Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość Pluskwa_77
To zależy co nazywasz problemem... Oczywiście jestem świadoma tego, że potem trudniej jest zajść w ciążę, no i jak już się zajdzie to trudniej ją utrzymać, ale nie jest to dla mnie ważniejsze, niż złe samopoczucie. Na trądzik leczę się już 18 lat i jak coś działa, to wolę to, niż załamanie psychiczne czy depresję. A z drugiej strony jestem jedną z tych osób, które na prawdę nie czują potrzeby posiadania dziecka... Koleżanki dookoła robią wszystko, żeby tylko zajść i zachodzą (mam wrażenie czasami, że to się dzieje przez pączkowanie, ponieważ w moim bliskim otoczeniu 7 dziewczyn jest w ciąży, a 3 już urodziły). Może, jak na razie, to nie jest mój czas i moja chwila - to się jeszcze okaże.

Gość Madzikunia
Hej, zaczełam 4 opakowanie regulonu. przez dwa pierwsze opakowania nic mi nie było. Pod koniec trzeciego miałam bóle pleców, głowy, brzucha, mdłości. Jak dostałam okres wszystko to ustapiło. Teraz po prawie kazdym posiłku boli mnie brzuch. Zastanawiam sie nad zmianą albo odstawieniem Regulonu. Jak myslicie?

Gość mama24lu
Właśnie, dziewczyny.Napiszcie jak tam Wasze libido?Czy bardzo spadło, czy np.wogóle alebo jest większe:)

Gość Thal
Hej, biorę Regulon od jakichś 6-7 miesięcy. Polecił mi go dermatolog na trądzik i na to że mam dużo ciemnych włosów na ciele = dużo testosteronu; Cera się poprawiła już na początku stosowania, ale od miesiąca jest gorzej. Przytyłam i to parę kilo. No i piersi, miałam C teraz to i D czasem wydaje się za małe :( bywa że bolą pod koniec opakowania. Problemów żołądkowych nie miałam - raczej sporadyczne zatrucia, ale to chyba nie regulon. Kolejnym wątkiem który się tu powtarza jest depresja i muszę przyznać że ten lek zrobił z optymistycznej i cieszącej się wszystkim dziewczyny niezłą marudę, dopiero ostatnio doczytałam że to on może powodować ostre depresje i w moim przypadku tak jest. Robię teraz przerwe na powrót do równowagi i szukam czegoś lepszego. LIBIDO? jakie libido przy regulonie? spadło prawie do zera :/ tylko w 7-dniowe przerwy jest lepiej.. Z dawnych leków najlepiej wspominam Logest ale nie chcieli mi przepisać, a Cilest był kiepski, ale nie pamiętam dlaczego.

Gość sohvi
Mam pytanie do was zażywam regulon o 22kazdego dnia a zapomniałam wziąsc i wzięłam po 14 godzinach o 12 a 2 wezme o 22 czy bedzie to działac znowu ?? czy dopiero od natepnych opakowan czy po jakis dniach ..pomozcie..

Gość Sohvi
Mam pytanie do was zażywam regulon o 22kazdego dnia a zapomniałam wziąsc i wzięłam po 14 godzinach o 12 a 2 wezme o 22 czy bedzie to działac znowu ?? czy dopiero od natepnych opakowan czy po jakis dniach ..pomozcie..

Gość Sohvi

Gość sandrunia69
czy któraś z Was ma większe piersi po regulonie? Wydaje mi się ze moje zaczęly rosnać jestem po 5 opakowaniu

Gość ania-frania
jestem po 8 tabletce i nie zauwazylam niestety powieszenia piersi a licze na to bardzo ale ktos sie tu wypowiadal z epo 3 opakowaniu juz sa zmainy. Czy po 8 tabletkach jestem juz zabezpieczona ? dziewczyny jakie sa wasze opinie?

Gość Timanti
Już po 1 tabletce działa..

Gość betka-beta
koncze opakownie Regulonu -piszecie ze piersi sie powiekszaja ,ja mama rozmiar A i licze na to .Po ilu seriach zauwazylscie zmiany?

Gość zaciekawiona_ania
na pewno nie po pierwszym opakowaniu i to nie jest reguła że każdej dziewczynie. no i nie licz ze z A nagle wskoczą ci na C lub D, bez przesady ;)

Gość Pluskwa_77
Jak już wspominałam, u mnie po Regulonie libido = 0... I widzę, że nie tylko u mnie, więc to jednak prawdopodobnie wina pigułek. Jeśli chodzi o piersi, nie powiedziałabym, że są większe, raczej jędrniejsze. Przy okazji, betka-beta nie marudź - ja mam też miseczkę A, a dokładnie 75A i jestem z nich zadowolona. Przy "cyckonoszu" typu push-up (i to nie takim wypchanym dziesięcioma wkładkami z gąbki, silikonu, czy czegokolwiek innego) wyglądają na o wiele większe! A wracając do tematu, po Regulonie nie mam problemów żołądkowych, nie przytyłam, cera mi się poprawiła - same zalety. Tylko to przeklęte libido :-(

Gość Madzikunia
Z tym libido to u mnie też prawda. Przy pierwszym opakowaniu baaardzo duże :) a teraz.....lepiej nie mowić :(

Gość Pluskwa_77
Ze względu na ilość pytań związanych z zasadami przyjmowania mogę powiedzieć tylko jedno: DZIEWCZYNY, DO LICHA!!! Czytajcie ulotki zamieszczone w opakowaniu, tam jest wszystko wyjaśnione... I przy okazji zakupu, zawsze sprawdzajcie datę ważności - podobno są dystrybutorzy, którzy próbują "wepchnąć" klientowi przeterminowane leki :-o Włos się jeży! Z informacji dostępnych na sieci wynika, że jeśli zapomni się przyjąć tabletkę któregoś dnia, należy ją przyjąć jak najszybciej, a następną wieczorem. 36-godzinna przerwa w przyjmowaniu tabletek uważana jest za przerwanie działania antykoncepcyjnego. Należy stsować 1 tabletkę dziennie, o stałej porze dnia, przez 21 dni. (Pierwsza w pierwszym dniu cyklu - jeżeli zaczyna się od piątego dnia cyklu, pierwszy miesiąc może być jeszcze płodny.) Następnie 7 dni przerwy.

Gość ewkaaaa
wczoraj kochalismy sie do konca po 12 tabletce(1 wzielam w 1 dniu cyklu) czy jestem juz zabezpieczona?

Gość zaciekawiona_ania
raaaczej tak..

Gość zaciekawiona_ania
raaaczej tak..

Gość zaciekawiona_ania
raaaczej tak..

Gość Timanti
Mam takie pytanie ...jak już się skonczy opakowanie i ma sie tydzien przerwy czy przez ten tydzien tez mamy ochrone?

Gość Timanti
Mam takie pytanie ...jak już się skonczy opakowanie i ma sie tydzien przerwy czy przez ten tydzien tez mamy ochrone?

Gość Timanti

Gość Timanti
Mam pytanie...czy jak już sie skonczy opakowanie i jest przerwa tydzien czy w tej przerwie jest zabezpieczenie?:)

Gość Timanti
Mam pytanie...czy jak już sie skonczy opakowanie i jest przerwa tydzien czy w tej przerwie jest zabezpieczenie?:)

Gość zaciekawiona_ania
tak :)

Gość zaciekawiona_ania

Gość zaciekawiona_ania

Gość zaciekawiona_ania

Gość zaciekawiona_ania

Gość Pluskwa_77
Cześć dziewuszki! Jestem po wizycie u ginekologa i przechodzę z Regulonu na Yasmin - cera najważniejsza :-o no i poskarżyłam się na zerowe libido. Zobaczymy co to da... Co do libido, pani doktor potwierdziła moje obawy - po każdych pigułkach może być to samo :-( BUUU! Przy okazji, mam do odsprzedania jeszcze jedno opakowanie Regulonu. Chętne osoby proszę o kontakt mail'owy z "Kafeteria" w temacie. I jeszcze jedno - tyle tych tematów na Kafeterii, że nie mogę się połapać. Czy jest tu jakiś odpowiednik tematyczny "regulon i wasza reacja na te tabletki" dla Yasmin? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam wszystkich.