Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość kejtunia87
Ela to moze sie udało na tym urlopiku :-) czekamy na wiesci :-) dobre wieści:-0

Gość kejtunia87
buźka elunia :-) wcześniej złua buxka mi sie dodała :-) Ela to moze sie udało na tym urlopiku czekamy na wiesci dobre wieści. całusyyy dla ciebie kochana

Gość asia.pco.1
Myszka mówiłam na wizycie to spytał czy brzuch mi się napina no ale brzuch mi się nie napina . Czuje tylko taki jakby nie wiem napierajacy teby ból. Być może jest to ucisk. Wystarczy, że z pleców przekrece się na bok najlepiej lewy i jest ok żadnego bólu nie ma. Zwrócę jeszcze na następnej wizycie mu na to uwagę.

Gość asia.pco.1
A poza tym to mogę chodzić , tańczyć i nie czuje żadnego bólu.

Gość elka84
kejtunia watpie w to naprawde:(jajeczkowanie mialam z niedroznego to raz a dwa mam przeczucie ze to nic dobrego takie plamienie tydzien przed okresem:(

Asiu to nie wiem skąd ten ból, maluszek jest jeszcze za mały żeby uciskał ci gdzieś na jakiś nerw czy coś co mogłoby powodować ból, chyba że po prostu tak jakoś jest zagnieżdżona ciąża że uraża coś w środku. najważniejsze że tylko w tej jednej pozycji czujesz dyskomfort i nie ma żadnego napinania brzucha Elunia a może po prostu tym razem szybciej przyjdzie @ i stąd te wczesne plamienia, czasem zmiana otoczenia rozregulowuje troche organizm. jak dasz rade to popytaj lekarza

Gość elka84
myszka moze tak byc!!! po miesiaczce pojde do gina i spytam sie i sprawdze czy wsztstko dobrze .i zaczynam clo:)

Cześć, Myszkam wszystko będzie dobrze zobaczysz, Słońce za Ciebie trzymam mocno kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze, wszystkim wam życzę szczęśliwego donoszenia bąbelków i rozwiązania. Ja odebrałam wynik AMH i TSH, AMH-3,3; TSH-1,19. Mam do was pytanie bo nie pamiętam ale wydaje mi się że któraś z was brała Acard na co on ma pomóc?

Leti ja biorę Acard. Rozrzedza krew i zapobiega powstawaniu skrzepów. Powoduje że macica jest lepiej ukrwiona i pomaga w zagniezdzeniu zarodka. W ciąży " oszukuje układ immunologiczny i zapobiega powstawaniu skrzepów w kosmówce które mogą być powodem poronienia.

Słońce a na ulotce jest napisane żeby nie brać w ciąży. Ja już nic nie rozumiem :) Dzięki za odpowiedź. Justa jak u Ciebie Mam nadzieję że wszystko ok trzymam kciuki.

Leti mnie Acard zapisał lekarz. Też się pytałam czy nie zaszkodzi Dziecku to odpowiedział że to jest mała dawka i nie zaszkodzi. Są dziewczyny które muszą brać Aspirynę w ciąży a Acard to 1/4 dawki Aspiryny.

Leti ja do 7 miesiąca brałam Aspirin protect 100, nie powiem ci jaką dawke aspiryny zawiera ale działanie miało tak jak acard, wpływało na lepsze ukrwienie macicy i by nie powstawały skrzepy

jestem jestem wprawdzie jeszcze w szpitalu chociaz jak wszystko dobrze pojdzie to jutro wyjde do domku. Z Dzidziusiem wszystko ok, dzis zrobili mi w koncu ktg i badanie gin, na usg niestety nie dali sie namowic, bo tamte dwa badania wyszly idealnie i maluszek niezle rozrabia w brzuchu. No coz ale i potym jestem znacznie spokojniejsza. Slonce napewno tym razem bedzie wszystko prawidlowo justynka fajnie ze w koncu sie udalo, to juz duzy krok do przodu

Justa to super że już po wszystkim:) i ze dzidzius też ma sie dobrze:) Ja miałam dzisiaj średnio przespana nocke przez Małą, na kolacje zjadłam kubek serka waniliowego i jeszcze dziś dopołudnia tańcowała w brzuchu jak szalona, z lewa na prawo, z dołu do góry, wystarczyło że zmieniałam pozycje w nocy i już zaczynało sie pukanie:) ehh nie wiem czy to przez to przymusowe leżenie ale mam wrażenie że znów weszłam w faze totalnego zmęczenia i dzień bez drzemki dniem straconym:) wczoraj zrobiłam sobie liste co potrzebujemy jeszcze dla Małej i sie przeraziłam, już boje sie pomyśleć jaka kwota z tego wyjdzie

myszka widze ze Twoja malutka to tez mala zabka, u mnie maly tez skacze a juz najbardziej jak ide spac. Wycieli i woreczek i 3 ok centymetrowe kamyczki ktore dostalam na pamiatke:)

Justa ja też dostałam kamienie na pamiątkę z tym że ja miałam ich ponad dwieście.. Od pięciomilimetrowych do półtoracentymetrowych. Podobno temałe kamienie są najgorsze bo się przemieszczają i zatykają przewód zółciowy i stąd kolki i ból. Moja babcia miała jeden wielki kamień który wypełniał cały woreczek. Aż się wierzyć nie chce że organizm potrafi coś takiego " wyprodukować" :)

Slonce to zaszalalas z tymi kamieniami. U mnie bylo zaledwie 3 ale i tak zdarzyly dac znac o sobie.i to wystarczajaco, ale juz ich nie ma, nastepna wizyta w szpitalu w maju:)

no wieczorami to zawsze sa popisy:) ja sie smieje że Mała to naprawde będzie córeczka tatusia, wiadomo że teraz nie rozumie co sie do niej mówi ale zawsze jak powiem że tatuś wrócił z pracy albo jedzie na zakupy to Mała zaczyna sie więcej wiercić i wystawiać na brzuchu rączki czy nózki:) Słońce to ty mogłaś sobie niezły naszyjnik z tych kamieni zrobić:) Justa może u ciebie ciąża nasiliła te objawy bo nie wierze że tak znikąd sie pojawiły te kamienie

Myszka wielu ludzi ma kamienie i nie wie o tym bo nie dają objawów. A ciąża rzeczywiście nasiliła objawy. A ja się zastanawiam kiedy miną mi mdłości :( jutro zaczynam 12 tydzień więc mam nadzieję że już bliżej niż dalej..

Słońce nie chcę Cię martwić, ale ja zaczynam 17 tydzień i mdłości odchodza bardzo powolnymi krokami, czasami mam 3 dni spokoju po czy znowu kilka dni mam mdłości i wymiotuję, strasznie to męczące, ale cóż :)

Pełna to nie zazdroszcze. ja do dziś dziękuje że codzienne wymioty mnie ominęły ale za to nos dostałam jak pies i chociaz nasza sypialnia jest na samym końcu domu a kuchnia na drugim i to piętro niżej to zawsze wyczuwałam jedzenie, najgorzej było na chrzcinach siostrzeńca, tyle zapachów że chowałam sie pod koc jak ktoś drzwi otwierał. a kiedy już wisiałam nad wc pół nocy nim cokolwiek udało sie zwrócić to tak sobie myslałam i niech to dla was też będzie pocieszenie, że tyle sie naczekałam że co mi tam wymioty i mdłości, za kilka miesięcy powitam na świecie małego człowieka:)

ja juz w domku ;))nie ma to co wlasne lozeczko ;)) a co do mdłosci moja kolezanka mdłości miała az do samego porodu ;(. Na samym poczatku ciazy wazyła 75 kg a tuz przed porodem w 9 miesiacu 76 kg ;)) u mnie tak dobrze nie bedzie ... poki co mam 6 na plusie

Myszka co do obiawow nigdy wczesniej nie mialam zadnych znaczacych boli spowodowanych kamieniami. Czasami jak zjadlam smazone troszeczkę bolał mnie brzuch ale czekolada działala jak lekarstwo i momentalnie przechodziło ;)) i bardziej bolał mnie dol brzucha a nie bok. Dopiero w ciazy w 16 tygodniu po raz pierwszy poczułam co potrafia zrobić 3 male kamyczki

Fajnie Justa że jestes już w domku, tutaj najszybciej dochodzi sie do zdrowia:) a ja dziś skończyłam sweterek dla córci i zaczęłam czapeczke, jutro postaram sie wrzucić fotki jak to wyglada. mam nadzieje że prześpie nocke-jutro rano wizyta:/

Gość matylda2504
Hej dziewczyny ja też starałam się przeszło 4 lata o dzidzi miałam mieć we wrześniu hsg ale zapsuła się maszyna u nas w szpitalu i badania niemiałam. 13 października zrobiłam sobie test a tam 2 kreseczki płaczu było co niemiara oczywiście z radości.Obecnie jestem w 20 tygodniu;) i czuje się wspaniale.pozdrawiam was;)

Gość gabriela27
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa. moja historia wygląda tak ze od prawie dwóch lat staramy się z mężem o dzidziusia, zaczęło się tak że pani doktor powiedziała nam żebyśmy przez pół roku starali się naturalnie bez żadnych leków itd. ale niestety nie przyniosło to efektu , więc od styczniu tamtego roku zażywałam duphaston na wywołanie @ , clostilbegyt przez kilka cykli później do tego doszły zastrzyki pregnyl , ale jak tylko dostałam zastrzyk to do kilku dni pojawiała się @, wiec pani doktor postanowiła zmienić clostilbegyt na femare bo to podobno mocniejszy lek i zastrzyk ovitrelle i tak miałam przez dwa cykle ale niestety efekt był taki jak wcześniej. wiec pani doktor stwierdziła ze ona już mi nie może pomóc żadnymi środkami farmakologicznymi bo podejrzewa u mnie nie drożność jajowodów i wysłała mnie do centrum leczenia niepłodności, tam się okazało ze mam PCO p.doktor tez to u mnie podejrzewała ale nie powiedziała mi tego w prost. a do tego jak jeszcze u niej robiłam badania to mam za wysoki testosteron ...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować