Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość aa_psik
zaczełam brac tabletki 4 dni temu (pierwszy raz) kiedy zaczał mi sie okres, w sumie to okres wyglada jakby prawie go nie było i w dodatku prawie mi sie skonczył, jak zawsze miałam go prawie tydzien, to normalne jest?

aa_psik tak to jest calkowicie normalne, poniewaz po zaczeciu brania hormonow nasz organizm szaleje i u mnie bylo tak samo. Tygodniowy okres zamienil sie w trzydniowy ;)

Gość aa_psik
hm, no to fajnie:P tylko ciekawe czy bede miała plamienia jakies w ciagu pierwszego opakowania...a od której tabletki moge sie kochac juz spokojnie bez innych zabezpieczeń? niby tabletki dzialaja od poczatku juz, ale jak zaczełam to wole od razu nie ryzykowac, bo własnie z tymi chormonami nigdy nic nie wiadomo...

Gość Kahh17
Ja mam takie pytania.. lekarz przepisał mi dzisiaj właśnie te tabletki.. tylko powiedział, że mam zacząć brać od trzeciego dnia okresu.. a z tego co czytałam i słyszałam, wszystkie kobiety zaczynają od pierwszego dnia.. :) czy któraś z Was też tak miała? No i cena tych tabletek. Nie są tanie ale podobno skuteczne, od której tabletki zaczynają działać? A co do skutków ubocznych, to chyba sprawa indywidualna:)

Kahh17 nigdy nie slyszalam zeby lekarz kazal zaczac brac tabletki od 3 dnia cyklu. Ja zaczelam brac w pierwszym dniu miesiaczki i wtedy podobno jest zabezpieczenie od pierwszej tabletki. A kochac bez dodatkowego zabepieczenia zaczelam po 6 tabletce, ale slyszalam ze wiele dziewczyn woli odczekac 2 tyg albo nawet cale pierwsze opakowanie.

Gość Kahh17
hmm.. no mi tak kazał.. nawet napisał na karteczce żebym nie zapomniała.. nie wiem.. zapytam przy następnej wizycie.. tylko nie wiem czy teraz brać od tego 3 dnia czy pierwszego ;/

Gość Avil
zadna dziewczyna chyba nie bierze od 3 dnia;/ zmień lekarza to po pierwsze, a po drugie przeczytaj nawet na ulotce tabsów, masz napisane ze 1 dnia cyklu, czyli 1 dzień miesiączki, lub w wyjątkowym przypatku 5 dnia cyklu alw wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac jeszcze

Gość ania88...
czesc dziewczyny ja zazywalam tabletki przez rok i naprawde mi pasowaly nie przytylam ani grama a nawet schudlam 3kg co mi akurat pasowalo:) zrobilam przerwe i znowu do nich wrocilam mam nadzieje ze efekt bedzie tan sam co za pierwszym razem ...naprawde polecam Pozdrawiam Was wszystkie

Gość beti33333333
Cześć. Biorę novynette. Właśnie wczoraj skończyłam trzecie opakowanie, a \"okres\" mam już od tygodnia- czy to normalne? ? proszę o odpowiedź.

Gość beti33333333
Cześć. Właśnie wczoraj skończyłam brać trzecie opakowanie novynette, "okres" mam już od tygodnia-czy to normalne?? może powinnam je odstawić? proszę o odpowiedź i z góry dziękuje.

Gość cudowna_wenus1111
Powiem Ci tak: Ja biorepeirwsze opakowanie jakichkolwiek pigułek.. i właśnie to sa Novynette. Biore je od 8 dni .. zdarzało mi się ze budziłam sie w nocy z mdłościami (biore je ok 20. więc wszystko co Złe dzieje sie w nocy ) Okres również mam cały czas tzn do wczoraj. od wczoraj mam plamienia.. i bardzo mnie to denerwuje .. mam nadzieje ze szybko minie.. Może Ty również masz plamienia ?? To jest mozliwe w kilku pierwszych opakowaniach - plamienia tzw śród cykliczne ;)

Gość aa_psik
ja tez jestem na bodajrze 8 czy 9 tabletce i krwawienie i plamienie skończyło mi sie po 7 nie wiem czy to dobrze, ale jestem przygotowana ze jeszcze moge plamic cały czas...narazie jakich kolwiek innych objawów negatywnych nie widze, przy pierwszych 3 bolala mnie troche głowa i mdlilo mnie delikatnie a tak to nic poza tym...

Gość cudowna_wenus1111
no mnie to omijało bo w nocy.. choc mowie 2 razy sie obudziłam w nocuy.. mnie denerwuja wlasnie te plemiania :/ Bo lipido ni spadło , a tak niekomfortowo ;) no i ogólnie to jest męczące.. nie życze Ci Tego. Ciekawe ile mnei jeszcze to bdzie meczyc ;) a to twoje peirwsze tabsy ?

Gość aa_psik
tak moje pierwsze i narazie na libido nie narzekam, musze powiedziec ze chyba mi wzrosło nawet:P ale zobaczymy co dalej bedzie;)

Gość gazetaaaaaa
Dwóch nastolatków zostało aresztowanych w toku śledztwa prowadzonego w sprawie rasistowskich ataków na Romów w południowym Belfaście- podało BBC. W czasie prowadzonej operacji przeszukano również dwa domy na Donegall Avenue. Ponad sto osób, z pochodzenia Romów, zostało zaatakowanych w swoich domach. We wtorek umieszczono ich w tymczasowych kwaterach.

Gość florencja20
ja biore novynette juz od 4 lat i dopiero teraz zrobilam przerwe, bo moj ginekolog nic mi wczesniej o tym nie powiedzial. Ogolnie to czuje sie po nich bardzo dobrze tylko ze nie mam ochoty na sex i jestem bardzo sucha.Teraz planujemy dziecko i nie wiem ile musze czekac zeby sie zaczac starac o nie??? moze ktoras z was wie cos na ten temat??prosze o odpowiedz

Hej mam pytanie ... wczoraj kochalam sie z facetem,ktory zakonczyl we mnie,niestety nie mial prezerwatywy ;/ Jestem przy 14 tabletce pierwszego opakowania.Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? I czy normalne jest to,ze nadal mam plamienie? Bardzo prosze o odpowiedz :(

Gość Avil
jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki jezeli wziełas ją perwszego dnia okresu wiec spokojnie :)

Gość Avil
Dziewczyny pomocy, nie moge miec wizyty w odpowiednim terminie...i nie mam jak zdobyc tabletek:( moze ma któraś z was do odsprzedania jedno opakowanko :(

Gość beti3333333
Dziewczyny!!! Czt któraś miała tak jak ja???:: skończyłam brać 3 opakowanie, dostałam "okresu" już tydzień temu i nadal mam. Czy to normalne?? nie mogę iść do swojego lekarza bo wyjechałam. Odpiszcie proszę.

witam, ja już wcześniej brałam Novynette i wszystko było w porzo. Czułam się super, żadnych boleści przy okresie. Po kilku miesięcznej przerwie wróciłam do tych tabletek, ale czuje sie zupełnie inaczej, często boli mnie głowa, niedobrze mi i strasznie chodzę zamulona; nie wiem czy w raz ze zmiana opakowania zmieniło się też działanie?

Gość florencja20
witajcie!!! mam pytanie czy ktoras wie ile trzeba czekac po odstawieniu tabletek aby zaczac starac sie o dziecko????????

Gość aliskkkkk
mam pytanie do Asiak07 jakie to sa testy zeby to sprawdzic? bo ja biore 5 miesiecy i przytylam 10 kg;/ i tez mysle coz zrobic.

Gość aa_psik
dziewczyny, jak dzisiaj mam wziac 13 tabletke z pierwszego opakowania i kochałam sie z chłopakiem bez zadnych dodatkowych zabezieczen to moze sie cos zadziac, czy powinnam byc zabezpieczona i moge byc spokojna? odpowiedzcie proszeee

Gość Naciara
Biorę te tabsy już od ponad 3 lat... na początku spadek libido masakryczny (ale teraz doszłam do wniosku, że to chyba skutek byłego faceta:P) bo teraz po przerwie i ponownym powrocie do tabsów jest o niebo lepiej :) a skutków ubocznych jak przytycie ni widać (nawet zauważalny spadek wagi). pozdrawiam ;]

Gość olimuszi
Cześć wszystkim, novynette biorę dopiero od 5 dni. Moja miesiączka zwykle trwała 3 góra 4 dni, a bóle brzucha kończyły sie na 3 dniu. Teraz przy tych tabletkach mam już 5 dzień okresu, końca nie widać i ból brzucha też cały czas jest. Miała któraś tak?? Bo nie wiem czy dzwonić do lekarza czy czekać cierpliwie. Pozdrawiam Ola

Gość aa_psik
hmm a jak nie wystepowalo u mnie krwawienie dłuzej jak tydzien to moze znaczyc ze tabletki nie działaja? czy po prostu mam sie cieszyc?:P (tez jestem przy pierwszym opakowaniu)

ja brałam ponad 8 lat, okres miałam ok 3 dni i tyle cok ot napłakał, zadnych plamien, skoków wagi, bólu. Pól roku temu odstawiłam i cykle dalej sa regularne. Nie wiem czemu tak reagujesz,moze organizm sie przestawia? ja bym z ginem pogadała.

Gość aa_psik
no tak, ale jest powiedziane ze moze wystapic plamienie a nie ze musi...?