Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kako

okropne wypryski na ramionach

Polecane posty

Go艣膰 majasza
chcia艂am te偶 napisa膰 do justi75. mo偶na by膰 zwolennikiem mniej radykalnych metod i z g贸ry krytykowac wszystkie specyfiki na recept臋, w tym atrederm. ka偶y ma prawo do w艂asnej opinii. ale trzeba mie膰 艣wiadomo艣膰, 偶e szereg os贸b, kt贸re l膮duj膮 na takim forum to ludzie zdesperowani, za艂amani, kt贸rzy marza o normalnym wygl膮dzie, a zasrane kropki utrudniaj膮 im zycie. I je艣li si臋gaja po takie preparaty jak atrederm to dlatego, 偶e keranormy, xeriale, peelingi i inne takie dawno ju偶 wypr贸bowa艂y, bezskutecznie niestety. a ma艣膰 sza艂wiowa miom zdaniem nie ma szans pom贸c, problem jest zbyt powa偶ny. co do tego co jeszcze pomaga, to r贸wnie偶 polecam (kto艣 o tym wspomina艂) tran i wyci膮g z og贸recznika. najlepiej bra膰 maksymalna zalecana dawk臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kitsajec456
Polecam najpierw peeling, a potem Keranorm.

Udost臋pnij ten post

Lektura widze jednak pobie偶na. Radze czytac dok艂adniej, a zabierac g艂os dopiero po zrozumieniu tego co sie przeczyta艂o. Ale do istotnych sparw przejdzmy. Przeczyta艂am wszystkie 18 stron niniejszego w膮tku i zag艂臋bi艂am sie w temat na stronach o problemie traktuj膮cych. Oto moje osobiste wnioski, nie poparte w艂asnymi doswiadczeniami a jedynie os贸b z rodziny zakropkowanych, czystej dedukcji i logiki. O nabytym rogowaceniu bedzie mowa, bo takie mnie interesuje i dotyczy, wrodzone powodowane jest nieprawid艂owym przyswajaniem wit A i zdaje sie ze rady na nie nie ma, jedynie dora藕ne miejscowe 艂agodzenie objaw贸w mo偶e nieco ul偶y膰. Przy nabytym jest szansa na wyleczenie, gdy偶 powoduje je niedob贸r wit A, kt贸ry mozemy uzupe艂ni膰. Jak uzupe艂ni膰? Oczywi艣cie dieta dobata w brakuj膮ca nam witamin臋.( Jak znajde czas mo偶e napisze o tym szerzej.) Logicznie rozumuj膮c, 偶edne mascie, kremy, czy inne specyfiki miejscowe nie wylecz膮 nas z choroby, jesli nasz organizm bedzie odczuwa艂 braki witaminy A. Mog膮 zaleczy膰, z艂agodzi膰 ale cierpie膰 bedziemy nadal po chwilowej poprawie stanu sk贸ry. To tak jakby talent nadrabia膰 urod膮, od 艂adnej bu藕ki go niestety nie przyb臋dzie. Z tego co sie zd膮偶y艂am zorientowa膰, takie uzupe艂nianie moze trwa膰 lata, 3,4 a nawet 5. W trakcie nadrabiania brak贸w, powinnismy dbac o sk贸re, g艂贸wnie ja nawil偶aj膮c stosuj膮c kosmetyki powoduj膮ce zatrzymywanie wody w sk贸rze. Mo偶na oczywi艣cie traktowa膰 j膮 kwasami(g艂贸wny sk艂adnik Atredermu-tretynoina, dlatego daje takie efekty, aczkolwiek g艂贸wnie jest lekiem przyciwtr膮dzikowym). Jednak terapia kwasami podobno jest skuteczna, jesli stosuje sie je ci膮gle. Po odstawieniu lubi wszystko wraca膰. Na pewno mo偶na nimi walczy膰 z przebarwieniami po nierozsadnym wyciskaniu krostek, powinny je z艂uszczy膰. I druga cecha kwas贸w....najpierw wyciagaj膮 wszystko na wierzch, dlatego w pocz膮tkowej fazie mog膮 powodowa膰 pogorszenie stanu sk贸ry. No i unikac promieni UV, stosowa膰 wysokie filtry, nawet przez jakis czas po odstawieniu, bo sie mozna porz膮dnych poparze艅 nabawi膰, a potem paskudnych przebarwie艅. A dla zwolennik贸w Atredermu - "korzystanie z solarium podczas u偶ywania tretynoiny mo偶e doprowadzi膰 do ci臋偶kiego poparzenia i trwa艂ego uszkodzenia sk贸ry". Nie dziwie sie, 偶e wiele os贸b uwa偶a pewne kremy za... cytuje: "syfff", b膮d藕 uwa偶a je za nieskuteczne i po kazdej nowej tubce z nowa nazw膮 traci nadzieje....jest za艂amany, zdesperowany, marzy o normalnym wygladzie a zasrane kropi dalej utrudniaja mu zycie....tylko na tubce zwykle nie pisze, ze go krem wyleczy, a jedynie, ze ZREDUKUJE OBJAWY, STOSOWANY PRZY....PRZYSPIESZA REGENERACJE PRZY LECZENIU. Producent Xerialu np informuje na swojej stronie"Problem sk贸ry suchej z tendencj膮 do nadmiernego rogowacenia dotyczy szerokiej rzeszy pacjent贸w, pocz膮wszy od kosmetycznej sucho艣ci spowodowanej: codziennymi k膮pielami z u偶yciem myd艂a, korzystaniem z solarium, pla偶owaniem, czynnikami klimatycznymi, niew艂a艣ciw膮 piel臋gnacj膮 sk贸ry.Okresowa sucho艣膰 cz臋sto towarzyszy terapii dermatologicznej". Nie zapewnia zatem, ze zlikwiduje przyczyne jaka w naszym przypadku jest brak witaminy A ale moze bardzo pom贸c tym, co np." lubia br膮z". Mo偶na sie latami mazia膰 tysi膮cami krem贸w itp, wydaj膮c przez ten czas dziesi膮tki tysi臋cy z艂otych i efekt贸w wyleczenia sie nie doczekac, bo 偶aden tego rodzaju specyfik brak贸w witaminowych nam nie uzupe艂ni. Takie preparaty dzia艂aj膮 w tym przypadku dora藕nie, wspomagaj膮c w walce, ale nie stanowia or臋偶a. ( Spostrze偶eniami na ich temat podziele sie r贸wnie偶, jak czas mi pozwoli). Mam nadzieje, 偶e komu艣 moje wywody sie przydadz膮 i jeszcze raz zaznaczam, ze oparte sa na do艣wiadczeniach os贸b, kt贸re borykaj膮 sie z problemem jak r贸wniez wiadomo艣ciach dostepnych w internecie. Wielu tez osobom zabieraj膮cym g艂os w sprawie kropkowej dolegliwo艣ci taka w艂asnie terapie zalecali lekarze dermatolodzy. O swoich do艣wiadczeniach opowiem za 3,4 a mo偶e 5 lat. Pozdrawiam, zycze powodzenia i cierpliwo艣ci. P.S. Tran jak najbardziej tak, stosowany jest miedzy innymi w awitaminowach A i D.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majasza
ogromnie si臋 ciesz臋, 偶e moja wypowied藕 sk艂oni艂a justi75 do napisania a偶 tak d艂ugiego postu. topik 偶yje, a przemy艣lenia kolejnego internauty zawsze moga wnie艣膰 co艣 pozytywnego (cho膰 nie zawsze wnosz膮). ot贸偶 atrederm z du偶ym prawdopodobie艅stwem pomaga jedynie na jakis czas, w dodatku wymaga unikania s艂o艅ca czy solarium, to wszystko prawda. jednak je艣li nawet na chwil臋 b臋d臋 mog艂a uwolni膰 si臋 od nadmiernego rogowacenia, to ja ju偶 b臋d臋 zadowolona. z solarium i tak nie korzystam (zdarza艂o mi kiedy艣, ale to juz nieaktualne), a przed s艂o艅cem doskonale chroni膮 kremy z wysokim filtrem. Co do stosowania wit.A jestem oczywi艣cie za, cho膰 nale偶y to kontrolowa膰, bo przedawkowana zdecydowanie szkodzi. Jej ilo艣c warto na pewno skonsultowa膰 z lekarzem, zw艂aszcza w przypadku rogowacenia dziedzicznego. Z uwagi na jej gorsza przyswajalno艣膰, niewykluczone, ze zaleci du偶o wi臋ksz膮 dawk臋. no i kilka s艂贸w na temat mojej przygody z atredermem. na pocz膮tku nie by艂o 偶adnej reakcji. potem zauwa偶y艂am podra偶nienie, pogorszenie, wysuszenie od alkoholu. a od dw贸ch dni dostrzegam co艣 jakby oczyszczanie sie sk贸ry,delikatne z艂uszczanie, generalnie widz臋, 偶e sprawy id膮 we w艂a艣ciwym kierunku, cho膰 to dopiero pocz膮tek. jestem dobrej my艣li. przera偶a mnie tylko, jakie to co艣 jest nieekonomiczne. smaruj臋 si臋 oszcz臋dnie, a mimo to za moment b臋dzie mi potrzebne kolejne opakowanie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 konik taki polny
jak mi艂o jest znale藕膰 wsp贸艂towarzyszy niedoli. ja walcze z tym problemem odk膮d si臋gam pami臋ci膮. u mnie to dziedziczne, nic mi nie pomaga :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majasza
No i jestem po kuracji Atredermem. P艂yn okaza艂 si臋 ca艂kiem skuteczny i mam zamiar stosowa膰 go nadal, tak profilaktycznie, oczywi艣cie znacznie rzadziej. Z r膮k usun膮艂 kropki tak w 90%. Z nogami niestety jest gorzej, ale i tak si臋 polepszy艂o. P艂yn koszmarnie wysusza, wi臋c stosowanie jednocze艣nie jakiego艣 nawil偶acza jest niezb臋dne. Atrederm stosowa艂am na pocz膮tku co wiecz贸r, potem co drugi dzie艅, a teraz tak 2 x w tygodniu dla podtrzymania efektu r臋ce i nadal co drugi dzie艅 nogi. mam nadziej臋, ze wyt臋pi臋 to paskudztwo na nogach do 艣wi膮t:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 infinityy
Powiedzcie mi, czy na nogach u was problem dotyczy tego samego co u mnie? By艂am u lekarza i okre艣li艂 mi to jako rogowacenie nask贸rka... ale u mnie dzieje si臋 to na takiej zasadzie, 偶e po depilacji w艂osy wrastaj膮 mi pod sk贸r臋, ja je pr贸buje wydrapa膰 robi si臋 ropna krosta, p贸藕niej blizna i tak w k贸艂ko. To nie jest takie wrastanie jak u ka偶dej kobiety, one wrastaj膮 nagminnie tworz膮c czarne kropki, zwijaj膮 si臋 w 艣wi艅skie ogonki itd. wygl膮da to okropnie! Ja nie mam problemu z ramionami tak jak wi臋kszo艣膰 was.. nie mam tego nigdzie tylko na nogach. Straci艂am wszelkie nadzieje...nic mi nie pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 infinityy
Moja sk贸ra np na g贸rnej cz臋艣ci ud jest idealna, g艂adka bez najmniejszej skazy.. za艣 ju偶 na dolnej cz臋艣ci mam mas臋 czarnych kropek spowodowan膮 powrastanymi w艂osami. O sytuacji od kolan w d贸艂 lepiej nie b臋d臋 si臋 wypowiada艂a bo to mo偶na okre艣li膰 tylko jednym s艂owem MASAKRA. przesta艂am depilowa膰 si臋 woskiem i depilatorem, robi臋 to maszynk膮. Cierpi臋 podw贸jnie.. wola艂abym ju偶 b贸l spowodowany wyrywaniem niz ten spowodowany odrastaniem twardych w艂os贸w, ale c贸偶 przem臋cz臋 si臋 je艣li mia艂oby to pom贸c.. cho膰 czarno to widz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onatakajakona
Te偶 mam ten problem. Dermatolog zaleci艂a mi codzienne peelingi (ja u偶ywam seri臋 Nivea Visage Young). Do tego codziennie krem Pilarix na ramiona, plecy i dekolt. Raz w tygodniu w wybrany dzie艅 krem Cerkoderm. Raz te偶 w tygodniu w inny dzie艅 Differen krem. Do tego dosta艂am lek robiony (taki jakby tonik do przemywania sk贸ry) do stosowania codziennie (wieczorem prysznic - na noc lek robiony; rano (po prysznicu lub bez - Pilarix i zn贸w wieczorem prysznic i lek robiony na noc) . Jestem bardzo zadowolona, sk贸ra w dotyku ju偶 nie jest szorstka, wr臋cz przeciwnie - nigdy jeszcze nie by艂a tak g艂adka! Jeszcze tylko nied艂ugo zajmiemy si臋 przebarwieniami i po k艂opocie :) Zaznacz臋 jeszcze, 偶e z tym problemem borykam si臋 od dosy膰 dawna. Jestem dobrej my艣li :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka艣ka868
ja te偶 mam ten problem od kiedy pami臋tam,ale jak ju偶 widz臋 偶e nic nie pomaga, opr贸cz s艂o艅ca, to ola艂am i zaakceptowa艂am siebie jak膮 jestem. jak zaczyna wychodzi膰 s艂oneczko to id臋 z rana (wtedy jest mniej ludzi) opala膰 si臋 w takie swoje "tajemne" miejsce ;-) (prawie same babcie tam chadzaj膮, wi臋c nie musz臋 si臋 wstydzi膰)i opalam si臋 do granic mo偶liwo艣ci. 3 takie wyj艣cia i potem mog臋 chadza膰 w mini i bluzce na rami膮czkach. najbardziej wida膰 u mnie to paskudztwo w艂a艣nie na nogach, od ty艂 na 艂ydkach i na udach, na r臋kach ju偶 nie tak bardzo, pewnie dlatego 偶e od lat wystawiam je na s艂o艅ce. Wi臋c prze艂amcie si臋 dziewczyny i wystawcie nogi! ja w sp贸dnicy zacz臋艂am chodzi膰 dopiero jakie艣 3 lata temu (przedtem nigdy!) i widz臋 popraw臋, niewielk膮 ale widz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolio
My艣la艂am 偶e tylko ja mam ten problem:( Mi pomaga solarium,a jak przychodzi lato na pla偶y si臋 podpiekam...Wiem, ze to niszczy sk贸re ale nie mam innego wyj艣cia:( nie chce tego 艣wi艅stwa! Peeling贸w jeszcze nie pr贸bowa艂am... Jak to nat艂uszcza膰 t艂ustym kremem?nie powinno si臋 raczej tego wysusza膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M臋skim okiem
Mam te krostki na swoich ramionach ju偶 od wielu lat. Przynajmniej tak mi si臋 wydaje, 偶e te same co u was.Na nogach te偶, ale z racji ow艂osienia mniej je wida膰:P Kilka lat temu nawet by艂em u dermatologa i smarowa艂em si臋 jakimi艣 ma艣ciami, ale nic nie pomaga艂o. Po jakim艣 czasie wpad艂em na pomys艂 by p贸j艣膰 do alergologa my艣l膮c, 偶e by膰 mo偶e to jaka艣 alergia. Pani doktor jednak stwierdzi艂a, 偶e nic z alergi膮 to nie ma zwi膮zanego i 偶e by膰 mo偶e zniknie mi z wiekiem. Znam wasz b贸l. Nienawidz臋 patrze膰 na swoje zdj臋cia z nad morza, na kt贸rych jestem bez koszulki. Nauczy艂em si臋 jednak z tym 偶y膰. By膰 mo偶e spr贸buje jeszcze jakiej艣 ma艣ci. W艂a艣nie w tym celu zajrza艂em po latach na to forum. Ale wiem 偶e da si臋 z tym 偶y膰 i wiele os贸b ma gorsze problemy. G艂owa do g贸ry:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 YourDreams
Jejku, a ja my艣la艂am 偶e sama si臋 z tym mecze... Ja mam te krostki na zewn臋trznej stronie ramion i na udach. Wiem 偶e moj kuzyn mial cos takiego i chyba czyms smarowal i mu zeszlo .. wiec nie wiem.. Ja nie konsultowalam sie z rzadnym lekarzem, ani nic na to nie kladlam ale teraz no sprobuje powalczyc .

Udost臋pnij ten post

polecam na takie stany kremy z mocznikiem. Ja zwykle kupuj臋 mocznik np tu http://www.zrobsobiekrem.pl/?119,mocznik za 1,50 ;) i dodaj臋 do gotowego kremu w jednorazowej porcji. Mocznik dzia艂a nawil偶aj膮co do st臋偶enia 5-10% , za艣 powy偶ej 10% z艂uszczaj膮co. prosz臋 o klik w link http://wizaz.pl/akcje/moj_styl_moja_gwiazda/oddajglos.php?id=8161 i oddanie g艂osu na moj膮 kuzynk臋-dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomog艂o
mia艂am to samo i kiedy艣 kupi艂am past臋 cynkow膮 i pomog艂o. ju偶 nic mi nie wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂om贸wna introwertyczka
Wi臋c jednak nie jestem sama. W moim przypadku to chyba dziedziczne bo wszystkie kobiety w rodzinie to mia艂y. Ale Ka偶dej to znika艂o po zako艅czonym okresie dojrzewania. Mam nadziej臋, 偶e w w moim przypadku te偶 tak b臋dzie :) A co do mazide艂 i innych specyfik贸w - jak kto艣 ju偶 wspomnia艂 mog膮 by膰 tylko dodatkiem do leczenia, ale same nie wylecz膮 do ko艅ca. Za to zauwa偶y艂am, 偶e ( przynajmniej u mnie) troch臋 te kropki bledn膮 gdy si臋 je wystawi na s艂o艅ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przeczyta艂am prawie ca艂y w膮tek
i ju偶 si臋 troch臋 pogubi艂am, w ko艅cu nie wiem co tak naprawde mam, czy zapalenie mieszk贸w w艂osowych czy nadmierne rogowacenie przymieszkowe sk贸ry. mam to albo jak jest mi zimno, albo jak trzymam r臋ce czy nogi opuszczone d艂ugo, a juz najbardziej to zim膮. Nie mam 偶adnych czop贸w z bia艂a ko艅c贸wka czy cos takiego, nie swedzi mnie to, nie rozprzestrzenia sie i nie sa to jakie艣 plamki, tylko sk贸ra jest chropowata ( r臋ce, nogi) i s膮 nagromadzone kropeki, kt贸re z czasem staj膮 si臋 czerwone czy sine, ale pod sk贸ra, aha i plecach, dekolcie tego nie mam noo kurde juz nie wiem co z tym robi膰 i co to wogole jest :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 mam
Ja mam to samo, na ramionach, plecach, czasem dekolcie, ale co ciekawe, na zim臋 znika mi zupe艂nie! a w okresie letnim jest masowe, i strasznie szpeci; kto艣 mi powiedzia艂, 偶e to uczulenie na s艂o艅ce, ale sama nie wiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okropno艣膰
ja te偶 ma ten problem. tar艂am ramiona i przedramiona szorstk膮 r臋kawic膮 do czerwono艣ci, pomaga ale tylko na chwilke. nawet pr贸bowa艂am smarowa膰 ca艂e ramiona 偶elem na punktowe wypryski Ziaja, ale tego 偶elu jest malutko wi臋c wystarcza艂o na oko艂o 3 dni ponadto mam to samo na po艣ladkach, normalnie krostki jak tarka. koszmar!!! ostatnio kupi艂am balsam z Garniera -ten czerwony do bardzo suchej sk贸ry i smaruj臋 r臋ce i po艣ladki 2x dziennie ju偶 4 dni i chyba to najlepiej pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po ci膮偶y
a mi wyskoczy艂o po urodzeniu dziecka, 2 miesi膮ce temu i tak trafi艂am na to forum. Ramiona pokryte "g臋si膮 sk贸rk膮". Zastosowa艂am Oilatum, bo i tak k膮pie w tym dziecko i pomog艂o :) Zaj臋艂o mi to kilka dni. Mo偶e to by膰 te偶 efekt s艂o艅ca, bo teraz mamy upa艂y i te偶 si臋 opalam... ale ramiona g艂adkie :) Odstawi艂am te偶 s艂odycze bo nie wiedzia艂am czy nie chodzi tu o diet臋, a mo偶e o hormony... ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaanjaaa
kiedy艣 mia艂am krostki tylko na dekoldzie po jakim艣 czasie same znikn臋艂y... teraz mam na dekoldzie, plecach, najwi臋cej na ramionach i na udach troche..:( myd艂o siarkowe pomog艂o mi troche na krostki z ud ..praktycznie znikn臋艂y ..najgorsze s膮 te na dekoldzie.. w zesz艂e wakacje by艂am nad morzem wszystkie krostki mi poginely od s艂onca lecz potem nasili艂y si臋 jeszcze bardziej :( spr贸buje tych peelingow sol膮 mo偶e co艣 pomo偶e . pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 engy
problem le偶y wewn膮trz organizmu kupcie sobie w aptece gastrosan i pijcie jest to d艂ugotrwa艂a kuracja a do tego nagietek zaparza膰 w szklance i pi膰 . moja c贸rka ma 2 latka i tez to ma , niestety odziedziczy艂a po mnie jej z kolei podaj臋 mi臋t臋 , kt贸r膮 gotuj臋 3 minuty s膮 du偶e post臋py 偶ycz臋 wytrwa艂o艣ci i powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elmanda
te偶 mam co艣 takiego na ramionach, wygl膮da jak uczulenie na s艂o艅ce, z tym 偶e mam to non stop nawet jak si臋 nie opalam. Gdy staram si臋 wycisn膮膰 tworzy si臋 wielka krosta tak jak by pod sk贸r膮 woda si臋 zbiera艂a. Od niedawna zacze艂am stosowa膰 SUDOCREM i .............. POMAGA:):):) Pozdrawiam i polecam spr贸bowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luciaaa
ja znalaz艂am w ko艅cu spos贸b na te krosty : ) codziennie po ka偶dym posi艂ku (prawie ka偶dym bo zda偶a mi si臋 zapomnie膰 he he) pije bratek oczywi艣cie kupiony w aptece .. do tego myje si臋 myd艂em siarkowym ale ono bardzo wysusza sk贸re a poprzez nadmierne wysuszanie zaczynaj膮 wyskakiwa膰 nowe krosty wi臋c po ka偶dej k膮pieli smaruje cia艂o balsamem nawil偶aj膮cym :) i co 2-3 dni smaruj krosty ma艣ci膮 z witamin膮 A bo poprzez jej niedob贸r te偶 wyskakuj膮 te krostki :) dzi臋ki temu ju偶 ich praktycznie nie mam :) mog臋 zak艂ada膰 bluzki na rami膮czka i nie musz臋 si臋 ju偶 niczego wstydzi膰 :) mi pomog艂o mam nadzieje ze i wam pomo偶e :) pozdrawiam :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorx
Mi powiedzial dermatolog, 偶e mam smarowa膰 pilarixem i i tak po okresie dojrzewania powinno samo zej艣膰. Jednakowo偶 moja mama m贸wi艂a mi, ze te偶 takie co艣 mia艂a na ramionach, jak by艂a w moim wieku i zacz臋la sie wyciera膰 mocno szorstkim recznikiem, 偶eby ukrwienie w tym miejscu bylo dobre no i zesz艂y jej te krostki na dobre! W sumie, to nie wiem, co robi膰, ju偶 kilka dni u偶ywam pilarix i nic. Jak mi to nigdy nie zejdzie to sie chyba zabije, teraz ju偶 mam to te偶 na udach, nad kolanem troche. ;/ i schodzi mi w d贸艂 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 od zawsze to mam
ja te偶 stosowalam pilarix... i wcale nie polecam. Trzeba znale藕膰 sw贸j spos贸b, teraz jestem na kuracji retinem A, jest b. duza poprawa, ale trzeba cierpliwo艣ci, zobaczymy... Dermatolodzy najcz臋艣ciej polecaj膮 nowinki farmaceutyczne... Moim zdaniem najlepiej opiera膰 si臋 na opiniach os贸b zmagajacych si臋 z t膮 przypad艂o艣ci膮. Picie wyci膮gu z bratka tez mo偶e dawa膰 dobre rezultaty... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 od zawsze to mam
pilarix cud贸w nie zdzia艂a, ma艂o nie zdzia艂a nic w zasadzie. Trzeba zanale藕膰 w艂asn膮 bro艅. Najlepiej opiera膰 si臋 na opiniach innych os.zmagaj膮cych si臋 z t膮 przypad艂o艣ci膮... Bratek na pewno nie jest z艂ym pomys艂em. Ja jestem na kuracji retinem A, jest znaczna poprawa, ale jeszcze si臋 troch臋 pom臋cz臋, a stosuj臋 juz ok. 9 tyg. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xaaaaaaaa
podnosz臋, bo ju偶 mi nic nie pomaga..,.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewusiunka
wlasnie si臋 ich pozby艂am!!!!nie moge w to uwierzy膰 偶e to by艂o takie proste.krostki mia艂am od urodzenia by艂y okropne, czasami koloru fioletowego, niekiedy mia艂am takie ma艂e pryszczyki.by艂am u dermatologa stosowa艂am specjalnie robione ma艣ci, olejki do k膮pieli i nic. poradzi艂am si臋 kosmetyczki i odesz艂y w niepami臋膰 :) ot贸偶 kupi艂am tak膮 specjaln膮 r臋kawiczk臋 do k膮pieli /masa偶u http://cokupic.pl/produkt/Top-Choice-Rekawica-do-kapieli-i-masazu-Nylon-30178 na r臋kawice na艂o偶y艂膮m scrub (my艣l臋 偶e rodzaj nie robi r贸偶nicy, chodzi o to 偶eby usun膮艂 suchy nask贸rek) i wciera艂am scrub w miejsca z krostkami ko艂o 1-2 min. po k膮pieli wsmarowa艂am ma艣膰 ochronn膮 z witamin膮 A koszt ok. 2 z艂 w aptece. stosowa艂am to oko艂o tydzie艅 codziennie robi膮c pilling i smaruj膮c ma艣膰. NAPRAWDE DZIALA!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atre
dziewczyny po stosowaniu Atre Dermu nie mo偶na si臋 opala膰pod 偶adnym warunkiem! opalanie i jakakolwiek ekspozycja na s艂o艅ce i promienie uv jest surowo zabronione i trzeba stosowa膰 fotostabilne filtry z wysokim spf najlepiej 50, nawet w zimie! mi lekarz tego nie powiedzia艂 i boj臋s i臋 przebarwie艅 ;( a jak tam u was, czy wszystkie stosujecie filtry? czy nie wychodz膮 Wam przebarwienia? czyta艂am, 偶e przebarwienia mog膮 si臋 ujawni膰 np. dopiero po kilku miesi膮cach lub nawet latach, a nie chcia艂abym by膰 艂aciata ;(

Udost臋pnij ten post