś będzie pogoda zdecydowanie czerwona w porywach do czarnej z przejaśnieniami" Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, Dorota Masłowska "Jazda na nartach jest jak wszystko inne w życiu (...) To tylko kwestia wiary we własne siły". Bridget Jones – w pogoni za rozumem, Helen Fielding "Się odnowie i będę jak nowa" Nigdy w życiu, Katarzyna Grochola

Gość moni2310
"Dziś będzie pogoda zdecydowanie czerwona w porywach do czarnej z przejaśnieniami" Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, Dorota Masłowska "Jazda na nartach jest jak wszystko inne w życiu (...) To tylko kwestia wiary we własne siły". Bridget Jones – w pogoni za rozumem, Helen Fielding "Się odnowie i będę jak nowa" Nigdy w życiu, Katarzyna Grochola

*Gdy próbujesz sięgnąć gwiazd, potykasz sie o źdźbło trawy *Nagle poczuła, że uwielbia go bardziej niż kiedykolwiek *Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę *Jeśli zapytasz, co kocham najbardziej... Odpowiem, że życie... Ty odwrócisz się i odejdziesz, nie wiedząc, że moim życiem jesteś Ty!! * Jeśli ubierzesz się ładnie nazwie Cię snobką. Jeśli ubierzesz się sexy, powie Ci ,że wyglądasz jak dziwka. Jeśli do niego zadzwonisz, uzna że jesteś namolna. Jeśli to on do Ciebie dzwoni, pomyśli ,że powinnaś być zaszczycona. Jeśli go nie kochasz, będzie robił wszystko by Cię zdobyć. Jeśli Ty go kochasz, zostawi Cię. Kiedy się z nim kłócisz, mówi że jesteś uparta. Kiedy siedzisz cicho, mówi że nie masz własnego zdania. Jeśli się z nim nie pukniesz, powie że go nie kochasz. Jeśli to zrobisz, uzna że jesteś łatwa. Jeśli powiesz mu o swoich problemach, pomyśli że jesteś słaba. Jeśli będziesz milczeć, powie że mu nie ufasz. Jeśli nie dotrzymasz danej obietnicy, straci do Ciebie zaufanie. Jeśli to on złamie dane słowo, to będzie twoja wina. Jeśli go zdradzisz, on powie że to koniec. Jeśli to on zdradzi, będzie liczył na drugą szansę. *…za małe serca w piersiach biją za szybko i już nie czują…

Gość moni2310

Gość moni2310

Gość moni2310