Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Maladetta

Czy kt贸ra艣 z was ma ch艂opaka Araba?

Polecane posty

Go艣膰 Czytam i
Nie rozumiem co to sie stalo z tymi kobietami ? ze co druga zakochuje sie w Arabie.Niby madre,wyksztalcone ale tak jakby szukaly klopotow dla siebie i swojej rodziny.Przeciez ten Ali czy Mahomed tylko na poczatku jest mily a po slubie kaze dziewczynie chuste na glowie zakladac,schabowego jej jesc zabrania -bez schabowego mozna przezyc ale dopiero potem zaczyna sie pieklo z ktorego jest trudno wyjsc calym.A swoja droga czy Polacy wygineli ? A moze maja ten jeden feler : brak pelnego konta w banku jezeli wogole je maja.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hejka, ja mam ch艂opaka Turka. Odrazu m贸wi臋, 偶e Turcja nie jest krajem arabskim [sporo os贸b o tym nie wie ;)] Jeste艣my razem ju偶 ok 4 lat i jest naprawd臋 fajnie. Nie jest typowym Turkiem, bo nie jest muzu艂maninem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ayse
Odnosnie kilku wypowiedzi ktore tu przeczytalam: Muzulmanin oczywiscie moze poslubic chrzescijanke lub zydowke (religie monoteistyczne) Kazdy dobry i prawdziwy muzulmanin traktuje swoja kobiete z szacunkiem i jest dla niej dobry. Tak nakazuje Koran. Kobiety sa siostrami mezczyzn. Jezeli juz ktos cytuje Koran to powinien odnalezc prawdziwe zrodlo a nie jakies byle jakie tlumaczenie lub czyjas niewlasciwa interpretacje. A tak na marginesie to poczytajcie sobie o roli kobiety w starym testamencie lub torze. Jezeli juz ktos chce mowic cos na temat Islamu to nie powinien wypowiadac nie wiedzac nic na ten temat lub gdy jego jedyne informacje pochodza z prasy imediow. Dla zainteresowanych http://www.planetaislam.com/kobiety_w_islamie.html Pozatym nie laczmy zachowania niektorych muzulmanow z ich religia. To nie znaczy ze religia jest zla tylko czlowiek. Czy kazdy chrzescijanin przestrzega praw Bozych? Czy kazdy chrzescijanin jest dobrym religijnym czlowiekiem? Jestem zwiazana z turkiem i jestem z nim najszczesliwsza na swiecie.Nikt tak wczesniej o mnie nie dbal jak on a przezylam kilka powaznych zwiazkow z polakami (podczas gdy ja pracowalam on wylagiwal sie w domu) Wkrotce mam zamiar przejsc na Islam i czuje ze jest to najwlasciwsza decyzja jaka kiedykolwiek podejme. la ilaha ill Allaah!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ayse
Odnosnie kilku wypowiedzi ktore tu przeczytalam: Muzulmanin oczywiscie moze poslubic chrzescijanke lub zydowke (religie monoteistyczne) Kazdy dobry i prawdziwy muzulmanin traktuje swoja kobiete z szacunkiem i jest dla niej dobry. Tak nakazuje Koran. Kobiety sa siostrami mezczyzn. Jezeli juz ktos cytuje Koran to powinien odnalezc prawdziwe zrodlo a nie jakies byle jakie tlumaczenie lub czyjas niewlasciwa interpretacje. A tak na marginesie to poczytajcie sobie o roli kobiety w starym testamencie lub torze. Jezeli juz ktos chce mowic cos na temat Islamu to nie powinien wypowiadac nie wiedzac nic na ten temat lub gdy jego jedyne informacje pochodza z prasy imediow. Dla zainteresowanych http://www.planetaislam.com/kobiety_w_islamie.html Pozatym nie laczmy zachowania niektorych muzulmanow z ich religia. To nie znaczy ze religia jest zla tylko czlowiek. Czy kazdy chrzescijanin przestrzega praw Bozych? Czy kazdy chrzescijanin jest dobrym religijnym czlowiekiem? Jestem zwiazana z turkiem i jestem z nim najszczesliwsza na swiecie.Nikt tak wczesniej o mnie nie dbal jak on a przezylam kilka powaznych zwiazkow z polakami (podczas gdy ja pracowalam on wylagiwal sie w domu) Wkrotce mam zamiar przejsc na Islam i czuje ze jest to najwlasciwsza decyzja jaka kiedykolwiek podejme. la ilaha ill Allaah!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 duma
ayse, poczytaj to, co m贸wi膮 kobiety, kt贸re islam znaj膮 nie tylko z gazet, ale r贸wnie偶 z w艂asnego do艣wiadczenia; rozmiar zjawiska przemocy psychicznej i fizycznej wobec kobiet uwarunkowany kulturowo jest WSZECHOBECNY i to, co m贸wia kobiety , kt贸re mia艂y do czynienia z Arabami lub przebywa艂y w ich otoczeniu jest jak przekalkowane, wi臋c nie m贸w, 偶e to tylko ci, kt贸rzy wypaczaja rozumienie koranu; cytujecie koran - pieknie, ale okazuje si臋, ze to co tam napisano 艂atwo wykorzysta膰 na r贸zne sposoby, wiec tak naprawde nie ma to znaczenia, bo zamys艂 min膮艂 si臋 z realizacja - jak komunizm; u nas przynajmniej z odchodzeniem nie ma problemu, bardziej sprawiedliwie jest ujmowana sprawa praw rodzicielskich, jest wi臋ksza r贸wno艣膰 wobec prawa i jest to zapisane w wielu miejscach naszego kodeksu, wolno艣ci wyboru religii - sam fakt 偶e wg waszego prawa m臋偶czyzna MO呕E karac swoj膮 zon臋, a o odwrotnej sytuacji nie ma mowy, stwarza me偶czyznom pole do popisu i daje im glejt - z czego skrz臋tnie korzystaj膮 i o czym przekonuj膮 si臋 kobiety - wasze r贸wnie偶; nawet nie chce mi sie wchodzic w dalsze polemiki, bo ty, czy muzu艂manka operujecie frazesami, m贸wicie, ze to pojedyncze przypadki (???) jakies skrajne sytuacje, ale patrze na przedmie艣cia Paryza i na doniesienia policji, relacje 艣wiadk贸w zdarze艅, filmy, g艂osne apele waszych co 艣wiatlejszych i lepiej wykszta艂conych kobiet i nie widz臋 tego co ty; jakos mi si臋 ko艂acze po g艂owie skojarzenie z uleganiem praniu m贸zgu przez r贸zne ideologie - spo艂ecze艅stwa dziwi艂y si臋 jak mog艂y byc tak za艣lepione i nie widzie膰 czarnego tam, gdzie czarne by艂o; natomiast wg. mnie, to jest takze dorabianie ideologii do w艂asnej s艂abo艣ci (kobiet) i zwyk艂ego l臋ku przed tep膮, prymitywna si艂膮 - skoro nie mozna wygra膰, to trzeba sie pogodzi膰 i po to dorabia si臋 ideologi臋, zeby by艂o 艂atwiej zaakceptowac ograniczenia czy wr臋cz niemoc;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ayse
Kiedy w koncu zrozumiecie ze to nie Islam jest zly tylko ludzie ktorzy zle go interpretuja albo poprostu nie rozumieja. Pierwsza zasada Islamu brzmi IKRA czyli czytaj, ucz sie. Niektorzy muzulmanie z bardziej zacofanych i biednych krajow nie uwzgledniaja tego, sa niedouczeni i zacofani w swojej ideologii. Sa to tylko ignoranci ktorych zasady to tylko wpajana od najmlodszych lat tradycja ich rodzin. Wiec wiekszosc zalezy od tego w jakim srodowisku ten czlowiek zostal wychowany. Prosze tylko o to abyscie nie potepialy ISLAMU. Nie badzcie ignorantkami. Wiem ze na tym swiecie jest duzo zlych ludzi ktorzy krzywdza innych. Ale Islam w zadnym z tych przypadkow na to nie pozwala. Odnosnie karania kobiet w Islamie: http://www.planetaislam.com/kobiety/traktowanie_kobiet_islamie.html

Udost臋pnij ten post

Godsmack_girl -ale to chyba ateista.Jak ju偶 si臋 podrywa araba to ateist臋 i oczywi艣cie odpowiedniego ;) .A tu co艣 o muzu艂manach: http://fear.jogger.pl/ .A tu cytaty: Teheran, 2 marca, 2006 (AKI) - oddzia艂y policyjne si艂膮 zatrzyma艂y grup臋 50 kobiet kt贸re chcia艂y wej艣膰 na stadion pi艂karski celem obejrzenia meczu Iran vs. Kostaryka. Kobiety przyby艂y na stadion kilka godzin wcze艣niej i pokaza艂y swoje bilety na mecz. Niestety szybko zosta艂y otoczone przez policj臋 a nast臋pnie przep臋dzone za pomoc膮 policyjnych pa艂ek. 15-letnia dziewczynka dozna艂a powa偶nych obra偶e艅 g艂owy i trafi艂a do szpitala. Wyrzucone kobiety ponownie zebra艂y si臋 przed wej艣ciem na stadion oraz poprosi艂y o spotkanie z szefem policji. Reprezentant w艂adz obieca艂, 偶e pozwoli wej艣膰 od strony bocznego wej艣cia. Kobiety zmuszono do wej艣cia do autobusu z obietnic膮, 偶e zostan膮 wpuszczone na miejsca zarezerwowane dla notabli. Kierowca jednak szybko odjecha艂 ze stadionu, zatrzyma艂 si臋 na placu Rewolucji i kaza艂 kobietom wysiada膰. Trzydzie艣ci najbardziej zdeterminowanych kobiet jeszcze raz wr贸ci艂o pod stadion. Tam wiele z nich zosta艂o pobitych przez jednego z dow贸dzc贸w, pu艂kownika Muhammada Hassana Asadi, kt贸ry grozi艂 im aresztowaniem i wys艂aniem do wi臋zienia w Evin. Starcie zako艅czy艂o si臋 po zako艅czeniu meczu. 呕adne prawo ira艅skie nie zakazuje kobietom wchodzenia na stadion, jednak jest og贸lnie przyj臋tym zwyczajem, 偶e kobiety nie s膮 wpuszczane na mecze. Tylko dwa razy uda艂o si臋 ma艂ej grupie kobiet obejrze膰 mecz, ostatni raz w czerwcu 2005 roku. (t艂um. alkud, Rah/Aki) ze strony http://religiapokoju.blox.pl/html .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mammaluca
Ja mieszkam z jednym (jest moim wspollokatorem, nie chlopakiem), niewiele z nim rozmawiam, wiec trudno mi cokolwiek powiedziec. Gdy wchodze do kuchni on wychodzi, czasem zagaduja mnie jego koledzy. Ale mam kolezanke, ktora ma meza Araba, mowi, ze oni sa inni, wciaz chodzi zaplakana i chce wracac do polski z samym synkiem, nie pytam jej dokladnie co sie dzieje. W kazdym razie ja uwazam, ze Polka nigdy nie bedzie szczesliwa z Arabem, to inna kultura, a roznice akurat dotycza m.in. takich dziedzin jak stosunek do kobiety i rodziny. Dla nich kobieta nigdy nie bedzie rowna mezczyznie, nawet jezeli ja kocha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyna araba
wiem ze ciezko uwierzyc w powodzenie zwiazku z Arabem, sama mialam 1000 rozterek- sledzilam czaty na ten temat,czytalam na ten temat ksiazki, nawet Koran (odnosnie bicia kobiet). bralam sobie do serca wszelkie brednie ktore uslyszalam na temat zlego traktowania kobiet przez Arabow. teraz jestem w szczesliwym zwiazku z Arabem i niczego nie zaluje.Nie mieszkamy w Polsce, wybralismy inny kraj europejski ktory jest bardziej tolerancyjny. Nie wiem czy to wyjatek czy poprostu nie mozna generalizowac ale moj zwiazek jest naprawde cudowny i mam nadzieje ze taki pozostanie. nie jestem zaslepiona, nic z tych rzeczy - na poczatku naprawde sie obawialam, ale teraz sie z tego smieje. Jedyne roznice jakie widze- to wieksza zazdrosc, ale nie chorobliwa, troska, ktorej nie poznalam nigdy z Polakiem i inne upodobania kulinarne, chociaz to nie stanowi akurat zadnego problemu. Nie czuje sie wcale wykorzystywana- moze trudno w to uwierzyc ale stworzylismy partnerski zwiazek.O dziwo jego rodzice sa dosc radykalni jezeli chodzi o religie wiec nie kierowalabym sie tym w ocenie partnera- to czy jego mama nosi chuste czy nie, moze o niczym nie swiadczyc. co tu duzo mowic- tak samo jak wsrod Polakow mozna spotkac porywczych "damskich bokser贸w" tak samo moze sie to zdarzyc z Arabem- tego nie neguje- pytanie tylko czy chce sie sprobowac... acha odnosnie higieny to akurat jest najwieksza brednia- dla nich higiena osobista jest naprawde wazna i nie widze zeby moj chlopak ja zaniedbywal. to tyle na ten temat:) zycze wiecej wiary we wlasne uczucia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shirin
A ja jestem z Iranczykiem. Jest muzulmaninem, ja katoliczka. Ja mowie po polsku, on po persku. Ja wychowalam sie w kraju gdzie moglam wszystko, a u niego bylo wiecej zakazow. I pomimo tego spotkalismy sie pewngo dnia i zakochalismy sie w sobie. Niedlugo slub. Enshallah. Ja wierze w nas,a to jest bardzo wazne.

Udost臋pnij ten post

do randka fciemno. to ty jnic jeszvce nie wiesz o 偶yciu cz艂owieku. Wystarczy povzyta膰 ksi膮偶ki, na temat arab贸w, albo gazety. Nie twierdze 偶e wszuyscy tacy s膮, bo napewno nie. Pewna cz臋艣膰 jest bardzo kochaj膮ca, i nie zrobi艂y by osobie kochaj膮cej 偶adnej krzywdy. Ale p贸艂 na p贸艂. Ja kiedy艣 czyta艂am, taki obszerny artyku艂, gdzie kobieta muz艂umanka, posz艂a na zakupy z kuzynem. M膮偶 przyszed艂 wieczorem do domu, dowiedzia艂 si臋 偶e, jego 偶ona wysz艂a na zakupy. Zdenerwowany m膮偶 obla艂 偶one kwasem. I co mu zrobili? Nic, bo kmobieta ma by膰 pos艂uszna.A to tylko o tych naj mniej drastycznym sposobie wspomnia艂am. Ja gdybym mia艂a wybiera膰, sama do ko艅ca 偶y膰ia, lub z arabem, czy muz艂umaninem. Wybta艂abym sama.Nigdy ni膰 nie wiadomo, na jakiego si臋 trafi faceta. Na pocz膮tku, wszyscy s膮 mili, kochaj膮cy, dbaj膮cy o drug膮 po艂ow臋, opieku艅czy, to normalne. Ale jak [rzyjdzie co do czego, to potem kobiety p艂acz膮. Albo m贸wi膮, przecie偶 przed 艣lubem by艂 zupe艂nie innym m臋szczyzn膮. Dopiero po 艣lubie, pokazuj膮 swoj膮 prawdziw膮 natur臋. Bo twierdz膮, 偶e jak wzie艂a ze mn膮 slub, to jest moj膮 w艂asno艣cia, i mog臋 z ni膮 robi膰 co zechce.b艂edne ko艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mnie zwgwalcil Arab
Poznalam chlopaka, mowil, ze jest Wlochem: matke mail wLoszke a ojca Araba Byl przemily, obsypywal mnie komplementami, nawet zdejmowal mi buty kleczac przede mna: zauroczylo mnie to! Potem mnie pocalowal i .... zgwalcil bylam dziewica, bylo sporo krwi, po wszytkim kazal sobi uprac zabrudzone krwia spodnie... jeszcze przez 2 lata wydzwanila i zapewial, ze kocha. Mam uraz do facetow z cizmna karnacja moj obecny mezczyzna jets blondynem i pokazal mi, ze milosc opiera sie na szacunku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podnoszepodnosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co was tak pociaga w tych
arabusach??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam znajom膮
mam znajom膮 Polk臋 kt贸ra wysz艂a za Araba z emirat贸w. Maj膮 dwoje dzieci. Swoj膮 zone traktuje raz jak szmat臋 raz jak ksi臋偶niczk臋. co roku jedzie do swojego kraju i jak wraca to znajoma ma sajgon (bicie, wyzwiska i td) Arab z dzie膰mi rozmwia po arabsku a znajoma tego jezyk nie kuma wi臋膰 nie wie co on przekazuje dzieciom (2 synom). gdy go pyta艂am dlaczego tak traktuje 偶on臋 (po jej pobiciu) powiedzia艂 ze mahomet kiedy艣 wo艂a艂 do kobiety cz艂owieku! ale ta nie zareagowa艂a, a jak zawola艂 kobieto to sie odwr贸ci艂a. I z tego ma wynika膰 ni偶sza pozycja kobiet w arabskim swicie. PARANOJA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tina27
dobra to moze i ja sie wypowiem... mieszkam i pracuje w Irlandii od okolo poltora roku i pracowalam z muzulmanami a dokladnie z pakistanczykami, poznalam tez kilkoro kobiet muzulmanek z pakistanu marokka i tunezji... jezeli chodzi o mezczyzn nie mam o nich dobrego zdania, sa leniw,i zrzuciliby na kobiete najlepiej cala robote. maja "podwojna osobowosc" jedna na pokaz druga dla siebie. nie traktuja kobiet na rowni ze soba.mysla ze kobiety powinny sluzyc mezczyznie... fakty: kumper z pracy - pakistanczyk, spotykal sie z polka kilka miesiecy, spali razem, bawili sie, on rozpieszczal ja i traktowal bardzo wyjatkowo, ona co prawda nie traktowala tego zwiazku powaznie chciala sie raczej zabawic... on napeawde byl w niej zakochany i chcial sie ozenic, oczywiscie z jej strony nie bylo o tym mowy... okazalo sie ze jego rodzina znalazla dla niego zone, mloda dziewczyne, biedna ale religijna co u nich jest bardzo istotne, on dalej spotykal sie z moja kolezanka ... potem ona z nim zerwala bo znalazla sobie "prawdziwego" faceta (chrzescijanina). pakistanczyk dalej ja kochal i chyba wciaz ja kocha bo wyznal mi kiedys ze to byly najlepsze miesiace w jego zyciu....a zenic sie musi bo ma juz 30 lat i gdyby on nie znalazl sobie zony to musi to zrobic za niego rodzina... wsrod moich znajomych, kumpli muzulmaninow poznalam tez naprawde fajnych facetow, pamietam kiedys mialam trudnego klijenta a ze pracowalam w restauracji to problemy zdazaly sie codziennie. zawsze chetnie nas kelnerek bronili. kilku z nich moge nazwac dobrymi przyjaciolmi ale moze dlatego mnie szanowali poniewaz mam narzeczonego ktorego znaja (polaka) i jestesmy ze saba 6 lat. jest to dla nich dowod ze europejskie zwiazki tez sa dlugotrwale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tina27
poza tym chcetnie sa zawierane zwiazki malzenskie w Irlandii polek z muzulmanami tylko dla obywatelstwa. za slub laska bierze okolo 3-6tys euro. sadze ze jedynym powodem zainteresowanie muzulmanow lub hindusow a nawet chinczykow jest wlasnie obywatelstwo... pierwsze ich pytanie to skad jestes jak z polski to juz robia maslane oczy do laski... niektorzy muzulmanie a znam takowego ktory ma zone w pakistanie i kochanke w irlandii... o dziwo kocha jedna i druga a powiem wiecej ma tyle w sobie milosci ze jeszcze dla kilku innych kobiet by starczylo ;) .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SAMIRAA
A ja mam meza araba, pochodzi z Libanu. Jestesmy 2 lata po slubie, a pobralismy sie po 1.5 roku znajomosci. Nigdy nie zalowalam :)

Udost臋pnij ten post

Odby艂am kiedy艣 kilka spotka艅 z pewnym Arabem... To by艂o jak by艂am na 1szym roku studi贸w, czyli generalnie mia艂am luzackie podej艣cie do zycia. On by艂 ode mnie 6 lat starszy, i ju偶 na drugim spotkaniu: On: Widz臋 ci臋 jako moj膮 偶on臋 w przysz艂o艣ci, ja, ty, szcz臋艣liwi razem w moim kraju... Po chwili on: Lubisz dzieci? Ja: nie. Na jego twarzy wyraz zawodu...;) :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tina27
hehehe laura to bylo dobre, ale tak u nich naprawde jest... nie chodzi sie z kobieta tylko sie zeni. u nas niedopomyslenia a u nich normalka ;)

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am wtedy 20 lat, jego zdaniem by艂am w wieku jak najbardziej rozrodczym...:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tina27
kumpel mi kiedys powiedzial ze u nich w pakistanie jest spacjalna policja moralna, ktora zamyka w wiazieniu za niemoralne zachowanie sie np za rozmawianie mezczyzny z kobieta w miejscach publicznych... nawet nie mozna pogadac z laska na czacie bo i tak cie dopadna poprzez IP delikwenta ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Optymistka
ja wiem co ty zrobisz. nakichasz na nasze rady, bo on jest przeciez inny i wyjdziesz za niego za maz a potem w chwili kiedy byc moze dopusci cie do kompa napiszesz: \"Mam depresje przez mezczyzne, jak sobie z tym radzic?\" powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bajka24
Oto transkrypcja mojej rozmowy przez Internet z pewnym Arabem, kt贸ry pracuje w Polsce w dyplomacji( powinien by膰 kulturalny) i piastuje wysokie stanowisko, m贸wi dobrze po polsku, jest katolikiem. Rozmowa by艂a przeprowadzona z czystej ciekawo艣ci..kole艣 chcia艂 si臋 ze mn膮 um贸wi膰 i by艂 "przemi艂y" a oto co si臋 sta艂o gdy odm贸wi艂am to tylko fragmencik, ale ku przestrodze- ja na pewno si臋 nigdy nie um贸wi臋 z 偶adnym arabem ON (11-05-2006 17:26) jestes nie powazna ON (11-05-2006 17:26) nato wygladasz Ja (11-05-2006 17:26) nie wiesz jak wygladam i nie wiesz czy jestem niepowazna ON (11-05-2006 17:27) czego ON (11-05-2006 17:29) chyba jestes do dupy krotko mowiac Ja (11-05-2006 17:31) powodzenia w polawianiu perel ON (11-05-2006 17:32) gulpia Ja (11-05-2006 17:32) jak szukasz sobie chetnej na seks to jest wiele burdeli w ...... ON (11-05-2006 17:33) glupia ON (11-05-2006 17:33) nadal jestes glupia Ja (11-05-2006 17:33) co? zaskoczony ze kobieta ci odmawia? ON (11-05-2006 17:34) nie bo pisze o burdelach chyba ty tam pracujesz i masz powodzenia Ja (11-05-2006 17:35) teraz to mnie obrazasz ON (11-05-2006 17:35) nie obraziam tylko stierdzam fakty bo napewno ty tam pracujesz nie jestes lepsza ON (11-05-2006 17:36) od nich ON(11-05-2006 17:36) jestes oblesznaz ON(11-05-2006 17:36) obleszna ON(11-05-2006 17:39) ty jestes latwa i naiwna ON(11-05-2006 17:40) w dodatku glupia nie pasuje ci dyplomow anni jezyki WATPIE w to Ja (11-05-2006 17:41) nie tylko ty koles masz monopol na wiedze ON (11-05-2006 17:42) bo jestem madrzejszy od ciebie Ja moze ty i jestes katolik ale mentalnosc masz arabska ON bo jestem arabem a mentalnosc nie jest zwiazana z religia..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shirin
nie ukrywajmy, ze kobieta, ktora wychodzi za muzulmanina i wyjezdza do kraju arabskiego jest w pewnej czesci przegrana, bo bedac katoliczka dzieci naleza do meza , a nie do niej. powinna byc mu posluszna, bo takie sa nakazy panujace w tych krajach. Ale kobiety, ktore wyjezdzaja do tych krajw, chyba maja ta swiadomosc, ze jada do innego kraju, gdzie kobiety chodza po ulicach w czadorach, albo w hejabie i musza sie dostosowac do regul panujacych w danym kraju. Bo jezeli tego nie wiedza, to robia same z siebie idiotki. Zapewne nie przedstawilam tego przejzyscie, ale polecam strone www.muzulmanka.pl lub forum polskich muzulmanek jak i dziewczyn pragnacych poznac Islam na yahoo.com (wspaniala strona dla wszystkich kobiet (jedynie), ktore pragna poznac Islam i niekoniecznie sa muzulmankami -ja sama jestem katoliczka). Mozna tam znalezc wszystko w tym sprawe malzenstw w Islamie.

Udost臋pnij ten post

Szukam kobiet ktore sa w zawiazku z Tunezyjczykiem. Czy sa tu takowe dziewczeta?:) Laczmy sie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eiwiw
Mieszkam w Niemczech, gdzie jest pe艂no muzu艂man贸w. DAJ sobie spok贸j, bo b臋dziesz 偶a艂owa艂a. Znam tak膮 jedn膮 Polk臋 w takim zwi膮zku. 呕adnego malowania sie, sk膮pstwo totalne (nie kupis dla Ciebie ani dzieci膮tka ubrania ani zabawki), zazdrosny, masz siedzie膰 w domu, sprz膮ta膰, gotowa膰, no i przede wszytskim rodzi膰 dzieci - im wi臋cej tym lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariolas
nie wiem co mam my艣le膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariolas
Moja siostra jest w L膮dynie ma ch艂opaka araba spotykaj膮 si臋 z tego co wiem to dogaduj膮 si臋 nie 偶le nie mieszkaj膮 razem aleeeeeee funduje jej prawko kupuje samoch贸d zabiera na wycieczki miedzy innymi do Emirat贸w Arabskich nie wiem co mam o tym my艣le膰 mama si臋 martwi ale mo偶e araby mieszkaj膮cy w L膮dynie s膮 bardziej nowocze艣ni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariolas
Jak my艣licie???????????

Udost臋pnij ten post