Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość Nusiaczek89
Chcialabym jeszcze poruszyc kweste mojego pytania do Was z przed kilku dni. Sytuacja byla taka: zapomnialam o przedostatniej tabletce i zazylam ja razem z ostatnia. Zastanawialam sie czy nie robic przerwy i zaczac zazywac nastepne opakowanie nastepnego dnia, czy moze zrobic normalnie przerwe. Wybralam druga opcje. Krwawieie sie pojawilo jak zawsze 2 dni po odstawieniu. Pytanie czy to krwaiwenie jest dla mnie pewniakiem ze nie zajde w ciaze. Wydaje mi sie ze jest mozliwosc iz z polaczenia tej jednej zapomnianej tabletki i przerwy ktora teraz trwa, organizm moze jednak sie wysilic i moze wystapic owulacja. Nasowaja mi sie pytania czy i w jakim stopniu tabletki dzialaja wczesnoporonnie. Plemniki zyja dlugo, moga przetrwac jakos takie krwawienie i potem zrobic swoje. Co wtedy z takim zarodkiem, gdy ja nieswiadoma zaczynam nastepne opakowanie i zazywam je przez caly miesiac. Czy jest w stanie przetrwac? Bardzo mnie to gnebi gdyz nie chcialabym doprowadzic do takiej sytuacji iz nieswiadomie zabije dziecko w pierwszych dniach jego zycia. Powiedzcie Mi Dziewczyzny co o tym myślicie??

dziewczynki tak sobie czytam te wszystkie opinie i wasze zdania są strasznie podzielone. Ja zażywam novynette od prawie dwóch lat i chcę teraz je (chociażby po to żeby sprawdzić) zmienic na inne tabletki. Trochę po nich przytyłam i piersi rzeczywiście mi urosły, innych skutków ubocznych nie zauwazyłam, może prócz tego że na początku byłam trochę senna.Ale jak już powiedziałam chciałabym je zmienić na inne, tylko kompletnie nie wiem na jakie. Może Wy wiecie które są w miarę "najbezpieczniejsze"...?:-)

Gość magres
zażywałam te tabletki przez okolo rok i bylam z nich bardzo zadowolona, w moim przypadku "skutkiem ubocznym" było chudnięcie, co dla mnie było ogromnym plusem :) i teraz kiedy już urodziłam i wracam do antykoncepcji będę brała właśnie novynette

Gość agatalaw
właśnie rozpoczęłam opakowanie novynette - i trochę się boję. "Przerobiłam" : Diana35 - suchość pochwy + min 10 kg extra Logest - wszystko było ok, ale piersi miałam ogromne z miseczki B przyrosły na D . Poza tym ni z tego ni z owego po 2 latach przytyłam Yasmin - przytyłam + spadek libida Yasminelle- schudłam, piersi w normalnym rozmiarze, libido też w porządku,z tym że miałam zjazdy nastrojów. Dlatego też dostałam novynette. nie wiem czy to do końca dobry wybór - z jednej strony yasminelle było świetne, że tak powiem fizycznie, a z drugiej psychicznie byłam nieco udręczona.

Gość angellina18
hej kobietki dziś ginekolog przepisał mi tabletki novynette, to dopiero pierwsze tabletki antykoncepcyjne jakie bede stosowala. Do okresu kilka dni wiec musze dowiedziec sie niezbednych informacji. Mam takie bardzo wazne dla mnie pytanie i prosze o odpowiedz: Na blistrze są dni tygodnia, więc jeżeli zaczynają się od poniedziałku a ja okres dostane w czwartek to biore oczywiscie czwartkową. Ale jeżeli wykorzystam już cały blister od czwartku do konca zgodnie ze strazlkami to przed przerwa na okres mam wziac te 3 pominiete na samym poczatku przyjmowania tabletek tez? bo zaczelam od czwartku wiec w tym przypadku czy poniedzialek, wtorek i srode z samego poczatka blistra mam tez wziac czy zostawic je poprostu i zaczac nowy blister. Prosze o pomoc.

Gość lorie
Jak weźmiesz tabletki od czwartku do końca to później musisz jeszcze wzaźć te trzy z poczatku a następnie robisz przerwe:)

Gość ehhh.........
Dobre tabletki dla mlodych poczatkujacyh dziewczyn o nieuregulowanej jeszcze i niedojrzalej gospodarce hormonlanej. Bardzo malo hormonow nie wywoluja zmian w zachowaniu nie powoduja stanow depresyjnych czy zmiany wagi ale ilosc hormonow w sam raz taka zaby miec dzialanie antykoncepcyjne. Polecam .. natomiast jezeli jtorejs zalezy na poprawieniu jakosci cery to novynette sie nie nadaje ze wzgledu wlasnie na te malo ilosci hormonow.

Hej dziewczyny! Czy biorąc pierwsze opakowanie tabletek novynette miałyście dlużej okres? jestem juz po 7 tabletce a nadal go mam (zawsze trwal ok 5dni). Biorąc inne tabletki nie zdarzyło mi sie tak .... ogólnie mówiąc to przez pierwsze dni miałamstrasznego doła, a teraz jest ok tylko martwie się tym dłuższym okres.. Proszę o odp pozdrawiam

WItam. Ja pierwsza tabletke Novynette wzielam wczoraj. Odkad zaczelam wspolzyc mam bardziej bolace okrezy. Nigdy nic mnie nie bolalo, a teraz brzuch umiera, nie daje spac. Mam nadzieje, ze tabletki uśmierzą bul. Przy rozmowie z Pania doktor poprosilam ja o takie tabletki przy ktorych nie bd tyla. Powiedziala, ze PRZY ZADNYCH TABLETKACH SIE NIE TYJE. One nie maja substancji w sobie, ktore samoczynnie podnosza wage. TO polega na tym, ze po tabletkach wzrasta laknienie. Jesli my bedziemy sie pilnowac to bedzie ok. Jednak nie pogardzilabym gdyby piersi urosly ;D Jakie sa Wasze doswiadczenia zwiazane z tabletkami Novynette? Pozdrawiam. M.

* okresy * ból. troche bledow mi sie wkradlo... nie spalam przez pol nocy wiec nie kontaktuje za bardzo ;d soróweczka ;d

Hej:) ja kończę pierwsze opakowanie novinetek i przez pierwsze dni okropnie bolała mnie głowa i piersi ale przeszło ale niestety mam ogromny apetyt i staram sie jakoś z tym walczyć bo ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona. Mam jeszcze pytanie, wiecie może jakich ziół nie można przyjmować w czasie stosowania tych tabletek? z góry wielkie dzięki:)pozdrawiam:)

Gość olenciolandia
witam! dzisaj biorę 7 tab!!i właśnie współzyłam z mężem bez zabezpieczenia nie wiem czy powinnam bys spokojna? przyjmuje tab regularnie codziennie o 21! czy jestem zabezpieczona wystarczająco?

Gość olenciolandia
czy która z was mogła by mi pomóc i odp mi na pytanie:-)

Gość Nusiaczek89
Olenciolandio, tak jestes zabezpieczona od pierwszego dnia brania tabletek. Niebezpieczenstwo jedyne jest wtedy gdy wspolzyjesz w pierwszysm tygodniu brania opakowania, i zapomnisz ktorejs tabletki, np. wspolzyjesz drugiego dnia a zapomnisz 5 tabletki, wedy moze po kilku dnach dojsc do owulacji a plemnii jeszcze beda zyc. Wazne jest aby byla siedmiodniowa ciągłość przyjmowania. Jesli tylo sie tego trzymasz to jestes zabezpieczona od pierwszego dnia. nawet w trakcie standardowej siedmoidniowej przerwy tez jestes zabezpieczona. Pod warunkiem ze wczesniejsze dni tabletki byly przyjmowane regularnie. Pozdrawiam :)

Dziewczyny mam do was pytanie. Biore te tabletki juz prawie miesiąc ale ciągle zapominam o jakiej porze powinnam je brac i raz biore o 21 a raz o 22 ale nie zdazyło mi sie jeszcze żebym któregoś dnia nie wzieła w ogóle. Czy przez te godzinne opóźnienia jestem mniej zabezpieczona?? Jak wam się wydaje?

witajcie,biorę novynette 2 lata ale moja ginka kaze mi odstawić na 2 cykle,chce sprawdzić czy wszystko ok-owulacja,nie usmiecha mi się ale cóż zrobić czy miałyście tak?nie wiem czu nie bęe musiała ich zmienić,jestem nadwrażliwa,płaczliwa po nich,jak bym miałą za dużo hormonów!?co myślicie

Gość kalynaa29
Hej. Wziełam tabletke pierwszy raz w 5 dniu okresu, kiedy mogę czuć się bezpieczna? ;)

Gość annozaur
Bardzo pilne! Moja p. Ginekolog właśnie zwiała na urlop, probowałam się umówic gdzies na wizytę, ale wszedzie terminy na kwiecień! A jutro muszę wziąć novynette, nie chcę przerywać. Czy jest ktoś z katowic lub okolic kto odsprzedał by mi opakowanie? Proszę o pilną odpowiedz. gg 7478717 793479613

Gość just4123
biore od kilku dni novynette i czuje sie dobrze.Ale mam pytanie czy po odstawieniu tego leku szybko zachodziliscie w ciążę?

Gość whitetown
hej ;) mam pytanie wzięłam dzisiaj pierwszą tabletke NOVYNETTE ale tak się złożyło, że okres skończył mi się tydz temu...wiem, że powinnam wziąśc ta tab. w 1 lub 5 dniu krwawienia ale się troszke pokomplikowało. słyszałam, że w sumie jak bede je brac to po tyg zaczna dzialac...myslicie, że to możliwe współżyć za 2tyg i sie nie przejmowac ciążą? oczywiscie z dodatkową prezerwatywą? bylabym wdzieczna za odpowiedz ;*

Gość koteczek697
czesc biore novynette od 2 lat praktycznie nic sie nie zmienilo tylko mam wrazenie ze trudniej mi schudnac niz przed braniem,oczywsicie prawie bezbolesnie podczas okresu i okres tez znikomy ;p a tak jest wszystko ok i plus za cene ;d.polecam

Gość fiora
hej mam maly dylemat w zwiazku z tym ze od30.03 do 3.04 przyjmowalam antybiotyk przepisany przez dermatologa UNIDOX co wiecej branie tego antybiotyku zbieglo sie z przerwa 7-dniowa , jestem juz po krwawieniu z odstawienia, ktora zrobilam- dzisiaj rozpoczynam kolejne opakowanie a mija 4 dzien jak nie biore antybiotyku czy zatem powinnam sie dodatkowo zabezpieczac? mam na uwadze zwlaszcza to ze pierwsze tabletki sa wazne nie martwilabym sie tym ale to pierwszy tydzien brania tabletek pomozcie!

Gość fiora
tabletki te biore juz od 1,5 roku i jak dotad nie mialam z nimi problemu biore je codziennie o 22 nigdy nie zapominam o ich braniu czuje sie dobrze krwawienie jest mniejsze i krotsze a takze mniej bolesne tylko raz na jakis czas mam mocniejsze krwawienie ale dzieje sie to zazwyczaj pod wplywem silnego stresu ogolnie troszke przytylam ok 2-3 kg i tylko tyle

Gość eska-kreska
Witam wszystkie dziewczyny :) obecncie biore tab novynette 9 mieciecy i na początku przez jakieś 4 mc byłam z nich bardzo zadowolona. Niestety przez ostatnie 3 miesiące przytyłam 2 kilo, czuje sie ocięzala, rozdeta tak jakbym miala zaraz peknąć!

Gość Aga89
Witam, Dziewczyny, mam do Was pytanie, a mianowicie, czy któraś z Was stosuje Methotrexat (Trexan)? Ja niestety powinnam zaczac brac a nie wiem jak ten lek ma sie do Novynette? Prosze o odpowiedz, pozdrawiam:)

Gość ZANIEPOKOJONA??
witam, moje drogie! mam pytanie. w ubiegłą środę skończylam brać pierwsze opakowanie novynetek, nie miałam żadnych skutków ubocznych, czas brania praktycznie o tej samej godzinie (niekiedy odstępy półgodzinne), ale do dzisiaj nie dostałam miesiączki, czy mam być zaniepokojna czy uzbroić się w cierpliwość?? Dodam, że to moje pierwsze tabletki, drugiego opakowania nie zaczęłam brać.