Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kako

okropne wypryski na ramionach

Polecane posty

Gość gość
Też miałam latami ten problem - pomogła zmiana diety. Wyeliminowałam z diety mleko i jego przetwory i te czerwone krostki na ramionach zniknęły bezpowrotnie. Podejrzewam, że również u części z Was mogą to być zmiany alergiczne i odejdą w niepamięć po odstawieniu szkodzących Wam produktów.

Gość gość
odu.pl/2qgg sexowne lesbijki

Gość Zjizu
Mozna wyprobowac, - nacieranie zmian zapalnych zwykla sola pod prysznicem - zmiana diety a raczej usuniecie mleka, przetworow mlecznych i zbozowych, czasem rowniez nasion typu orzechy, migdaly itd - nawilzanie skory czyms co jest rowniez antybakteryjne czyli np. Bump Easier (czy jakos tak sie to pisalo, jest to balsam na takie zmiany) - zrobienie testow alergicznych na pokarmy - zrobienie przesiewu z ropnej zmiany by wykluczyc gronkowca lub paciorkowca (te bakterie czesto za to odpowiadaja!) - dbanie o higiene np maszynek do golenia, zawsze polac woda utleniona !! - NIE WYCISKAC BO ROZNOSIMY TEN CALY SYF PO CIELE !!!

Gość Blnd
Masakra, tez to mam, mam nerwice na tym tle. Gniote to cały czas i rozdrapuje, moje ręce wyglądają ohydne same blizny i strupki ale,cóż zrobię chodzę z krótkim rękawem ;( jakąś masakra

Gość gość
jedzcie witaminę A. rogowacenie okołomieszkowe. trzeba brac wieksza dawke niż napisane na opakowaniu. ok 3-4 tabletki dziennie i efekty widac po kilku dniach. niestety nie mozna się pozbyc całkowicie ale mi zniknęły w 90%. :):) 1 iopakowanie witaminy A kosztuje ok 3 zł

Gość Ania8501
Z okropnymi czerwonymi wypryskami na ramionach można skutecznie walczyć -> http://skin-care.bloog.pl/id,351557477,title,Krostki-na-ramionach-i-udach-jak-sie-ich-pozbyc,index.html . Najpierw trzeba jednak zastanowić się, dlaczego one się pojawiają... przyczyn może być tak naprawdę kilka, od nieodpowiedniego odżywiania do stosowania kiepskiej jakości kosmetyków

Gość Ania8502
Z okropnymi czerwonymi wypryskami na ramionach można skutecznie walczyć -> http://skin-care.bloog.pl/id,351557477,title,Krostki-na-ramionach-i-udach-jak-sie-ich-pozbyc,index.html . Najpierw trzeba jednak zastanowić się, dlaczego one się pojawiają... przyczyn może być tak naprawdę kilka, od nieodpowiedniego odżywiania do stosowania kiepskiej jakości kosmetyków

Gość Ania8503
Z okropnymi czerwonymi wypryskami na ramionach można skutecznie walczyć -> http://skin-care.bloog.pl/ . Najpierw trzeba jednak zastanowić się, dlaczego one się pojawiają... przyczyn może być tak naprawdę kilka, od nieodpowiedniego odżywiania do stosowania kiepskiej jakości kosmetyków

Gość gość
Ja miałam kiedyś bardzo poważny problem z tymi paskudnymi krostkami na ramionach aż trafiłam na ten poradnik http://www.goodies.pl/blog/krostki-na-ramionach/ i mam święty spokój! Nie będę tu opisywać co trzeba robić, bo duże tego jest, więc sobie przeczytajcie z linka.

Gość od 3 miesiąca
Byłam teraz u dermatologa rozpoczynam kurację: - La Roche Posay- ISOUREA -Fucidin -prze 8 dni - peeling raz w tyg. - Merzin witaminki - Beta karoten - w lato wyjazd nad morze (polskie nie jest na tyle słone, żeby pomogło - tak powiedziała dermatolog) - czasem solarium - odpowiednia dieta: brak słodyczy, nabiału

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/ Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało:

Gość gość
Ogólnie rogowacenie okołomieszkowe powstaje gdy martwy naskórek nie złuszczy się i blokuje wyjście na powierzchnię nowych komórek skóry. Dlatego warto raz na jakiś czas zrobić peeling, ponadto dobrze sprawdzą się żele pod prysznic z mocznikiem, a do codziennej pielęgnacji kremy z mocznikiem. Mocznik oprócz tego, że odpowiednio i długotrwale nawilża, zmniejsza też skłonność do nadmiernego rogowacenia. Ja używam kremu linourea i mi pomógł. Kosztuje około 9 zł. :)

Gość gość
ten krem to prawdziwy cud, 5 lat walczyłam z tradzikiem od liceum do teraz,masakra kasa na lekarzy dermatologów i kosmetyki z rosmana i nic aż do teraz kiedy znajoma poleciła mi krem pilarix i po 5 dniach nic, poprostu wszystko wyszło nawet moje rany sie zagoiły od wyciskania polecam kupujcie ze strony producenta tu: http://pilarix.pl