Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Honi to nie znaczy że się nie udało! Dużo dziewczyn początkowo nie ma zadnych objawów ciąży przykładem moze być Myszka i ja :) Głowa do góry i trzymamy kciuki za Ciebie :) Natala masz racje, forum jest taką naszą opoką, możemy się tu zwierzyć z naszych problemów i nikt nas nie wyśmieje, nie będzie wytykał palcami. Dziewczyny mają ten sam problem więc wszystkie się doskonale rozumiemy i wspieramy. Ja też jestem szczęśliwa że znalazłam to forum, jest mi duzo łatwiej to wszystko przechodzić. Cieszę sie że Ty też tak czujesz :*

pobolalo i przestalo:) oba drozne tylko prawy pozakrecany i na lewa strone ucieka:)

Gość Honi77
wlasnie wrocilam mialam badanie(na pozytyw nie licze),ale lekarz dal mi juz rozpiske do kolejnej 6IUI i jestem przerazona bo stymulowana bylam clomifenem non stop a dzis dostalam recepte na ,,tamox,, a to jest lek jakis na raka piersi,nic nie pisze o stymulacji.... powiedzial mi tylko ze mam nie czytac ulotki i ze ten lek jest mocniejszy niz clomifen :(

Dana fajnie że już wiesz co z jajowodami? Jakie masz dalsze plany? Jesteś na jakiś wspomagaczach? Dziewczyny u mnie jeszcze @ się nie zaczęła za to dostałam jakiejś wysypki. Pije wapno. Ja też lubię nasze forum. Już dawno jesteśmy po hsg a dalej piszemy i fajnie że też na różne inne tematy nie związane ze staraniami. Pozdrawiam was wszystkie cieplutko :) Honi melduj o becie.

Honi czasem nie warto czytac ulotki bo można sie przerazić :) skoro lekarz mówi że można nim stymulować to trzeba mu zaufać, w końcu on studiował medycyne

narazie czekamy jeszcze na wyniki męża i na moje wyniki z hormonów. 23 kwietnia idę z wynikami do lekarza i zobaczymy co i jak. ogolnie juz 2 lata staramy sie o 2 dziecko a teraz zmienilam lekarza na prywatnego i widze ze jakis w koncu konkretny. jak bylam u innych to tylko monitorowali i nic wiecej nie robili. po prostu raz bylo jajeczko raz nie taka natura.:/ zadnych badan, nic. mam nadzieje ze teraz w koncu nam sie uda:)

Gość Honi77
beta 0,1 ,nic z tego..........,w kwietniu robimy ostatnie IUI, pozniej przygotowania juz do in vitro

Hej dziewczynki bardzo mi przykro że i tym razem się nie udało:( ale musi być w końcu kiedyś dobrze i musimy do tego dążyć :) Honi, ja brałam ten lek co ty przez jeden cykl ale nie pamiętam ile było jajeczek :) też przeczytałam ulotkę, ale stwierdziłam że lekarz wie co robi :) Ja nawet nie wiem który dziś mam dzień cyklu ale jakoś chyba środek, umówiłam się na wizytę do Novum w Wawie do dr Wojewódzkiego na 8 maja i zobaczymy do tego czasu odpuszczam :) Pozdrawiam trzymajcie się ciepło i owocnych starań idzie wiosna :)

Witam Was dziewczyny.Od 3 lat staramy sie z mezem o drugie dziecko bez skutku.Postanowilam ze dowiem sie jaki jest powod.Robione mialam badania i wszystko wychodzilo dobrze.2tyg.temu mialam robione badanie HSG okazalo sie ze jeden jajowod drozny drugi niedrozny.Lekarz powiedzial ze z jednym spokojnie moge zajsc w ciaze.To czemu nie zachodze.Niecierpliwie sie bo w ty m roku koncze 35 lat.Nie wiem juz co robic.

dotio my tez z mezem staramy sie o 2 dziecko ponad 2 lata. ostatnio bylam na hsg niby wszystko ok ale jeden jajowod poskrecany i lekarz stwierdzil ze to tez moze byc przyczyna trudnosci jesli akurat z tego jajnika czesciej jajeczko idzie to droga w tym momencie jest utrudniona.wiec moze u ciebie tez cos podobnego. ja tylko jeszcse czekam na reszte wynikow:)

Gość Aga2503
Cześć dziewczyny. Jutro mam mieć badanie HSG. Staramy sie juz prawie od 3 lat. Jestem przerażona jutrzejszym dniem :(

Gość Natala3
Aga2503, nie ma się czego bać, badanie do przyjemnych nie należy ale jest ważne przy diagnozie. Dasz radę ważne by wszystko było ok. I pisz po wszystkim o wynikach. Trzymaj się wszystkie to mamy to badanie za sobą i każda Ci potwierdzi, że da się je znieść, a jak dostaniesz ,,głupiego jasia" to nawet nic nie poczujesz.

dana mam nadzieje że w końcu nam sie uda.Wszyscy mi mówią że mam tyle o tym nie myśleć,tylko jak to zrobić.Ciągle sie nakrecam.Co miesiąc myśle,że może teraz sie udało i dostaję@ i znowu ta złość i rozczarowanie.

Aga2503 trzymam kciuki,nie bój sie,będzie dobrze.Te badanie wcale tak strasznie nie boli.Trwa naprawde krótko i można wytrzymać.

Asiak, Mia jak tam u Was? U mnie okres prawie sie skończył, teraz czekam na wizytę w klinice i dalsze działania. Mam jeszcze pytanie bo któraś z dziewczyn brała Acard, czy bierze się go cały czas bez zadnej przerwy?

Hejka, Netia Ja brałam Acard i lekarz kazał mi brać bez żadnej przerwy, codziennie po 1 tabletce :)

Gość Dana_89
Dotio, to nakręcanie jest najgorsze. Też co miesiąc tylko czekam zeby nie dostać@. Ale nie myśl cały czas. Najważniejsze by z mężem miło czas spędzić;-) Aga i jak drożność?

Hej dziewczyny! Nie odzywałam się długo bo nie ma o czym pisać. Od 3 dni jestem znowu na clo. Poza tym dopadła mnie wysypka. W sobotę wylądowałam na pogotowiu. Dziś odwiedzałam lekarzy i dowiedziałam się że szybko mi nie zejdzie ehhh. Mam nadzieje że mimo to pęcherzyk rośnie i będę mogła się starać w tym miesiącu.

Leti tak właśnie myślałam ale nie bylam pewna czy to Ty brałaś :) Dziękuję za odpowiedź :* Asiak co to sie u ciebie porobiło bidulko... pęcherzyk napewno rośnie :) Ja też dzisiaj wezme 3 tabletke Clo :)

Netia to ty dziś też weźmiesz 4 dawkę clo? Kiedy masz lekarza bo ja w przyszłą środę :)

Dziewczyny czytam Was na forum i czasem aż wierzyć mi sie nie chce... Jak to możliwe że wy przy stymulacji jesteście tak późno na wizycie na podglądzie? Po pierwsze zaraz po @ albo pod koniec (optymalnie 3dc) powinno byc usg czy nie ma żądnej torbieli z poprzedniego cyklu, potem podgląd w 8-9dc jak rośnie pęcherzyk i potem bliżej owulacji żeby można ja było lepiej określić. A jeśli jest to stymkulacja do IUI to tym bardziej wizyty powinny być tak jak pisałam powyżej żeby móc zareagować gdyby pęcherzyki wolniej rosły czy endometrium.

Myszka ja nigdy nie chodziłam tak często na podgląd. Zawsze się pytam czy mam jeszcze przyjść to i ten lekarz i poprzedni mówił że nie ma potrzeby. Na forum o clo dziewczyny też idą pierwszy raz dopiero ok 12 dc. Clo i tak bierzesz tylko 5 dni, nie ma mozliwości że w trakcie cyklu bierzesz dodatkową dawkę jak przy gonalu.

Gość Honi77
Ja zawsze mam badanie jak robie bete,lekarz sprawdza czy nie ma cysty-uwarzam ze to jest podstawa,a jak nie robilam bety to w 3 dc mialam badanie i tez sprawdzal czy wszystko wporzadku i czy nie ma cysty,co do clomifenu to wolno rosly mi pecherzyki wiec szlam zawsze trosze pozniej ok 13-14dc na podglad ale lekarz robil mi badanie z krwi i w razie koniecznosci dzwonil i kazal wziasc np przez 2 dni jeszcze clo...,ostatnio bralam clo od 3dc do 10dc,przy badaniu bety rowniez mialam badanie przez lekarza i sprawdzal czy nie ma cysty itp a obecnie przygotowania do 6IUI i mam brac od 3dc do 10dc tamox 1tab(zaczynam od jutra)i ide na podglad w 11dc bo pozniej swieta a wrazie czego moge przyjsc jeszcze w sobote przed swietami, w tej klinice co jestem w razie koniecznosci w sobote albo w niedziele zawsze ma ktos dyzur wiec w razie potrzeby mozna przyjsc

Ale w 3 dc ja jeszcze krwawie. Po co sie tak przeswietlac. Ja naszczescie nie mam problemow z torbielami, cystami, pecherzyki mi pekają, lekarz też nie widzi potrzeby a clo juz mam 3 tabletki i niewyobrazam sobie wiekszej dawki. Zobaczymy co mi przepisze w przyszlym cyklu. Netia, Natala wy tez tak często chodzicie?

Asiak każda jeszcze krwawi w 3dc, ja miałam kilka razy wtedy usg i jakoś przeżyłam, badanie trwa krótko i przynajmniej dla mnei krępujące nie jest. Przy clo któe bierze sie z reguł tylko 5 dni to wczesniejsze usg nie ma sensu pod względem sprawdzania jak rośną pęcherzyki ale endometrium owszem. A przed IUI lepszy podgląd pozwala lepiej określić prawidłowy moment zabiegu. Z tymi usg przy stymulacjach jest jak z usg w ciąży, część lekarzy nadal twierdzi że im mniej tym lepiej, ja sie z tym nie zgadzam, moje dziecko jakoś nie ucierpiało na tym że co miesiąc miałam usg a na początku nawet 2-3razy w tygodniu

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować