Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość Myszkam86
Beti stymulacje miałam Gonalem 75-w takim penie(wygląda jak gruby długopis) jest 6 dawek mi tyle starczyło. według mnie te zastrzyki sa lepsze od clo bo nie upośledzają śluzówki macicy. Powiem Ci szczerze, że my ledwo związalismy koniec z końcem bo znów mielismy niezapowiedziane wydatki ale sie uparłam, że ma być w tym miesiącu i już:) Jeżeli ty reagujesz dobrze na clo to możesz spróbowac z tym lekiem, ale wydaje mi sie że do inseminacji biorą nieco silniejsze leki.

Myszka trzymam kciuki :) Ziuta a możliwe że miałaś owulacje później? Może dlatego testy jeszcze nie wychodzą.

Gość Myszkam86
Wiesz Beti jeżeli wewnętrznie czujesz że naprawde chcesz tej inseminacji to koszty schodzą na dalszy plan, my odkladalismy 3 miesiące na zabieg a na sam koniec i tak ledwo dopięlismy wszystko na ostatni guzik. Przede wszystkim jednak to nie może być podjęta decyzja z przymusu, trzeba być przekonanym że sie chce i to słuszny wybór. właściwie nie umiem tego opisać, po prostu pewnego dnia sie obudzilam z ta myslą że chce tej inseminacji, cos jakby natchnienie

Gość Myszkam86
Słońce a jak tam Twoje samopoczucie? kiedy wrzucisz jakąś fotke twojej fasolki?

Słońca-------- monitorowaliśmy owulkę i miałam z prawego jajnika w 15 dc. Pęcherzyk sam pękł ładnie. A po kilku dniach miałam bardzo silne bóle lewego jajnika.Może wtedy miałam owulację z tego lewego. Wszystko jest możliwe. Modlę się, żebym teraz po odstawieniu nie dostała @. :( A tak mnie teraz bolą piersi, że już dawno nie czułam takiego bólu. I w ogóle dziwnie się czuję.

ja tez "dorosłam" do decyzji o inseminacji ale niestety los spłatał mi psikusa i chyba musze zostawic na nastepny miesiac... moj gin mial isc na urlop w sierpniu ale poszedl teraz... ;( mialam do niego chodzic na monitoring a tylko na sam efekt koncowy jechac do bialegostoku. i teraz nie wiem co mam robić .. troszke nie usmiecha mi sie jezdzic 180 km na podglądanie pecherzyka i ewentualne podanie pregnylu ... widocznie mialo tak byc... mamy ostatnią szansę bez monitoringu .. w nowym miejscu zamieszkania i prawie na urlopie ; )) wiec trzeba jeszcze przetestowac lozeczko ;)))

Gość Myszkam86
Justa moi znajomi po zmianie mieszkania też zmajstrowali sobie bobasa i nawet nie wiedza kiedy, bo przecież stale było coś do robienia, a to malowanie, a to skrecanie mebli i po kilku tygodniach okazało sie że jest w ciąży. tak więc trzymam kciuki z całych sił:)

Gość justynka-83
Myszka a czy Wam też kazali robić badania na chlamydię, żółtaczkę i HIV??

Gość justaa27a
mi mowil gin w klinice ze trzeba zrobić te badania ale chwile przed inseminacją ...

Gość justynka-83
Justa no my właśnie mamy zrobić bo inseminacja w cyklu sierpniowym :-)

juz chyba przyzwyczajam sie to ze bedzie u mnie na koniec lipca a nie tak jak mialo byc w ten weekend...;( buu a juz tak sie na to nastawiłam ;(

Gość justynka-83
A ja mam ten cykl na luzie i dobrze mi z tym, są wakacje, potrzebuję odpoczynku. Lekarz dopiero w 24 dc:-)

dziewczyny mam pytanie do Was?? o dziecko staramy się z mężem jakies 1,5 roku ale badania zaczęlismy w sumie niedawno.... i mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robic :( możecie mi napisać czym się rózni normalne HSG od HSG robione pod USG? chodzi o to że przy tym drugim jest mniejszy ból, tańsze czy o co? w sumie to jestem już chyba zalamana.... mąż robił badanie nasienia, na temat którego usłyszałam kilka sprzecznych ze sobą opinii, jeden lekarz stwierdził że sa ok, w normie i mąż jest jak najbardziej płodny, drugi że nasienie jest nieprawidłowe i tylko IVF dla nas a trzeci ze może jak mąż bedzie stymulowany to uda sie inseminacja... i jak tu nie zwariować?????????

Gość justynka-83
xxskarbekxx to HSG pod USG jest chyba mnej dokładne niż to robione pod RTG z tego co się orientuję. A jakie parametry ma nasienie Twojego M.? Opisz krótko:-)

xxskarbekxx----------- rzeczywiście z tymi lekarzami to masakra. Lepiej znaleźć jednego porządnego, zaufanego doktora i jego się trzymać. Co do HSG to ja miałam robione to zwykłe. Nawet nie wiedziałam, że jest inny rodzaj tego badania, więc ci nie pomogę, bo nie wiem. Ale na pewno jest to badanie niezbędne w leczeniu niepłodności. I do przeżycia. My z mężem staramy się już 2 lata. :(

Cześć dziewczynki, co słychać? Ja mam dzisiaj 24dc, tak jak pisałam od niedzieli nie biorę luteiny ,bo mi zabrakło, jak myślicie kiedy @ przyjdzie?

Ja @ zawsze dostawałam po 2-3 dniach od odstawienia Duphastonu. W tym miesiącu jest inaczej.

Słońce Moje, najlepsza odpowiedź jaką mogłaś mi dać!Obyś miała rację, a tu 4 dni po odstawieniu i echo, ale na test chyba za wcześnie...

Gość Myszkam86
Justynka ja tylko miesiąc przed inseminacją miałam zbadać TSH bo ostatni wynik sprzed prawie 3 lat, a w marcu robiłam cytologie i wymaz i to na tyle. Wydziwiają z tymi badaniami, wy macie więcej przed inseminacją a ja miałam cała litanie przed histeroskopia jesienią podczas gdy inne dziewczyny nie musiały miec żadnych wyników. Justa ja bym udusiła swoją gin gdyby nagle mi na urlop wyjechała, fakt faktem na inseminacji jej nie było ale zdążyła mi załatwić innego kompetentnego doktorka:) Skąd sie wziął pogląd że w ciąży nie można rowerem jeździć? bo ja ten tydzień jeżdże dom pracy ale ostrożnie, zresztą sądze że skoro dźwiganie 10kg wg mojej lekarki na zagnieżdżenie zarodka nie ma wpływu to tym bardziej jazda rowerem w tym samym okresie czasu. Poza tym postanowiłam sobie, że wogóle nie zwracam uwagi na to czy coś mnie boli, kłuje czy nie, żadnych domysłów:) aczkolwiek jajniki stale czuję i ból w podbrzuszu a przy dotyku bola piersi:) to ostatnie to akurat zawsze po podaniu choragonu czuje. Wiecie dziewczyny troche szkoda że jako pierwsza do inseminacji podeszłam bo nawet nie wiem jak powinnam sie czuć, na co zwracać uwagę. Ale z drugiej strony fajnie ze jestem już po zabiegu, tylko to czekanie...:)

Gość Myszkam86
Psioszka po odstawieniu luteiny w ciągu 7 dni powinna pojawić sie @ ale z reguły trwa to do 4dni tak więc trzymam kciukaski żeby już przez najbliższy rok do ciebie nie zawitała:)

Gość Jola S
Witam bardzo serdecznie mam pytanie miałam robione HSG po którym okazało sie ze mam dwa jajowody nie drożne po tym badaniu poszłam do poradni ,,k,, po czym musiałam sie z ordynatorem umówic na udrażnianie jajowodów i oczywiscie Dr ordynator osobiscie mi to zrobił ale od lekaza innego usłyszłam ze mój przypadek jest daremny i nic z tego nie bedzie choc ordynator który mi udrazniał jajowody twierdzi ze leki przeszły i juz sama niewiem czy mam szanse teraz na zajscie w ciaze na kontrolne Hsg nie poszłam poniewaz usłyszałąm od jednego lekaza ze zawracam głowe słyszałyscie moze o przypadkach takich które zaszły wciaze pozdrawiam

Myszka rowerem mozna w ciazy jezdzic, tylko nie po dziurach, bruku itp. Trzeba uwazac, zeby sie nadmiernie nie trzesc na tym rowerze, no i na ewentualne upadki i urazy :)

Gość Myszkam86
Amefa ja na kazdej dziurze tyłek do góry i zwalniam:)

Jola S jeży lekarz który Ci udrażniał jajowody mówił że je udrożnił to go słuchaj, a nie lekarza konowała który mówi że mu głowe zawracasz. A najlepiej to zacznij chodzić do lekarza prywatnie bo na fundusz to sie prędzej wrzodów dorobisz a nie w ciąże zajdziesz. Taka niestety smutna i gorzka prawda jeżeli chodzi o naszą służbę zdrowia. Szlag mnie trafia jak słysze takie historie ze lekarz powiedział że mu pacjentka głowe zawraca. No jak tak można! Nie dosć że Dziewczyna sama widzi że coś jest nie tak to jeszcze ją dobija takimi tekstami. Jola nie załamuj się. Jak miałas udrożnione jajowody a wszystko inne jest ok to zajdziesz w ciąże.

Gość Jola S
I to jest prawda idzie sie załamac ja juz mam takiego doła ze wyje jak bubr z domu to az uciekaja wszyscy takie mam nerwy ale tak sie boje poniewaz mam nadzieje ze to jest mozliwe ze jednak zajde pomimo ze nie miałąm kontrolnego HSg ale miałąm miec zrobione ale w tych nerwach wyszłam jak od jednego lekaza usłyszałam ze głowe zawracam

A tak wogóle to mnie od wczoraj nosi jak usłyszałam że Pis chce karać lekarzy karą więzienia za in-vitro to mnie normalnie zmroziło. W jakim kraju my zyjemy :( Jak można odmawiać ludziom prawa do posiadania własnego dziecka :( I pomysł wyszedł od człowieka który sam jest starym spierdzielałym kawalerem i nie ma dzieci. Ja się w politykę nie bawie ale to juz jest szczyt jak dla mnie. Kurdupel jeden. A te dzieci co sie do tej pory urodziłay przez in vitro to co? Pozamykaja je w zakładach zamknietych bo są nienormalne czy jak? Głupi, chorzy ludzie. Ludzie zaczną na zachód wyjeżdżać żeby zrobic in vitro. Mnie to się w głowie nie mieści i mam nadzieję że projekt szybko upadnie.

Jola poszukaj dobrego lekarza i powiedz mu co i jak. Pozabieraj wszystkie swoje wyniki i zobaczysz że sie uspokoisz. Może ordynator który robił ci zabieg przyjmuje prywatnie? Albo umów sie na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Ja miałam niedrożny lewy jajowód, udrożnili mi go w czasie laparoskopi i dzisiaj jestem w ciązy. A wiem że ostatnie jajeczkowanie miałam z lewego jajnika przez lewy jajowód. Głowa do góry i sie nie denerwuj bo to i tak nic nie da a pewnie płaczesz niepotrzebnie bo wszystko jest ok.

Myszka prawidlowo ;) Slonce PIS od dawna tworzy rozne ustawy przeciw in vitro. Oni sa bardzo "koscielni"... Ciekawe, jakie mieliby podejscie gdyby w ich rodzinie ktos spotkal sie z takimi problemami z plodnoscia... Szkoda nawet slow na to wszystko. W Anglii 3 podejscia do in vitro sa darmowe, a u nas ludzie ledwo dadza rade z kredytem na jeden zabieg. Przykre to. Tym bardziej, ze z adopcja tez sa ogromne problemy...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować