Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość kejtunia87
Beti idź kochana na betę :-) będziesz spokojniejsza :-) Fionka jak twoje samopoczucie? jeszcze powiedz mi jak długie masz cykle? mnie od czasu do czasu od 2 dni pobolewa brzunio,ale dosłownie 2 sekundy i przestaje. ale bardzo bardzo lekko, jakiegoś ogólnie mam doła dziś, straciłam nadzieje i nie wierze w to, że może się udać., nie wiem co jest, strasznie dziś sie czuje psychicznie :-(

Kejtunia proszę Cię uda nam się my będziemy pierwsze w grudniu:) ja mam tak standardowo tak 29-30 cykl. a wiesz że mnie tez tak tyka brzuch i dlatego zdecydowałam że jednak będe brała luteine. Ja żeby sobie poprawić nastrój zrobiłam rewolucje na głowie tzn. skróciłam i przefarbowałam włosy jestem blondynką:) mąż na początku miał obiekcje ale ogólnie to widze że mu się podoba:) Beti myśle że beta wyjdzie wysoka:)

Gość kejtunia87
Fionka ... a ja pół roku temu zmieniełam kolor z blond na czekolade :-) cierszę się ze mam Was na tym forum :-) zawsze można liczyć na wsparcie :-) Fionka jakby samopoczucie się zmieniało to pamietaj pisz wszystko, bedziemy analizować współnie :-)

ja dzs jestem mega oslabiona i senna,cos z cisniem musi byc nie tak..beti kiedy na betke idziesz??czujesz sie jak kobieta w ciazy??jakies objawy??:)

kasiula na betę mogłabym iść dopiero w czwartek bo do środy jestem sama w pracy a w takiej sytuacji nie mam szans na wyjście do laboratorium, które u mnie jest czynne tylko do 15. urok mieszkania na zadupiu ;-) Co do samopoczucia to czuje się normalnie, nic nie czuję nadzwyczajnego, bolą mnie tylko piersi, no i zawsze mam stracha jak idę do toalety....

Beti to ciśnienie jest winne bo mnie rano tez bolała głowa a to sie rzadko zdarza. rozumiem twój strach, spróbuj możę powtórzyć test dopiero w sobote albo w niedziele, wtedy krechy powinny być już mocno wyraźne. a nie dasz rady przed czwartkiem wybrać sie do gin?może on/ona cos dostrzeże skoro bety nie uda ci sie zrobić a to już by był 5tydzień chyba u ciebie

ale sie rozpisalyscie.... przejrzalam ostatnie 5 dni ale tylko z grubsza wiec mze cos minelam to dajcie znac Bella trzymam kciuki za te 2 kreseczki i za betę !! a ostatnie 5 dni spedzilam w szpitalu na patologii ... cale szczescie z dzidizusiem jest wszsytko ok ale wyladowalm w nocy zz niedzieli na poniedzielaek w szpitalu z wielkim (i to chyba malo powiedziane) bolem brzucha. Gdybym nie zjadla rano siadani wyladowalabym na stole operacyjnjnym z powodu wyrostka. Moj gin smial sie ze chirurdzy juz ostrzyli noze a ja im zwialam ze stolu. Nie chcieli go rozganiac ale niechcacy sam uciekl po kroplowkach i cale szczescie . Ale teraz z kazdym wiekszym bolem musze jechac do szpitala bo w kazdej chwili moze wrocic.. i niestety moze byc wtedy za pozno dla dzidziusia ;((

oj Justa głowa do góry,myśl pozytywnie a będzie dobrze. będę pamiętać o tobie i dzidziusiu przy pacierzu

justa ja za Ciebie też się pomodlę, codziennie odmawiam litanię do św. Idziego, będę też prosić o to żeby wszystkim dziewczynom z forum się udało... Do gina idę dopiero 26.11.

Beti czy moglabyś mi napisać treść tej litanii albo podesłać jakiegoś linka? Bardzo proszę:) pozdrawiam dziewczynki:)

bedę ją odmawiać oczywiście za wszystkie dziewczyny z forum ale za Ciebie i Słońce w szczególności. Mam nadzieję że nikt nie bedzie miał mi tego za złe.

Beti ja z M też staraliśmy sie codziennie odmawiać tą litanie, potem ja już odpuściłam ale M dalej wytrwał w postanowieniu. Oczywiście codziennie modle sie do św.Idziego w waszej intencji, tych którym sie udało żeby szczęśliwie donosiły ciążę a reszcie by dodawał on wiary i sił że wkrótce zostaniecie rodzicami:) Głupio to zabrzmi ale ja mam wrażenie,że nasze starania od początku prowadził Ten u Góry...najpierw że dość szybko zgłosiliśmy sie do lekarza, potem namiary na moją obecną gin w klinice dostaliśmy od brygadzisty z pracy( co nas bardzo zdziwiło bo nie darzymy sie zbytnio sympatią gdyż przeważnie szuka haka na każdego), wreszcie porządne badania, mój upór że do IUI musimy podejść w lipcu i żę M wogóle sie do tego pomysłu przekonał a na koniec sam zabieg i opieka lekarzy w trudnych początkach ciąży-tak więc wierze że nad nami Ktoś czuwa:)

Justa trzymam za was mocno kciuki. Dziewczyny Ja też od kilku dni zaczęłam się modlić do św. Idziego, modlę się za nas wszystkie. Beti trzymam mocno kciuki za Ciebie i 2 kreski. Ja od wczoraj mam strasznego doła chodzę i cały czas płaczę, nie mogę się pogodzić z tym wszystkim, do tego jestem spłukana z kasy i nie mam za co na razie pojechać do Gamety ale po nowym roku ruszam w dalszą walkę.

Beti bardzo bardzo Ci dziękuję:) za pamięć i za modlitwę :) może nie jestem zbyt kościołowa ale ja również pamiętam o Was wszystkich:) Beti a u Ciebie to po prostu wiedziałam że się tym razem uda:)

Powiedzcie Dziewczynki dlaczego to musi tyle trwać.. Czekamy i czekamy.. Justa trzymaj się. To co stwierdzili lekarze? To był atak wyrostka?

dzięki dziewczyny Slonce tak naprawde to nie maja 100 % pewnosci ze to wyrostek , ale wszsytko na to wskazywalo. Mialam wszsytkie jego objawy z wymiotami wlacznie no i badania tez na to wskazywaly. Wprawdzie lezalam na patologii ale chirurdzy ciagle przychodzili i sprawdzali co i jak... zreszta bylam juz "szykowana to wieczornej operacji ale badania popoludniowe wyszly duzo lepiej niz ranne - stan zapalny sie zmniejszyl o polowe. i stwierdzili ze poki co beda obserwowac a jak zacznie sie cos dziac bardziej niepokojacego to na stol. Cale szczescie obylo sie bez tego ;)) i aby ak dalej. Lekarze stwierdzili wprawdzie ze im wczesniejsza ciaza to tym latwiejsza operacja ale ja i tak sie ciesze ze nie musialam tego przechodzic ;))

... a u mnie jak nie urok to sraczka ... dzis dla odmiany dostalam krwawienia ... cale szczescie jest brunatne ale i tak jak je zobaczylam to rozwylam sie jak bobr... trzyajcie kciuki abym nie musiala aby nic zlego sie nie dzialo z dzidzia i abym nie musiala wracac do szpitala ...

Justa trzymaj sie. miejmy nadzieje że to krwawienie to nic takiego. spróbuj sie wcisnąc do gina w poniedziałek żeby sie upewnić albo po prostu zgłoś sie na ostry dyżur niech sprawdzą. a masz tel. kontakt z ginem?może zadzwoń i powiedz mu co i jak

Myszka ja leze i leze i plamienia ciagle sa... ;( az nie mam smialosci zadzwonic do swojego gina bo on akurat chcial abym jeszcze przez dzien dwa polezala w szpitalu a ja sie uparlam na wyjscie no i mam kare teraz... chociaz z drugiej strony pewnie jakbym lezala w szpitalu to nic by sie nie dzialo, a tak troche pochodzilam, zrobilam pranie , sprzątnęłam bo wiadomo jak jest jak faceci sami zosaja w domu

Gość elka84
justa dzwon do gienekologa jak masz te plamienia czarna trzymam kciuki.ja dzisiaj musialam zmienic cos w zyciu i zmnienilam na ciemne wloski a bylam platynowa blondynka i najgorsze jest to ze tak dziwnie wyszlo bo dzwonie do emka ktory jest na delegacji i mowie usiadz cos ci powiem a chodzilo mi o wlosy a on na to jestes w ciazy kochanie a ja na to nie mam ciemne wlosy tylko.Tak bardzo bym chciala bym powiedziec o ciazy a tutaj ciagle nic:(mam dzisiaj gorszy dzien znowu:(

Justa też uważam że powinnaś się pilnie skontaktować z ginem, nieważne co pomyśli, najważniejsze żeby dziecku nic nie było. Czarna trzymam kciuki. Justynka wracając jeszcze do modlitwy.. ja z M też nie jesteśmy jakoś wybitnie praktykujący ale myślę że modlitwa napewno nie zaszkodzi. Powiem Ci jeszcze że ja za sprawą Myszki napisałam meila do sanktuarium św. Idziego w Mikorzynie z prośbą o modlitwę za dar potomstwa i nawet nie wiesz jakie było moje zdziwienie jak dzisiaj przeczytałam od nich mila że msza w naszej intencji zostanie odprawiona we wtorek. Wzruszyłam się. Daję Ci meila do tego sanktuarium. Sama już zdecydujesz co z tym zrobić http://www.sanktuarium-idziego.pl/index.php/pl/ poza tym wg mapki sprawdzałam że Mikorzyn jest za Wrocławiem a z tego co kojarzę Ty też jesteś gdzieś z okolic, wieć może masz niedaleko, myślę że warto byłoby tam pojechać na mszę. Mój M powiedział że w przyszłym roku tak pojedziemy.

Beti dziękuję:) a napisz mi proszę, czy oni tak za darmo odprawiają taką mszę?? Na pewno do nich napisze:)

Dzwonilam do gina i oczywiscie bylo a nie mowilem aby zostac jeszcze w szpitalu. Poki co kazal lezec i jak do jutra nie ustanie albo zmieni sie w czerwone to przyjezdzac Stwierdzil ze to moze byc reakcja organizmu na te wszystkie uciski jakie robili badajac brzuch a nie macali go zbyt lekko ... wiec leze i modle sie aby tylko na tym sie skonczylo i oczywiscie zaluje ze tak marudzilam aby wyjsc wczoraj ze szpitala ...

Justynka co do pieniędzy to mój M jak mu dzisiaj powiedziałam że przyszedł ten meil zapytał czy zapłaciłam. A ja powiem szczerze że pisząc meila o modlitwę nie spodziewałam się że będzie odprawiona cała msza w naszej intencji. Wyczytałam na ich stronie że odprawiane są msze z prośbą o różne łaski i właśnie te msze są we wtorki. Myślałam że poprstu księża pomodlą się m.in za nas przy modlitwie o dar potomstwa dla starających się par a tu cała msza, przynajmniej tak to zrozumiałam. skopiuje Ci meila od nich: W najbliższy wtorek będzie Msza św. w Waszej intencji. Pozdrawiam ks. Kustosz u św. Idziego Ryszard wachowiak Przechodząc do sedna - nic nie zapłaciłam, dlatego M powiedział że w przyszłym roku koniecznie trzeba tam pojechać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować