Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość malutka179
hmm ja dzis wezme dopiero 2 tabletke mojego pierwszego opakowania...pierwsze wrazenia sa takie: nad ranem troszke mnie mdliło jakby ale z reguły na pocz okresu tak mam wiec to chyba nie z winy tabletek, natomiast dzis caly czas chce mi sie jesc....mimo ze jest tuz po swietach i normalnie zawsze mialam tak ze sie moglam nie patrzec na jedzenie a dzis to mam duuuzy apetyt...mam nadzieje ze to przejsciowe i czekam co bedzie przy nast dniach brania tabletek...

Witajcie, ja zazywam juz od 5dni Regulon,ogolnie wszystk jest ok,nie mam zwiekszonego apetytu ,nie zauwazylam zadnych zmian jesli chodzi o powiekszone piersi,ostatnio dopadly mnie tylko chwie gdzie chcialo mi sie plakac . Pozdrawiam

Gość Marika 89
Biorę drugie opakowanie Regulonu i muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczona, bo nie do końca wierzyłam w te zapewnienia lekarza, że będę miała po nich ładną cerę. A tu proszę! Juz po pierwszym opakowaniu bardzo się poprawiło. A co do piersi, to chyba indywidualna sprawa. U mnie bez zmian.

Gość mona19827
pod koniec opakowania mam straszne bóle głowy

Gość alaina
moje drogie!! wcześniej korzystałam z plastrów evra - wszystko było super niestety zaczęły mi się robić straszne odczyny od kleju, moja pani ginekolog przepisała mi yasmin :-) wszystko byłoby cudnie, gdyby nie filip, który pojawił się 9 miesięcy od rozpoczęcia drugiego opakowania (oczywiście on jest cudny, ale troszeczkę mi zamieszał w planach :-) ) zmieniłam ginekologa:-), ten przepisał mi regulon! rozpoczęłam właśnie trzecie opakowanie i -nie licząc większego biustu- nie czuję żadnych skutków ubocznych! nikt jednak nie powinien sugerować się opiniami z forum, dlatego, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na składniki leku! pozdrowienia dla wszystkich!!

Witam ja zazywam juz kilka dnie Regulon ,mam takie pytanie czy tez macie lekkie plamienia??? jak dlugo to trwa?? to sa moje pierwsze tabsy antykoncepcyjne wiec nie bardzo wiem czy to dobrze czy zle ze mam takie plamienia,czy wystepuje ono podczas zazywania tabletek antykoncepcyjnych przez caly czas czy to tylko poczatkujace ? Prosze o odp Pozdrawiam

Gość martatuska
Witaj Rybka 200. Ja kończę 2 opakowanie Regulonu i miałam plamienia do 16 pigułki z 2 op. Skończyło się plamienie zaczęły się nerwy i łzy

Ja miałam plamienia przez całe 1 opakowanie, na szczescie jestem w polowie 2 i jak narazie wszystko jest ok :) piersi mi sie powiekszyly ale to pewnie, dlatego,ze przytyłam ( zobzarstwa a nie tabletek ;p ) pozdrawiam :)

witajcie dziekuje martatuska za twoje reakcje na regulon,bo juz sie balam ze cos jest nie tak z tymi plamieniami

Witam.Dzisiaj mój lekarz zaproponował mi przerwe w braniu Diane35 lecz, że są one również dla mnie antykoncepcją to zalecił mi branie Regulonu.W ulotce pisze informacja o zmianie jednej tabletki dwuskładnikowej na Regulon-nie powinnam robić przerwy 7dniowej.Czy odbycie stosunku bez dodatkowego zaa=bezpieczenia jest więc bezpieczne na te 98.9% ??Czy słyszałyście może o kobiecie, która zaszła w ciąże biorąc Regulon?? Dziwnie jest też zaznaczone na blistrze która tabletka na początek-w Diane brało sie zależnie od dnia tygodnia w którym zaczynał sie cykl.Rozumiem, że tutaj dzień tygodnia nie gra roli i mam poprostu wziąść tabletke z nr 1 przy starcie.Czy mam racje??

Gość justyna88
hej dziewczyny jestem tu nowa ale biore regulon juz2,5roku i czuje sie bardzo dobrze cera mi sie poprawila z poczatku schudlam teraz przytylam ale to tylko i wylacznie z mojej winy czasem mam humory ale to juz taki moj charakter:P wszystko jest ok ale ostatnio zaczelam sie niepokoic bo profesorka od fizjologii podala nam na zajeciach same negatywy stosowania tabsow najbarzdziej boje sie tego ze w przyszlosci bede miala problemy z zajsciem w ciaze czy jest na forum mama ktora po stosowaniu tabletek urodzila bez problemu pierwsze dziecko?bo sorka mowila nam ze najwieksze problemy z zajsciem w ciaze maja nierodki stosujace tabsy z gory dzia za odpowiedz mam nadzieje ze jest wsrod was taka mama i ona mnie uspokoi:)pozdrawiam wszystkich:)

Hej justyna 88:) Moja siostra brała tabletki jak była panną i wpadła. Ma teraz słodkiego urwisa Filipa i czeka na kolejne, które się zjawi we wrześniu. Nie wiem jednak do końca jakie to były tabletki- napewno nie Regulon. Myślę, że zdania na temat ciąży są podzielone. Moj lekarz powiedział, iż nie powinnam mieć problemów z zaplanowaniem dziecka-dawka hormonów w końcu się kończy po jakimś okresie zaprzestania ich brania. co do mojego pierwszego postu-zrobilam sobie przerwe, czyli postąpiłam wbrew ulotce. Zastosuje też dodatkowe zabezpieczenia przez pierwszy okres brania Regulonu- chce mieć pewność, że zabezpieczy mnie on tak jak Diane, choć nikt tej pewności chyba nie ma:( Pozdrawiam

Gość martatuska
Witajcie ponownie.Jeśli chcemy "przełożyć" okres to nie robimy siedmiodniowej przerwy,tak? A jeśli zamiast siedmiodniowej przerwy zrobię np. czterodniową przerwę to krwawienie się skróci? Pozdrawiam

Bralam regulon przez kilka lat i nigdy nie mialam zadnych problemow zdrowotnych z tego tytulu. Wrecz przeciwnie, swietnie sie po nim czulam, moja skora promieniala, wlosy lsnily, piersi wypieknialy, a ja nabralam dodatkowo pewnosci siebie. Obecnie od roku nie biore tych tabletek, gdyz moj narzeczony przebywa za granica, dlatego mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie 2 opakowania - oryginalne produkty, kupione w aptece. Gdyby ktos byl zainteresowany prosze o kontakt: fryga13@poczta.onet.pl

Gość Puq
U mnie po regulonie też super samopoczucie i ładna cera. Żadnych skutków ubocznych :))

Gość justyna88
to super:)))uspokoilyscie mnie pozdrawiam:)

Gość rybbka80200
Hej ja juz jestem po 1 opakowaniu Regulonu,nie przytylam ale mam zmienne humorki ktore czasem mnie juz sama mecza a co dopiero chlopaka;-) ,jak to jest z ta 7 dniowa przerwa trzeba sie zabezpieczac czy jestesmy pod ochrona Regulonu? Pozdrawiam Buziki

Mam takie pytanko czy jak sie ma ta 7dniowa przerwe to mozna dostac wczesniej okres np po 3-4dniach?? pytam dlatego ze tak sie czuje jak bym miala lada dostac okres lada dzien;-/Pozdrawiam i czekam na odpowiec

Mam takie pytanko czy jak sie ma ta 7dniowa przerwe to mozna dostac wczesniej okres np po 3-4dniach?? pytam dlatego ze tak sie czuje jak bym miala lada dostac okres lada dzien;-/Pozdrawiam i czekam na odpowiec

Gość MALOLA
SIEMKA !ja ZACZYNAM JE DOPIERO BRAC I NIEWIEM CO O NICH MYSLEC

Gość mamaoliwierka
Rybka 200. Jesteś zabezpieczona w ciągu tych siedmiu dni przerwy. W ciągu tych 7 dni przewrwy powinno wystąpić krwawienie miesięczne,a w którym dniu to już indywidualna sprawa.Pozdrawiam

Wydaje mi sie, ze tabletki trzeba brac minimum 2 miesiace, aby mowic o pelnym zabezpieczeniu przed niepozadana ciaza.

Gość malola
o jej ale ze mnie kretynka.jestem bardo zdenerwowana!!!!!!!!!dzis mam polknac 3 abletkie ale nie mam okresu myslalam ze mam okres bo na bielinie byly delikatne plamy wiec zaczelam brac regulon.napiszcie co mam zrobic.

Gość malola
bardzo prosze o szybka odpoiedz

Gość MALOLA
witam! odpiszcie mi co mam zrobic

Gość mamaoliwierka
Malola . Ja też tak miałam,bierz dalej.

Gość MALOLA
bardzo dziekuje za odpowiedz. strasznie sie marwilam pozdrawiam

Gość dora233
Ja właśnie zaczęłam brac regulon w zastepstwie za mervelon, bo tego drugiego nigdzie nie mozna dostać!!

Gość ob 20
hej :) po pierwsze to dziwie sie ze bierzecie tabletki nie wiedzac o takich podstawowych sprawach..na poczatku trzeba porozmawiac z ginekologiem zeby wszystko bylo dla Was jasne.jest tez ulotka na ktorej sa najwazniejsze informacje.ja biore tabletki 1.5 roku.na poczatku byl Novinet (troche inaczej sie pisze) ale szybko z nich zrezygnowalam bo mialam straszne ale to straszne humorki,zachowywalam sie jak jakas jedza :) dziwie sie ze moj chlopak ze mna wtedy wytrzymal.albo bylam wsciekla albo plakalam.lekarz przepisal mi Regulon i wszystko minelo.ogolnie jestem z niego zadowolona,w koncu nie musze sie bac, humorki czasami mam ale takie normalne, jak każda kobieta :) troche mi sie przytylo ale to raczej przez brak silnej woli.spokojnie moge go polecic ale kazda kobieta inaczej reaguje na hormony.pozdrawiam :)

Gość millia
Właśnie zaczynam drugie opakowanie regulonu. Na razie jest dobrze, tj. nie przytyłam czy tam nie mam jakichś dziwnych skutków ubocznych. trochę mnie przestraszył skąpy okres.ale podobno to normalne przy tabletkach.