Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość inna00
hej ja tez biore novynette jakies 5msc ale ostatnio brałam nieregularnie tzn biore o 21 a zdarzyło mi sie wziąc o 21:30,40 czy moge zajsc w ciaze;/

to niemożliwe, przeczytaj ulotkę.. gdybyś opuszczała pigułki w pierwszym tyg to być możne..

Gość agnessska
czesc, ja bralam novynette przez 1,5 roku,troche przytylam moze z 4kg, mam 20 lat, moja znakomita lekarka NIE powiedziala mi ze trzeba regularnie robic cytologie(o czym dowiedzialam sie od przypadkowego lekarza-zabraklo mi tabletek i nie chcial mi przepisac bo powiedzial ze to sa hormony a nie witaminy i ze musze robic badania), wiec zrobilam cytologie, okazalo sie ze mam wynik 3 czyli nienajlepiej.. do tego wirus brodawczaka ktory moze powodowac raka szyjki macicy,dzieki Bogu ze poszlam na to badanie teraz czekam na dokladniejsze wyniki, tabletki oczywiscie odstawilam-odechcialo mi sie wszystkiego. OSTRZEGAM WAS WSZYSTKIE, POMIMO MLODEGO WIEKU I TAK CO JAKIS CZAS ROBCIE TO BADANIE!! od tabletek zrobily mi sie rowniez rozstepy po wewnetrznych stronach ud... i na piersi

Gość agnessska
aha i jeszcze mam pytanie do Was, czy schudlyscie po odstawieniu tabletek?czy wrecz na odwrot? na ulotce tego oczywiscie nie napisza..

Hej, czy takie leki jak Holinex czy polopiryna s obnizaja działanie tabletek? z tego co mi wiadomo to generalnie tylko antybiotyki ale wole sie upewnic niz miec pozniej jakies nieprzyjemne niespodzianki;p

Gość inna00
obnizaja ale tylko te leki co sa opisane w ulotce lub składniki niektórych z leków

Gość xxmixx
Witam!! biore novynette juz 6 miesiecy.. jestemz nich naprawde zadowolona.. ale ostatnio zrobilam sobie miesieczna przerwe i niewiem czy to normalne okres spoznia mi sie juz co najmniej tydzien.. robilam test ale nie jestem w ciazy.. bardzo prosze o odpowiedz.. Pozdrawiam :)

hej, mam pytanie z "troche innej beczki", w przyszłym tygodniu bede robiła cytologie, moge sie normalnie kochac, czy musi byc iles dni przerwy? bo gdzies czytałam ze nie powinno sie kochac iles dni przed zrobieniem badania i teraz nie wiem, jesli tak to ile dni? dzieki z góry

hej ,zakosc ciezko mi sie przekonac ze same tabletki wystarcza ale ostatnio 2razy sie kochalam bez gumki.mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bez niespodziankki wtedy sie przekonam i zostane przy samych tabletkach./gumki sa meczace jak dla mnie.../pozdrawiam i dzieki za wasze opinie,mamm nadzieje ze mnie tez nie zawioda

Gość melkora
Witam wszystkich:)! Mam mały problem w związku z czym potrzebuje odkupić opakowanie novynette lub recepte. Nie jestem szaloną nastolatka która bierze leki bez konsultacji z lekarzem. Tabletki te biore juz od prawie 7 lat. mój nr gg 5051188. Dziękuje. A co do pytań o odchudzanie ja po talbetkach nie przytyłam, ale za to jest mi zdecydowanie trudniej cokolwiek schudnąć, a przytyć jest oczywiscie łatwiej:(. Po odstawieniu, bo miłam przerwe nie zauważyłam zmian w wadze ani w miesiączkowaniu poza tym że miesiaczki bez tabletek są boleśniejsze i obfitsze. Bezwzględnie zgadzam się z moją przedmówczynią cytologie należy robić regularnie co około 6 miesiący. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania zawsze chętnie odpowiem moje gg wyżej. Pozdrawiam melkora

Gość Monika1988
Hej Wam! Ja dopiero wprawdzie kończę pierwsze opakowanie novynette, ale jak na razie jestem nimi zachwycona. Nie odczuwam (przynajmniej do tej pory nie odczuwałam) żadnych skutków ubocznych, żadnego tycia, biegunek, bólów głowy itd. Wcześniej używałam ponad rok plastrów evra, które wybrałam ze względu na częstotliwość ich zmieniania. Podczas stosowania pierwszego opakowania miałam nieprzyjemności związane z, przepraszam za wyrażenie , luźnym stolcem :P ale odczekałam i potem nie było problemów. Po długiej przerwie spowodowanej zapaleniami zaczęłam stosować krążki NuvaRing, które ODRADZAM!!! Dziewczyny, już po pierwszym krążku miałam NADŻERKĘ. Fajnie, że trzeba pamiętać o anty raz w miesiącu, ale naprawdę, bądźcie ostrożne. Wracając jeszcze do novynette, to miałam kłopoty z cellulitem i zauważam, że on powoli znika. Zanim jednak zaczęłam je stosować, a po stosowaniu NuvaRing miałam roczną przerwę (poprzednia ginekolog nie zauważyła nadżerki i kazała mi przyjść dopiero jak będzie mi coś dolegać), odstawiłam NuvaRing jak tylko miałam dostać okres, a zaczęłam mieć zarówno przed krwawieniem jak i po brązowe upławy. W tym czasie kiedy nie stosowałam anty hormonalnej zaczęłam mieć kłopoty z cerą, które również teraz znikają. Dodatkowo schudłam 3cm w pasie. Także szczerze polecam novynette, oby tak dalej działały ;)

hej, mam pytanie... zmienilam tabl z novynette na syndi 35 i teraz moje pytanie, czy jak zaczne brac teraz nowe tabl. to czy jestem dalej zabezpieczona jak wczesniej czy to jest tak jakbym brała tabl od poczatku i lepiej poczekac troche z zabezp. ? troche głupio brzmi to pytanie, bo wydaje mi sie ze powinnam byc normalnie zabezpieczona, tak jakbym brała novy. ale wole sie upewnic...

siemka wszystkim :) Jestem nowicjuszką w braniu novynettu i mam pytanie kiedy one zaczynają działac tzn kiedy mogę sie spokojnie bzykać z moim facetem? biorę je dopiero tydzień a już kochaliśmy się bez zabezpieczeń, czy to bezpieczne plisssssssss o pomoc

Gość lorie
Tak, mozesz sie spokojnie kochac:) Jestes zabezpieczona juz od pierwszej tabletki:)

Gość aduszka
ja np. brałam Yaz - miałam mdłosci, brak apetytu i schudłam ok. 4 kg, stany poddepresyjne : O! masakra, w listopadzie zaczynam brac novynette :)

Gość agnessska
jestes zabezpieczona po pierwszej tabletce tylko i wylacznie jezeli zaczelas brac z pierwszym dniem cyklu, tak powiedziala mi moja ginekolog

Gość zuzia2008
ja biorę od ośmiu miesięcy i nic się nie dzieje narazie jestem zadowolona

Pierwszy raz będę brać tabletki antykoncepcyjne, wczoraj ginekolog przepisał mi Novynette, a dziś dostałam okres czyli jest to pierwszy dzień w którym muszę wziąć pierwszą tabletkę, mam takie pytanie,dziś jest piątek a w opakowaniu pierwsza tabletka zaczyna się od poniedziałku, czyli muszę pominąć pierwsze 5 tabletek i zacząć od piątku tak? I po której tabletce mogę bezpiecznie współżyć? proszę o odpowiedź.

Dziewczyny proszę o jakąś doradę, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę novyenette w pierwszy dzień cyklu,a dziś od rana okres mi zanikł czy to normalne? Miała któraś z was podobny problem? Jakby nie był weekend to poleciałabym do lekarza,a tak to nie wiem co robić. Pomóżcie jak można najszybciej....

Hej dziewczyny;) dziś byłam u lekarza, który przepisał mi właśnie tabletki Novynette. Na wizytę akurat przesunęła mi się miesiączka. Jest to mój drugi dzień cyklu. Dziś wezmę pierwszą tabletkę. Czy to nie szkodzi? Buziaki dla WAS :) ;*

Gość sylwek1123
czesc....ja biore nowynnete drugi miesąc i juz sobie nie daje rady,chyba je odstawie od jutra! mam straszna depresje,nic mi sie nie chce,trzęsą mi sie rece,mam stany lękowwe,co dzien rano opuchniete oczy,zero usmiechu ...jesc tez mi sie nie chce to chyba jedyny plus.a co do sexu to mógłby nie istniec,wrecz na sama mysl mnie mdli,a zawsze miałam duzy temperament.wiadomo,ze kazdy reaguje inaczej,moja siostra bierze i nie ma takich objawów. czy któras z was czuje sie po nowynnette podobnie?

Gość Monika2525hh
Sylwek - Ja mam doslownie to samo, tez Novynette biore 2 miesiac, dzis powinnam wziasc 9 tabletke z 2 opakowania ale chyba tego nie zrobie, rano budze sie ze spuchnietymi nogami, ciezkie takie ze wstac nie moge, ale wstaje na chama, robie troche przysiadow i troche przechodzi Co do stanow depresyjnych uwazam ze jednak zaczynanie brania tabletek o tej porze roku w moim przypadku nie bylo najlepsza decyzja, tabletki anty powoduja depresje a pogoda wcale w tym nie pomaga. Sylwia, poczekaj do 3 opakowan jesli objawi nie znikna to po prostu zmien tabsy. Mysle ze troche ruchu poprawiloby Twoje samopoczucie, wstan rano, pogimnastykuj sie troche, wyjdz na spacer. U niektorych dziewczyn przez tabletki pojawiaja sie problemy z krazeniem, byc moze u Ciebie ten sam przypadek, nie moge tego stwierdzic nie jestem lekarzem :) Tak czy siak ruch poprawia samopoczucie czy to w stanach depresyjnych czy problemach z krazeniem wiec na pewno nie zaszkodzi. Przemecz sie ten 3 miesiac. Ja dzis koncze tzn nie wezme wiecej, pewnie bralabym je dalej ale rozstalam sie z chlopakiem i po prostu juz nie potrzebuje. Gdybym dobrze po nich sie czula to bralabym je dalej bo dla mnie jedyny plus tych tabletek to ze mam bezbolesne i malo obfite miesiaczki. Przed Novynette bralam Cilest, tamte to juz w ogole byla masakra, jedyny plus Cilestu dla mnie to ze przytylam 9kg i piersi mi urosly. Pozdrawiam i napisz jak samopoczucie :)

Gość greeta4
ja jestem jak narazie po 2 tabletkach novynette. Po raz pierwszy zażywam hormonlne leki antykoncepcyjne. Jak narazie czuję sie ok

Gość Martusia17aaa
Witam też biorę te tabletki..... i prawdopodobnie jestem w ciąży!!!. Tak mi powiedziała pani ginekolog to znaczy jeszcze nie wiem ale w czasie brania występowały takie wydzieliny o kolorze czerwonym (nie okres)...I powidziala mi ze kiedy występowała ta wydzielina to tabletki nie działały ...jestem zrozpaczona....jeśli tak było to na pewno jestem w ciazy bo robiłam to z chłopakiem......Miałyscie cos podobnego???? Proszę piszcie

Gość Martusia17aaa
Byla u innego lekarza i WSZYSTKO OK!!! Tam moja sobie cos wymyslila chyba zęby tylko mnie nastraszyć czy nie wiem teraz od razu lepiej sie czuje bo dla mnie bylo to niemozliwe....

Gość MIMIF
Ja już je odstawiłam i czuje sie dużo lepiej niż w trakcie ich zarzywania :)

Gość mmm4ever
ja novynette biorę już od 5 miesięcy. Są to moje pierwsze i jestem z nich bardzo zadowolona. Piersi mnie nie bolą, brzuch podczas miesiączki też i ponadto zawsze mam ją regularną więc żadna niespodzianka mnie nie spotka. Czytałam w waszych komentarzach o depresji. Trochę już naginacie dziewczyny. To pogoda tak przybija , ciągle szaro zimno i ponuro , a nie tabletki. Ponadto każdy organizm jest inny. Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Nic nie przytyłam, kochać mogłabym się stale :) a na dodatek nóżek nie musze depilować przez ponad miesiąc bo mi włoski tak wolno odrastają. Nie czuje żadnego niedoboru i osłabienia. Nie wymieniłabym ich na żadne inne. Pozdrawiam

Gość lkjhmfgbdcweffffffffffffff

Gość lkjhmfgbdcweffffffffffffff
hej dziewczynki Ja novynette biore juz ponad 3 lata ( oczywiście z przerwami ) W tym ciągu nie zaszłam w ciąze :), nie poroniłą - a wyszłam za mąż i w lutym czeka mnie odłożenie tabletek:) Nie przytyłam, nie schudłam, nie miałam bólow glowy, czy spadku libido.. również piersi mi nie urosły Nie uskarżam się i nie uskarżałam się na zadne problemy ze zdrowiem Dlatego z godnym sumieniem polecam novunette- ale pamiętajcie dziewczyny że każda kobieta ma indywidualny organizm i każda kobieta może inaczej reagowac na hormony Pozdrawiam Karolina :)