Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość Maalwaa
Witam serdecznie! Ja biorę tabletki ponad 2 lata i nie robiłam przerwy. Mam teraz przerwę jednak nie wrócę do tabletek na pewno. Plusy brania tabletek każda zna, więc nie ma sensu się rozpisywać. Jeśli chodzi o wady to po pierwsze: zero ochoty na sex! A to bez sensu brać tabletki skoro się nie uprawia sex-u. Po drugie, przytyłam - nie obwiniam tabletek w 100% ale po nich apetyt znacznie mi się zwiększył. Po za tym - celulit. Dopiero po przeczytaniu opinii na tym forum stwierdziłam że też mi się pojawił gdy zaczęłam brać tabletki. Jestem zdeterminowana aby nie brać tabletek. Zrobię sobie kilku miesięczną przerwę, zobaczę czy schudnę (jestem na diecie a waga ani rusz!) i mam nadzieję, że ochota na sex wróci :) Pozdrawiam Was :)

hejka dziewczyny!! Zaczelam brac dzisaj drugie opakowanie novynette nie dokonca jestem z nich zadowolona bo mam strasznie plamienia przez caly czas ich brania plusy brania tabletek to u mnie wzrost libido i schudlam 4kg poprawila mi sie rowniez cera ale to nie zmienia faktu ze martwia mnie te plamienia Czy ktoras z was miala tez takie plamienia??

Gość kama:_))

Gość mała376
hejka! mam pytanie...biore pierwsze opakowanie novynette o godz 20...moje pytanie jest takie.. czy moge wziąść tab wczesniej przed impreza a później znowu brac o 20? czy to nie zaszkodzi w niczym? z góry dzięki za odpowiedzi....

Gość marta 123
Witam, powodem dla którego postanowiłam brać tabletki hormonalne są bardzo bolesne miesiączki przez które muszę odwiedzać szpital i brać zaszczyki bo przeciw bólowe tabletki nie pomagają. W końcu zdecydowałam się na tabletki hormonalne dodatkowo mam cerę trądzikową więc dermatolog i ginekolog zgodzili się że hormony pomogą mi. Mam zacząć od najbliższego okresu novynette. Dylemat mój jest taki że za rok wychodzę za mąż i po ślubie planujemy dziecko czy mogą być z tym problemy? Czy bolesne miesiączki i trądzik znikną? Jeśli któraś mogła by rozwiać moje wątpliwości albo ostrzec przed problemami późniejszymi byłabym wdzięczna. Pozdrawiam

Gość aga8027
Witam. Ja właśnie kończę pierwsze opakowanie. W sumie to są moje czwarte tabletki.Wcześniej był Cilest i jakieś dwa inne po kórych ciągle bolała mnie głowa. Po ponad roku przerwy lekarz przepisał mi Novynette i jak narazie pod tym względem jest ok. Niestety trochę "przytyłam" ale zorientowałam się, że to woda w organizmie i trochę zmieniłam dietę i już waga leci.Piersi się powiększyły ale nie są bolesne i spadku libido nie zauważyłam.Te tabletki dla mnie okazały się najlepsze z wszystkich,które brałam do tej pory.

Hej dziewczyny , mam sprawe, a mianowicie Bralam Cyprest przez 4 miesiace i bylo w miare ok, bolala mnie tylko glowa prawie codziennie dlatego poszlam do lekarza i zmienilam na NOVYNETTE po ktorym czuje sie fatalnie ;/ ZEROWE LIBIDO , chodze nerwowa, opadly mi piersi ;/ wciaz jem , a najgorsze- nadal boli mnie glowa a poza tym dretwieja mi łydki i przeszywa mnie ból. I stawiam pytanie, czy jesli skoncze to pudelko(1 pudelko) to moge isc i zmienic znow na Cyprest ktory byl dla mnie dobry ? Czy tak w ogole mozna? co wy na to..

Gość A.a.NkA
u mnie było podobnie po niektórych środkach, tabletki źle na mnie działały, więc musiałam przrzucić się na plastry. Generalnie ja wolałam skonsultować się ze swoim ginekologiem przed jakąkolwiek zmianą, w końcu to hormony, nie chciałam aby coś złego wyszło z takiego wymieniania co pare opakowań. Teraz przeszłam na plasterki Evry i jest OK, trochę droższe niż tabletki, ale średnio jakieś 9zł za plaster płacę w taniej aptece Juventy w Manufakturze łódzkiej więc i tak cena super.

Gość Redzioch
oczywiście nie chodzi o to ze nie chce iść do lekarza tylko przebywam akurat poza miejscem zamieszkania i mój pobyt się przeciąga a zapas tabletek kończy :(

Gość magda_kom
Ja wzięłam dzisiaj 6tą tabletkę no i sama nie wiem... piersi niby mi urosły, utyć ? Nie powiedziałabym... Cera mi się pogorszyła, fakt - ale czasem tak mam.. raz lepiej raz gorzej... Moje pierwsze tabletki więc zobaczymy :) Na razie - nie narzekam

Hej dziewczyny, mam na sprzedanie jedno cale opakowanie i drugie bez 4 tabletek, mnie niestety nie służą bardzo mnie po nich mdli, mam zawroty głowy więc wrócę do Logestu. Gdyby któraś była zainteresowana kupnem to proszę o maila na adres inka_04@o2.pl płaciłam za dwa opakowania prawie 50 zł, odsprzedam za 30, ponieważ no cztery tabletki wzięłam. Oczywiscie dochodzi opłata pocztowa za przesyłkę, na terenie Włocławka możliwość bezpośredniego kontaktu. Pozdrawiam

Gość Na plus :)
Drogie Panie, właśnie zaczęłam 2. opakowanie Novynette i muszę przyznać, że w moim przypadku póki co się sprawdzają. Nie tyję, cera zdecydowanie mi się polepszyła, piersi odrobinę urosły, cellulit się nie pojawił, bóle głowy i senność póki co to dla mnie obcy temat. Jedyne co mnie martwi, to delikatne plamienie. Jednakże w przypadku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych trochę czasu musi potrwać, zanim gospodarka hormonalna organizmu się ureguluje. Zatem zrzucam to na karb "okresu adaptacyjnego". ;b Novynette to moje 4. tabletki. Wcześniej przyjmowałam: Harmonet, Mercilon i Cilest. Żadne się nie sprawdziły w moim przypadku. Po każdych miałam straszliwe bóle głowy i byłam bardzo senna. Zdecydowanie najgorszy, w moim przypadku (to godne podkreślenia), okazał się Cilest. Miałam częste plamienia, problemy skórne i bardzo przytyłam (prawie 10 kilogramów!!!). Kwestia tycia jest związana oczywiście z odpowiednią dietą. Nie mogę powiedzieć, żebym wtedy odżywiała się racjonalnie i zdrowo. Jednakże miałam zawsze bardzo dobrą przemianę materii, więc sugeruję, że to kwestia zatrzymania wody w organizmie. Przy czym chciałabym dodać, że Cilest sprawdził się z kolei w przypadku mojej przyjaciółki, która oprócz wzrostu wagi, nie donosi o żadnych skutkach ubocznych. Mam nadzieję, że po którymś z kolei opakowaniu Novynette będę mogła się równie pochlebnie wypowiedzieć na ich temat jak dzisiaj. :)

Drogie Panie :), właśnie zaczęłam 2. opakowanie Novynette i muszę przyznać, że w moim przypadku póki co się sprawdzają. Nie tyję, cera zdecydowanie mi się polepszyła, piersi odrobinę urosły, cellulit się nie pojawił, bóle głowy i senność póki co to dla mnie obcy temat. Jedyne co mnie martwi, to delikatne plamienie. Jednakże w przypadku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych trochę czasu musi potrwać, zanim gospodarka hormonalna organizmu się ureguluje. Zatem zrzucam to na karb "okresu adaptacyjnego". ;b Novynette to moje 4. tabletki. Wcześniej przyjmowałam: Harmonet, Mercilon i Cilest. Żadne się nie sprawdziły w moim przypadku. Po każdych miałam straszliwe bóle głowy i byłam bardzo senna. Zdecydowanie najgorszy, w moim przypadku (to godne podkreślenia), okazał się Cilest. Miałam częste plamienia, problemy skórne i bardzo przytyłam (prawie 10 kilogramów!!!). Kwestia tycia jest związana oczywiście z odpowiednią dietą. Nie mogę powiedzieć, żebym wtedy odżywiała się racjonalnie i zdrowo. Jednakże miałam zawsze bardzo dobrą przemianę materii, więc sugeruję, że to kwestia zatrzymania wody w organizmie. Przy czym chciałabym dodać, że Cilest sprawdził się z kolei w przypadku mojej przyjaciółki, która oprócz wzrostu wagi, nie donosi o żadnych skutkach ubocznych. Mam nadzieję, że po którymś z kolei opakowaniu Novynette będę mogła się równie pochlebnie wypowiedzieć na ich temat jak dzisiaj. :)

Gość agus85
hej dziewczyny ja zazywalam noynette ale niestety mi nie sprzyjały i musiałam je odstawić ; zle sie po nich czułam, puchły mi nogi, pojawil sie u mnie straszny tradzik mimo ze wczesniej nigdy go nie mialam, itp... zostały mi 2 opakowania novynette w domu (wazne do listopada 2012) moze ktos chialby odkupic za 20 zl za 1 opakowanie bo mi juz sie nie przydadza>> ? jak ktos by był chetny to piszcie na moj e-mail: agniesia85142@wp.pl

Gość lunia199999
cześć dziewczyny. Mam pytanie. biorę novyette od kilkunasty dni. Mam 3 opakowania. biorę, bo mam nieregularne miesiączki i dodatkowo biorę leki, podczas których przyjmowania nie mogę zajść w ciążę. Mam pytanie: czy jeśli skończę te 3 opakowania to mogę odstawic leki, a okres będzie już regularny?

Gość wiolllka123
witam=] ja biore te tabletki od tygodnia i czuje sie fatalnie-bol brzucha po posilkach,mdlości,bóle glowy i zawroty.nie wiem jak te tabletki wplyna na moja wage=/ moge schudnąć bo mało jem przez te mdłości a z drugiej strony lekarz mi powiedział ze te tabletki zmniejszaja zapotrzebowanie na kalorie tzn.organizm nie potrzebuje ich juz w takiej ilosci jak wczesniej. ginekolog stwierdził ze w stosowaniu antykoncepcji nie potrzeba robic żadnych przerw-to zbedne jego zdaniem.Męcze sie teraz troszke ale mam nadzieje ze te objawy szybko ustąpia,pozdrawiam=)

Gość po przerwie
do lunia199999, chyba nikt ci tego nie zagwarantuje czy okres bedzie regularny, ja zanim zaczełam brać tabletki też nie miałam regularnego co do dnia ale wahani to od 1-5 dni. Stosowałam Microgynon przez rok ale odstawiłam bo źle wplywal na wątrobe, po odstawieniu pierwszy okres było normalnie terminow , drugi z 10 dniowym opóźnieniem a 3 z 4 miesięcznym opóźnieniem, czekałam na niego jak na zbawienie bo właśnie zaczełam brać Nvynette. Zobaczymy jak będzie dalej ale przygotuj sie psychicznie że może sie to całkowicie rozregulować.

ja wlasnie zaczelam zazywac novynette dokladnie od 19.07 i w ogole nie mam ochoty na seks nie wiem co zrobic mam czy powiedziec lekarzowi o zmianie czy czekac. troche dziwnie bo przedtem bylo wszystko ok no i przytyłam 2kg;p

Gość Kejciak
Dla mnie Novi jest genialna. To moje pierwsze tabletki. Szczerze mówiąc przez pierwsze 21 dni w ogóle nie czułam, że biorę hormony. Aż się bałam czy działają. Co prawda łaknienie mi się zwiększyło, ale już zbiłam przybyłe kilogramy. Teraz kończę drugie opakowanie i jestem zachwycona! A libido? Genialne... Znacznie większe niż wcześniej, ku uciesze mojego narzeczonego. Polecam, polecam ;)

Gość karen657
Drogie Panie, myślę, że więcej tu paniki i naciągania opinii w kierunku objawów ubocznych, niż to warte. Mam 32 lata, antykoncepcję stosuję od 12 lat z przerwami. Stosowałam już chyba wszystkie dostępne marki na rynku, w tym także plastry Evra. Teraz przepisano mi Novynette. I ..... po ŻADNYCH środkach nic dosłownie się nie zmieniało: nie tyłam ( w zasadzei to przytyłam, jak odstawiłam), nie bolała mnie głowa, nie rosły piersi, libido takie samo, po prostu NIC. Widzę tylko jeden plus: zdecydowanie mniej bolesne i uciążliwe okresy - no i regularne :) Lekarz mi ostatnio powiedział, że w internecie jest dużo bzdur i niepotrzebnego nakręcania. Te wszystkie środki są nowoczesne i są tak stworzone, że nie szkodzą. Zobaczę, jak będzie z Novynette, ale myślę, że więcej dzieje się w naszych głowach, niż w ciele. Pozdrawiam ciepło wszystkich :)

Gość Martus19
hej mam pytanie zaczełam brac tabletki anty od 19lipca i do tej pory nie zrobiłam 7-dniowej przerwy a juz jedno opakowanie skonczylam i zaczełam drugie. kiedy mogę ją zrobic? prosze o odopwiedz

Gość Martus19
czy to jest bezpieczne?

moje skutki novynette;< cały czas spada mi waga-dla mnie to już niewskazane bo waże 51 kg sex-tylko na filmach-spadek libido do minimum:< plamienia w czasie brania pigułek bóle podbrzusza miesia zka trwająca 9-10 dni zmieniam na bank nie chcę dłużej męczyć mojego męża;>

moje skutki novynette;< cały czas spada mi waga-dla mnie to już niewskazane bo waże 51 kg sex-tylko na filmach-spadek libido do minimum:< plamienia w czasie brania pigułek bóle podbrzusza miesia zka trwająca 9-10 dni zmieniam na bank nie chcę dłużej męczyć mojego męża;>

Brałam te tabletki przez 4 miesiące i biorę je nadal, nie przytyłam, nic mi nie urosło większe:D Czuję sie po nich świetnie, a ochota na seks nie zmniejszyła sie, a wręcz przeciwnie :D polecam

Cześć dziewczyny! mam kilka oryginalnych opakowań Novynette taniej do sprzedania! Zainteresowane proszę o kontakt: muszelkaaa2@wp.pl Pozdrawiam!

Gość justa333
Prawda jest taka, że trzeba mieć dobrego ginekologa, który dobierze odpowiednie tabletki. Ja biorę Novynette od 4 lat (z roczną przerwą) i dla mnie są idealne, tzn: nie przytyłam (jedynie piersi mi sie powiększyły), mam cały czas ochotę na sex, polepszyła mi się cera, nie mam juz bolesnych i długich miesiączek. Szczerze mówiąc nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych więc byłam bardzo zaskoczona czytając to forum. Ale wytłumaczenie jest jedno- każda kobieta jest inna i każda powinna brać tabletki dopasowane do swojego organizmu więc życzę powodzenia w poszukiwaniach ;)

Gość paulinka0054
hejka mam pytanko dziewczyny :) zażywam tabletki novynette juz od 11 miesiecy ale w sierpniu nie bralam bo bylam za granica i nie mialam do nich dostepu. teraz chcem je wziac ponownie bez przerwy 3 miesiecznej. czy moge je wziac nic mi sie nie stanie? kiedy mam je spozyc okres mi sie spoznil 5 dni ale to normalne. mam je wziac dzis bo dzis pierwszy dzien czy jak sie skonczy ?? POMOCY