Gość olusia23 Napisano Listopad 20, 2006 Cześć:} prosze powiedzcie mi cze jezeli mam jednolinijne endometrium to dobrze czy zle???? bo juz zgłupiałam i nie wiem o co z tym chodzi... dziekuje za odpowiedz:-] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olusia23 Napisano Listopad 20, 2006 julkia ja od razu zostałam skierowana do poradni rozrodczości chociaz staram sie o bubu dopiero a moze az 6 miesiecy , miałam juz badania tzn.czesc badan i teraz do stycznia moze sie uda a co dalej zobaczymy puki co głowa do góry:-] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julkia Napisano Listopad 20, 2006 olusia czy lekarz nic ci na ten temat nie powiedzial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julkia Napisano Listopad 20, 2006 olusia niestety nic na ten temat nie wiem.choc chcialabym pomoc.a moze znajdziesz cos na internecie.i trzymam za ciebie kciuki tak jak i za innych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olusia23 Napisano Listopad 20, 2006 julkia lekarz napewno mi cos o tym mowil tylko ze ja sie tym tak przejmuje ze juz nic nie wiem puki co prubujemy dalej jak cos to dam znac bo wizyte mam na styczen a jak sie nie uda to laparoskopia ponoc zachodzi sie po niej łatwiej w ciaze tak słyszałam papatki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julkia Napisano Listopad 20, 2006 olusia na internecie probowalam cos znalesc ale nic o tym nie ma.ciesze sie ze chociaz ty masz sily.bo ja juz powoli sie poddaje.kiedys myslalam ze zajsc w ciaze to taka prosta sprawa a tutaj okazuje sie zupelnie inaczej.poczekam do stycznia i tez pojde do lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olusia23 Napisano Listopad 20, 2006 julkia a mialas jakies robione badania? czy Twoj maz mial badane nasienie? acha czy mialas oznaczane hormony?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olusia23 Napisano Listopad 20, 2006 julkia ja na poczatku kuracjii brałam clostinbegyt{nie wiem czy tak to sie pisze}, duphaston i taki zastrzyk na rozwoj i pekniecie pęcherzyków, nic nie wychodziło i lekarz skierował mnie na hsg- badanie droznosci jajowodów -wyszło ok mam drozne, maz miał badane nasienie - jest płodny no i mialam oznaczone hormony i tez jest ok.....a jak nie wyjdzie to w przyszlym roku na laparoskopie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Listopad 20, 2006 Izulka! Mam ten sam problem. Mam jeszcze 2 tygodnie w tym roku urlopu,ale szef nie chce mi go dac,ale jak sie dowie to bedzie musial. Chcialam po swietach juz nie wracac do pracy- bo zima,slisko,dojezdzam ok. 20 km,wszyscy chrzy etc. Ale myslę,ze trzeba powiedziec tak m-ąc przed,aby zmalzli zastepstwo. A jak Ty myslisz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Plemnik. Napisano Listopad 21, 2006 tak masz racje olusia 23.ale jak sie nie udaje to trzeba dzialac bo czas ucieka.najważniejsze że bedziesz kochala swoje malenstwo.tylko to sie liczy.a ukochany cóż musi sie pogodzic z tym faktem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Listopad 21, 2006 Izula trudno cokolwiek powiedziec jak sie nie zna twojego szefa. U mnie w pracy szefowa wiedziala, ze od jakiegos czasu staram sie o dzidzie i mam problem, wiec jak sie udalo dowiedziala sie odrazu :) Myslę sobie, ze plemnik od dawcy to glupi pomysł, zawsze mozna trafic na kretyna, który przekaże w materiale genetycznym dziecku negatywne cechy osobowościowe. Ja w poniedzialek trafilam do szpitala powód- potworny ból brzucha, okazało się, że wszystko jest ok, tylko wiązadła się rnaciągają pod wpływem rozszerzającej sie macicy i stad ten bol. Mam dużo odpoczywac, wiec siedze na zwolnieniu. Julka bedzie dobrze, rób tak jak piszesz, czyli w styczniu do lekarza jak sie nie uda i on doradzi ci lepiej niz kazda z nas. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julkia Napisano Listopad 21, 2006 wicia dziekuje ci bardzo.napewno tak zrobie jezeli do stycznia sie nie uda.teraz czekam na okres i mam nadzieje ze go nie dostane ale zobaczymy.a ty dbaj o siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Listopad 21, 2006 CzescWica< ja tez miewam okropne bole brzucha,ale to niby ok. I ostatnio cos dziwnego- strasznie mnie mdli,ale poznym wieczorem, chyba powinno rano? Ogolnie fatalnie sie czuje dzisiaj, ble. Izulko i Wica-dbajcie o siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Listopad 21, 2006 Mysle, ze z tymi mdlosciami to nie ma reguly kiedy powinny byc, ja nie mam wcale :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IZULKAA Napisano Listopad 21, 2006 SONIA 17 ja planuje isc na wolne od 1 stycznia , a szefowi chcę powiedzieć na początku grudnia. No zobaczymy jak to bedzie. Mysle że ok. Ja tez mam mdłości wiczorami , a w dzień czuję sie super, troche dziwne nie ?!?!?! Pozdrawiam pa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sandra 23 Napisano Listopad 22, 2006 Czesc Izulka ja powiedzialam odrazu mojemu szefowi Chcialam zeby wiedzial i traktowal mnie ulgowo;-)bo roznie bywa Balam sie jego reakcji ale bardzo milo mnie zaskoczyl bo az mnie usciskal tak mi gratulowal Wczesniej nie mowilam ze chcemy miec dziecko Zreszta sama wiesz ile stresu nas to kosztowalo Od czwartego miesiaca (lipca)poszlam na chorobowe mimo ze czulam sie swietnie Chcialam pobyc z mezem jechac na wakacje i cieszyc sie latem Maz jest nauczycielem wiec wolnego mielismy ze hej:-) Ja bym powiedziala jak najwczesniej niech sie przygotuje ze niedługo odejdziesz na chorobowe moze bedzie szukal kogos na zastepstwo wiec bedziesz wobec niego a porzadku:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sandra 23 Napisano Listopad 22, 2006 Sonia ty tez sie nie zastanawiaj teraz najwazniejza jestes ty i dziecko Spadnie snieg bedzie zimno slisko teraz dbasz nie tylko o siebie ale i o swoja kruszynke Trzymajcie sie zdrowo:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sandra 23 Napisano Listopad 22, 2006 Sonia ty tez sie nie zastanawiaj teraz najwazniejza jestes ty i dziecko Spadnie snieg bedzie zimno slisko teraz dbasz nie tylko o siebie ale i o swoja kruszynke Trzymajcie sie zdrowo:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Listopad 22, 2006 Izulka,ja chce zrobic w pracy tak samo ja Ty. Dzis musialam sie zwolnic, bo strasznie mnie mdlilo i bolal zoladek, wiec moze nawet szybciej pojde na zwolnienie. Sandra ma racje,nie ma co ryzykowac,bo wiadomo kto jakie w pracy choróbsko przyciągnie. Ja nie mam odporonoci na rozyczke,wiec powinnam unikac dzieci w wieku przedszkolnym. Wica,ciesz sie,ze Cie nie mdli, bo od tego troche czlowiek przygasa i w pracy wszyscy juz żartują,ze jestem w ciazy :)) Kolejna diagnoza dzis w firmie to grupa jelitowa :)) a to przeciez moje malenstwo. hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Listopad 22, 2006 hahaha, uwazaj bo zaczna cie leczyc:) Ja dzis, po dlugim nastawianiu psychicznym, zebralam sie i poszlam po materialy do biblioteki, a tu dzien wewnetrzny. I wez tu sie czlowieku i edukuj :) No nic sprobuje od jutra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IZULKAAA Napisano Listopad 22, 2006 :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cymenka Napisano Listopad 24, 2006 cześć dziewczyny. mam doła znów dostałam @ :(. mam już dość tych nieudanych prób:( Wicia dzięki za info dot. przychodni. jak możecie podajcie mi na jakie hormony mam sobie zrobić badania bo moja gin dalej każe mi czekać:( , tak do 1.01.2007 :(:(:( i nie zleca mi badań. jak wiecie ile to orientacyjnie kosztuje to też prosze o info. buziaczki i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cymenka Napisano Listopad 24, 2006 olusia23 ja chyba mam ten sam problem co Ty. też za bardzo chcę a dotego codzienne stresy w pracy a w domu też atmosfera napięta bo mam doła że nie wychodzi:(. ale jak tu nie myśleć no jak... Nawet nie mogę juz odlądać TV bo tam na każdym progranie w każdym serialu ktoś jest w ciązy, ktoś urodził etc. Jak idę na spacer to zaraz trafia mi sie jakaś szczęśliwa mamusia z dzieckiem w wózeczku i nici z mojego relaksu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cymenka Napisano Listopad 24, 2006 chodzenia po sklepach też odpada bo mnie nie interesują już art. spożywcze, ciuchy kosmetyki itp. tylko wózeczki, łóżeczka i ciuszki mini a w każdym supermarkecie czy galeri jest takie stanowisko a przynim ja i wtedy reszta sie nieliczy :( nie wiedziałam że zajście w ciąże jest takie trudne - to skąd te "wpadki" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izulkaa Napisano Listopad 24, 2006 Dziewczyny głowa góry zobaczycie że Wam też sie uda trzeba tylko byc cierpliwym i być dobrej mysli ja jestem tego dowodem. Pozdrawiam goraco i miłego , udanego weekendu.:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Listopad 24, 2006 Izulko,pamietaj,ze inaczej to wyglada jak staniesz juz po jasnej stronie mocy. To nie jest tak latwo mowic,ze bdzie ok, jak tak dlugo nie jest ok. Cymenko! Nie da sie pewnych rzeczy przeskoczyc,nie chce powtarzac tych banalow w "stylu trzymaj sie". Pozdrawiam Cie serdecznie i moze sprobuj szukac radosci. Caluski i wiedz,ze my wiemy jak jest Ci ciezko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Listopad 24, 2006 oj dziewczynki, to prawda, ze inaczej sie o tym mowi jak sie juz jest w ciazy, ale kto tak lepiej zna ta droge niz my. Przypominam- ja staralam sie o dzidziusi cztery lata i tez sie udalo, slowa izuli nie sa bezpodstawne. Slonce nie moge ci podac jakie hormony powinnas zrobic, to zalezy od tego co sie dzieje z twoim organizmem. Jedno wiem napewno- zmien lekarza!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starająca się 0 Napisano Listopad 24, 2006 cześc dzieczyny staram się o dzidzie już ok roku okazało się jednak że ma złe wyniki nasienia i niewiadmo czy nie będę musiała przejśc insiminacij jest mi przykro ale karmie mojego różnymi witaminami może któraś z was ma takie problemy i mogłaby się z nimi podzielić pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość armena2 Napisano Listopad 26, 2006 Cymenko- ja też gdzie nie spojrzę widzę kobiety w ciąży, szczególny wysyp jest w hipermarketach - dlatego je omijam z daleka, jak również wszyskie slepy dla dzieci. Po co się dodatkowo dołować??? Badania koniecznie musisz sobie zrobić, bo bez tego ani rusz. Moim zdaniem powinnaś zmienić gin. Napewno musisz zrobić: prolaktynę, LH, testosteron itd...., ale trzeba to zrobić w odpowiednim dniu cyklu, jak zadzwonisz do Novum, do recepcji to oni powinni Cię odpowienio poinformować. Badania te możesz zrobić w każdym laboratorium. Jskbyś miała skierowanie od gin. to część lub całość mogłaby być nieodpłatnie. Po za tym konieczne są badania cytogenetyczne... Może Twoja Pani gin. nie chce narażać Cię na dodatkowe koszty, ale szkoda czasu. Zmień GIN. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furia80 0 Napisano Listopad 26, 2006 Cześć dziewczyny! Poczytałam sobie dzisiajn trochę na ten temat. Mamy już jedno dziecko, ale synek ma już 4 lata, chcieliśmy od razu mieć drugie. Do tej pory jednak nam się nie udało. Teraz zaczęłam brać clostybegyt. Biorę już dwa cykle i jak na razie bez rezultatów. Jestem załamana bo myślałam, że tabletki mi pomogą od razu, a tu czytam że tyle lat niektóre z was musiały czekać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach