Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maladetta

Czy któraś z was ma chłopaka Araba?

Polecane posty

Gość zaszokowana baaardzo
mazurski clopak ---> podejrzewam ze to ty raczej dzieciakiem jestes. na pewno starsza od ciebie jestem i doskonale wiem co robie. a takie teksty jak twoje tylko mnie utwierdzaja w przekonaniu ze dobrze robie sluchajac siebie a nie durnych, rasistowskich docinkow.

Gość Doris492
hahaha jak ktos zycie ocenia na podstawie "rozmow w toku" to pozniej wypisuje takie bzdury...

chodziłam z muzułmanek przez 4 miesiące wszystko na poczatku było bardzo fajnie, był miły i troskliwy porostu czułam sie tak bezpieczne! moi rodzice nie wiedzieli ze ja sie spotykam z muzułmaneknigdy by sie na cos takiego nie zgodziliwydawalo mi sie ze on naprawde mnie kocha i chce byc ze mna przedstawil mnie swojej rodzine wydawali mi sie ze mnie polubili!ale to tylko złudzenie po kilku tygodniach jak zgodzilam sie z nim chodzić zrobił sie bardzo zaborczy,zazdrosnechciał żebym poszła z nim do łóżka gdy ja odmowilam on postanowili sie ze mna rozstać!bez żadnego wyjaśnienia dostałam esa KONIEC Z NAMI PAPAPA muzułmanie nie  traktują poważnie kobiet ona sa dla nich tylko zabawkamiznudza sie im to je porostu zmieniają!a gdy czegos nie mogą dostać biorą to porostu siła!tej przemocy sama doświadczyłam podobałam sie koledze mojego chłopaka który też był muzułmanem gdy moj chłopak wyjechał do swojego kraju na kilka tygodni to on zaczoł sie do mnie dobierać siła nie pomagały zadne groźby ani prośby przychodził pod moj dom i nie chciał iśc!kiedys chwycil mnie i zaczoł całowac!dziewczyny uwiezcie mi ta religia jest straszna! dla chłopaka ktory jest muzułmanem liczy sie tylko zdanie jego mamy wy dlaniego jestescie tylko zabawka ktora szybko zmieni!

Gość habibi elbi
Witam, podzielam zdanie jedej z moich przedmowczyn, jak czytam niektore opinie, to wstydze sie, ze jestem Polka.. nie chodzi mi o te wartosciowe wypowiedzi, mimo ze negatywnie wypowiadajace sie o Muzulmanach i ich kobietach ( szczegolnie gdy sa poparte dosiwiadczeniem, a nie tylko programami w tv lub Ewa Drzyga, prosze Was, nie rozsmieszajcie mnie), ale o te prymitywne, rasistowskie, prostackie posty. Niektorzy z Was nie widzieli Araba na oczy ale macie najwieksze prawo do wypoiwiadania sadow. Ktos napisal, ze kobieta zyjaca 10 lat w kraju arabskim zyje ułuda i nic nie wie, bo on wie lepiej z telewizji.. zenada. Bylam wielokrotnie w Egipcie, poczatkowo tylko na wczasach, pozniej w pracy (jako rezydentka), wiec poznalam zycie tam tez od strony "nieturystycznej". Nie widzialam, zeby kobiety byly nieszczesliwe, chodzily wolno po ulicach, pieknie wygladaly. To, ze chodza za zaslona chusty, to jest ich wybor. Przeciez one chca byc czyste dla meza, one kochaja Allaha i wypelniaja jego slowa. Nie wiem jak jest w innych krajach arabskich, ale Egipt jest jednym z najbardziej liberalnych krajow arabskich i moje obserwacje sa takie wlasnie. Teraz mam meza Egipcjanina, jestem szczesliwa. Balam sie, ze wyjdzie z niego ta "prawdziwa natura", o ktorej tyle naczytalam sie na serwisach takich jak ten. Maz nie narzuca mi swojej religii a ni obyczajow. Jedyne o co mnie prosi to to, zebym w ramadan nie zakladala bluzeczek na ramiaczkach i krotkich spodenek lub spodnic kiedy jestesmy w Egipcie, co nie znaczy ze nosze golf i suknie do ziemii - nosze bluzke z krotkim rekawkiem i spodnice za kolano. Nie uwazam, ze to cos strasznego, wrec zprzeciwnie, szanuje jego i jego kraj, a ja jestem dobrze wychowana, bo to tak jakby u nas ktos dziko tanczyl w wielki piatek.. Wierze, ze czasem bywa bardzo zle, ze te historie nie wziely sie znikad, ale wiem tez, ze o tych szczesliwych sie nie mowi, bo nie sa ciekawe, lepiej opowiadac jak to arab leje zone, wysadza Europe w powietrze i kradnie dzieci.Te szczesliwe sa chyba nudne. Wszytsko zalezy od czlowieka, wszedzie mozna trafic na kogos zlego. Pozdrawiam

Gość pary mieszane
zapraszamy na nowe forum dla par mieszanych www.parymieszane.fora.pl

Gość Tankred
habbibi elbi jak krucjata dotrze do ciebie to przysiegam ,że osobiśćie zatopie miecz w twoim ciele i ciele twojego alladyna zdradziecka dziwko!

Gość Baldwin IV
Chętnie powtórze Antiochię i Montgisard i własnoręcznie zetnę 100 arabskich głów...

Gość doris492
Droga Habibi Elbi. Zgadzam sie z Toba z zupelnosci . Polska nie jest krajem tolerancyjnych szkoda,ze tak ludzie reaguja na innych ludzi,ale swiata nie zmienimy poprostu nie bardzmy takie same . Takie rasistowskie opinie tylko prymitywy wypisuja . w porownaniu szacunku do kobiet , czystosci osobistej ,wiezi rodzinnych , oraz innych waznych elemetow zycia wiekszosc Polskich mezczyzn nie dorasta wiekszosci Arabow do piet przynajmniej Ci tu wypisujacy takie bzdury napewno. Moj maz jest wspanialym czlowiekiem zyje jestem szczesliwa przy nim jak przy nikim innym ... Poprostu Ci "chlopcy"sa zazdrosni ,ze wiekszosc kobiet ktore wyjezdzaja pozan Polske wybieraja za meza nie Polaka ...

Gość habibi elbi
no wlansie wypowiedzi typu :zatopie w Tobie miecz zdradziecka dziwko" ipt tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu, z eywpowiadaja sie tu scierwa ludzkie. Dlaczego zdradziecka? bo nie mam mez Polaka? a jakbym miala meza nie-Polaka, ale Anglika czy Niemca, to juz bym nie byla zdradziecka? Jestem zazenowana na prawde takimi wypowiedziami.. wiem, ze zyczycie mi, i kobietom w podobnych sytuacjach wsyztskiego co najgorsze, ale... chcielibyscie!!! to nie Wy rozdajecie karty na tej ziemii!!!

w jednym z topików tego typu ktoś napisał, niech araby zabieraja te polskie pasztety do Turcji a na ich miejsce przyjadą śliczne Azjatki, kto wie ile jest w tym prawdy?

Gość ona ala
Widze,ze wypowiadaja sie tutaj "powazne znawczynie islamu" ,ktore twierdza np. ,ze muzulmanim nie moze ozenic sie z katoliczka! :) Nie chce sie wdawac w jakies bezsensowne dyskusje, napisze tylko o moich osobistych doswiadczeniach. -Od 6 lat jestem z mezczyzna z Maroka -od 4 lat jestesmy malzenstwem -nie przeszlam na islam, mimo to zarowno on jak i cala jego rodzina traktuja mnie z respektem (ktos tu twierdzil ,cytuje :dla jego rodziny bedziesz NIKIM)i sa dla mnie bardzo dobrzy . Czuje sie w pelni przez nich akceptowana -bylam kilka razy w jego kraju u jego rodziny. Nie zauwazylam zadnej zmiany w jego zachowaniu (przeczytalam tutaj,ze kazdy Arab jest dobry w Europie, a w swoim kraju pokazuje prawdziwe oblicze) -ubieram sie jak chce,wychodze na spotkania ze znajomymi, chodze na imprezy, spedzam sama urlop w Polsce(jezeli jemu obowiazki nie pozwalaja na towarzyszenie mi) -moja rodzinka za nim przepada, on za nimi tez -jest cieplym,dobrym,opiekunczym facetem o bardzo spokojnym usposobieniu, nigdy na mnie nawet porzadnie nie krzyknal! -posprzatac w domu?ugotowac?zrobic pranie? to dla niego zaden problem! Wiec prosze , nie mowcie ,ze kazdy muzulmanin to podly tyran bez serca. Jak wy sie czujecie slyszac za granica ,ze kazda Polka daje d... za pare euro, a kazdy Polak to alkoholik i zlodziej? Swoim bezmyslnymi osadami mozecie kogos bardzo skrzywdzic.Zastanowcie sie nad tym...

Gość parymieszane
jeszcze raz zapraszamy serdecznie na forum dla par mieszanych...tam mozna porozmawiac na kazdy temat,bez obawy,ze ktos kogos werbalnie i wulganie zaatakuje.. www.parymieszane.forum.pl

Gość ayran
Blondyn a od kiedy to Turcja jest krajem arabskim???? Znowu pleciesz głupstwa. Po co Arabowie mają zabierać pasztety do Turcji? nie bardzo rozumiem co ma Arab do Turka? Wiedza niektórych mnie poraża :O

Gość SABORIKA
Ach jak mi ciężko kiedy przeczytałam te wszystkie wypowiedzi wiec oto moja historia: 10 lat małżeństwa z polakiem następne dwa nie udane związki również z polakami i trach zakochałam sie w arabie ja 39 letnia polka on 41 lat było fantastycznie tak jak wyżej{w waszych historiach} on po prostu cudownie mnie zdobywał a jak już sie stało to bez słowa wyjaśnienia zniknął.Jest mi bardzo ciężko tym bardziej że w swoim zachowaniu tylko ta pierwsza cześć utwierdza mnie w jego arabskich korzeniach natomiast rozstanie jedna niewiadoma po angielsku .TAK WIEC KOCHANE KOBIETKI FACET TO FACET NIE MA ZNACZENIA CZARNY CZY BIAłY KATOLIK CZY MUZUłMANIN POPROSTU NIE TEN moje gg z przyjemnością poklikam

Gość SABORIKA
z wrażenia nie podałam gg 5516610

Gość nietolerancyjna dla rasistow
Witam! Jak czytam wypowiedzi na tym forum, to coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że stereotypów nigdy nie da sie zwalczć. Wiekszosc moich znajomych i partner to wyznawcy Islamu. apropo tych rozmów w toku, to chcialam zauwazyc, ze program ten opiera sie glownie na dramatch, przezywanych przez Polki bite przez mezow rodakow. Wielka szkoda ze jesli nie macie mozliwosci poznac obcych kultur z bliska, to zamiast siedziec na tym formu, ktore nie jest przeznaczone dla was, nie poczytacie troche o koranie i jego wyznawcach. Przypuszczalnie nie wiecie o tym iz Koran nakazuje kazdemu mezczyznie zapewnienie dobrobytu zonie, szacunek do kobiet, i nie pozwala ich krzywdzic. Kobiety z wlasnej woli zakrywaja glowy, twarze. Ja nie stosuje sie do tego pomimo partnera z Iranu, aczkolwiek uwazam ze jest to bardzo dobre. Mezczyzni maja wtedy szacunek do kobiet. sama nosze dosyc skape ubrania, mysle ze nie wzbudzam na pierwszy rzut oka tym szacunku wsrod ludzi. Ciesze sie ze moj partner i jego rodzina akceptuja moje zwyczaje i nie wierza w stereotypy tj. Polak to zlodziej, pijak, a Polki dziwki... Poraz kolejny powtorze slowa padajace na szczescie tu bardzo czesto: Na calym swiecie sa ludzie zli i dobrzy, Polak, Chinczyk, Iranczyk, Kandyjczyk, Brazylijczyk, Nigeryjczyk, czy Australijczyk moze bic i zdradzac swa zone, jak i ja kochac i szanowac. Blagam Was ludzie doinformujcie sie w tym temacie , albo zostancie przyz swych opiniach, ale utworzcie wlasny rasistowski topic ,a ten omijajcie, bo nasze opinie sa oparte na naszych zyciopwych doswiadczeniach, a nie tego co uslyszymy, lub nawet informacjach z mediow(bo to rowniez nic nie znaczace klamstwa). POZDRAWIAM WSZYTSKIE ZDRAJCZYNIE:) 10:03 Tankred habbibi elbi jak krucjata dotrze do ciebie to przysiegam ,że osobiśćie zatopie miecz w twoim ciele i ciele twojego alladyna zdradziecka dziwko! I ZYCZE WAM SZCZESCIA Z WASZYMI MEZCZYZNAMI ;**

Gość nie rozumiem po co obrazacie
dziewczyny my same najlepiej wiemy jakomi arabowie i inni muzulmanie sa wspanialymi facetami, narzeczonymi, mezami. Nie ma sensu uswiadamiac tych nietolerancyjnych wszechwiedzacych, bo im sie wydaje, ze wiedza lepiej i jeszcze gotowi nam wmawiac, ze biale jest czarne ;)

Tak wogole to nie mam chlopaka,ale czy w Polsce jest duzo Polek co sa z Arabami? I dlaczego jest tyle nienawisci jak sie pisze o Arabach na kafe? I uwazam ze niektore Araby to fajne facety, mam znajomych!

Gość bardzo fajne chłopaki
i nie myją swoich przyrodzeń

skad wiesz ze nie myja?

Gość kaska 81
no wiec,Porownuje wiekszosc Arabow do Wiekszosci Polakow! z tego forum akurat wszystkich. jesli porownujemy Arabow do Polakot to niestety polscy mezczyzni nie dorastaja im do piet pod wieloma wzgledami! przyklady Arab-myje sie 5 razy dziennie oraz dodatkowo po kazdej wizycie w wc (dla mnie do jest jasne,ze po zrobieniu potrzeby fizjologicznej trzeba umyc tylek)arabowie to wiedza a polacy nie dosc ze podcieraja sie tylko papierem (fuj z dupska im musi smierdziec) to jeszcze jak umyja sie raz dziennie to jest cos ! wiekszos Arabow nie pije Polascy chodza zalani i belkocza fuj , Arab koran nakazuje szacunku do kobiet Polak -nawet nie wie co o szacunek. Arab zobowiazany jest utrzymac rodzine i dzieci Polak nawet nie wie z kim ma dzieci , a zonie nie umie nawet kupic kwiatow bez okazji. Arab kocha rodzine interesuje sie kazdym z czlonkow ze strony swojej lub zony. Polak interesuje sie tylko wlasnym tylkiem. mogla bym wyliczac bez konca ! Cytuje jakiegos barana " niech araby zabieraja te polskie pasztety do Turcji a na ich miejsce przyjadą śliczne Azjatki" po pierwsze porazajac wiedza geograficzna ;/ a po drugie przeczytaj co pisze to zrozumiesz dlaczego ,tak duzo Polek ma meza Araba a dlaczego zadna Azjatka nie chce Polaka . One by kijem Cie nie ruszyly po co zamieniac zloto na braz ???

Gość kaska 81
prawda w oczy kole :)

Gość mir
Jak czytam niektre wypowiedzi to delikatnie mowiac sa one ponizej poziomu....ale krotki podsumowujac...w kazdym narodzie zdazaja sie tzw ..szuje ...niezaleznie czy to Polak,Arab,Azjata tudziez Niemiec...mam wielu arabskich tudziez muzulmanskich przyjaciol (pamietajmy ,ze Arab to nie to samo ,co muzulmanin ,nie kazdy Arab jest muzulmaninem i nie kazdy muzulmanin jest arabem ) W zwiazkach mieszanych kulturowo zazwyczaj jest tak,ze wymagaja one wiecej pracy i przede wszystkim kompromisow ,bo to co dla nas jest oczyeiste nie musi byc oczywiste dla nich ...i na odwrot ... czesc z was drogich forumowiczow uwaza ,ze kobiety sa traktowan ,jak szmaty ucisniane przez mezow obowizkiem noszeni hijabow (chust itp ) ale sprawa wyglada troche inaczej ...muzulmanki sa dumne z chusty i nie jest to symbol zniewolenia ....to raczej szacunek do kobiecego ciala ...uczynienie swojego ukochanego tym jedynym i wyjatkowym ,ktory moze was podziwiac w calej okazalosci... wracajac do zwiazkow mieszanych ..sama nie wiem ,czy bedac katoliczka ,a nie muzulmanka odwazylabym sie na tski zwiazek ...bo wiem ile problemow moze przyniesc chociazby samo wychowanie dzieci ....ale znam pelno takich zwiazkow ,ktore jednak wypalily i to cudownie ...ale znam tez duzo takich ,dla ktorych poprzeczka byla nie do pokonania ...bo nie kazdy gotowy jest na kompromis...i pamietajcie muzulmanin ,ktory wiedzac,ze jest w zwiazku z kztoliczka nie ma ZADNEGO ,ani to zadnego prawa do zmuszania was do noszenia chusty ,czy siedzenia w domu (co juz jest kompletna glupota )...musi poznac i zrozumiec wasza kulture ,ale i wy moje drogie tez musicie poznac Islam decydujac sie na zwiazek z egzotycznym kochankiem ...bez tego ani rusz... No i takto juz jest w Islamie ,ze role mezczyzny i kobiety sa podzielone..kobieta powinna opiekowac sie ogniskiem domowym i dbac o dzieci ,mezczyzna z kolei jest zobowiazany do zapewnienia rodzinie materialnego bytu ...i tego nie zmieni nic :P

KASKA 81---- brawo :D Podzielam Twoje zdanie w zupelnosci!!!!!!!!!!!!