Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Miśka 30 a badałaś progesteron?? ja tak miałam (brązowe plamienia) przy niskim progesteronie. Teraz biorę luteinę i jest ok.

Byłam dzisiaj u gin. Powiedziała, że prolaktynę mam już ładną i progesteron mógłby jeszcze tak powyżej 20 być. Ale jest już dużo lepiej. Kazała mi w tym cyklu zbadać jeszcze raz prog i dodatkowo estradiol. Kolejny cykl na podglądzie, teraz się nie uda bo wyjeżdżamy. ale jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona. Mimo że dzisiaj 10 dzień i jeszcze nie widać czy jakiś pęcherzyk wystartuje (jak będzie to z lewej strony bo jakiś tam nieco większy był, a prawa strona odpoczywa), ale jak powiedziałam że ostatnio owu była ok 17 dnia to gin stwierdziła że to za wcześnie żeby coś było widać w 10 dniu. zostają mi testy i obserwacje :) Życzę wam dobrego weekendu. Ja wyjeżdżam do teściów w niedziele, będę was czytała, ale z pisaniem będzie gorzej :( nadrobię jak wrócę. Trzymajcie się kobitki :)

Gość Miśka30
tak, badałam jakiś czas temu, z tego co pamiętam było ok, z leków jakie brałam to w sumie tylko bromergon aby ustabilizować @, miałam problem z prolaktyną. no i teraz miałam duphaston - więc w sumie ten lek odpowiada za unormowanie progesteronu. ale nic się nie zminiło (plamienie) przy braniu duphastonu. było tak samo ziuziuta - strasznie mi przykro :(

Miśka a duphaston jest dowcipny znaczy dopochwowy? mi gin mówiła że po dowcipnym często przyplątują się stany zapalne. może przeczytaj na ulotce czy nie jest to efekt uboczny/działanie niepożądane. ja biorę luteiną podjęzykową i jest ok.

Gość Miśka30
Yvonkaa, brałam doustnie przed 3 miesiące, teraz sobie zrobiłam przerwę i w następnym cyklu mam zamiar znowu brać (zalecenia gin od 14dc przez 10 dni) ale ulotke przewertuję raz jeszcze.

ja mam brać od 3 dnia po szczycie objawu śluzu płodnego, czyli od 3 dnia po owulacji, ja owu mam ok 17 dnia więc np branie od 14 dnia by tylko zaszkodziło. A ty w którym dniu masz owulację?

Gość Myszkam86
Justynka pomyliłam sie i nie miałam wymazu tylko posiew bo czegoś tam sie doczepił cytolog. ale oczywiście badanie niczego nie wykazało. Amefa synek siostry tez pędził z rozwojem jak szalony a teraz a jak został mu tydzień na wyjście to sie nie spieszy, choc już od 3tyg. jest ułozony główką w doł. Leti to bierz sie do dzieła, napewno jakiś żołnierzyk dotrze do jajeczka:) a na jakiej dawce clo jesteś ze tyle pęcherzyków masz? Nawet gdyby wszystkie zostały zaplodnione to jeszcze nie powiedziane że wszystkie zagnieżdża sie w macicy

Leti ale to jest chyba tak że pęcherzyk który pęknie pierwszy zaczyna produkować hormon który blokuje dojrzewanie pozostałych pęcherzyków. Raczej wątpie żeby wszystkie sześć pękło w tym samym momencie (ten ból, ała) Chociaż.. bliźnięta dwujajowe czyli z dwóch pęcherzyków są częstym "efektem" stymulowania ;) Zyczę ci jednego, góra dwóch zapłodnionych jajeczek ;) Ja w jednym cyklu z clo miałam dwa pęcherzyki i niestety żaden się nie zapłodnił. Jednym słowem jesteś podatna na clo :) ciekawe czy miałabyś owulke bez stymulowania. A co na to twój partner? nie wystraszył się ? :) U mnie za oknem 47 stopni.. normalnie masakra..

Gość Myszkam86
Słońce ja nawet nie patrze na termometr. Od jutra zaczynam branie lutieny dopochwowo, już sie zaopatrzyłam w cienkie wkładki bo zapewne część leku spłynie z siłą grawitacji. Nie wiem jak to jest z tym pękaniem pęcherzyków, bo raz przy stymulacji pękły oba więc myśle że ewentualne blokowanie pekania więcej niż jednego pęcherzyka dzieje sie tylko w naturalnych cyklach, bez podawania leków na pęknięcie. Ja sie zastanawiam czy moje pęcherzyki wogóle pekły, bo w 32h od podania choragonu nadal były całe a lek działa najsilniej do 36h:/ ale wierze że lek zadziałał

Gość Myszkam86
co za cisza tu zapanowała, chyba wszystkie dziewczyny pod prysznicem siedza i sie chłodzą:) u mnie nawet listek na drzewie sie nie rusza, przeciągu w domu nie ma z czego zrobić

Myszka zaopatrz sie w solidny zapas wkladek :P Mi strasznie lecialo po tej luteinie, zwlaszcza rano... Najlepiej sobie zaaplikowac dwie godzinki przed wstaniem z lozka :) A o pecherzyki sie nie martw. Na pewno minimum jeden pekl i juz siedzi tam, gdzie trzeba ;)

Gość Jola S
jak ja bym juz tak chciała a nawet nie mam tego co wy piszecie choc każda zwas ma problem bo to przykre te co chca miec dzieci to maja problem z jego posiadaniem a to co nioe chca zachodza i to jest nie sprawiedliwe

Dziewczynki, jak ja Wam zazdroszcze upałów!:)A w tej Anglii tylko deszcz i deszcz:/ Mam do Was pytanie, dostałam tu jakieś infekcji, myślę, że od zmiany wody i proszku i trochę mnie tam w środku szczypie i swędzi. @ dalej nie mam- 7 dni po odstawieniu luteiny, myślicie ,że mogę sobie zapodać np. ginalgin na tą infekcję? Boję się trochę,bo może się udało i nie wiem czy nie zaszkodzę i sobie i fasolce?!

Psioszka ja jak mialam infekce, to nigdy jej nie odczuwalam w srodku, zawsze tylko na zewnatrz swedzialo itd. u ciebie jakos dziwnie. No ale moze dziewczyny cos wiecej wiedza :)

Gość Myszkam86
Psioszka a może w aptece potrafiliby ci doradzić czy może ten lek stosować jeśli podejrzewasz u siebie ciąże. A który masz teraz dzień cyklu?

Gość Myszkam86
mnie zawsze raczej na zewnątrz swędzialo, no chyba żę zdarzaly sie upławy ale nawet wtedy żeby dotrwać do wizyty u gin smarowałam się Clotrimazolum-bez recepty jest i kosztuje pare złotych tylko

Psioszka Clotrimazolum, o ktorym pisze Myszka czasem zalecaja w ciazy, wiec moze sprobuj. Oprocz tego mozesz sprobowac przemywac sie rumiankiem, albo Lactacydem... Do "srodka" ciezko cos doradzic... Moze pomoglby jakis srodek z kwasem mlekowym typu Lactovaginal? Ja bralam na infekcje Pimafucin, ale to jest na recepte :( Pamietaj tylko, zeby nie robic zadnych irygacji ;)

Dziewczynki,ale ja jestem w Anglii i tutaj niestety zero leków, aptek i lekarzy. Siostra ma ten ginalgin w domum ja go kiedyś brałam na infekcje. Zrobiłam rano test,ale jedna krecha- dziś 26 dc. Rumianek mamy to się podmywam, ale nic poza tym.

Psioszka zapalenia pochwy to częsta przypadłość we wczesnej ciąży ;)brałaś luteine dopochwową? Bo to czasami od tego mogło się to zrobić. A clotrimazol jest też w tabletkach dopochwowych i idealnie to jest stosować masc i tabletki jednocześnie.

No niestety dziewczynki tutaj nic nie zdziałam, wracam w poniedziałek wieczorem do Polski, więc zadzwonię do gina, ale boję się do tego czasu ,że coś gorszego się stanie. Słońce, luteinę dopochwową brałam przez 7 dni. Nie mam jak tu tego clotrimazolu tutaj zdobyć, więc chyba rumianek mi pozostaje.

Gość Myszkam86
Miejmy nadzieje, że nic sie tam nie rozwinie więcej ale co bedziesz odczuwasz dyskomfort to będziesz. Z tego wynika że człowiek ruszając sie poza granice naszego kraju powinien pół apteki zabrać bo nigdy nie wiadomo co sie może przyplatać:/

Gość Myszkam86
psioszka a jak długie masz cykle? może za wcześnie by test był pozytywny? raczej dziwne ze po 7dniach od odstawienia luteiny nie ma @ wiec oby Słońce miała racje i @ już nie przyszła:)

Myszka z tymi moimi cyklami jest różnie, ostatnio @ nie miałam przez 55 dni, a później jak przyszła to była 2 tygodnie i tamowaliśmy krwawienie lekami.

Hej dziewczynki! U mnie dziś 38 dzień cyklu. Wczoraj odstawiłam duphaston ( brałam go przez 4 dni na wywołanie @). Ale @ ani widu, ani słychu. Jak do poniedziałku nie przyjdzie....to koniecznie śmigam do lekarza. Martwię się tym naprawdę. Nigdy tak nie miałam. Zawsze regularnie jak w zegarku. :( Trudno...trzeba czekać.

Cześć dziewczyny Myszkam ja brałam 2tabletki CLO wieczorem przez 5 dni. Słońce mój M. zareagował na to dobrze ile będzie to będzie ale najpierw musi się udać. W czwartek dostałam zastrzyk na pęknięcie 0 godz 17 a wczoraj o 20 jak mnie złapał ból jajników to chodzę zgięta w pół i mój M. straszy mnie że to nie może chyba tak być że aż tak boli mnie. Ale chyba tak musi być ? Dziewczyny przecież musi nam się udać wszystkim po kolei !!!!!!!!

Leti niestety owulacja boli. Przynajmniej niektóre kobiety, zwłaszcza te które mają problemy z owulka. Mnie bolało po kauteryzacji strasznie. Tak że nie mogłam chodzić ani przewrócić się z boku na bok. U mnie to zazwyczaj trwalło z pół dnia. Brałam nospe bo nie mogłam wyrobić. U Ciebie sześć p.ęcherzyków to wierzę że boli

Gość Myszkam86
Leti troche dziwne że pierwszy twój cykl na clo i od razu większa dawke ci lekarz kazal brać, jak on tak wszystkim zapisuje to nie dziw że ma duzo pacjentek z mnogimi ciążami. Ten ból jajników to napewno od pękających pęcherzyków, troche ich było to nawet połowa z nich może powodować taki ból

Dzięki dziewczyny bo to gadanie mojego M. strasznie mnie zdenerwowało już zaczęłam się bać że nie pękają i się robią torbiele, chociaż w tamtym miesiącu też miałam podobny ból ale tylko wieczorem mnie złapał i rano było ok, a nie byłam stymulowana w tamtym cyklu. Może faktycznie trochę ich było więc dlatego tyle czasu mnie boli.

Gość asia.pco.1
Wróciłam z urlopu :) Przed wyjazdem byłam i gina i był 1 ładny pęcherzyk 21 mm niestety po prawej stronie tam gdzie niedrożny więc odpuściliśmy z pregnylem. Gin powiedział, że mamy się przytulać jak będę miała ochotę. Mówił, że jest możliwość aby lewy przechwycił jajeczko ale wiadomo jakie to małe szanse.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować