Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość damesa
dziewczyny dzis odebralam wyniki 7, 8 beta hcg. Co to znaczy

damesa a czemu robilas badanie? spoznia ci sie okres? jesli tak to ile? i w korym dniu cyklu jestes? wiesz zazwyczaj twoj wynik oznacza ciaze. gdyz kobiety normalnie maja do 5.

Gość damesa
zrobilam trzy testy dwa płytkowe i jeden paskowy bo poznial mi sie okres. Teraz po tygodniu @ pojawił się, ale i tak zrobilam ten test

dziewczynki moze wy pomozecie 🌻 kochane czy wykonując test ciążowy o czułości 10mlu w 11dpo można wykryć ciążę??? jaki jest przyrost bety w początkowej ciąży?? z góry wam dziekuje i gratuluję maluszków 👄

Gość doris29
Witajcie! Proszę Was o zinterpretowanie wyników beta HCG, bo sama już nie wiem, co mam myśleć. W 28 dniu cyklu, czyli w dniu kiedy powinnam dostać @ zrobiłam badanie beta HCG. Wynik wyszedł 2,93. Wg norm laboratoryjnych kobiety 1 - 2,7; 1 -3 tydzień ciąży - 5 i powyżej. Pani w laboratorium powiedziała, że nie jestem w ciąży. więc dlaczego ja mam taki wynik? Czy to może oznaczać ciążę? Proszę pomóżcie!

Gość doris29
Witajcie! Proszę Was o zinterpretowanie wyników beta HCG, bo sama już nie wiem, co mam myśleć. W 28 dniu cyklu, czyli w dniu kiedy powinnam dostać @ zrobiłam badanie beta HCG. Wynik wyszedł 2,93. Wg norm laboratoryjnych kobiety 1 - 2,7; 1 -3 tydzień ciąży - 5 i powyżej. Pani w laboratorium powiedziała, że nie jestem w ciąży. więc dlaczego ja mam taki wynik? Czy to może oznaczać ciążę? Proszę pomóżcie!

Gość doris29
przepraszam za pomyłkę bo 1-2 tydzień ciąży od 16 mlU/ml a nie 5 i powyżej. Ja mam 2.93. Czy to jest ciąża? Dodam, że cykl mam 28 dniowy. Proszę o pomoc

doris29 mysle ze nie jestes w ciazy. zazwyczaj kobiety normalnie maja do 5. do 5 raczej nie jest uwazane za ciaze. mimo ze te skale tak pokazuja. juz w tych dniach cyklu powinno buc duzo wyzsze

idka 20 co oznacza 11 dni po okresie czy po stosunku czy po owulacji??? zazwyczaj testy ciazowe wykrywaja dopiero pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. lepiej robić Bhcg . wtedy jest dokladniejsze badanie i wykrywa juz 6 dni po owuacji. zazwyczaj powyzej 5 liczone jest juz jako ciaze. no i wzrasta bardzo szybko o 70% w ciągu 24 h.

Gość doris29
HRABASZCZ! Dziękuję za szybką odpowiedź. Może panikuję i nerwy są nie potrzebne, ale brak @ i jeszcze ten wynik beta HCG zmartwił mnie bardzo, bo nie planuję jeszcze ciąży. Pozostaje mi jedynie czekać na @ lub zrobić jeszcze raz test. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Gość monisr85
dziewczyny jesli wiecie to pomózcie bo wyniki beta bede miał jutro a u mnie już 15 dzień podwyższona temp sluzu mam dużo piersi mnie bola mam zgabe i podobno jestem nie do wytrzymania:(jak długo powinna być podwyższona temp żeby oznaczała ciaże do dnia spodziewanej @ jeszcze 1do 3 dni:(

Gość milka86
Hej dziewczyny. Okresu nie mam już 3 tygodnie. Testy ciążowe (aż 3) wskazują ciążę, na usg nie widać ciąży... Miałam robiony też test krwi na bete i mój wynik to: B-hCG 346.73 mlU/ml Błagam dziewczyny, które znają się o odpowiedź co to oznacza??? pozdrawiam Was serdecznie...

Gość milka86
piersi mnie bolą, zgaga też jest, z mężem staramy się już 4 miesiace o fasolkę a tu ciągle nic... Mamy nadzieję, że może teraz się udało skoro @ nie ma i nie ma... No i te testy ciążowe, 2 paskowe i jeden płytkowy, wszystkie mialy piękne 2 kreseczki... Pani doktor za to zabiła mnie w środę słowami, że ciąży nie widać i skierowała mnie na badania krwi... No i wyszedł taki wynik jak podałam wyżej... Ja kompletnie się na tym nie znam nie wiem jak go zinterpretować do gin idę we wtorek i tak żyję od czwartku w tej niewiedzy co mi wyszło z tej krwi... Boże mam nadzieję, że to ciąża... Dziewczyny proszę o pomoc...

Gość HOPE25
Milka otóż można Ci pogratulować bo testy wskazują na ciążę :)Jak sama powiedziałaś testy z moczu wykazują ciążę a beta hcg też.Powinnaś mieć na wynikach normy (zazwyczaj występują), może te laboratorium nie podaje ale takie wysokie hcg wskazuje na ciążę.Zazwyczaj kobiety które w ciąży nie są mają poniżej 5 mlU/ml.Widocznie jest to wczesna ciąża i na usg jeszcze nie widać.Trzeba troszkę poczekać żeby fasolka była trochę większa, wtedy z pewnością ginekolog potwierdzi :)Oczywiście żeby mieć pewność na 100% musisz poczekać do kolejnej wizyty bo bywa że testy się mylą ale chyba nie aż 3 i jeszcze jeden z krwi :)Teraz dbaj o siebie i czekaj cierpliwie na następną wizytę!!!Powodzenia :)No i daj znać :)

Gość milka86
HOPE25 ale mi serduszko bije po przeczytaniu tego co napisałaś... :):) Boże jak ja się cieszę... Ale radość mi sprawiłaś na noc :)) We wtorek idę do gin, mam nadzieję, że coś już będzie widać :):) A jutro z rana zrobię sobie kolejny teścik ciążowy (mam jeszcze 6) ostatni robiłam w środę, więc jeżeli jutro też zobaczę 2 kreseczki to chyba się popłaczę ze szczęścia :) Dziękuję Hope25 za odp pozdrawiam serdecznie i dobranoc :)

Gość milka86
a i może jeszcze jedno malutkie pytanko, bo tak się zastanawiam... Na wyniku moich badań pod wynikiem b-hCG pisze: Flags: EXPRD no i tak się zastanawiam cóż to... (?) dobranoc

Gość HOPE25
Hmmm nie wiem co to oznacza, chyba nie znam się na tym aż tak...Ale poczekaj może na inne dziewczyny, któraś z pewnością będzie wiedziała.No i oczywiście cieszę sie z Tobą :)Tylko nie zapominaj że 100% pewność będziesz miała jak ginekolog potwierdzi ciążę - moje przypuszczenia wynikają z tego co napisałaś a lekarz zobaczy to wszystko od środka :)Bądź cierpliwa - wszystkiego dowiesz się niedługo.Miłej nocki życzę!!!

Milka86 oczywiscie mozna juz pogratulowac:) bez watienia jestes w ciazy. testy i Bhcg na to wskazuja wiec nie powinnas miec juz watpliwosci. jednak sam wynik Bhcg wskazuje na to ze jest to bardzo wczesna ciąża tzw. hormonalna. nie widac jej jeszcze na usg.zalezy to rowniez od sprzetu jakim jest robione usg. Powinnas sie tylko cieszyc! jednak musze cie jeszcze ostrzec przed czyms. wiem ze bedzie to nieprzyjemne ale jezeli wiem cos to poprostu wole byc szczera zwlaszcza w tych sprawach gdyz wiem jakie to dla nas kobitek wazne. nie miej mi prosze tego za zle. i mam nadzieje ze to nie jest twoj przypadek. czasem zdarza sie tak ze jestes w ciazy , testy wychodza pozytywnie itd jednak jest to ciaza pozamaciczna. wtedy Bhcg wzrasta nieprawidlowo a na usg nie widac pęcherzyka. A powiedz jeszcze w ktorym dniu cyklu robilas sobie Bhcg? i jakie usg maials robione dopochwowe czy normalne? bo dopochwowe jest duzo dokladniejsze. ale trzymam kciuki i wierze ze rozwija sie tam malenstwo zdrowiutkie i silne. wiec dbaj o siebie teraz no i daj znac jak wyszla wizyta u lekarza!!!!! Pozdrawiam.

Gość milka86
chrabaszcz dziekuje za odp. Bhcg robiłam sobie w 42 dniu cyklu... Usg miałam robione dopochwowo w 41 dniu cyklu i nic nie wykazało, doktor sprawdzała też czy może to być ciąża pozamaciczna i również nic nie zobaczyła w tym kierunku... Chrabaszczu czy orientujesz sie moze który tydz ciąży wykazało mi BhCG?? pozdrawiam i jeżeli przeczuwasz coś złego proszę o szczerość... zależy mi na tym... Dużo już przeszłam w tym miesiącu

milka86 ja robilam Bhcg w 40 dniu cyklu i mialam 904. lekarz mowil ze to duzo za malo i kazal mi powtarzac badanie gdyz podejrzewal obumieranie pecherzyka. lekarze licza tygodnie ciazy od pierwszego dnia ostatniego okresu. a nie od owulacji. mijemu lekarzowi to nie pasowalo do jego obliczen. ale powtorzylam badanie i okazalo sie ze pęcherzyk normalnie sie rozwija, mimo ze jest mlodszy niz powinien. tak jakbym miala silnie zaburzony cykl. moze i u ciebie jest w ten sposob. 346 to wynik wskazujacy na drugi tydzien. no ale wedlug ich obliczen powinnas byc w jakims 5 tygodniu. dziwne ze w tych dniach jeszcze nie pokazalo na usg. moze to byl jakis stary sprzet? u mnie juz bylo widac w tym czasie. no ale miejmy nadzieje ze wzystko bedzie dobrze i dziecko bedzie rozwijalo sie prawidlowo. i bedzie szlo swoim tokiem. a jakie mialas cykle przed zajsciem? regularne 28 dniowe? Powiem jakie jest moje zdanie. wedlug mnie jestes poprostu w bardzo wczesnej ciazy. i owulacje moglas miec duzo pozniej niz inne kobiety. i wtedy to wyjasnialoby dlaczego jest to tak wczesna ciaza. B hcg wskazuje na jais 2 tydzien czyli na usg prawdopodobnie niewidoczny. wiecnarzaie sie nie zamartwiaj i wierz ze wszystko bedzie w porzadku. bo to jest najwazniejsze!!!!!

Gość milka86
3 miesiące temu odłożyłam tabletki antykoncepcyjne pewnie dlatego mój cykl jest taki ... Mam wielką nadzieję, że wszystko jest ok, żę to tak jak pisałaś wczesna ciąża... A tak z ciekawość zrobiłam sobie właśnie test ciążowy no i są dwie grube tłuściutkie kreseczki :) Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za odpowiedź:) Jutro idę do lekarza i wszystko się okaże... Jak tylko będę wiedziała co i jak dam znać :)

Gość martulek22
TRzymamy kciuki ! i czekamy na tylko dobre informacje! :D

milka86 to by wszystko tlumaczylo. ja tez mialam tak samo. tez bralam tabletki przez 3 lata i trzy miesiace wczesniej ostawilam i tez mialam zaburzony cykl. ale teraz wszystko juz jest w porzadku wiec napewno u ciebie tez bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki!!!!! Buziaki

Gość monisr85
Dziewczyny pomóżcnie robiłam bete w 23 dc i wyszło ze nie jestem dzis jest 29dc temp nadal rosnie piersi bola i brzuch cykle mam ok 33 dni co robić czy zrobić jeszcze test ciązowy w ten 33 dzień czy nie warto bo beta w 23 dc jest bardzo wiarygodna??

monsir85 myśle ze nie powinnas sie jeszcze denerwowac tylko spokojnie poczekac do spodziewanej miesiaczki. jezeli nie nadejdzie dopiero wtedy zrobic test a najlepiej Bhcg z krwi.narazie sie nie stresuj bo to tylko szkodzi. mowisz ze masz 33 dniowe cykle. wiec jezeli tego 33 dnia cyklu nie dostaniesz miesiaczki poprostu zrob test nawet plytkowy. juz powinien wyjsc. chociaz w moim prezypadku gdy robilam test w 40 dniu cyklu kreski wyszly slabo widoczne. wiem ze czekanie jest najgorsze i najlepiej gdybys juz teraz wiedziala. jednak natury sie nie przeskoczy. na upartego moglabys juz powtorzyc Bhcg i w tym czasie napewno by juz wzrosla. jednak radze poczekac do miesiaczki. Trzymaj sie cieplutko i nie dawaj sie stresowi!!!!! pozdrawiam!

Gość Claudynka1987
czesc dziewczyny! jestem tu nowa.....i dzis czekam na wyniki z bety...:) ciekawe co tam wyjdzie....wszystkie testy pozytywne te na mocz no i z krwi tez mam pytanko jakie stezenie ma test Quick view?

Gość Claudynka1987
Baderka: dzieki wilekie kochana...:) mam jeszcze pytanie jaka normalna tem.jest bez ciazy bo ja mam 37,1 juz 2 tyg. a nie za bardzo znam sie na tym pozdrawiam!

Gość Claudynka1987
mam wynik bety 46,70 wiec??? ktory to tydzien bardzo wczesny co??/