Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kurka domowa

Jakiej pralki i lod贸wki nie polecacie?

Polecane posty

Go艣膰 monik79
rozumiem, mimo to dzi臋kuj臋 za odpowied藕. chyba jednak kupi臋 tego boscha. my艣la艂am jeszcze o lod贸wkach MIELE ale nie sta膰 mnie na t臋, kt贸ra mi sie podoba (cena:6800 z艂). s艂ysza艂am, 偶e MIELE to roi najlepsze sprz臋ty AGD. mo偶e za 10 lat sie uda:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 calinka
uwa偶aj te偶 na werpool to straszna tandeta moi rodzice j膮 maj膮 kupiona z rok temu i wydaje dziwne odg艂osy,by艂o kilku fachowc贸w ju偶 do niej i powiedzieli 偶e ta lod贸wka tak ma normalnie burczy non stop a kosztowa艂a naprawde du偶o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mancher
a co s膮dzicie o lod贸wkach liebherr?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najgorsza na swiecie
jest pralka AMICA ,13 napraw w czasie trwania gwarancji,wymienione zostalo wszystko a w zeszlym tygodniu pad艂a ostatecznie, kupilam juz now膮 i jestem szcz臋sliwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 graga
Nie kupujcie lod贸wki Ariston, wytrzyma艂a 5 lat, poczym si臋 rozszczelnila i freon ulecia艂. By艂a jeszcze zabawa z dope艂nianiem freonu za 200z艂, co wystarczy艂o na rok i historia si臋 powt贸rzyla. Pan z serwisu pocieszy艂 mnie 偶e teraz wszystkie lod贸wki tak maj膮. A poprzednia ruska wytrzyma艂a 30 lat i pewnie dalej chodzi tyle 偶e ju偶 nie u mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mosi
Witam Wcze艣niej napisa艂am niezbyt pochlebnie o produktach firmy Amica. Ale nie do ko艅ca to prawda wiec poprawiam si臋. Co do pralki to si臋 psuje programator to prawda, ale mam j膮 7 lat i naprawd臋 duuu偶o przesz艂a, pior臋 nawet 2 razy dzienne. Ju偶 nieraz mia艂a wylecie膰 z domu ale jako艣 dajemy jej szanse, bo nie wiadomo jak b臋dzie nastepna. Mam z tej firmy lod贸wk臋 i kuchenk臋, cho膰 lod贸wka ma 7 lat to dzia艂a dobrze. Tak wi臋c skoro zak艂adaj膮 偶ywotno艣c pralek na 4-5 lat to moja ma niez艂y wynik. Z AGD jest jak z samochodami, po jakim艣 czasie tez si臋 psuj膮, nic nie jest wieczne. Gdybym mia艂a kupi膰 znowu pralk臋 to prawdopodobnie wybra艂abym Amik臋, ma du偶e drzwi, piore w niej ko艂dry i poduszki. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luwito
Musze szybko kupic pralke kt贸ra ma byc w miare pojemna (powy偶ej 5 kg najlepiej) i nie przekraczac 54cm g艂臋boko艣ci. I takie s膮: HOOVER VHD 614 3D CANDY GO 614 HTXT AMICA AWCE 14 DA AMICA AWCM 12 D Czy kt贸r膮艣 z nich mo偶ecie poleci膰 albo odradzic? Macie z nimi jakie艣 do艣wiadczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 artzet
Mamy lod贸wk臋 Liebherr - dobrze dzia艂a ju偶 od kilku 艂adnych lat. czasem troch臋 bulgocze i mruczy, ale og贸lnie jest cicha. ch艂odzi dobrze i bardzo dobrze

Udost臋pnij ten post

Witam,to znowu ja:)czy ktos ma lodowke Siemens KG36NA50?czytalam jedna tylko opinie,bardzo dobra,ale licze jeszcze na Was:Pz gory dziekuje i pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwia_Mo.
Ja jedynie mog臋 poleci膰. Swoj膮 pralk臋 mam ju偶 jaki艣 czas, mo偶e nie do przesady d艂ugo, ale poprzednia si臋 popsu艂a po 15 latach :P teraz sobie kupi艂am LG WD 10481 NP. 艁atwa w obs艂udze, ma sporo program贸w, regulowan膮 pr臋dko艣膰 wirowania, du偶e drzwi. Bardzo jestem zadowolona :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marecki75wp.pl
11.12.2005] 14:20 Qubu艣 W 2002 roku kupi艂em pralk臋 Indesita WT82 EX w艂a艣nie jestem w trakcie zg艂aszania do serwisu pokrywa przy zawiasach zacze艂a rdzewie膰 5 cm purchle, boczna pokrywa tak偶e zobaczymy co serwis po wie tak to generalnie jeste艣my zadowoleni wykupili艣my pakiet 5 letniej gwarancji zobaczymy czy 130 z艂 nie posz艂o w b艂oto. ps. bardzo niewygodny do czyszczenia jest modu艂 dozuj膮cy, nie mo偶na go rozkr臋ci膰 do ko艅ca i albo go trzeba moczy膰 d艂ugo w misce albo mo偶emy wychodowa膰 pi臋knego grzyba np. w zbiorniczku do p艂yny p艂ukaj膮cego witam mam podobny problem jak temu problemowi da艂e艣 rad臋? tzn rdzy i grzybowi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziunia64
Nie polecam pralek Amica i Indesit.Obie siad艂y po 4 latach u偶ytkowania . W Amice siad艂 programator, w Indesicie WI101 p艂ytka steruj膮ca noszaca nazw臋 modu艂u( bo proogramator to akurat pokret艂o tutaj! ) Zwa艂 jak zwa艂 -nie op艂aci mi si臋 naprawiac Indesita, S艂ysza艂am,偶e jak si膮dzie jeszce 艂o偶ysko to ju偶 na szmelc, bo si臋 go nie wymienia( jest w plastikowej obudowie!). Poza tym Indesit to g艂o艣ne urzadzenie. W ca艂ym domu by艂o s艂ycha膰,偶e pralka wiruje!Jak na taki szmelc to troch臋 za drogo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Skryba
Witam, dysponuje kto艣 informacj膮, czy pralka Bosch WLX 20361 PL posiada rozbieralny b臋b臋n?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzzzz
my mamy pralke firmy gorenje ju偶 osiem lat i jestem zadowolona lod贸wka firmy mastercook i te偶 jestem zadowolona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzzzz
my mamy pralke firmy gorenje ju偶 osiem lat i jestem zadowolona lod贸wka firmy mastercook i te偶 jestem zadowolona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bidortaa
zapomnijcie o sprzecie AGD , ktory dzisiaj kupiony bedzie wam sluzyl przez dziesieciolecia - to nie sa lata 50-te ani 60- te Produkcja sprzetu jest obliczona na 5 lat eksploatacji - nie wiecej Rodzaj sprzetu ktory bym polecila? Whirlpoo, Bosch - ale .... macie wybrac sprzet wedlug waszej potrzeby i sposobu uzywania - a drugim etapem jest jego energooszczednasc - na etykietkach z cenami jest duza lista z opisem zuzycia energii i wszystkim detalami technicznymi - trzeba po prostu czytac - ja wybralam sprzet A++ np : ilosc litrow, zamrazarka czy nie ? ilosc kompresorow - zuzycie enrgii rocznie - w okolicach 170 kWgodzin na rok itd itp tylko czy macie dostep do A++ i czy macie w okolicy wybor

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysz22
Mam od kilku miesi臋cy pralk臋 Bosch maxx 5. Z d e c y d o w a n i e (odpuka膰) polecam. Cicha, wiele funkcji, w odr贸偶nieniu od poprzeniego polaru naprawde pierze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hrabia2
odradzam ARDO!!! nie da si臋 mieszka膰 z ch艂odziark膮, nie da si臋 spa膰, g艂o艣no, szczela lub pstryka, nie kupie nic z tej Firmy!! i Wam te偶 odradzam!!

Udost臋pnij ten post

Witam. Wklejam tu sw贸j wpis z innego topiku - ku przestrodze /kolejny raz: Prawie 3lata temu kupowa艂am pralk臋. Oczywi艣cie ca艂y miesi膮c siedzenia w necie; sprawdzanie parametr贸w, dodatkowych bajer贸w, opinii, szukanie "najpi臋kniejszej, najm膮drzejszej pralki...":-/ Wybra艂am aristona... u znajomych chodzi bez zarzutu 贸smy rok, 5 pra艅 w tygodniu i wi臋cej. Ariston AVXD 109EU , praleczka 艣liczna, inteligentne sterowanie elektroniczne, programowanie czasu startu, ech.... Supercicha -s艂ycha膰 tylko pranie uderzaj膮ce o b臋ben -s艂owem MARZENIE Po 2 latach i 2 m-cach (akurat 2 m-ce po up艂ywie gwarancji), 偶e 艣redni膮 pra艅 1-2x w tygodniu - pralka POPSU艁A SI臉!!!!! Najpierw fachowcy do... i naci膮gacze... P贸藕niej serwis ale prywatnie. Koszt naprawy to 600z艂./wymiana p艂ytki -siad艂a ca艂a p艂ytka steruj膮ca! Kolega pr贸bowa艂 pospawa膰 p艂ytk臋, efekt - jakie艣 10 pra艅 do przodu i znowu awaria. Nic si臋 nei da zrobi膰, pralka tylko na 艣mietnik si臋 nadaje. Nowa p艂ytka to 600z艂 ale na ni膮 nie ma gwarancji!!! Tak si臋 wk... 偶e nie mog臋 si臋 do tej pory uspokoi膰.Popsuta pralka stoi ju偶 p贸艂 roku, mnie trz臋sie 偶e tyle pieni臋dzy posz艂o w b艂oto (1800z艂.) Na nowe pralki nie mog臋 juz patrze膰, pranie wo偶臋 do siostry. Podsumowanie: ARISTON TO -szmelc sprzedawany przez z艂otoustych czyli: -banda z艂odziei -firma k艂amczuch贸w /"super model, najnowsze technologie, bajery, dobra inwestycja w przysz艂o艣膰, produkt wysokiej klasy" Niez艂y be艂kot marketingowy hhehe -firma naci膮gaczy, kto kurwa mnie uprzedzi艂 偶e przy byle usterce cz臋艣膰 b臋dzie mnie kosztowa艂 az 600z艂.!!!!!? -kto mnie uprzedzi艂 ze pior膮c raz lub dwa w tygodniu pralka moz臋 si臋 popsu膰 tak szybko!!!!!!?????? -pieprzony sprzedawca nie chcia艂 mi przed艂uzy膰 gwarancji bo min臋艂y 2 miesi膮ce i tydzie艅 od dnia zakupu (gw. mo偶na by艂o przed艂u偶a膰 do 2 m-cy.) Niekompetentny naci膮gacz kt贸remu nie chcia艂o si臋 d. ruszy膰 偶eby zadzwoni膰 do serwisu!!! (okazuje si臋 z臋 gwarancj臋 przed艂uzaj膮 nawet do 5lat od zakupu ale po przegl膮dzie technicznym przez serwis) -podobno (teraz ju偶 wiem) nieustatnnie si臋 psuj膮 te pralki a producent leci w... LUDZIE CZEKAJ膭 PO KILKA MIESI臉CY NA CZ臉SI kt贸re jako艣 nie przychodz膮! Szlag mnie trafia kiedy to pisz臋, jeszcze si臋 nie uspokoi艂am. NIE KUPUJCIE TEGO G脫WNA! Panie Janku, proponowa艂 Pan wcze艣niej pomoc, zrezygnowa艂m bo pralka przez "chwil臋" znowu by艂a sprawna. Niestety ta p艂ytka jest podobno ca艂a do wymiany. Czy wie藕膰 na z艂om czy pr贸bowa膰 dalej? Bidortaa - racja:) Moja chodzi艂a 2lata troch臋drogo jak na wydane 1800... NO i je艣li nawet pan Janek nie chce doradza膰 zakupu to wszystko jasne!:) Przeczyta艂am w艂a艣nei opini臋 p.Janka o indesicie i aristonie... Wody!!!:-D hhehehe

Udost臋pnij ten post

Do puszysta zajebista : Witam. Zgadzam sie - Ariston to szmelc w dodatku drogi.Napisz jeszcze raz do mnie na maila co sie dokladnie z nia dzieje , zapakuj plytke w paczke i wyslij,zobaczymy co uda sie z nia zrobic. Jesli polecial procesr albo EEPROM to plyta idzie na zyletki. Jesli bedzie podobna do tej ktora mam , moznaby jej zamowic nowa pamiec i spobowac odpalic. Ale zobacze to dopiero majac to w rekach. To nie jest zadna forma reklamy, moze po prostu uda sie ja uratowac. Do montazu plyty dobrze byloby wezwac kogos kto sie na tym zna a nie jakiegos majsterklepke. Warto sprawdzic co wywalilo plyte. Moja osobista rada - z wloskich produktow polecam spagetti,pizze i skutery - pralki i auta zdecydowanie nie! Puszysta - nie przejmuj sie, 90% Aristonow/Indesitow pada w 3 roku uzytkowania,inni tez na to klna jak moga.... Szkoda tylko tej kasy... :-( Pozdrawiam! J.

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry:) Panie Janku wys艂a艂am e-mail ale mam jeszcze pytanie. Na stronie s膮 nowe programatory do ariston贸w za 172z艂. Czy mi si臋 popsu艂 programator?Czy moze ta p艂ytka to nie to samo co programator???:-P Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milena1989
ja mam pytanie czy da sie dokupic pokrywe do pralki 艂adowanej od g贸ry.? bo na dozowniki do pralki spadla mi szawka pralka wtedy byla otwarta i to wszystko sie po艂ama艂o. dodam ze to pralka polar czekam na odpowiedz pilne

Udost臋pnij ten post

milena wstukaj swoj model na allegro i zobacz czy kto艣 na cz臋艣ci nie sprzedaje. zadzwo艅 te偶 do serwisu mo偶e b臋d膮 wiedzie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DARSON
Witam Ja w z pralek posiadam Aristona jak na razie pad艂o 艂o偶ysko po 3 latach u偶ytkowania,(5 cio osobowa rodzina 3 ma艂ych dzieci) co艣 musia艂o si臋 zepsu膰 i od tamtej pory chodzi.Natomiast w najbli偶szym czasie pewnie b臋dzie do wymiany pompa bo zaczyna wyrcze膰 i w臋偶yk bo przecieka,ale og贸lnie polecam leci jej ju偶 6 rok co艣 si臋 musi dzia膰.Co do lod贸wki to mam Electrolux chodzi ju偶 6 rok bez zarzutu nic si臋 jeszcze nie zepsu艂o po za ma艂ymi drobiazgami jak fronty szuflad zamra偶alnika i uchwyty drzwiczek pop臋ka艂y z kuchenek Mastercook gazowo-elektryczna z termo obiegiem polecam bardzo dobra firma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lutka31
Witam Mam problem z pralk膮 Indesit. Programator obraca si臋 dooko艂a. Pralka pobiera wod臋, kilka razy obr贸ci b臋bnem.Nie wiruje, nie odwirowuje wody.Potem jest tylko ci膮g艂y obr贸t programatora.Wy艂膮czy艂am j膮 na kilkana艣cie minut, przestawi艂am na samo odwirowanie. S艂ycha膰 tylko lekkie buczenie.Brak reakcji.Co mo偶e by膰 przyczyn膮 takiego problemu????

Udost臋pnij ten post

Do lutka31: Czesc! Problemem jest zablokowana turbina pompy - prosze spuscic wode wezem , wykrecic filtr i wlozyc gleboko palce tak zeby wlozyc je za turbije. Parawdopodobnie trzyma ja moneta lub inny przedmiot. Powodzenia! Mechaniczna Pomara艅cza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie polecam pralek AMICA
Nie kupujecie pralek AMICA. Ju偶 na samym pocz膮tku si臋 psuj膮. Wysiad艂 programator a nowego nie mo偶na dosta膰 bo firma ma problem z cz臋艣ciami. Je偶eli w okresie gwarancyjnym s膮 takie problemy to wyobra偶am sobie co b臋dzie potem. Amica - to rozumiem - rozumiem 偶e to BUBEL.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosista
Witam. Nie wiem czemu ale m贸j post zosta艂 usuni臋ty, wi臋c ponawiam sw贸j wpis. Jestem zainteresowana kupnem pralki jednej z nast臋puj膮cych: Samsung WF 7522 S8V LG WD 12390 NDK LG WD 10390 NDK Po lekturze ca艂ego tego forum wiem 偶e najlepiej kupi膰 Boscha ale mo偶e kt贸ra艣 z tych pralek jest jednak warta kupna. Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post