Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ona 23

Od 3 dni mam zmywarke i czuje , ze zyje

Polecane posty

Go艣膰 plazio
super. w艂a艣nie 'upra艂am' troch臋 rzeczy po obiadku i te ze 艣niadanka w 45 stopniach na szybkim programie i zostawi艂am na jaki艣 czas do wyschni臋cia. prawie wszystko suchutkie, kilka kubk贸w przetar艂am z lekka (ale to dos艂ownie pare kropel). super patent :) dzi臋ki :) p贸艂 godzinki i wszystko l艣ni. I love the machine :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 plazio
a bosch te偶 mi si臋 podoba - mia艂am dylemat z wyborem, ale siemens by艂 do wzi臋cia od r臋ki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bosch zmywarka
ja wstawiam zmywanie teraz co drugi dzie艅 jestem rodzin膮 3 osobow膮 i gotuj臋 co drugi dzie艅 , ale jak mam na nocn膮 zmian臋 to raz w tyg gotuj臋, dziecko przewa偶nie je w przedszkolu, cho膰 ostatnio jest w domu bo ca艂y czas choruje wi臋c wtedy i ja musz臋 gotowa膰, odczuwam brak sztu膰c贸w musz臋 dokupi膰 bo w obecnej chwili na drugi dzie艅 ju偶 nie mam widelcy ani no偶y, 艂y偶eczek mam wi臋cej bo ich to zawsze brakuje, pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabrych
Gospodarstwo 1osobowe. Zmywanie co 2 dzie艅, zmywarka 60tka. Bilans dzisiejszego tylko dnia, dla 1 osoby: -27kubk贸w -6talerzyk贸w do ciasta -5 talerzy g艂臋bokich -9talerzy p艂ytkich -3miseczki -2patelnie -3miski stalowe -34 szt. sztu膰c贸w -2s艂oiki Byli go艣cie -sztuk trzy;-) ale bywa 偶e bez go艣ci jest podobnie. Jak by nie patrze膰 na to - oszcz臋dzam czas, wod臋, detergenty i r臋ce:) Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
ja na razie w艂膮czam codziennie - nie mog臋 si臋 powstrzyma膰 ;) ale ju偶 widz臋 konieczno艣c dokupienia szklanek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompostownia
Zawsze u偶ywa艂am VarioSpeed i w艂asnie dzi臋ki Wam odkry艂am w instrukcji, 偶e faktycznie wtedy pobiera wi臋cej wody i energii. Pytanie tylko ile wi臋cej? Bo tego nie napisali :o Wi臋c sama nie wiem czy korzysta膰 teraz z d艂u偶szego programu w ni偶szej temperaturze czy dalej to VarioSpeed...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
ja bym stawia艂a tylko na czas ...kt贸ry moge po艣wi臋ci膰 sobie np isc sie kapac relaksowac .......a nawet w tym czasie siedziec i pi膰 kawk臋 .................ect

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bosch zmywarka
mi si臋 wydaj臋 偶e funkcja vario spied z tego co wyliczy艂 m贸j m膮偶 ,ja u偶ywa艂am przez 2 tyg zmywark臋 , powiedzia艂 ,偶e zu偶y艂a pr膮du jakby ju偶 ca艂y miesi膮c zmywa艂a, czyli jak wstawiasz vario spied to jakby dwa zmywania ci robi艂a przynajmniej tak na m贸j rozum, mo偶na w艂膮cza膰 program zraszanie bo bardzo ma艂o pr膮du pobiera prawie nic, a potem program jaki si臋 chc臋(ale bez vario) ja w艂膮czam ten 30 min 45stopni bo wszystko domywa nawet gary , wi臋c jestem zadowolona, je偶eli nie mam gar贸w mog臋 wstawia膰 co drugi dzie艅, ale tak samo jak plazio nie mog艂am si臋 nacieszy膰 i ci膮gle j膮 wstawia艂am, (mam manie czysto艣ci) tak samo z praniem nie mog臋 przebole膰 jak co艣 mam do prania wstawiam p贸艂 prania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompostownia
Zraszanie? Ja nawet nie wiem czy to mam :D Musze sprawdzi膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
ten szybki program jest naprawd臋 spoko. ja dzi艣 'przepra艂am' 'gary' dwa razy i to by艂 moment nieuwagi :) 30 min zlecia艂o jak z bicza trzas艂 - uchylam drzwiczki (genialny jest ten pomys艂) i 10 min p贸藕niej wszystko jest na swoim miejscu w szafkach :) czyste, b艂yszcz膮ce i suche :) z lubo艣ci膮 kolekcjonuj臋 naczynia na jutrzejsz膮 'przepierk臋' :) pralka te偶 czasem pracuje u nas 2 razy dziennie ;) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
witam ja tez czesto myje na tym programie 30 min u mnie jest to 60 stopni ... bez suszenia ..jedak nie otwieram drzwi .....szkoda mi mieszkania na te pare ....zostawiam naczynia i po jakims czasie wyciagam i tez pieknie suche bez zaciek贸w czy zda偶a sie WAm ze zmywarka nie domywa i s膮 zacieki ...bo mnie sie juz kilka razy zdarzy艂o ..mam zmywarke juz ponad 1.5 roku ....kupowa艂am ten p艂yn do mycia zmywarki ...albo puszczam zmywarke na d艂uzsze mycie i jest ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwna baba
Ja chyba jestem jaka艣 dziwna ;). Jak si臋 przeprowadzali艣my i urz膮dzali艣my now膮 kuchni臋, to by艂am wielk膮 przeciwniczk膮 zmywarki, ale m膮偶 si臋 upar艂 i zmywarka stoi. Na wypadek, gdybym d艂u偶ej by艂a nieobecna w domu i on musia艂 zmy膰 naczynia. On tego nie cierpi, ja - wr臋cz przeciwnie. Efekt jest taki, 偶e od 3 miesi臋cy zmywarka stoi "nie rozpakowana" (tzn w 艣roku jest folia, instrukcja obs艂ugi itp), ja zmywam r臋cznie i z niech臋ci膮 na ni膮 spogl膮dam. Nie chce mi si臋 kompletnie czyta膰 instrukcji obs艂ugi, pewnie zwariowa艂am, ale uwielbiam zmywa膰 naczynia, m臋偶owi nie pozwalam nawet si臋 zbli偶y膰 do zlewu. Jestem pedantk膮 i umar艂abym chyba na zawa艂, gdybym zobaczy艂a cho膰 kropl臋 wody nachlapan膮 obok zlewu na blacie albo niedomyte naczynia ;). Biedny ten m贸j ch艂op. Podobnie si臋 ma nasza kuchenka mikrofalowa, nieu偶ywana, bo nie uznaj臋 jedzenia z mikrofali, ale to te偶 wymys艂 m臋偶a, na wypadek gdybym mnie d艂u偶ej nie by艂o w domu ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
wiesz dziwna babo kazdy ma jakies zdziwaczenia .....daj znac jak zaczniesz ja urzywac ....czy jestes zadowolona ja kiedys tez by艂am przeciwniczka zmywarki bo jakios tak dziwnie tez lubi艂am i nie krzywdzi艂am sobie ze musze myc gary ....ale do czasu .... ja okropnie nie lubilam myc np szklanek do piwa a wycieranie ich masakra ...wiecznie nie doczyszczone ..a tu prosze wkladam wyciagam i z usmiechem wkladam do szafiki .................super to ktos wymysli艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
mnie te偶 si臋 kiedy艣 wydawa艂o, 偶e lubi臋 zmywa膰, ale najwyra藕niej sk贸ra na moich r臋kach nie podziela mojego zdania. mam nadziej臋, 偶e teraz troch臋 'od偶yje' :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwna baba
chyba pora na debiut zmywarkowy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bosch zmywarka
mi kiedy艣 nie przeszkadza艂o zmywanie, w tej chwili nie mog臋 patrze膰 na naczynia, ka偶dy kto spr贸buje to ju偶 nie zrezygnuje, hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozma偶ona
Dla 2 os贸b chyba nie op艂aca si臋 kupowa膰 zmywarki. Takie jest moje zdanie. My mieszkamy z dzie膰mi, strasznie brudz膮. Myjemy raz dziennie, jak zmywarka jest ju偶 ca艂a zapchana. Jakbym mieszka艂a tylko z m臋偶em, to nie wiem co ile by艣my j膮 w艂膮czali, raz na 2-3 dni... Co do wi臋kszej ilo艣ci zastawy, garnk贸w, szklanek itp, no to trzeba si臋 zaopatrzy膰, dla w艂asnego spokoju. Co do firmy, mamy zabudowan膮 zmywarke Franke. Dzia艂a fenomenalnie. Fakt, to jest pierwsza moja zmywarka, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Co do tytu艂u tematu, 100% racji. Ka偶demu kto ma du偶o zmywania polecam zmywark臋. Dziewczyny, odchodzi codzienne mycie i sterty gar贸w w zlewie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bosch zmywarka
najfaniejsze jest to 偶e po obiedzie wstawiam wszystko do zmywareczki i ju偶 jest czy艣ciutko.

Udost臋pnij ten post

Chcia艂a bym miec zmywark臋, ale to sa mrzonki..najpierw musze co艣 zrobic by wymienic pod艂ogi i graty....marzenia..o zmywarce :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
Tak sobie zmwam i zmywam... ale te偶 i czasem zastanawiam, kiedy czuj臋 pod palcami na szklance lub talerzu nab艂yszczacz, jak to jest tak w艂a艣ciwie z t膮 chemi膮 do zmywarek? Nie pomiesza nam ona w kiszkach? Jak my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bosch zmywarka
mam nadziej臋 偶e nie pomiesza, zacz臋艂am zmywa膰 na d艂u偶szym programie bo wydaj臋 mi si臋 偶e lepi臋j to wszystko zostanie sp艂ukane i wy偶sza temperatura zobaczymy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
ok艂adnie to samo robi臋 od 2 dni :) mam wra偶enie, 偶e mniej mi si臋 wtedy 艣lizgaj膮 gary w r臋ku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nawet dla dwoch osob sie oplac
zmywarka. my po slubie piec lat temu kupilismy od razu do nowego mieszkania. takze zmywamy co dwa dni, a jak sa goscie to nawet codziennie, albo dwa razy dziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A WIEC DOSWIADCZYLAM
iz odswierzacz z rynku kupiony w niemczech jest 10000razy lepszy niz calgonita.... i ja juz nie wiem czy ten niemiecki jedynie maskuje brzydki zapach...szczerze mam to gdzes...bo skoro calgonit o stokroc drozszy ma jedynie wisiec w zmywarce i udaaaawac, ze dziala to ja dziekuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
ja mam od艣wie偶acz calgoniu. dosta艂am ze zmywark膮 :) wisi, 艂adnie wygl膮da i pachnie wi臋c chyba nie jest taki beznadziejny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja kupi艂am zapach do
zmywarek w rossmanie za 3,99 i tez pachnie:P calgonitu za ponad dyche nie b臋de kupowa膰 bo nie widze sensu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
cytryna te偶 pono膰 dzia艂a niezawodnie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja kupi艂am zapach do
tez czyta艂am o cytrynie tu na forum ale nie pr贸bowa艂am. tak my艣l臋 偶e awaryjnie to mo偶na wypr贸bowa膰, bo na d艂u偶sz膮 mete to nieop艂acalne 1 cytryna na jeden cykl, a po mi臋dzy cyklami cytryna przecie偶 sama w sobie nie pachnie zbyt intensywnie, i raczej zapachu t艂ustych gar贸w nie zneutralizuje.a tak poza tym to co z pestkami one nic nie pozapychaj膮? ja tylko tak gdybam ale moze si臋 wypowie ktos kto uzywa cytryny w tym celu:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plazio
Czy kto艣 z Was mo偶e ma zmywark臋 Siemens SF 25M853 EU? nie mog臋 znale藕膰 w niej funkcji zabezpieczenia przed dzie膰mi :( a w danych technicznych na agito.pl jest podane, 偶e ten model posiada tak膮 mo偶liwo艣膰. mo偶e ja jej po prostu nie potrafi臋 tego za艂膮czy膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariannda
Oj tak zmywarka jest moim zdaniem cudem techniki dla ka偶dej pani domu. M贸j kochany m膮偶 zaraz po 艣lubie podarowa艂 mi na urodziny zmywark臋. Kupi艂 zmywark臋 Candy. Nie bardzo si臋 zna艂am czy to jaka艣 dobra zmywarka czy jaka艣 s艂aba. Po jednak tygodniu u偶ywania si臋 okaza艂o 偶e to cudny sprz臋t. Pracuje bardzo cicho (lod贸wka przy niej buczy) zuzywa bardzo ma艂o wody tylko 10 litr贸w. Polecam Zmywarki s膮 the best

Udost臋pnij ten post